yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 cnnturk.com said: Apple sermayeyi, MacBook ekranı boyunda olacağı rivayet edilen dokunmatik tablet PC'ye yüklemeye hazırlanıyor. MacDailyNews.com isimli sitenin güvenilir bir kaynaktan aldığı habere göre Apple, dokunmatik tablet şeklinde bir MacBook tasarlıyor. Muhbirin sızdırdığı bilgiye göre, MacBook tablet bilgisayar "MacBook ekranına benzer, muhtemelen biraz daha ufak, cam kaplı, iPhone'unkine benzeyen ama daha etkin çoklu dokunuş ("Multi-Touch" ) sistemine, yuvadan yüklenen SuperDrive'a, GPS'e ve ivmeölçere sahip, App Store uyumlu, Mac uygulamaları çalıştırabilen" bir cihaz olması planlanıyor. Yine aynı kaynağa göre "Apple'ın P.A. Semi'yi almasının sebebi bu cihaz" ve Immersion'un haptik teknolojisini kullanacak. Üretimi başta hayli pahalı olacak cihaz, yine de düşük bir fiyata satılarak sürümden kazanım hedefleniyormuş zira Apple'ın planları bu ürüne "taşınmak" şeklindeymiş. Ürünün ekim ayında satışa sunulması ya da duyurulması planlanıyormuş. Apple yöneticisi Peter Oppenheimer'ın yaptığı bir açıklama, cihazın varlığını doğrular nitelikte. Oppenheimer'ın açıklamasına göre şirket, kâr marjını düşürecek, ancak aynı zamanda rakiplerini piyasadan silecek "kilit bir ürün geçişi" yapacak. Temmuz-eylül ayları arasında yapılacak geçiş, brüt kârı yüzde 34.8'den yüzde 31.5'a düşürecek. Ancak, ne olduğu özellikle gizli tutulan ürün "Rakiplerinde bulunması imkansız özellikler ve yeni teknolojiler" içerecek. çok iddialı konuşmuşlar. hele de ucuz fiyata sunarlarsa ortalık duman olabilir. bekleyip görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Ucuzu geçtim, macbook pro fiyatına çıkarsa multi touch destekleyen makul ölçü ve özelliklerde bir tablet hakkaten de apple ı taşır, hayvan gibi satar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Agustos ortasinda el mahkum (Bilgisayarsiz gidecegim icin) macbook pro aliyorum, moralimi bozdu biraz bu haber acikcasi =/ Bu arada Apple, tusa basmissin hissi veren dokunmatik ekran gelistiriyordu en son, onu da kullanabilirler bunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Bence ciddi hata olur çünkü yakın zamanda macbook lar da yenilenecek diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Bilgisayari olmayan bi bilgisayar muhendisi olmak da ciddi bi hata olabilir, mezun olamam mesela ehueuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Penthesilea said: Bilgisayari olmayan bi bilgisayar muhendisi olmak da ciddi bi hata olabilir, mezun olamam mesela ehueuh monitor aç be önce ffs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 penth i-book al gec ucuza aga. su an macbook almak ne kadar mantikli ki. centrino 2 den once ozellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Süper bir ürün anlatılanlara göre normal bir fiyatta çıkarsa kesinlikle yok satar. @Penth Nereye gidiyorsun hocam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 touch-screen her geçen gün popülerliğini arttırıyor. uygulamalar da ona göre yazılıyor.. apple'ın bu atağı çok yerinde bence de. ama rakiplerini ortadan silecek derken? misal mac'ler artık macos yanında vista ile satılmaya başladı. neden? çünkü insanlar windows kullanmak istiyordu.. 2010 civarı ms, windows 7'yi çıkaracak ki tamamen touch-screen uyumlu işletim sistemi olacakmış.. donanım pazarını bilmem ama yazılım pazarında rakipler de, kartlarını ona göre oynuyor zaten. kişisel olarak apple'ı sevemedim. adamlar öyle bir pazarlama stratejisi yaratmış ki daha ürün çıkmadan, ürünün çılgınlığını piyasaya yayıyor. ondan sonra yok satıyor. bilinçli tüketiciye hitap etmiyor bence bu haliyle. yani dünyada ilk tablet pc'yi apple yapmıyor ama daha piyasada olmayan ürünü için "rakiplerini silecek" demek iddiasında bir apple bulunur =) ha insanlar da bu iddiayı destekliyor ayrı konu. garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 CoolRider said: Süper bir ürün anlatılanlara göre normal bir fiyatta çıkarsa kesinlikle yok satar. @Penth Nereye gidiyorsun hocam?ABD'ye i-book al demissin de oyle bisey yok ki abi. macbook var, macbook pro var. macbookun ekrani cok kucuk bana 15 inch lazim, ve fiyat da 300-400 dolar falan farkediyor, o kadar para verdikten sonra 300 dolar daha veririm yani. Napalim alicaz artik baska care yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 