Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

CPU Teknolojisi Intel® Core™ 2 Quad
CPU Numarası Q8300
CPU Hızı 2,55 Ghz
CPU Bus Hızı 1333 Mhz
CPU Ön Bellek 4MB
RAM Kapasitesi 4096MB
RAM Tipi DDR2
RAM Bus Hızı 800 Mhz
HD Kapasite 640 GB
HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
HD I/O SATA II
VGA RAM 512 Mb
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD3650
Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
Card Reader var
İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr

kdv dahil 910 tl 2 yık garantili kasa teknosa da casper marka. bugün gördüm hoşuma gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Q9xxx veya i7 alınır bence şimdi alınacaksa.

doğruda 1400 tl ye mal etmek değil, 900 tl ye bu makina baya uygun, kdv dahil. çok fazla bir hız farkı göreceğimi sanmıyorum. ekran kartı tama kötü ama, gidip Txxxx serisi bir notebooktan iyi performans olacağı kesin bu makinanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Olsa olsa biraz daha iyi olur, oyunların çoğu daha yeni yeni iki çekirdeği birden kullanır oldu zaten, öyle "quad bari" diye düşünmemelisin yani. Ekran kartı da bildiğin çok kötü abi, laptopumdaki kart resmen. Tamam fiyat/performans falan da bence yine de alınmamalı.

Q9400 + HD4870 veya 9800GTX alırsın, Q9400'ü de Q9650 seviyesine overclock edersin hafiften, güzel olur mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi e2100 de herhangi bi notebookdan iyi orda bi tartisma yok bu birincisi.

ikincisi almaya karar verdiysen yapacak birsey de yok, hani bunu aliyorum iyi mi diyorsun kotu diyoruz =P

casper in makinesine gelince, daha oncede cevap verdigim gibi; bu makineyi amac oyunsa son derece yetersiz ve anakart ve diger bilesenler hakkinda hicbirsey soylemedigi icin gayet samimiyetsiz buldum. Hangi parca nedir belli degil, elde kalan ne varsa takmislar q8300 un arkasina saklanip.

ustelik bu segmentde su anda socket acisindanda daha ileriye yonelik amd phenom II x4 920 gibi bi secenek var(hatta 710 bile yeterinde) anakartlarda herturlu fiyatina gore intele nazaran daha iyi.

q8300 q6600 varisi olmasina ve 45nm olmasina ragmen 95w lik tdpsiyle da ayri bi ziyan, acikcasi bu fiyat araliginda napiyorlar bu islemcilerle ben anlamadim. Ustune hala bazi testlerde q6600 un stok hizlarda q8300 le ayni veya onde oldugu sonuclar var komik bir sekilde,

ekran kartina gelirsek de o ekran kartiyla divx oynatilir mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

ANAKART
BIOSTAR G31D-M7, G31 ,DDR2 ,S+V+L, PCIx 775p, 1333 Mhz
44 $+% 18 kdv
RAM
OEM 4 GB (2 x 2GB ) DDR2 800 Mhz RAM
39 $+% 18 kdv
EKRAN KARTI
HIS HD4650, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR2, 128 bit, 600/800
66 $+% 18 kdv
KASA
GIGABYTE GZ-X5 460W Siyah Kasa
79 $+% 18 kdv
KART OKUYUCU - FDD
SPEED 25 in 1 Card Reader
9 $+% 18 kdv
CPU
INTEL Q8300 CORE 2 QUAD 2.5 GHz Socket 775 4MB, 1333 MHz
199 $+% 8 kdv
HDD
SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB
66 $+% 8 kdv
DVD WR
LG GH22NS30 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
24 $+% 8 kdv
960tl novada, en ucuz bileşenlerle kurdum gene 910 tlfiyatını yakalayamadım. Ciddi anlamda taksitle alabileceğim bir bilgisayar lazım bana.
Sosyal ağlarda paylaş

pentuim 4 fln olan makinemin anakart çipi yanmış , elimde ddr ramler , 3.06 ghz işlemci x1650 pro ekran kartı fln fln kaldı bunlara yeni bir anakart mı alsam yoksa sadece , anakart - işlemci - ekran kartı ve ram alıp , eski ses kartım kasam fln gayet yeterli 650 watt psu da var ucuza 400-500 e bişiler mi alsam karar veremedim
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ekran kartları ve monitörler hakkında bir sorum olacak. Devasa LCD ve Plasma TV'lerden alacak bütçem de yok yerim de yok. Odama şöyle Full HD 24" LCD PC monitörlerinden alsam diyorum. Film izlerken harika olur ama PC'de oyun oynarken sorun olur mu merak ediyorum. Aynı şüpheye 1650x1080 22" monitöre geçerken de düşmüştüm ama 8800GT gayet iyi kaldırmıştı.

Hangi ekran kartları oyunları full HD çözünürlükte rahat kaldırır? Ekran kartı ram'i ne kadar önemli?

