DoruK Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 küresel ısınma mı yaratacaksın evde? 700w iki bilgisayarı kaldırır.
Esh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 bende 750 lik pc power&cooling war, ama oyle janjan li modellerden degil, tak cikar kablolari yok. Ama cok kalite guc uretiyor. Kullanici olarak tavsiye ederim.
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 700w icin cok utopikmis gibi yorumlar yapilmis ama o tarz bir makine icin cok fazla sayilmaz. Fakat alisveris listesini 700 le sinirlamamak lazim, corsair tx650 den tutup esh deki pc power and cooling lerin 610 dan baslayip 700 e giden bir cok urunu var.
Befounder Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 e8500'un altına gidicek p45 yada x38 chipsetli duzgun anakart ariyorum. tavsiye verebilecek olan?
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 2 bin ytl'yi geçmeyecek şekilde oyun pc'si istiyorum (monitor dahil) Fiyatlardan pek haberim yok ama; QuadCore 9400 cpu asus P5Q Pro Kingston HyperX 4GB (2gbx2) bellek Sapphire HD 4870 Samsung 750GB Sata2 32MB Samsung DVD-RW Writer / Samsung DVD Reader Philips 191EW9FB 19" 5ms Lcd Monitor Creative 5x1 Sound Blaster bu sisteme uygun kasa vs tavsiyenizi istiyorum gibi bir listenin ederi nedir? 2 bini geçerse nerelerden kısıp da düşürebiliriz bir de. :P
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Yazdığın sistemin toplam fiyatını bilmiyorum ama gayet iyi bir sistem. Oyun için istiyosan 4870 ekran kartı için çok iyi bir seçim bence. Mümkünse ordan kısma. Ram zaten ucuz olduğu için ordan kısmen bir kazanç sağlamaz. Bence kısabileceğin en iyi parça işlemci. Yazdığın işlemcinin fiyatına bakmadım ama isminden dolayı pahalı bir şey olduğunu tahmin ediyorum. E8400 civarı çift çekirdekli bir işlemci oyun için gayet yeterli. Onun dışında illa bir yerlerden daha kısman gerekiyorsa ilk planlarda ses kartı almayıp on-board kartla idare edebilirsin bir süre. Para bulunca sonradan ses kartı alıp takmak çok rahat. Güç kaynağında konusunda cömert olmanı tavsiye ederim. Kaliteli kasa da ileriye yatırım olur ama orta halli bir kasa da idare eder.
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 yukarıdaki sistem minimum psu ne olmalıdır mesela? bir de sisteme 1 ay sonra falan yaptıracağımdan bir nebze de olsa düşer belki fiyatlar. :P
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Bir iki uyari yapilmasi gerek o sistemle alakali bence. islemci luzumsuz pahali , e8x00 serisi istediginin fazlasini bile karsilar. ikincisi 4870 alip 19inch monitor, heleki bu monitor philips alinmaz. 22inch ile dvi girisi olan modelleri gozden gecir. min harcama diye 450 lirayi gozunden cikar. zaten islemciden kisinca burdan rahat edersin. ses karti icinse x-fi alacagini tahmin ederek konusuyorum, (audigy fln almaya gerek yok zira) biraz bekleyip azuntech lerin ortam fiyatlarini dusurmesini kollayabilirsin. Ilk etapda iyi bir hop. setin yoksa gereksiz bir harcama.
Esh Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 neden herkes p5q aliyor bu arada? oyle ahim $ahim bi kart degil hani.
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Esh said: neden herkes p5q aliyor bu arada? oyle ahim $ahim bi kart degil hani. Cogu insan benzer modellerde asus u gigabyte, msi a tercih ediyor, foxconn, dfi fln adi dahi gecmiyor. Zaten o.c. yapilmayacaksa cogu zaman es chipsetlerde pek bi farkda hissedilmiyor testler disinda sanki. Ama bence ayni zamanda hem en noob protected hemde en semi-pro kartlar gigabyte da. @masquarede Acikcasi ekim-kasim aylarinda piyasada bi monitor yigilmasi oldu ipin ucunu ihtiyacim biteli beri kacirdim. 2ms, tercihen tilt ozellikli(oynar baslikli ,lol), dinamik olmadan mumkun mertebe yuksek contrast ve aydinlatma degerli, dvi girisi ve tercihen hdmi girisi bulunan panelleri bi siralayip reviewlarina ve fiyatlarina gore karar vermen cok zor olmaz. Ben bu fiyatla bu monitoru acikcasi cok merak ettim ama, bakilmaya deger bi parca gibi duruyor.
Esh Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 yani asus p5k kullandim, gigabyte x38 ds4 kullandim, $u anda ise gigabyte ep45 DS3R kullaniyorum. en uyuz oldugum kart asustu, zira sacma salak 1001 tane programla geliyor ve hicbiri reelde i$e yaramiyor resource tuketmekten ba$ka. acikcasi en memnun oldugum kart ds3r, hem fiyati uygun hem de overclockta extrem hedefleriniz yoksa ideal. tavsiye ediyorum. DS3L modeli daha da ucuz, raid controller yok, 2. pcie slotu yok, firewire girisi yok. Ama bunlari kullanmayacak olan biri icin ideal.