touchscreenler, multi touch secreen ler şu and amouse keyboard combinasyonun yarısı kadar pratik deiller, konvensiyonel ara yüz tasarımlarıylada olamıycaklar. yıllardır bı tane duzgun uzunlerini görmedim bununda duzgun olucağını sanmıyorum, öle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deli gomleði Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ben pek inanmıyorum. Apple Air falan diye dünyanın en ince bilgisayarını açıkladı, ama ondan hemen daha sonra toshiba daha da incesini çıkardı. Apple çok iyi reklam yapıyor bu da onlardan birisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 katılmıyorum cüce. multi touch touch-screen olayı bence tablet pc tarzı aletlerin kurtuluşu olacak, bundan sonra yaygınlaşacak diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Kullanışlı bir ürün olabilmesi için dokunmatik ekranların bilgisayar kullanım alışkanığını değiştirici nitelikte olması gerekiyor. Yani masanın üzerinde kağıt üzerinde çalışır gibi çalışalacak bir şey olması gerekiyor. Ve tabi bir şekilde dokunmadan tepki alma. Bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 koca koca ellerimizdze touch secreenlerde calışmak manasız oluyor, eğer bska bir yere dokunucaksak biraz daha işlevsel olabilir. şu haliyle şu anki interface anlayışıyla manalı deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 uygun fiyata güzel not tutulabilecek+ ses kaydedebilecek+ hafif +dayanıklı bir sistem getirin mahmut abi computer inc. yapsa bile alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 uygun fiyata.. mac? =) bu arada touch-screen anlayışına yeni boyutu microsoft getirdi bence.. surface'i biliyorsunuzdur zaten de.. sitesi ilk açıldığında bazı videolar yoktu, görmemiş olabilirsiniz diye koyuyorum. at&t örneğindeki uygulama falan çok güzel bence.. http://www.microsoft.com/surface/index.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 şunun üzerine yazı yazılabilen falan bi tipini üretseler yeterde artar bile. not tutmak ve ses kaydetmek gibi özellikleri olan her türlü ucuz lepitap (laptop'un sevimli hali) kucak kucak satacaktır.. almayanların sırtında çeki çeki odun kırılacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 aptal bu adamlar... tablet pc denen şey bi kere tutmadı ki. ne laptop kadar kullanışlı ne de taşıması laptopa kıyasla daha kolay değil. apple daha güzelini yapsa kaç yazar... mp3 player ı allayıp pullayıp kromaj ve dokunmatikle süsleyip seneler sonra ilk defa para gördüler. hemen şımardılar... şimdi aynısını tablet pc ye yapcaklar... ellerinde patlayışını hep beraber izlicez =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 ne yapsınlar peki marv? bir tavsiyen var mı o aptal adamlara? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Tabletin taşınması zor mu? Enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Bence, adam gibi bilgisayar yapsınlar. cintiq'ın altına alienware yapıştırmak mesela guzel bi cözüm, evet cintiq ve alienware birleştirmek için cift taraflı bant üretsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadGamer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 iPhone'un büyük bir başarı olmasından esinlendiler ben de bir tane aldım bayağı memnunum da Iphone'da tuttu diye dağlara taşlara accelerometer , multitouch falan abartı ve saçma olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 tablet pc tutmadi? piyasa 15-25 yas arasi gamerlar degil arkadaslar, universiteye giden, universitelerde ya da dier kuruluslarda calisan ve rahat rahat not almak isteyen insanlar. apple touch cikartirsa aktif tablet yapmaz, kendi touch screen ini kopyalar, buyuk ihtimal de su an iphone da olan klavye interface ini buyutur. @penth: haptic touchscreen leri nokia su anda uretiyor, R&D lerinden cok guzel olaylar cikiyodu en son, yeni internet tabletlerinin hepsi haptic olacak. ve Apple bunu surumden kazanmak icin ucuz yaparsa (daha once yapmadiklari bisi bu), cidden iyi piyasayi kontrol ederler. Adamlar en son kucuk photo cell leri ekranin icine monte edip monitor de kamera yapacaklardi goya, o guzel bi teknoloji olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 steve jobsin durumu iyi degil gibi son zamanlarda, apple jobssiz napicak derdine dustu herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar