Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

mayis-haziran gibi uygun olur gibi geliyor xaero nun dedigi gibi nvidia nin 4 serisi raflara gelmis olur, tam olarak urun gami ne olur fiyatlar ne olur belli degil gerci. ati karsiliklarina guzel fiyatla cevap vermezse ati de fiyat indirimi olmayabilir.
ati hala daha kendi kartlarinin aralarini dolduruyor ara modellerle, onlarda tamamlanip stoklara girince almak icin iyi donem olur. bende o siralar 88gt yi degistirmeyi dusunuyorum.

@xaero
785g mantikli gayet, gigabyte secersen belki daha kaliteli olur msi yerine. onun disinda aynen boyle. ram falan sonra eklemek niyetindesin belli ki.
Sosyal ağlarda paylaş

4890 +1

veya rmk 4870 olan 5770 dusunursun.
5770 = 4870 w/ dx11
eyefinity
daha dusuk tdp
daha yuksek oc tavani.

birde 5 seriisi kart alman daha sonra degistirecek olursan satmani kolaylastirir.

tabii bu oradaki fiyatlara gore de degisir. 4890 daha ucuz konumdaysa 5770 e ciddi rakip. ama genelde 5770 daha ucuz durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'da 1GB'lık 4870 ve 5770'ler aynı fiyatta: 130 euro falan. 4890'lar 170 euro. Pek oyun oynamadığım için o arada 40 euro farkı benim için değmez diye düşündüm. 8800GT bile yetiyordu bana bozulmasa.

4870 ve 5770 arasında kalmıştım ben de aslında. 4870 yaklaşık %10-15 daha hızlıymış. 5770'de DX11 var ama şu anda DX11'li oyun sayısı 1 mi 2 mi ne. Youtube'dan Dirt 2'nin DX9 DX11 karşılaştırmalarına baktım farkı anlamadım bile. Ama asıl önemli olan bence şu. Önümüzdeki senelerde sağlam DX11'li oyun çıksa 5770 zaten onu adam gibi kaldıramayacak. Yani ileriye yatırım niyetine alınacak bir kart değil. O yüzden 4870 diye düşündüm.

4870'ler daha çok enerji harcıyor ve gürültülü deniyor ama bu yukarda yazdığım HIS modelinin fanı stock'lara göre daha iyiymiş pek gürültü yapmıyormuş. Güç kaynağım da yeterli zaten.

Edit: Eyefinity benim için tamamen gereksiz. OC yapmayı da düşünmüyorum. Benden geçti artık. :p
Sosyal ağlarda paylaş

ayni fiyattaki bu kartlar icinden 5770 in ekstra fonksiyonelligi , dusuk tuketim ve thermal avantaji onemli degilse sirf performansa bakarak 4870 herturlu daha mantikli dedigin gibi.

dx11 inde avantajlarini yakin zamanda goremeyecegiz , 5770 alip yakin zamanda satip degistirmek , xfire yapmak .v.b. gibi de dusunceler yoksa senin dusuncen dogrudur. 4870 daha iyi bir secim.

ama yakin zamanda 5770 e driver bufflariyla benzer 4870 performansini yakalamasi da soz konusu. ne kadar bi fark olur bilmiyorum. ama %5 den fazla olacagini da dusunmuyorum ki 4870 i gecmesi yine de mumkun degil gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

8800GT hala garanti kapsamında olduğu için 100 euro'ya saydılar. Üstüne 45 euro koyup XFX HD 5770 1GB DDR5 aldım. 4870 yoktu ellerinde. 5770 olarak da sadece bu kart vardı. Başka bir marka ya da model ısmarlayıp beklemek istemedim. Gayet gürültüsüz çalışıyor. Maximum yoğunlukta çalışırken 75 dereceye çıkıyor ama eski 8800GT 80'i bile geçiyordu.

Grafik ve hız açısından daha yorum yapamicam sadee çalışıyor mu diye baktım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni konu açmaktan ziyade buraya yazayım dedim. şöyle bir sistem sahibiyim;
DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+
NVIDIA GeForce 7300 GT (512 MB)
2 GB 667MHZ Ram
Biostar NF61S Micro AM2 se

kanımca ben ekran kartımı yaktım ve yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum.7300gt kıvamında bir şeyler önerebilir misiniz, grafik kartı fiyatları nasıl değişiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

ha tabi daha iyi de olabilir, oyun oynamak için kullanıyorum bilgisayarı genelde, 8800 veya 9800 denildi ama anakarta uygun mu bilemiyorum pek bir bilgim olmadığından.

ayrıca aynı grafik kartının farklı markalar altında satılıyor olmasının yararı veya zararı nedir, ne gibi farkları mevcut?
Sosyal ağlarda paylaş

2. el 9600gt, 8800gt ,ati 4770, 9800gtx+ , bulabilirsen 4830 , 4850 bakarsin. sirasi kotuden iyiye.

0 istiyorsanda 4670den guzel kart yok o fiyatta.

anakartin problem degil.

belki 9800gtx+ , 4850 gibi sisman kartlarda psu problem olur guc acisindan. psu ya guvenmiyorsan 4770 ve 4670 den baska guzel secenek yok orada.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Uzunca bir aradan sonra yeniden bilgisayar toplamayı düşünüyorum ancak piyasadan uzak kaldığım için kafam feci karışmış vaziyette.

Zamanında bilgisayar toplarken başlangıç noktam Level'daki önerilen sistemler listesi oluyordu. Şimdi de Oyungezer'deki listeye göre bir şeyler ayarlamayı düşünüyorum.

Hazırlamak istediğim sistem şu özellikleri taşımalı.

- 6-7 ayda bir güncellenebilecek, yani son ekran kartı olmasına gerek yok, bir süre sonra yenisini alabilecek durumdayım.

- Oyunları ultra high olmasa da çoğu ayarı high'da, AAx4 filan oynayabilmeliyim.

- AMD işlemci mümkün mertebe kullanmak istemiyorum ama son çare başka seçeneğim kalmazsa mecburen.

- Monitör olarak Samsung 22" düşünüyorum (modelini hatırlayamadım) full hd desteği alabilmek için, ancak oyunları düşük çözünürlükte oynamak istemediğim için bu monitörle sıkıntı yaşar mıyım düşük fps gibi, emin değilim.

Şu anda işyerinde olduğum için Oyungezer'de yer alan ekonomik ve ideal sistemlerin tam özelliklerini hatırlayamıyorum. Ancak birisi monitör dahil 1300-1400 liraya patlarken öteki neredeyse 3000 lira tutuyor.

Acaba ekonomik denen sitemi alsam, işlemci ve anakartta dediğim değişiklikleri yapmak kaydıyla, yukarıdaki şartları sağlayan bir bilgisayara kavuşabilir miyim?

5'ten sonra o iki sistemin de özelliklerini yazacağım buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...