Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

gigatek ve inventusa baktım. mavinin avantajı benim için peşin fiyatına taksit yapıyorlar. o yüzden tercih ettim.
ram fiyatındaki dalgalanma da sen 1066 mhz koyunca ona çevirdim. başta koyduğum 143 dolarlık olan 800 dü. dediğim gibi taksit olayı önemli şuan benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

ram fiyatındaki dalgalanma da sen 1066 mhz koyunca ona çevirdim. başta koyduğum 143 dolarlık olan 800 dü. dediğim gibi taksit olayı önemli şuan benim için.

Anladim farketmemisim mhz olayini. normalde xms2 lerin 1066 mhz lerine dominator denir onu gormeyince direk 800 olarak dusundum.

Benim verdigim referans toplama da 1066 olmasinin sebebi muhtemelen o ramlerin inventusun elinde fazla olmasidir =P
Birde 1gb lik ramlerde 2gb liklere gore daha yuksek hizlara daha rahat cikilabiliyor, 2gb liklerin hizli olanlarinin pahali olma sebebi bu.
Ekonomi hala onemliyse islemci e7200 veya e8200 e cevirip ramleride 800mhz lik tercihen cl4 bisey alirsan sanirim baya bi fiyattan kirpilir.

Pesin fiyatina taksit yapan bir diger guvenilir yer de eternal bilgisayardir. Ama zaten heralde bu degisiklikleri yapinca fiyat su an oldugu kadar siskin olmayacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben adata 2x2 800mhz yaptım.
daha dogrusu ikinciyi almadım henuz tek slot dolu su an.
sogutucuya para harcamayacagım icin kısa bir sure sonra alırım onu da :)

fede senin fiyatlar baya pahalıymıs bu arada. bilmiyorum markasını, anlamıyorum pek ram konusundan ama adata 2gb 40$ bilgin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Mavi İNANILMAZ geçiriyor. Öyle böyle değil 349 dolar sanırım T220, 410 dolar Mavi'de.

Ayrıca çok eğlenceliymiş devamlı bilgisayar topluyorum sanalmarketimden falan.

7 milyarlık topladım mesela bi tane çok eğlendim, keşke toplanmış halinin fotosunu gösterebilse.

aynen. :D, durup durup canım sıkılınca pc topluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

var.
http://www.exa.com.tr/shop/pcwizard.asp
exa'dan alacaksanız hatta, istanbul'daysanız kesin kadıköy'deki subesine gidin orda toplayın. 50-100 arası daha azalıyor.

ben mesela yukarda saydıgım aleti 1160 YTL'ye topladım. o gunun kuru ile internetten hesapladıgımda 1228 YTL olmasına ragmen.

bunu gorunce de direk islemciyi arttırdım. 1235 YTL'ye mal oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Intel Q6600---------------------------------------339 ytl
MSI Nvidia GTX 260--------------------------------466 ytl
GIGABYTE GA-EP35C-DS3R(DDR2 ve DDR3)--------------193 ytl
KINGSTON 1024MB 800MHZ DDR2(4 adet -> 4 GB )------120 ytl
Seagate 500 GB 7200 32 mb cache-------------------106 ytl
TAGAN 2 FORCE 600W PSU----------------------------167 ytl
Sony DVD RW----------------------------------------50 ytl

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

işlemci bu ekran kartına darboğaz yapar mı?
bide ram ler ucuz diye ddr2 800 mhz seçtmi ama iyi mi yaptım?
Sosyal ağlarda paylaş

Exa'da internetten başıma acayip işler geldi. Stokta olmayan parçayı satarlar, stoğa giren ayırttığınız parasını ödediğiniz parçayı başkasına satarlar, kargoya verildi derler kargoyu ararsınız olmadı öyle birşey derler. Bütün bunlar olurken de yalan üstüne yalan. Özetle Exa'da kesinlikle netten almayın, güvenilmez sistem ve insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...