Mumu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Gigabyte MA78G-DS3H AMD780G/DDR2 S+GL+RAI+1394+16X benim anakartım bu, şimdi ben phenom2 kullanabilecek miyim yani? phenom 2 ler 4 çekirdek mi olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 hayir. am2+ destekliyor o board. duz phenom alirsin, ya da kirpilmi$ phenom alirsin athlon x2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Phenom II normal phenom un L2 leri sismanlatilmis, bir kac da mimari rotus a gidilmis hali. am2+ socket ve am3 socket olarak iki seri cikacak ve bu seriler su andaki phenomlar gibi uc ve dort cekirdekli olan versiyonlari olacak. Anakartin am2+ socket oldugu icin am3 islemciler tarafindan geriye uyumlu olacak, yani kullanabileceksin evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auberon Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 İşlemci : Intel Core2 Duo E7400 2.8 GHz 1066MHz İşlemci 130$+KDV Anakart : Gigabyte P31-S3G 71 $ + KDV Ram : 2*Kingston DDR 800 2048 MB 56$+KDV Ekran kartı: ? HDD : Seagate 500GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ 75 $ + KDV DVD yazıcı : Samsung 22X SH-S223F/BEBE 26 $ + KDV TV kartı : Avermedia AverTV PCMCIA 36 $ + KDV Kasa : ? Toplam : 394 $ + KDV Yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. mavi bilgisayarın Sistem toplama sayfasından yukarıdaki gibi bir sistem oluşturdum toplam fiyat olarak 600$ - 650$ + KDV gibi bir şey düşünüyorum genelde oyun amaçlı kullanacağım Ekran kartı ve kasa konusunda ne almamı önerirsiniz ve varsa sistemi daha uygun fiyata alabileceğim yerleri söyleyebilir misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Anakart icin belkide ikinci el veya daha uygun p35 leri ve p43 leri gozden gecirmek istebilirsin. ekran karti olarak bu siralar bu fiyat araliginda 4830 diyorum hep ki bence gayet yerinde bi performer. Kasa olarak 400-450w lik gigabyte kasalara ve muadillerine bakabilirsin, veya guzel bir 450-500 luk psu alip kasayi noname tutabilirsin butce icinde kalmak amaciyla. Ucuz bulabilecegin yerler olarak, inventus bilgisayar, gigatek, sanalmarketim, nova bilgisayar diyebilirim. Onun disindakiler icin parca parca teknofiyat.com dan en ucuz fiyatlari gorup ne kadar fark odedigini veya kara gectigini gorebilirsin. mesela senin yazdigin makinede hdd yi bi 10-15 dolar pahali gordum diyer yerlere gore. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sifkal Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorumda Akasa 520W + DS3R + 22inc Lcd monitrum var. Bunlara uygun olarak : 2x Sapphire HD4830 1 GB 256Bit GDDR3 16X HIS HD4870 IceQ 4+ 512 MB 256Bit GDDR5 16X tercih etmeliyim. Teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Monitorun 22 inch oldugu icin ekran karti acisindan 2gb kullanacagini dusundugum cozunurluge ve islemcisine gore fazla. Ben sahsen tek karti cogu durumda cift karta tercih edecegim ve ayni zamanda muhtemelen 2 nesil sonraki kartlara gecene kadar 22inch monitor kullanmaya devam edecegim icin 4870 i 512mb gddr5 ile tercih ederdim. 1gb lik versiyonlari 4870 de de var. 2x 1gb 4830 ile 1gb 4870 arasinda ne kadar fiyat farki olacak yalniz bilemiyorum. Ayrica hangi ds3r var, p45? p35? p35 ise ztn kafadan 4870 oluyor tek pcie acisindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sifkal Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 p45 d3sr var ! yanı sli yapabilirim fakat sli yaparsam 40$ kadar fazla oluyor fiyat !