Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

ben de bi daha yazayım..

kingston hyperx 2z1gb ram almıştım.. kart ep45 ds3r..

ram'lerle saçma sapan sorunlar yaşadım. a-data 2x2gb aldım şimdi. 1066 MHz DDR2 RAM Extreme Ed CL5. allah nazardan saklasın bayağı memnunum. kingston'ları bi arkadaşın bilgisayarda deneyeceğim vaktim olunca. bi sorun yoksa ikinci elden satarım. bi sorun varsa önce aldığım yerde kafalarına atıp (yok yok.. garanti kapsamında olsun diye nazikçe vurmam daha doğru olacaktır sanırım) sonra 2.elden satarım

(burada dikkat edilmesi gereken nokta bilgisayara bi daha takmamam.. swh)

güç kaynağını da 650'lik glacial aldım
http://www.pclabs.com.tr/2008/11/25/glacialpower-gp-al650-650watt-guc-kaynagi-incelemesi/

ya bi de marka=her üründe yüksek kalite gibi bi denklem hatalı olacaktır. keza -özellikle güç kaynaklarında- çoğu firma fason iş yaptırıyor. bu şirketlerin kendi ürünleri 8liraya satılırken diğerlerine gidip 10lira falan verilebiliyor. pcp&c bile bayağı bi fason iş yapmıştı yamulmuyorsam ocz'den önce..
Sosyal ağlarda paylaş

Sözünü dinleyip ramleri dediğin şekilde seçeceğim. psu konusuna gelecek olursak; başka ürün getirme şansları yoksa silverstone'dan yana seçim kullanacağım.

Amd x2 4800, dfi anakart, 2gb kingston ram ve sapphire 1900xtx den oluşan bir sistemim var. Satın aldığım zaman son derece iyiydi şuanda çok çok kötü olmasada eh işte denecek düzeyde olsa gerek ^^ Yeni sistemden benim beklentim yüksek ayarlarda oldukça iyi fps değerleriyle wow başta olmak üzere diğer oyunları oynayabilmek bunun dışında eksikliğini hissettiğim birşey yok şuandaki sistemimde.

Benim esas sorunum 25men raidlerde yaşanan düşük fps. Ekrandaki oyuncu sayısı ve o oyuncuların yaptıkları görsel öğeler (büyülerin efektleri vs) arttıkça fps düşüyor. Mesela gölgeleri kapatıp diğer ayarları yüksek tutunca 10menleri yüksek ayarlarda yapabiliyorum 40 fps falan elde ediyorum ama ayarları son düzeye kadar düşürsemde 25men raidlerde fps yerlerde sürünüyor ^^ (Daha açık olup fazla terim kullanırdım ama wow ile alakan olmadığını düşündüğüm için böyle ifade etmek zorunda kalıyorum.)

Kasa konusuna değinmek ister misin ? Armor gerçekten o parayı hakedecek bir kasa mı ? Şuandaki kasam thermaltake shark fakat sol tarafı tamamen açık (hava petekleri var) olması sebebiyle tozlarla arası çok iyi. Titiz bir insanımdır 2 günde bir evi odamı falan temizlerim ama yinede ne hikmetse içi tozlarla dolabiliyor kısa sürede ^^ Bu yüzden daha iyi bir havalandırma sistemi olan sessiz çalışan ve sisteme katkı sağlayacak bir ürün seçmek istedim.

http://img8.imageshack.us/img8/5166/sistemk.png

Sanırım son şeklini aldı. Sistemi genel hatlarıyla değerlendirecek olursak ne diyorsun ?

Benim amd yönünde tercih yapmamda şu test sonuçları rol oynadı açıkçası ^^

http://www.pcgameshardware.com/screenshots/medium/2008/12/Dead_Space_081209153206.jpg

http://www.pcgameshardware.com/screenshots/medium/2008/12/Far_Cry_2.jpg

Eklemek istediğin, tavsiye vermek istediğin herhangi bir konu varsa seve seve dinliyor olacağım, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Massive online bi hastalik oldugu icin bulasmamasina dikkat ediyorum dogrudur, pek alakam yok. Ama ne demek istedigini iyi anladim =]

Sistemin son hali bence oldukca tatmin edici, islemci konusundaki hadiseyi biliyorsun, kabullenmis durumdasin ona bisey diyemiyorum. onun disindada itiraz edilcek birsey yok. bence dort dortluk bir makine.

