Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

peki söyle bir toplama yapsam bugun vatandakı arkadaslar dan aldıgım listeyı

AMDFX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

ASUSM5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

GSKILL8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

WD3.5" 500GB Caviar Blue 16MB Cache SATA 3.0 7200Rpm Harddisk

SAPPHIREHD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

soyle bır lıstem aldım fakat bıraz ınceleme yapınca INTELCore i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemcinın en ıyı tercıh oldugunu fark eddım i7 ve fx gruplarına acık ara fark atmıs

ASUSM5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart ıse zamanla eternet kartının veya yuvasının bozuldugunu duydum

sonuc olarak ekran kartı neysede ramlerın adını pek duymadım

bu arada yukardakı lısteye aldıgım fıyat kdv dagıl 1244 lira
Sosyal ağlarda paylaş

blackwolf said:

soyle bır lıstem aldım fakat bıraz ınceleme yapınca INTELCore i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemcinın en ıyı tercıh oldugunu fark eddım i7 ve fx gruplarına acık ara fark atmıs

ASUSM5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart ıse zamanla eternet kartının veya yuvasının bozuldugunu duydum

Bak bunlar iyi, bu şekilde alınır sistem zaten.
gidipte casper, hb şu bu firmanın kafasına göre topladığı 1-2 dandik şeyi yüksek tutup müşterinin gözüne onları soktuğu kasalar alınmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

blackwolf said:

Bak bunlar iyi, bu şekilde alınır sistem zaten.
gidipte casper, hb şu bu firmanın kafasına göre topladığı 1-2 dandik şeyi yüksek tutup müşterinin gözüne onları soktuğu kasalar alınmaz yani.

yanı zaten vatanda hafta sonları %25 ındırım var ona gore alıcam normall fıyatı 1600 %25 ındırım olunca 1200 gelıyor hos ıslemcı ve anakart konusunda emın degılım ıyı bır arastırma yapmam lazım i5 2500 performans bakımından daha ıyı gıbı duruyor i7 ve fx lere gore
Sosyal ağlarda paylaş

Macbook'umu kar edip okuttum sanirim az once ebay'den. Su markayi baya okudum ettim Alienware'e sovenlerin hepsi burda toplanmis bunu almis gibi gozukuyor.

Siz ne dersiniz bu alete fiyata ve ozelliklere ?

$1650

MSI MS-16F2-ID1 (937-16F231-012) Core™ i7 Notebook Barebone, Socket G2, Intel® HM67, 15.6" Full HD LED Matte, SATA, DVD±RW, WC, BT, NVIDIA® GeForce® GTX 570 1.5GB Graphics

INTEL Core™ i7-2720QM Quad-Core 2.2 - 3.3GHz TB, HD Graphics 3000, 6MB L3 Cache, 32nm, 45W, EM64T EIST HT VT-d VT-x XD, Retail

COOLER MASTER ThermalFusion 400 Thermal Compound, Electrically Non-Conductive

CORSAIR 16GB (4 x 4GB) PC3-10600 DDR3 1333MHz SDRAM SODIMM, CL9, Non-ECC

SEAGATE 750GB Momentus® XT, 7200 RPM, 32MB cache, 8GB Hybrid SLC SSD, 2.5-Inch, SATA 6 Gb/s NCQ, OEM

MSI 8x Super-Multi DVD±RW Optical Drive (Included)

NOTEBOOK ACCESSORY Built-in 4-in-1 MMC/MS/SD/XD Media Card Reader (Included)

INTEL Centrino® Advanced-N 6205 Wireless Card, IEEE 802.11a/b/g/n, 11/54/300 Mbps, Internal PCIe Half Mini Card

NOTEBOOK ACCESSORY Built-in Bluetooth Module (Included)

UBUNTU Pre-Installed Ubuntu™ Linux 64-bit Latest Available Desktop Edition

WARRANTY Assembled and Tested (1 Year Limited Parts, Lifetime Labor Warranty )

Sosyal ağlarda paylaş

Ivy Bridge'in Sandy'den farkli birsey oldugunu bilmem disinda dediginden en ufak bir sey anlamadim. Nasil bir uzuntu ve ne acilardan, sevabina acar misin Kharon ?