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Bi onceki mesajim kismen fail olmus, xfire kombinasyonunda 4830 , 4870 den %15 kadar daha fazla enerji cekiyor ama xfire destekleyen oyunlarda %30 lara varan bi ekstra performans soz konusu. Test sonuclari su ana kadar xfire durumunda incelemedgime pisman etti beni. ayrica fiyat olarakda turkiye sartlarinda daha uygun gorunuyor. 2x1gb yerine 2x512 lik modeller 2x220 lira civari bisey olacakken 512mb 4870 460+ , 1gb 4870 500+ lira civari oluyor. Madem anakart olarakta xfire a uygun bir zeminin var, bence secim 2x512 4830 olmali bu durumda. edit: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd4830-crossfire_11.html#sect2 test sonuc sayfasi, xfire kombinasyonunda 4830 la ilgilenenlerin tum review u okumasini oneririm. Gayet guzel ve detayli hazirlanmis. Conclusion disinda duzeltilmesi gereken bi yer yok, zira orda 4830 bazi durumlarda 4870 ile benzer sonuclar gosterdigi fakat daha pahali oldugu icin 4870 i mantikli bulmuslar bi onceki mesajimdaki gerekceler nedeniyle. Fakat bizdeki vergi oranlari vede son kullanici fiyatlari nedeniyle 2x4830 4870 den ucuz bile oluyorken dusunmeye gerek yok gibi duruyor. edit2: cekilen guc konusunda karisiklik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sifkal Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 KHaRoN çok teşekkürler incelemeri okuyurum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sifkal Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 incemeleri okudum ve ufak bir fiyat arastırması yaptıktan sonra 2x 4830 un HIS HD4870 IceQ 4 ten 40$+ Kdv daha ucuz ve performans olarak biraz daha iyi olduğu anlaşılıyor. Sadece dez avantaj olarak 50W daha fazla güç tüketimi olmakta fakat bu beni zorlamayaca benziyor 520W psu yeterli gelicek diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 İkinci el ekran kartı alarak upgrade düşünüyorum. Şu an sistem şöyle: Gigabyte P35 (DS3R sanırım) Intel Q6600 2.4GHz 512MB GeForce 8800GT 4GB 800MHz Ram Oyunları 22" monitörde 1680x1050 çözünürlükte oynuyorum. Şu sıralar iyi ekran kartları arasında fiyat/performans olarak 4870 iyi deniyor. Ebay'de temiz 4870'ler ortalama 150 euro'ya gidiyor. 8800GT'ler ise 70 euro civarına satılıyor. Hadi 20 euro'da ebay/kargo masrafı vs diyelim. 100 euro verip 8800GT'den 4870'e çıkmaya değer mi sizce? Bir sonraki nesil kartları beklesem ne kadar beklemem gerekir? Çok da acelesi yok aslında upgrade'in. En yeni oyunları yüksek detayda oynayamıyorum ama orta detay idare ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 islemci haric sistemim tamamen ayni sayilir. 8800gt su an yok pahasina gidiyor o acidan ben sonraki nesil gelene kadar bu karti aftermarket sogutucularla goturebildigim kadar goturup daha sonra mantikli bir fiyat performans urunu almayi dusunuyorum. 4870 su an icin bana cok mantikli bi upgrademis gibi gelmiyor, en azindan ustune sundugu performansin 100 euro yu birak 100 lira edecegini dusunmuyorum. Yazi beklemek akillica bi hareket olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Filhakika; yapacagin upgrade in mantiksal cercevesinin tenasubu, sistemde hangi oyunlarin vucuda gelecegine de bagli. Sihhatli bir format ardindan yuklenen 4870in esbab-i mucizesi , yeni nesil oyunlarin mukayyet olduklari kudretlerindendir meger ki bu oyunlar Nvidia mesnedli olmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Mesela geçen Steam'den 10 euro'ya mı ne Stalker: Clear Sky aldım. 