Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

1-2 ay bekleyemem diyorsan kabaca;

i7 2600k-2700k
Asus Maximus Z-68 ayarında bir anakart
8GB Ram. Çizim falan yapıyorsan 16GB.
Ben Stok soğutuculu ekran kartı alınmasından yana değilim o yüzden GTX 680 alacaksan biraz bekle derim; özel soğutuculu kartlar gelmek üzere. 580 fln alma şimdi, fiyatları çok düşecek yakında.
Kasa istediğin bir Full Tower. Fanlarının büyük olmasına dikkat et derim: daha sessiz ve etkili soğutma için.
PSU kesinlikle Seasonic. 850W modelini al, arkana bile bakma.
120GB SSD. Force GT iyidir, 2. Corsair SSD'im, bir yamuğunu görmedim daha.
Yanına istersen bir depo HDD.
CPU soğutucu olarak Noctua iyidir, biraz tuzlu. Thermalright Silverarrow'un yenisi gelecek ona da bakabilirsin.

Aşağı yukarı 4k TL civarı bir fiyat çıkar, performans olarak yoruma gerek yok, uçar gider.
İşlemci 4.5-5Ghz overclock yaparsın mis gibi kullanırsın işte senelerce.
Sosyal ağlarda paylaş

680in mi 580in mi fiyatlari dusecek bir de ne zama dusecek en fazla 1 ay beklemeyi planliqyorum.

Bir de gelecege yatirim olmasi icin 2011 socket bi islemci ve anakart almak lazim degil mi ilerde islemciyi degistirmek gerekinei anakarti da degistirmek zorunda kalmayayim. 3820yi secmemin sebebi oydu.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ay bekle demem Ivy yüzünden. Anakartları gelmeye başladı TR'e, işlemcilerde Nisan sonu, Mayıs başı gelmeye başlayacak.
Elinde Sandy Bridge makina olan birinin Ivy'e geçmesi çok mantıklı değil ama daha eski kasası olanın direk Ivy'e geçmesi doğru bir tercih olur.
Fiyatı düşecek olan 580'ler. Üretimleri durdu artık, stok eritmek için ciddi indirimler yapacaklar. TR'e etki etmesi yazı bulur.
680'lerin özel soğutuculu modelleri de Ivy gibi Mayıs'ta gelir, yaygınlaşır. Ha bir de 79xx serisinde AMD indirim yaptı, onlarında fiyatları düşecek ama 680 daha iyi.
Aynı şeyleri bende yaşamıştım kendi makinamı alırken o yüzden iyi biliyorum bu durumları. Ben makinamı acele ile aldım, hemen 2 haftaya Sandy'ler çıktı ve Nehalem ile Sandy performans farkı ortada :). Sandy'i kötülemiyorum kesinlikle, bekleyemem dersen al, çok iyi sistemler ama Ivy'i bir gör derim, sonra keşke onu alaydım dememek için.
Sosyal ağlarda paylaş

ivy bridge'ler lga2011 socket mi olacak peki? 580'in üretimi felan durduysa 6 serisi bişey alırım herhalde o zaman yav.. bi de ekran kartı Asus alırım diye düşünüyorum diğer parça üreticilerine hiç bakmadım bile sanki asus daha stabil olacakmış gibi geliyo niyeyse.. asus 8800gts var 5 yıllık hiç bi sorun çıkarmadı gerçi 2-3 ay önce öldü orası ayrı da..
Sosyal ağlarda paylaş

yeni chipsetli anakartlar da lga 1155 socket, ivy bridge için illa yeni anakart almaya gerek yok yani. 1-2 inceleme okudum çok araştırmadım da, sandy bridge işlemciler kullanıldığında performans farkı yok gibi yeni anakartlarda. ivy bridge çıksın bir de o testlere bakmak lazım da sanmıyorum fazla bir değişiklik olacağını performans açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

os kurucam işte, 100 lira fark var yav black ile green arasında, değiyor mu?

tam zamanını buldu bu da bozulacak ya, garantisi de var ama yerine bişi koymadan bekleyemiyorum işte

edit: read-write testlerine baktım da %40a varan bi fark var ikisinin arasında maşallah.

acaba pratikte de bu kadar farkediyor mu
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...