Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

HELP

ben bi tane serverimsi bi bilgisayar toplamayı düşünüyorum. üzerine bi kaç sanal makine kuracağım o yüzden 6-8 çekirdekli bi işlemcisi olması ii olur ama ucuz bi sistem lazım oyun falan oynanmayacak sadece lab ortamı gibi kullanılacak..
böle bişe toplamak istesek kaça patlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

xeon istemiyorsun degil mi?

tam olarka islem yukunden bahsedersen, bide butceden ona gore dusunmek lzm. server diyince isler degisik.

edit:
mesela board dan ozel bi beklenti var mi? internal raid controller lar is goruyor mu? external mi kullanilcak? nasil bi ortam calisicak?

parite ram gerekiyor mu? v.b v.b. bunlar build fiyatini ve parcalarini dramatik olarak etkileyecek hedeler.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi xeon falan istemiyorum.
normal pc toplıycam ama sadece ram ve işlemci ii olmalı. vmware esx kurmayı planlıyorum eğer sistemi toplarsam. donanım bazında sanallaştırma yapıcam o yüzden.
scsi vs falan istemiyorum yani. o yüzden olabildiğince ucuz olsun işte.
6-8 cekirdekli işlemci
6-8 gb ram
önemli olanlar bunlar. bi de donanım bazında sanallaştırmaya izin verecek sistem (işlemci anakart vs). anakar onbard ekran kartlı bile olabilir.

makinelerin üzerinde yük olmayacak pek. sadece öğrenmek için test amaçlı bi lab ortamı hazırlayayım diyorum. ha bunlara exchange falan da kurarım ama dediğim gibi yük olacak işler yapmıycam sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

iicnde sirket verisi yok, 1 ay + runtimelar yok, 4-5+ db yok gibi seyler diyebiliyorsan parite ram e ihtiyac yok o halde.

hotswapping ve raid e de ihtiyacim yok diyorsun.

herhangi bi quadcore makine isini gorur derim ben.

sandy bridge muhabbetini forumu takip ettigin icin biliyorsun, normalde tavsiyem bu yonde olurdu ama su anda intel makine toplamak senin icin sacma olur. ayrica amd nin daha soket degistirmesi v.b. gundemde olmadigi icin ve virtualization konusunda cok tecrubeli oldugu icin ayrica guzel bi secenek.

o yuzden bence hexacore amd 10XXt rotasindan gitmelisin.

senin isini 1075t gorucektir, board olarak genelde 870 chipsetleri oneriyorum ucuz ve overclock u dahi sinirlarini zorlayacak kadar kaldiracak board lar oldugu icin, ama sen onboard grafik isteyecksindir, bu durumda 890g chipsetler mantikli olur.

ram de bakman gereken sey calisma hizi, timingler v.b. den ziyade voltaj olmali. 1.5 e ne kadar yakinsa o kadar iyi. cunku server da stabilite istiyoruz, fps degil.

ozellikle stabil guc ve overvoltage, overwattage korumalari yuzunden de seasonic psu oneririm. s12 450 falan olmali su anda piyasada. grafik kartin olmayacagi icin isini hayli gorucektir.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kendime bi pc bakıyorum, üç-beş bişeyler topladım. fakat alacağım yerde kararsızım. eksen bilgisayar yazmışsınız yukarıda bana yakın olduğu için önce orayı düşündüm ama teknobiyotikden baktığımda eksene göre bariz ucuz geldi. gerçi tb sadece netten sipariş alıyor. sizce bu netten sipariş mantıklımı? yada nereyi tavsiye edersiniz? vatan,eksen,tb...?
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda inventus, eksen, eksa.

ankarada eternal bilgisayar (sanalmarketim.com), gigatek, nova.

netten siparis edeceksen musterinin nazini daha iyi cektikleri icin nova, gigatek ve inventus derim genelde.

teknobiyotik e ne olumlu ne olumsuz bi yorum yapamam, tecrubem yok , olani da gormedim.
Sosyal ağlarda paylaş

abi işlem yükü hiç olmayacak nerdeyse.
kuracağım en kastırık şey exchange server olur ki onda da ufak bi mail db olur o kadar. herşey öğrenme amaçlı yani o yüzden çok az yük binicek kullanımda (yüklenen uygulamalar hariç)

bu arada disk I/O sorun yaratır mı sata için? daha doğrusu 7200 rpm için. kasılır mı makineler? server sistemlerde malum 15k rpm var ve SAN, fiber bağlantı vb..
Sosyal ağlarda paylaş

yok sadece öğrenme amaçlı yani öğrenme amaçlı practice ler olacak elbette.
MCITP bakınıyorum onun için kurucam.

900 falansa ii. bi de güzel monitör alırız laptopu da bağlamak için mis olur. konfigürasyonu not ediyorum. paraları bitirmeden işe girersem direk toplıycam sdf
sağol
Sosyal ağlarda paylaş

7200 RPM Sata2 dedigin naneye duzgun bir board ile 150mb/sn civarinda data yazabiliyorsun. Backup sunucusu kurmuyorsan dert olmaz ki senin sartlarinda backup sunucusu da dert olmaz. =P Aradaki baglantinin 1 gbit'den fazla olmasi lazim ki yetemiyo bu diyesin. =)
Sosyal ağlarda paylaş

merhabalar, forumu uzun süredir takip ediyordum ancak ilk mesajımı yazmak bugün kısmetmiş:)

topladığım sistemle ilgili uyumsuzluk vs varsa söyleyebilirmisiniz. yoksa iimidir?:)

MSI 870A-G54
AMD Phenom II X4 955
GIGABYTE HD6850 O.C. GDDR5 1GB 256Bit
KINGSTON 4GB (2*2GB) DDR3 1333MHz CL9 Dual KIT Ram
SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK
XIGMATEK RED SCORPION LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA
ASUS 24B3ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
Sosyal ağlarda paylaş

@Zaybird & Kharon harddiski samsung ii deil diosanız deiştirebilirim fiyatları yaklaşık aynı zaten hepsinin. Ramlerde c7-c9 farkı tam olarak nedir? onlarında fiyatları çok farklı deil gibi ztn...kasa için de genelde ayrı ayrı almayı öneriyorlar dediğin gibi ama çok pahalıya gelicek o zmn, ztn oc fln yapmayı da planlamıyorum. kasanın üzerinde psu çok kalitesiz değildir herhalde diye düşünüorum.

@Red daha almadım da karar veremiorm şimdi mi alsam, nisanı mı beklesem die, sanırım yeni işlemciler çıkıcakmış...onlardan alacağımdan deil de bunlar belki ucuzlar:) şu anda bu sistem 1420 tutuyor vatanda.

Bir soru daha sorayım, donanımhaberde genelde insanlar işlemciyi 955 olarak yazıyolar toplama sistemlerde önerirken bende öyle yazdım onlarınkine bakarak ama 965 alsam almışken daha ii olur mu? 50tl fark var arada performans ne kadar etkiler?
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

arada fark cok az oldugu icin 50 liraya degmeyecegi kanisi var, dogru bi karar. genel kullanimda farketmez.

ramler de cok farketmiyorsa cevrilebilir ama onun da bi faydasi yok.

anladım, peki bu nisanı bekleme konusu mantıklı mı? sandy bridgeler gerçi sanırım intelin ama, amdlerde bi düşüş olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...