edit : http://www.tomshardware.com/news/Benchmarks-Intel-Ivy-Bridge-CPU-sandy-bridge,14144.html

Bu linki buldum okuyorum bakalim. Baska bir seyde sikinti yok umarim listede
Sosyal ağlarda paylaş

ayni serininin daha verimli islem gucune sahip, termal olarak daha verimli calisan, grafik islemcileri daha guclu modelleri gelilcek "ivy bridge" adi altinda. Bu makineler CES fuarinda gosterildi, tahmini 1 aylari kaldi. Sandy bridge ile arada uzucu farklar var. 1 ay fark ile bu makineyi aldiginda kafani daglara taslara vurursun. Sabretmek lazim cok az.
Sosyal ağlarda paylaş

Parasini verip isimi gordukten sonra Sandra'yi fln birak Osman bile derim acikcasi

edit @ Kharon : Sagol usta, linkteki yuzdeleri gordum zaten cevabini beklerken dogru diyorsun. Benim bu aleti alacagim sirket de "custom laptoplar icin sandy bridge fln kalmadi elimizde Ivy gelsin aletlere onlari takip yollayacagiz suandan itibarenki tum siparislerde" diyordu demek olayi buymus
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar, bilgisayar toplamayalı 4 sene oldu o yüzden olaydan baya da kopmuşum...

Fakat annemin eczanesi için bir bilgisayar toplamam lazım. Yani bildiğiniz 600-700 TL'lik, oyun oynanmayan sadece bir muhasebe bir de eczane envanter programı gibi birşey çalıştıracak klasik işyeri bilgisayarı.

Envanter programı sağlayıcısı i5 ya da i7 serisinden düşükte olsa bir işlemci ile 4 GB Ram olsun gerisi mühim değil demiş. Bu iki şartı sağlayacak ucuzundan bir işyeri bilgisayarı tavsiyesi lazım arkadaşlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Selamlar, bilgisayar toplamayalı 4 sene oldu o yüzden olaydan baya da kopmuşum...

Fakat annemin eczanesi için bir bilgisayar toplamam lazım. Yani bildiğiniz 600-700 TL'lik, oyun oynanmayan sadece bir muhasebe bir de eczane envanter programı gibi birşey çalıştıracak klasik işyeri bilgisayarı.

Envanter programı sağlayıcısı i5 ya da i7 serisinden düşükte olsa bir işlemci ile 4 GB Ram olsun gerisi mühim değil demiş. Bu iki şartı sağlayacak ucuzundan bir işyeri bilgisayarı tavsiyesi lazım arkadaşlar...

i5 2320 360 lira
ucuzundan bi h61 board 100-120 ye gelir
2x2 gb kingston falan farketmez 100 e falan gelir bu da
harddisk kafana göre alırsın sata 2 bişey
500 watt kasalar 150 liraya kadar falan

1000 lirayı geçer sanırım bunlar.600-700 demişsin ama o fiyata i5 olmaz yani.i3 e düşürsek bile 100-150 lira oynuyor yani.düşün o da vatanın %25 indirimli hali.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün Vatan'ın indiriminden 750 liraya bir bilgisayar topladım bende ofis için.

AMD x3 450 işlemci.
Ona uygun onboard VGAlı bir anakart
2x2 GB DDR3 RAM
Frisby 300 watt kasa
500 gb WD HDD
Lg dvd-rw
Klavye mouse set
18.5 inch viewsonic led monitor

işin ilginci en pahalı parça hard disk oldu peh peh nerde o eski HDD fiyatları :)
Sosyal ağlarda paylaş

INTEL Core i5 2500K Soket 1155 3.3GHz 6MB Cache 32nm İşlemci
uygun bır tane ana kart lazım

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

karar verdım ne dersınız uyumlu olabılırmı? bır arkadasım eternet yuvasının fazla saglam olmadıgını ve zamanla sorun yaratabılecegını,nete baglanırken sorun cıkaracagını soyledı?
Sosyal ağlarda paylaş

ahah abi o anakart amd destekli.önemli değil ya bilmemek ayıp değil :)

yakın bir fiyata şunu alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8z68-v-lx-p8z68-v-lx-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-(oc)-sata-30-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56561

umarım geç kalmadım
Sosyal ağlarda paylaş

Bullbird said:

ahah abi o anakart amd destekli.önemli değil ya bilmemek ayıp değil :)

yakın bir fiyata şunu alabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8z68-v-lx-p8z68-v-lx-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz-(oc)-sata-30-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56561

umarım geç kalmadım

Evet abı bılmemek ayıp degıl :) zaten o kadar anlamam parcalardan henuz almadım %25 ındırımı beklıyorum

2 ayım var yavas yavas parcaları toplamak ıcın
SAPPHIRE HD6850 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
barı buna yetecek para var su anda gıdımde bunu alım barı ındırımden gerısne artık bakıcaz onumuzdekı maclara
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

cozum ortagi sacmalamis,

i3 bir makine yeter gayet. ram olmasi avantaj olur elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar, yaklaşık 2 ay içinde Amerika'ya gidiyorum. Bildiğiniz gibi teknoloji bakımından Türkiye'ye kıyasla ucuz biryer olduğu için Masaüstü bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Fakat kararsız kaldığım birkaç nokta var. Onuda burada bilen arkadaşlara danışmak istedim...
Bilgisayarın parçalarına gelecek olursak;

Processor
Intel Core i7 2700k

Memory
Crossair Vengeance 16GB 1600MHz

Motherboard
Maximus Extreme

Graphic Card
EVGA GeForce GTX 580

Kararsız kaldığım iki üç nokta ise şunlar;

-Sizce, bu tarz bir işlemciyi soğutmak için normal fanlar yeterli olur mu? yoksa illa iyi bir performans alabilmem için sıvı soğutma mı tercih etmem gerekiyor?

-Kasayı haliyle Amerika'dan getiremeyeceğim için Türkiye'den alıcam fakat bazıları power supply ile birlikte, bazıları da değil... Açıkcası power supplylar hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim... Bu tür bir bilgisayar için nasıl bir power supply yeterli olur sizce?

-Yukarıdaki parçaların yerine önerdiğiniz(çok fazla fiyat farkı olmazsa sevinirim) Bunun yerine bunu alırsan daha iyi olur gibi önerilerinize de açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

Vanwaeldaien said:

Selamlar, yaklaşık 2 ay içinde Amerika'ya gidiyorum. Bildiğiniz gibi teknoloji bakımından Türkiye'ye kıyasla ucuz biryer olduğu için Masaüstü bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Fakat kararsız kaldığım birkaç nokta var. Onuda burada bilen arkadaşlara danışmak istedim...
Bilgisayarın parçalarına gelecek olursak;

Processor
Intel Core i7 2700k

Memory
Crossair Vengeance 16GB 1600MHz

Motherboard
Maximus Extreme

Graphic Card
EVGA GeForce GTX 580

Kararsız kaldığım iki üç nokta ise şunlar;

-Sizce, bu tarz bir işlemciyi soğutmak için normal fanlar yeterli olur mu? yoksa illa iyi bir performans alabilmem için sıvı soğutma mı tercih etmem gerekiyor?

-Kasayı haliyle Amerika'dan getiremeyeceğim için Türkiye'den alıcam fakat bazıları power supply ile birlikte, bazıları da değil... Açıkcası power supplylar hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim... Bu tür bir bilgisayar için nasıl bir power supply yeterli olur sizce?

-Yukarıdaki parçaların yerine önerdiğiniz(çok fazla fiyat farkı olmazsa sevinirim) Bunun yerine bunu alırsan daha iyi olur gibi önerilerinize de açığım.

board olarak p67 değil de z68 chipset daha iyi olur gibi.

ekran kartına gelince 580 değil de 680 almalısın.baya başarılı.

kasa psu olayını da şöyle hallet bence.psu'su olmayan bi kasa alırsın işte,ayriyetten corsair,seasonic falan bişey çekersin.650 watt haliyle yeter diye düşünüyorum ama psu uzun süreli kullanıldığından dolayı 850-1000 W bişey al.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...