Kasa konusunda acikcasi ben biraz pimpirikliyim, 200 lira ustu para verilen bi kasanin thermaltake, asus vento , coolermaster falan tarzi seyler olmasi beni acmiyor. Kasaya bu kadar para veriliyorsa lianli , antec, silverstone ve turevleri alinmalidir. Ama kasa begeni ve tercih isi biraz. o yuzden bu takintiyi dinlememeni oneririm =P

Getirecegim alternatif ise biraz eski bir model olan ama yinede daha zarif ve kucuk olup akustik ve airflow yonunden daha ustun oldugunu dusundugum antec p180.

Bu tarz bir makine icin aksini dusunen cok olacaktir muhtemelen ama malzeme ve iscilik kalitesi benim icin oncelikli oldugu icin boyutuna bakmadan p180 alirdim.

Not: mirage, bu noktada sen devreye girip ninehundred in ne kadar muazzam bi kasa olduguna deginmeye baslayabilirsin. =P
madboy da 1200 var o cezali.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz geç cevaplıyorum kusura bakma ^^

Gerçekten gerekli olduğuna inandığın bir kasaysa tabi değerlendirmeye alabilirim mesela Thermaltake Armor hakkında ne düşünüyorsun genel bir değerlendirme yapabilir misin ? Artıları eksileri nelerdir. Gerekli olan bir kasa mı sence yoksa diğer thermalte ürünlerine mi yönelmeliyim ? Soprano var mesela o da güzel görünüyor. Tasarımı biraz daha basit olsada biri önde biri yanda diğeri arkada 3 fana sahip detaylı bir değerlendirme yapabilirsen sevinirim özellikle thermaltake ürünleri arasından olursa bu değerlendirme çok iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

O isi baskasina havale ediyorum, cidden dedigim gibi bu kadar para veriliyorsa thermaltake bence klasman disi bir etiket.

Thermaltake in high end kasalarindan bi tanesini esh kullaniyordu sanirim yenilemeden once, ona danismali bu konuda.

Fan acisindan ufak bi degerlendirme yapmak gerekirse, overclock yapmayacak insan icin stok hizlarda stok voltajlarla kesinlikle isinma derdi falan olmaz, heleki 45nm islemci ve 55nm ekran kartiyla hic olmaz. o yuzden intake fanlarin sayisi hicbirsey.

Gozetilmesi gereken fayda sessiz ve kalite olmasidir bence, ayrica intake ler kadar egzoz fanlarinda kasa ici dolasimda nerelere yerlestirildigi onemlidir. O acidan ben antec in tepedeki egzoslarinin tam islemci ustune gelip psu yu asagiya konuslandirmalarini cok tutuyorum. Gerek vibrasyon gerek sicak havanin atilmasi konusunda psu ve egzos larin yeri tam olmasi gerektigi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Soprano almaya karar verdim ben ^^ http://sanalmarketim.com/urun/274a4a844fbaf8a7276b667b4312fa8e

OC yapmayıp normal ayarlarda kullanacak biri için abartı olduğu kanısına vardım ama yanlışım varsa tabiki düzeltebilirsin :)

Ayrıca kötü bir haber aldım.. SILVERSTONE Strider SST-ST50F 12cm Fan 500W PSU almayı düşünüyordum fakat birçok sitede fanından insanın sinirlerini bozacak bir cızıltı sesinin geldiğini duydum performansı iyi olsada birçok kişinin yaşadığı bir fan sesi problemi varmış bu yüzden bu üründen vazgeçip sanalmarketime ellerinde olmayan bir ürünü temin etmelerinin mümkün olup olmayacağını soracağım. Senin tavsiye etmek istediğin bir ürün var mı acaba ?