1680x1050 orta ayarlarda bile akıcı olmuyor. Zevki kaçmasın diye hiç oynamadım. Crysis ve Lost Planet yüksek detaylarda akıcı değil. Geçen sene dünyanın parasını verdiğim makineyle şimdi yüksek grafik ayarlarında oynayamayınca da sinir bozuyor ama bunun çözümü yok sanırım (konsol almak çözüm olarak sayılabilir mi bilmem). Neyse ki öyle oynanmazsa olmaz denecek grafik bombası oyun yok şu sıralar. Tam detay oynayamam diye Crysis Warhead'i almadım o kadar. Beş dakka oturup 100 euro bana ne getircek diye düşününce beklemek daha makul geldi şimdi. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 100€ ile ortalama bi kizla ortalama bi ak$am yemegi yiyebilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2009 Mirage said: Beş dakka oturup 100 euro bana ne getircek diye düşününce beklemek daha makul geldi şimdi. :) 40 euro hesabini hangi iki urun arasinda yaptigini hatirlatirim, simdi kalkmis 24 saat gecmeden 100 euro diyorsun baska birseye.:P o 40 euro nun gidecegi yer belli. geri kalan 60 euro ile ise esh in dedigi gibi ortalama bi kizla ortalama bi aksam yemegini daha genc bi sarap icerek gecirirsin, dert degil yani =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Haklısın. :) Ben en iyisi şöyle bir yaza kadar bekliyeyim bakalım neler gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Esh said: Filhakika; yapacagin upgrade in mantiksal cercevesinin tenasubu, sistemde hangi oyunlarin vucuda gelecegine de bagli. Sihhatli bir format ardindan yuklenen 4870in esbab-i mucizesi , yeni nesil oyunlarin mukayyet olduklari kudretlerindendir meger ki bu oyunlar Nvidia mesnedli olmasin. Resmen HUMK okuyor gibi oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 100 lira civarı pci-e x16 slotlu bir ekran kartı tavsiye edermisiniz seneye yeni bi bilgisyar toplarım heralde, bu sırada x700pro'yu artık elden çıkarıyım bari 2 senelik oyunları düzgün oynayayım dedim. bioshock oynayamadım daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 120 lira civarina ati HD 4650 bulabiliyorsun, fakat bu fiyat seviyesinde giris seviyesi kartlar alacagin icin onceki neslin orta seviye kartlarini ikinci el olarak bakman daha dogru olur cuzdanin icin bence. secim siran soyle olmali, nvidia 9600gt> HD3870> HD3850 bunlar olmazsa sifir 4650 yerinde bi secim olur. 8800gt lerin ikinci el fiyatlari ne oldu bilmiyorum belki uygun bulabilirsen dusunulmeyecek baska bi kart oda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2009 hd 4650 slot olarak pcie 2.0 hep ya da ben bulamadım x16 lazım bana 2. elde uğraştıracağı için pek düşünmemiştim hatta ati için düşünürsek ben hd2600pro gibi bişey düşünmüştüm 2 serisini almak mantıksız mı bu durumda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 pciex 2.0 sadece pciex in 16x bandwithlik veriyolunu daha da genisleten bi protokol, eski(ki degil) portlarda calismiyor diye bisey yok. calismayacak olsa zaten yazmazdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 çok teşekkürler tavsiyeler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 KHaRoN said: Phenom II normal phenom un L2 leri sismanlatilmis, bir kac da mimari rotus a gidilmis hali. am2+ socket ve am3 socket olarak iki seri cikacak ve bu seriler su andaki phenomlar gibi uc ve dort cekirdekli olan versiyonlari olacak. Anakartin am2+ socket oldugu icin am3 islemciler tarafindan geriye uyumlu olacak, yani kullanabileceksin evet. Esh said: hayir. am2+ destekliyor o board. duz phenom alirsin, ya da kirpilmi$ phenom alirsin athlon x2 kharon sana inanmayı tercih ediyorum bu durumda hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar