Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Bu fiyatin icinde hangi bilesenler var? klavyesinden mouse una kadar mi yoksa sadece kasa mi?
Makinenin genel amaci ne olacak vs

Soruyorum cunku gectigimiz 3 sayfada dahi 2 tane bu klasda makine var, ustune ilk sayfadaki makineler hala gecerliligini koruyor, tekrar sorulduguna gore daha farkli bisey isteniliyor olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

xps de şöyle bi ibare var

Starting Price $1,799

özellikler

Intel® Core™ i7-920 (2.66GHz, 8MB cache)
3GB3 Tri-Channel DDR3 at 1066MHZ (3x1GB DIMM)
nVidia GeForce 9800GT 512MB3
1 yıl garanti

monitor dahil değil

sitesinde hazırda olan über sistemin fiyatı ise

Subtotal $3,899

bunun özellikler ise

Intel® Core™ i7-965 Extreme - Level 2 (Factory O/C'd to 3.73GHz)
6GB Tri-Channel DDR3 at 1066MHZ (3x2GB DIMM)
ATI Radeon HD 4850 512MB
4 yılda garanti

bunda da monitor yok
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece IDE yerine SATA olmasi pek bir fark yaratmaz. %1-2 falan diyorlar aradaki farka. Farki yaratacak olaran sabit diskin özellikleri:

RPM, cache, access/read/write speed vb özellikler fark yaratir. Tomshardware gibi sitelerden performans hakkinda yorumlar okuyup bütcene göre bir model begen derim. Cidden fark yaratiyor sabit disk.
Sosyal ağlarda paylaş

işte okuma yazma hızları yüzünden sata 2 ile ide arasında sanırım net bi fark oluşuyo.

şu anda mesela birşey kopyaladığımda hdd me resmen kazınıyor gibi sesler çıkıyor diskten. bilgisayar 0 ses ama gel gör ki hdd çalışmaya başladı mı oda inliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sata 1-2, scsi, ide..

bunlar veri yolu ce$itleri. hepsinin destekledigi ortalama aktarim hizlari var.

ide 133mb/s
sata1 150mb/s
sata2 300mb/s
scsi uw 320mb/s

gibi.

ama asil onemli olan diskin kendi icindeki okuma yazma sureleri ve veriye eri$im suresi. Bunun icin once yuksek performansli bir disk aliyorsun, dogal olarak sata2 olacak bu. Ancak anakartin sata2 destekliyor mu ona bakmak lazim.

$u an en kaliteli hdd 80-90mb/s yazma 120mb/s okuma hizi sunuyor. Zaten Sata2 nin veri aktarim hizina daha eri$en disk yok piyasada. Ancak $u anki geli$meler gosteriyor ki SSD ler ile 2 yil icinde 300mb/s baraji a$ilacak. Intelin extrem SSD leri 250mb/s okuma 150/mb/s yazma performansi sunuyor $u anda. Fiyati da 128gb 1000$ sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ya core2duo toplicaksin, ki onceki sayfalarda e7200 veya e8x00 ile basladigimiz bir cok makine var, aynen o olacak belki bir iki ufak rotusla.

Ya da am2+ socketli bir amd chipset ve islemci alicaksin, daha sonra am3 phenomlarla uyumlu olacak, ileriye donuk uzun soluklu bir makine olacak ama performans acisindan bi onceki ornekteki makineden en azindan islemci upgrade i yapana kadar geride kalicaksin. Cok muazzam bi farkmidir? oyunlar icin tartisilir,
Sosyal ağlarda paylaş

Parasal anlamdaki farkları nelerdir, buraya bir dökerseniz benimde bir fikrim olur? Yani açıkçası şu anki donanım piyasasıyla biraz uzağım. İleriye dönük olursa iyi olur tabi upgrade yaparım anakart değiştirmeden, bir işlemci + ekran kartı ile falan. Neler kaybederim, neler kazanırım bir yazarsanız mutlu olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth un sorusu ve de yeni makine toplamayi dusunenler icin dusunulmesi gereken secenekler oldugunu dusundugum icin yazmayi uygun gordum, okuyupda farkli dusunenler veya ekleyecek birseyi olanlar dusuncelerini paylasirlarsa sevinirim;

Yeni toplanacak makinelerde AMD vs Intel

Amd son atagi ile bence gayet yerinde bi strateji ustunde;

simdinin ustune sempron dahi takabildigimiz anakartlarina ureticiside desteklerse(bios updt olarak) am3 phenom II leri geri uyumlu olarak kullanabilicez. Bu nedemek? simdiki phenom II lerle olmuyor mu aciklamaya calisayim.