Diğer bir konuya gelecek olursak monitörleri tekrar inceliyordum şunun farkına vardım.

SAMSUNG 2233BW 22' 5ms DVI LCD Siyah Monitör
http://sanalmarketim.com/urun/5e8c6bfa8ca6e6fc9a348ca29d1bbbce/
Maksimum Çözünürlük 1680x1050

SAMSUNG T200 20' 2ms LCD Siyah Monitör
http://sanalmarketim.com/urun/78e62327f44387bdff6590801d4851a0
Maksimum Çözünürlük 1680*1050

İkiside aynı çözünürlük değerlerine sahip acaba t200 ü mü seçmeliyim diye düşünmeye başladım. Ne dersin ?
Sosyal ağlarda paylaş

Soprano bence guzel bir kasa ama bilincli mi sectin bilmiyorum ama kasa ile birlikte giris seviyesi 400w lik bi TT psu da geliyor, kasadan ziyade psu ya veriliyor o para yani, 100 liralik bir kasadan bekledigin kaliteden daha dusuk birseyle karsilasicaksin.

Strider a ise sasirdim, stoklar acisindan alternatifde cok fazla birsey yok. onu eternal a sormak lazim.

Monitor acisindansa ben 22 inch derim, 20inch e ayni cozunurlugu sigdirmak demek nokta araligini ve nokta boyutunu dusurmek demek, 22inch de bu cozunurlukde zaten noktalar farkedelemeyecek kadar kucuk. yeterince kaliteliyken nedne daha buyugu olmasin derim.

edit: eternal bilgisayar evrenshop ve firebal ile calisiyor, o yuzden onlarin listelerinde gozukmeyip veya stoklarinda gosteremediklerini oralardan bakaiblirsin. sorarsan getirirler. hem kasa hem psu acisindan evren baya dolu bi distributor. firebal da en son durumlar kesatti ama yine aynen onlardada secenek boldur.
Sosyal ağlarda paylaş

Soprano ile ilgili yorumun biraz karışık başında övüp sonunda yeriyorsun gibi algıladım tekrar ifade edersen çok sevinirim. Ben şuanda Shark kullanıyorum bunların üretimi durdu sanırım kasanın kendisi sürekli buz gibi. Tek kötü yanı sol tarafı açık ve hiç hava filtresi yok; tozlarla haşır neşir oluyor bu sebeple.

400w psu ile beraber geldiğini gördüm ama onun yetmeyeceğini bildiğim için ben sadece kasayı dikkate aldım. Vaktin olurda biraz incelersen kasanın genel özelliklerini çok sevinirim..

http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1184&ID=1452

PSU konusunda ise ne yapacağımı şaşırdım. TTye sıcak bakmadın peki ya coolermaster ya da ocz psular nasıl acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm teşekkürler dikkate alacağım az önce mesaj attım sanalmarketime

ENERMAX PRO82+ EPR525AWT 525W ATX12V Ver.2.3 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS BRONZE Certified Active PFC Power Supply - Retail

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817194034

Bu ürünü getirme şansları olup olmadığını öğrenmek için neticeye göre alternatiflere yöneleceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

sopranoyu once ovup sonra sovmedim o nereden cikmis, benim dedigim sey acikti, psu bundle olan bi kit de esas para psu ya gider. psu ya dikkate almamak polarize filtreli rayban alip cami cikartip cerceveyi kullanmak gibi birsey. cerceve dedigin 20 lira bisey. para eden cam, psu. =]

demek istedigim ayni fiyat araliginda psu suz kasalara bak, mesela wingrs falan.

ocz inde sadece ust seviye psu larini pcp&c uretiyor zaten once uretilen serilere kendi ismini basiyor birazda pcp&c nin eski kalitesi dustugu soylenir o kadar. ama gangren makine toplarken ona o sirada fiyatlari uygun diye ocz gamexstream ve stealthxtream bakmistik mesela hala da memnunmus =]

strider yazmadan bende bakmistim onlara fakat eternal in stoklarinda yoklardi. varsa gayet alinir tabiki. fiyatlari ve urun ustune gelen yorumlar gayet makuldu.

