Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

tıpa said:

Merhabalar soyle bir makina toplayacagim

Intel core 2 quad Q9400 işlemci
Gigabyte EP45-DQ6 P45 1600 MHz anakart
OCZ ReaperX 4GB 1000MHz Ram
Samsung 1 TB 7200 SATA2 32mb harddisk
Sapphire ATI HD4870x2 ekran kartı
Thermaltake element S midtower kasa
LG cd/dvd yazıcı
Samsung P2370 23'' 2ms Full hd monitör
OCZ PC power ve cooling silencer
750 quad güç kaynağı

ekleyeceginiz, cikartacaginiz, su olsun su olmasin dedikleriniz varmi?

Tesekkurler

hdd - western digital cavier black 1 tb

o ana karta 2 ekran kartı oluyormuydu tam bilmiyorum ama 2 tane 4870 yerine bi tane 4890 taksan yeter.

hd 4890 anakart

bu arada artık i7 sistemler cıktı, o yuzden i7 işlemci ve ona uygun gigabyte bir anakart alsan daha iyi olur.

kharon cok yardım etmisti alırken benim makineyi, ona da bi danış
Sosyal ağlarda paylaş

sorularımı sıralayayım :

core i7/i5 li sistem toplamak için bekleyeyim mi yoksa alayım mı ?

disk olarak da 1tb yerine 2x500gb alıp raid0 yapsam (yapabilir miyim tek başına o da var) gereksiz bir iş mi yapmış olurum yoksa hevesimi alayım iyi midir (bir de eşek değildir kendi halleder muhtemelen de, linuxta sorun çıkartır mı diye sorayım) ?

ekran kartı olarak gtx260 - 275 arasında kaldım da, fiyat farkına değer mi ? özünde oyun haftada 5-6 saatimi alıyor, oynadığım en ekstremi de tf2 şu anda ama adam gibi olsun olmuşken diyorum, aşırı mı olur 275 alsam yoksa ileriye dönüklük açısından iyi midir ?

teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

@fly

Bi kac post once soyledigim gibi su sira bi sonraki nesil hazirliklari, intelin i5 platformu icin getirecegi socket, onlarin turkiyeye girmesi, amd nin devamli ucuzlamasi falan derken su sira bilgisayar toplamak pek akil kari degil bence. yaz basindaki fiyatlarla falan kiyaslayinca da insan kaziklaniyormus gibi hissediyor. i5 in gelip i7 nin piyasada nereye oturacagini, o sockete daha yeni neler gelecegi bi gormek en mantiklisi.

raid sacma.

ne 265 ne 275, ben 4890 derim ama nvidia muadili 275 dir.

@tipa

fly icin soylediklerim aynen senin icinde gecerli bence. i5 , i7 , phenom2 ler dururken p45 gibi bi chipsetten dq6 falan aliyorsun hic gerek yok. beklemek istemiyorum dersen de i7 veya phenom2 ye gore yeni bisey duzenlenir. stokda kalan ne varsa almis gibi bisey oluyorsun su sekilde.

@zegna
dq6 larda cift pcie var olmasina var ama 4870x2 ile kastedilen xfire yapmak degil dual gpu olan 4870 i almak.
Sosyal ağlarda paylaş

benchmarklarda çok daha iyiler ama yeni i5/7' ler : fiyatlar da işlemci başına daha makul gibi

ahiret sorusu olacak da 1 ay içinde bunlar değilse de eskilerin fiyatlar düşer mi peki ?

bir 4890 ile 275 arasındaki fiyat farkı temel sorun ? başka sebeplerim var da nvidia almak için, mesela linuxta atinin rezil ötesi destek verişi gibi, başka fark yoksa nvidia' ya bakayım.
Sosyal ağlarda paylaş

4870x2 alacaklar kartın 650 watt psu ile kullanılmasının önerildiğinide göz önüne alıp maliyet hesaplasınlar. 4890 yerine 4870x2 felan daha iyi gözüküyor zaten fiyatlarıda ona göre.

Raid0 olayı geçmiş bi. Bende yeni ikinci el makina aldım. Raid0 yapmaya düşünüyordum. Dün hdd lerden biri bozuldu. Yani raid yapsaydım şu an sıfırdan makina kuruyor olucaktım. HDD bozulmaz demeyip raid0 yapmak riskli geldi bana veri kurtarılmıyor çünkü. Ama performans artışı gerçekten baya iyi oluyormuş diye okudum. 4 hdd felan kasanlar inanılmaz mb/s hızlardan bahsediyor.

Nvidia - Ati olayında en son performans listesi tadında birşey görmüştüm Radeon 4870x2 her şekilde nvidia yı dövüyordu. Bir tek Crysis te nvidia daha başarılı gibiydi ama ne test varsa radeon dövüyordu. O yönden radeon daha iyi bir seçim gibi kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün vatana gittim şöyle bir şey önerdiler ;

Core2 Duo E7500 2.93Ghz 3MB Cache 45nm işlemci
EP43-DS3LR Intel P43 DDR2 1066Mhz 1333FSB Anakart
2 Gb DDR2 800 MHZ CL6 Tek Modül RAM
500gb 16mb SATA2 Barracuda 7200.12 Harddisk
ELITE RC-333 390w Midt ATX kasa
HD4850 Gddr3 1gb 265 bit ATI dx10.1 Ekran kartı.

986 yetale toplam tutar çıktı.

Şimdi. Bütçem 800-100 Ytl arası. bu bütçeye oyun oynayabilecek bir bilgisayar alabilir miyim. Fps oynamak için ; oyunları full ayarlarda çalıştırayım diye bir derdim yok orta hallide idare eder :) . Bu arada sadece kasa - ondada dvd yazıcı hariç.

Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

sorular sordum cevaplar aldım lakin aciliyet kazandı yeni bilgisayar, direk sorayım max vereceğim miktar monitör dahil 2k lira, hem oyun oynamak hem de aa gpu programlama aa çok çekirdek hadi threadli bişey yazayım vb dönemsel bilgisayar kurcalama isteklerimi karşılayacak bir şey önermeniz mümkün mü ?

tek tük şu şu olsa güzel olur diyebilirim :

64 bit işletim sistemine bootlayabilirim zaman zmana, 4 gb yeter mi bilmiyorum, o yüden 4 slotlu anakart olsa güzel olur. başta 2x2 falan yeter, olmazsa sonradan bir 2x2 daha alırım

bunun dışında core i5/7 ler hem önceki core2quad vsleri hem de phenom2 leri eziyor sayılırlar ve fiyatlar da güzel performanslarına göre testlerden gördüğüm kadarıyla, bilmiyorum 2k liraya core lu sistem çok şey mi istemek olur ama olsa fena olmaz hani.

son olarak 19 inçlik (hadi olmadı 20, yılda 1-2 defa taşımam gerekebilecek, daha da büyük olmasın) wuxga monitör var mı dünya üzerinde ? laptoplarda 17 inçte bol bol varken tek monitörlerde 22 inçlere çıkmadan imkanı yok göremedim, böyle saçma şey mi olur ?
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar;bilgisayar dünyasından çok uzakta kaldım neler var neler yok hiç bir bilgim yok.Azıcık sitelere bakayım dedim kafam karıştı doğrusu.Bir bilgisayar toplamak istiyorum acaba bu ilk sayfada yazılan sistemler güncel mi değil mi?Eğer değilse bir şeyler tavsiye edebilirmisiniz?(1000-1500 ytl bütçeye uygun)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...