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 LCD problemi Sefgili Gözüm apla, yok yok. eheh, şakaydı... 22" LCD'ler içerisinde en iyisi hangisidir? Çok uzun süredir alıcam lakin ne alsam kısmını bi türlü aşamıyorum.. samsung'un bi milyon 22" modeli var, diğerleri de aynı şekilde... bi de gereksiz fiyatlarla T220HD falan da çıkartmışlar artıkın. hangisi iyisi yahu?? siz hangisini kullanıyorsunuz? şunun gibi 120hz ürünleri beklemek mi lazım yoksa? hangi LCD ekranı neden tavsiye edersiniz? bu yeni çıkanlardan hangileri iyi gibi duruyor?
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Modellerde aslina bakilirsa cok fazla sey degismedi, kullanilan backlite a gore renk gamutu biraz degisebiliyor, kaplama farki olabiliyor, girisler ve stil ve ergonomi degisebiliyor. Ben onem sirasina gore baktiklarim; siyahlari ne kadar iyi verebildigi, motion to motion response un 8ms in ustune cikmadigi,tercihen gamutun %70 den tutarli olmasi(cogu tn panelde dusuk kalirlar) ve tilting-rotating islevleri olmasidir. Mesela bi onceki mesajimda verdigim benq monitor gecen sene itibariyle hdmi baglanti sunan nadir 22inch monitorlerdendi, fiyatlarida 600-700 civarinda geziyordu hp2207 gibi, reviewlarina gore su an bu fiyatlarda benim oldukca dikkatimi ceken bi parca. 120hertz muhabbetinin yakin bi zamanda guzel fiyatlarla yayginlasabilecegini hic zannetmiyorum, 60hertz fiyatlarini goz onune alacak olursak gayet yeterli geliyor bana.
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 hp'yi bulamadım exa'da eksen'de gold'da.. (gidip alıcam direk, netten idi kartla idi falan uğraşmayı sevmiyorum hiç..) benq'i buldum ama HDMI olmasına rağmen 1080p desteklemiyor falan demişler.. önemli mi değil mi bi fikrim yok! o_O! ayrıca T220'nin MPRT'si nedir bilen var mı? ya da daha genel bi şekilde hangi modellerin MPRT'si 8ms ve altı ve renk gamutları daha bi oturuyor?
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 dasaaa said: ayrıca T220'nin MPRT'si nedir bilen var mı? gtg 2ms, kaba bi tahminle mr in 8 in altinda olacagini soyleyebiliriz. dasaaa said: ya da daha genel bi şekilde hangi modellerin MPRT'si 8ms ve altı ve renk gamutları daha bi oturuyor? Tech specleri ayni olan panellerden pahali olanlar, =P Gamutlar icinde sunu soylemek gerek, monitorun gercek renge karsi verdigi rengin tutarliligini olcen standardi ureticiler beyaz isik kullanarak yaniltabiliyor. Bu sekilde %125 gibi ilginc gamut tutarliliklari saglayabiliyorlar ama bununda sonucu contrast da tutarsizlik, beyaz isik yuzunden backlite tearing olabiliyor. Kisacasi benim onerim tech speclere degil gamer monitor olarak lanse edilen(input lag i dusurduk biz demenin bi diger yolu) monitorlerden cebe uygun olanlari siralayip bol bol adam gibi olcum yapip objektif yorum yapilmis reviewlari okuman. Bi adam alir yanina analog monitoru, birebir lag karsilastirmasi yapar , digeri oyun oynayip ghosting yok iyi der.
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 sen 22" alcak olsan ne alırsın =P 3model söle mesela?
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Reviewlarindan habersizim , kronik bi problemleri var mi bilmiyorum ama tech speclerine gore fiyatina uygun bulduklarim sirayla, benq x2200w samsung 2253bw/lw (farklarini bilmiyorum ikisinin iki model var ama) hepsi 2ms g2g, 8ms motion response a sahip. bu dolar kurunda t220 ye verilecek ekstra 180 kusur lira daha yuksek dynamic contrast ve color effect ler icin deger mi sorusuna cevaba gore degisir tabi secenekler. Elbetteki bunlar disindada cok sey vardir ama, %50 fiyat farkina degecegini dusunmuyorum ben kendi adima.
Esh Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 walla para yapinca ilk i$im Acer G24 almak olur heralde.. inanilmaz bir kontrast orani war ve bizzat $ahit oldum diger moniyorlerin acer in yaninda nasil sondugune.. inanilmaz..
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 HaciYatmaz said: philips lcd alma bu cümlenin başına "ucuz" ibaresini eklemek gerekiyor. ucuz hiç bir philips ürünü alınmaz, illa bi yerden patlar. patlamadıysa o sizin şansınız :D
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Ben cumleyi bi kez daha duzelteyim. =] Philips alma. Ucuz pahali farketmiyor, tum urunlerine ayni fiyatta daha iyi alternatif gosterilebilen tek marka sanirim elektronikte.
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 ucuz değildi aldığım monitor 2 kere değişmeme rağmen hala memnun değilim kendisinden, lcd için gecerli ama bu ilk monitorümde philips 107e miydi modeli neydi, pek modelini hatırlamıyorum crt olanlardandı ondan çok memnundum gene ayrılmıyım dedim lcdyide aynı aldım, almaz olaydım.
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Philips CRT'ler baya iyiydi. Ama LCD'de Samsung bayrağı taşıyor gibi şu sıralar.
Öne çıkan mesajlar