highpower ,xilence falanda vasat degil ayrica. o konuyu kasaya karar verdikten sonra sanalmarketime soylersen onlar halleder artik, konusacak parca kalmadi. =PP
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap yazdılar Kharon ^^

Ram 5-5-5-15miş sen 4-4-4-12 demiştin aradaki farkı bilmiyorumda anımsatayım dedim belkide ben yanlış anlamışımdır. Bir uyum sorunu yaşamadık bu ürünle ama kingston tavsiye ederiz dediler ben ram konusunda seni dinleyeceğim sadece bildirmek istedim ^^

Psu konusuna gelecek olursak.. Enermaxı getiremeyeceklerini söylediler thermaltake tavsiyesinde bulundular. Birini seçeceğim artık umarım sorun yaşamam. Sadece monitörlerde birşeyi anlamadım o kadar.

Dün sorduğum soruyu 22 yi al diye yanıtladığın için ona karar verdim. Bugün tekrar bakıyordum aynı serinin 21.5 versiyonu var ayrıca onun çözünürlüğü daha yüksek bu görüntü kalitesi daha düşük mü olur demek nokta sayısına bağlı olarak ? Bana mantığını izah edersen anlarım tekniğini bilmediğim için ezbere yorum yapmak istemedim.

SAMSUNG 2233BW 22' 5ms DVI LCD Siyah Monitör
http://sanalmarketim.com/urun/5e8c6bfa8ca6e6fc9a348ca29d1bbbce

SAMSUNG 2233SN 21.5" Full HD 5ms LCD Siyah Monitör
http://sanalmarketim.com/urun/901ff829bbac773b5cce470202be2da2
Sosyal ağlarda paylaş

Orda anlatimda bi problem olmus, ramler 4-4-4-12-2t fakat bu degerler 2.3v ile veriliyor garantili olarak. cogu anakart bu voltaja cikamadigi icin ramin uzerinde epp dolayisiyla(otomatik ram tanitma mekanizmasi kisaca) 1066 da 5-5-5-15-2t olarak calisiyor. yanlis bisey yok ortada.

21.5 olan monitor de nokta araligi daha dusuk ve daha yuksek cozunurluk destekliyor ama cok sacma bi sekilde dijital input yok sadece d-sub analog baglanti var. ki yuksek cozunurlukte bu medyanin goruntu kaybi olusturdugu bir gercek. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.

2233bw daha iyi bir secim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam arkadaşlar, ben yakın zaman içinde bilgisayar almak istiyorum ama okadar karışık ki yazılanlar tam olarak anlayamıyorum :)
Alırken ekran kartına ve işlemciye para konusunda acımıycam fakat diğer eklentilere cok para verebilecek durumum yok :(
bilgisayarı oyun için alıyorum ( wow ) süper bi makina istemiyorum ama beni( pvp yaparken ) yuzustu bırakmıcak ve gelecek de cıkacak ( sc2 , diablo3 vs.. ) rpg ve strateji oyunları için ortanın azıcık:) üstünde bi performans verebilecek bir makina istiyorum, en ufak bir fikrim yok ne alıcağım konusunda :(

Not: şuan için çok acil değil bekleye bilirim eğer 1 2 ay için de al daha iyileri çıkar sana tavsiye edeceğimiz sistem ucuzlar derseniz bekleyebilirim, gerek yok dersenizde hemen
alırım

Yardımcı olursanız cok sevinirim, şimdiden tesekkuler.
Sosyal ağlarda paylaş

Roqq said:
Alırken ekran kartına ve işlemciye para konusunda acımıycam fakat diğer eklentilere cok para verebilecek durumum yok :(

bilgisayarı oyun için alıyorum ( wow ) süper bi makina istemiyorum ama beni( pvp yaparken ) yuzustu bırakmıcak ve gelecek de cıkacak ( sc2 , diablo3 vs.. )

Bu iki söylediğin birbiriyle çelişiyor bir kere. Asıl amacın oyunsa uygun fiyatlı bir işlemci ve anakart işini görecektir. En önemli yatırım ekran kartı.