Bu simdi kullandiginiz am2+ destekli anakartlarinizla bir sure idare edip yaza dogru am3 phenom2 ler ciktigi zaman simdinin c2q 9550 gibi islemcilerin performansini yaklasik yari fiyatina ustelik anakart ve ramlerini degistirmeden kullanip, daha sonra ddr3 ler ucuzladiginda ddr3 bazli bi native am3 anakart alip eski am3 phenom II islemcinizi ddr3 ramlerle kullanmaya devam edebiliceksiniz demek. Muhtemelen ayni performandaki guncel ve 0 bir makine alip ddr2>ddr3 unu yumusatabilecek daha iyi bir strateji yok ve bu gedigi bence amd cok iyi kapadi. Simdiki am2 phenom II lerin ayni mimari olmasina ragmen ileriye yonelik ddr3 destegi olmadigini hatirlatirim.

olaya intel tarafindan bakarsak socket degismesine ragmen daha once de soyledigim gibi ddr3 ramlerin fiyatlari insani seviyelere inmedigi surece corei7 ozellikle de overclock yapilmayacaksa(%45 lere varan cok ciddi bir itekleme soz konusu) ya aptal ya zengin isi. Fakat ddr2 ramlerle kullanabildigimiz lga775 wolfdale islemciler yukardaki amd senaryosuna ragmen phenom II ler karsisinda bile cok ciddi bir rakip ozelliklede core2duo nun performanslari goz onunde bulundurulunca oyunlar konusunda. Yinede ileriye yonelik yapilabilecek tek hareket ekran karti ve 8gb lik ram setleri olabilir oda makul fiyatlara bulunabilirse. Bu secenek ozelliklede overclock yapmaya sicak bakmayan makineyi ekran karti , ram ve islemcisiyle herseyiyle stok hizlarda kullananlar icin mantiksiz ve pahali bir secenek.

Ozet olarak deginmek gerekirse intelin corei5 dizilerinide cikartacagini hatirlatmakta fayda var, su haliyle bence amd sistem toplamak ddr3 ler yerlesene kadar oldukca mantikli gorunsede son 2 senenin basarisi ve chip uretimlerindeki maliyet kar oranlarini da dusunursek intelin guzel bir ddr3 cevabinda gec kalmayacagini dusunmek gerekli, ileriye yonelik bir makine derken kesinlikle 4 sene tokatlanmadik makine birakmaz gibi bir mantikla degil, makul upgradeler ve guncellemelerle es fiyattaki diger rakiplere gore daha -idare edebilir- orta-ust seviye makineleri isaret eden bir mantikla konusuyorum.

Cok uzun lafin cok kisasi, benim amd ye sempatim var arkadas, paramida tek celsede harcamak yerine olacaklara bakarim yavas yavas guncel kalirim diyenlere amd almak icin tam zamani. Intel kadar guclu overclocklerlar da olmadiklari icin bu yonde dusuncesi olmayanlarinda dusunmesi gereken rigler bence.

Fiyatlar acisindan dusunmek gerekirse;

am2+ chipsetli orta karar bir anakart(intelin benzer anakartlarindan ortalama 50 dolar dusuk olacak)
baslangic icin butce ne el veriyorsa bir fiyat performans islemcisi, brisbaneler ornek gosterilebilir(intelde esdeger alternatifi olmayacak yinede dise dokunur bir performans ve de %40 daha ucuz bir islemci alinicak)
ram, memory control islemciye entegre oldugu icin fsb canavari ram e gerek kalmayacak, yari fiyatinda ramlerle es deger performans ftw.
Geriye kalan butce rahatlikla ekran karti ve diger medyalara harcanabilir.
am3 phenom II ler ciktiginda ise tamamlanmis bir dragon platformu ve intel in esdegeri ve ustunde bir performer imiz olmus oluyor, muhtemelen %30 lara varan bi ekonomiyle.

Hali hazirda am2 socketli olanlarlarsa olabildigine sanslilar, anakartlarini ellerinde daha baya bi tutacaga benziyorlar cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay sonra, kendime 1.900 TL seviyesinde bilgisayar almayı düşünüyorum. Upgradeable olması babında phenom dediniz peki derim. O zaman bu noktada destek verin ve 400 tl si 22'' ekrana gidecek şekilde bir bilgisayar konfigürasyonu önerin yada bekle deyin falan filan fıstık. Kısacası ileriye dönük ufak upgradelerle ayakta tutabileceğim bir 1900 tl lik bilgisayarı toplamak için yardımcı olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh de deginmis,

790gx anakart, (dfi derdim normalde ama olmayinca foxconn A7DA )
x2 7750 islemci
ati 4850 veya 4870

geri kalanda uydurulur, 550-600w bir psu, kasa , belki ses karti falan filan.

Anakart konusunda piyasada su an ne var ne yok bilmiyorum oyuzden review okumak, ihtiyaca gore biseyler almak sart.
firewire ihtiyacin yoksa, veya vista kullanmiycam ben hybrid xfire a gerek yok onboard kart istemiyorum, veya ilerde crossfire dusunurum tarzi dusunceleri dokulmek gerekli.

edit:
Anakart konusunda kesin birsey yazmamamin sebebi bu upgadeleri ne kadar hizli yapmak istedigimizle orantili icindir.
am3 Phenom II lere cikar cikmaz gecmeyi dusunen birisi icin kaliteli board daha mantikli dursada am3 bazli anakartlara gecmekte acele edecek birisi icin simdilik ucuz 780g boardlarla takilmakda bi o kadar efektif olur daha cok para harcanmamis olur. Alternatiflere vaktim oldugunda deginmeye calisicam.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...