Zaten önümüzdeki bir kaç ayda alamam da ileriye yönelik plan yapıyorum. Aslında belki de en rahatı 24" full HD LCD ile PS3 almak olur. Hem bluray ile HD film izlerim, hem de oyun kasma derdi olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat araştırması yapiyorum sistem için

Kasa olarak Thermaltake v200a xaser model kasadan var

https://www.hipernex.com/im/pr/b/V2000A.jpg

ekran olarak da sony nin eski 17 inç lcd lerinden var çok iyi değil ama iş yapar en azından ( 5-6 yıllık )

hoparlor fln onlarda var creative in

ses kartı olarakda Audigy 2 var Creative , bunları değiştirmeme gerek yok herhalde bunun dışında

anakart , işlemci , ram , ekran kartı almayı düşünüyorum. Aşırı uç olmiyan fakat oyunlarıda kaldırabilcek en azından çok detaylı olmasada orta seviyelerde bir sistem toplasam fiyat aralığı nekadar olabilir ?

Yeni sisteme eski p4 lü makinede kullandığım 200 gb seagate hdd uyarmı yoksa yeni bir hdd de mi almam gerekli ?
Sosyal ağlarda paylaş

Helcaraxe said:

anakart , işlemci , ram , ekran kartı almayı düşünüyorum. Aşırı uç olmiyan fakat oyunlarıda kaldırabilcek en azından çok detaylı olmasada orta seviyelerde bir sistem toplasam fiyat aralığı nekadar olabilir ?

Yeni sisteme eski p4 lü makinede kullandığım 200 gb seagate hdd uyarmı yoksa yeni bir hdd de mi almam gerekli ?

fiyat araligin kasayla birlikte psu olmadigini varsayarak min idare eder makine icin 500-700 arasi, guzel makine icin 800-1000 arasi bisey cikar sanirim. onceki sayfalari bi dolan istersen.

hdd de kullanilir gayet ama p4 ile kullandigina gore 4-5 yasinda en az hdd, haliyle biraz sesli olucaktir. simdiki diskler tek plakada 320 yi buluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş bir bilgisayar toplamak istiyor. Şöyle bir şey oluşturmuş:

ANAKART

GIGABYTE GA - EP45 - DS3L P45 / ICH10 DDR2 1200MHZ 1600FSB İŞLEMCİ

INTEL
Core2 Duo E8500 3 . 16 Ghz 64Bit 6 Mb Cache 1333FSB 45 Nm Penry ya da
Core2 Duo E8400 3 . 0 Ghz 64Bit 6 MB L2 Cache 1333FSB 45Nm Penry CPU

RAM
KINGSTON
4 Gb (2x2) KIT 1066MHz DDR2 Hyperx PC2 8500 CL5 RAM

EKRAN KARTI
SAPPHIRE HD4830 GDDR3 1GB 256Bit HDMI ATI DX10 . 1 ya da
SAPPHIRE HD4350 GDDR2 512MB 64Bit HDMI ATI DX10.1 Ekran Kartı

HARD DISC
WD 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black Harddisk
KASA
COOLER MASTER ELITE RC - 333 390W MidT ATX SİYAH KASA
DVD SÜRÜCÜ
LG22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH

Bilemiyorum ama bunun yerine phenom 2 tabanlı bir bilgisayar toplamak daha mantıklı gibi. Ne dersiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim üstteki bilgisayara alternatif olarak önerdiğim:

Gigabyte MA790 FXT Anakart
Phenom II x3 Black Ed. 2.8 Ghz. İşlemci
LG 22X Dvd Ram
Gigabyte HD 4770 Ekran kartı
Corsair 2x2 Gigabyte 1333 Mhz Ram
WD 500 GB 16 MB Cache Hard Disk
Aopen 350 W kasa

Yorumlarınız lütfen. Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Baalzebul said:
Benim üstteki bilgisayara alternatif olarak önerdiğim:

Gigabyte MA790 FXT Anakart
Phenom II x3 Black Ed. 2.8 Ghz. İşlemci
LG 22X Dvd Ram
Gigabyte HD 4770 Ekran kartı
Corsair 2x2 Gigabyte 1333 Mhz Ram
WD 500 GB 16 MB Cache Hard Disk
Aopen 350 W kasa

Yorumlarınız lütfen. Şimdiden teşekkürler.

birincisi native am3 phenomII ler cikmadan direk am3 anakart almak ne derece mantikli tartisilir, ozelliklede ramler cok ekstra bisey sunmuyorken. fiyat olarak am2+ ddr2 Vs am3 ddr3 olarak farki hesaplayip sonra bu tarz bir makine bakmakda fayda var. fark performansi kapatmiyorsa ya ikinci nesil phenomII ler beklenir yada direk am2+ ustune kurulur bu makine.

wd nin 500gb disklerinden direk caviar black derim ben, onun disinda blue ve green ler 2 senelik garantiyle geliyor, black direk ust segmente oynuyor. eger fiyat farki yoksa 640 olan iki adet 320 lik plakasiyla cok guzel bi disk. ithalatcilari stoklarini yenilemis olmasi lzm su siralar, normalde bulunmuyordu cok uzun suredir.

birde aopen in o psu lari bu makineyi uzer, 40nm ile 4770 kendini gayet gecindirir psu ayirt etmeden ama phenom biraz ac kalacaktir diger islemcilere nazaran. 450+ hedeflenmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...