Güç kaynağı/kasa ve soğutma üçlüsünden de pek kısmamak lazım. Bunlar için dünyanın parasını verip çok kaliteli parçalar almak şart değil, ama mesela ekran kartına abancam diye yeterli bir güç kaynağı almazsan ilerde pişman eder adamı. Aynı şekilde çok ucuz kasalar (ve dolayısıyla kötü soğutma) da sorun çıkartabiliyor.

Sen bütçeni yaklaşık olarak söylersen fiyat dağılımı nasıl olabilir, hangi parçalar alınabilir gibi tavsiyeler alman daha rahat olur.
Sosyal ağlarda paylaş

İlgilendiğin ıcın tesekkur ederim, çeliştiğim konu hakkında pq bilgim yok yani bunlar önemli diye dusunmustum,
aslında 800 - 1000 ytl arası bi makina istiyorum tabi buna monitör dahil olmıcak sadece kasa. İstediğim parçaların uyumlu olması, arkadasların yazdıklarını okudum cok fazla ve karısık seyler hepsını bır araya getırmede sıkıntı yasadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda ilk mesajdaki listeye yonlendiricektim ama son zamanlarda liste biraz guncelligini yitirmis, son sayfalardada cok cesitli makinelerle ugrasildigi icin ne kadar karmasik oldugunu tahmin edebiliyorum.

Istegine gore ekran kartini guncel tutup psu ve kasayida ileride kullanilabilirligini de goz onune alarak en ucuz ama en kalitelilerden biri olarak bakarak soyle bi liste cikarttim;

INTEL-E5300 82.5 USD + KDV
GIGABYTE-GA-EP43-DS3L 94 USD + KDV
PALIT-HD4850 SONIC 165 USD + KDV
SAMSUNG-320 GB SATA2 16 MB NCQ 51.5 USD + KDV
AKASA-ZEN 520 WATT 113 USD + KDV
TOPLAM : 506 USD + KDV
KDV DAHİL TOPLAM : 597,08 USD

bu sekliyle dolar 1.67 alindiginda 990 lira ediyor hepsi ankara gigatek bilgisayardan parcalarin. teknofiyat.com kullanilarak parca basina uygun fiyat alip almadigini kontrol edebilirsin, diger firmalarin dolar kurunda sabitleme ve belli basli ozel indirimleri olabiliyor. daha uygun bisey yakalamak olasi. Birde ram alincak tabiki, onu giga da cok uygun bisey gormedigim icin listeye eklemedim. onun icinde a-data aliyoruz sanalmarketim.com dan.

problemlere de degineyim; intel in lga775 socketi icin yeni cikardigi g41 chipsetleri ram acisindan daha mantikli ama intel in kendi urettikleri disinda diger vendorlarin parcalari henuz turkiyeye girmedi sanirim.

Benzer bi makine amd tarafina donulurse islemci ve anakart disindakiler sabit kalmak uzere;

AMD-ATHLON 64 X2 7750 BLACK 78 USD + KDV
ASUS-M3A78-EH 95 USD + KDV
TOPLAM : 502.5 USD + KDV
KDV DAHİL TOPLAM : 592,95 USD

bu sekilde toplanabiliyor.
birinci makine islemci acisindan daha hizli ve overclock acisindan onu daha acik olacaktir ama ikinci sistemde amd yeni socket islemcileri eskisine uyumlu yapacagi icin ileride islemci degistirmek istersen yerine bisey takabilmek icin cok araman gerekmeyecek.

Bekleme mevzusuna gelirsek, makinelerin parcalari acisindan bir degisiklik olmaz ama yinede otv indirimi, vendorlarin indirimleri ve nisan sonunda duyurulacak yeni parcalar goze alinirsa ben o zamani beklemek daha mantikli olur diye dusunuyorum. Bunlarda ciddi indirimler soz konusu olabilir.

Bu makinelerde hazir ilk sayfadaki mezarci olmayan makineler dizisine girebilir galiba guncel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...