Sam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 viktor'un niyeti varmış ama "naze daaaa?" nidaları nedeniyle açası gelmemiş, ona ithaf ediyorum bu başlığı. (:P) yıl 2075. geçmişte uzaya gönderilen uydular ve çeşitli nesneler artık dünya çevresindeki gitgide artan uzay trafiğini tehlike eder hale gelmiştir. yörüngede saniyede 8km hızla giden basit bir vida bile çok büyük can ve mal kaybına yolaçabilmektedir. özel şirketler bu artık materyalleri dünya çevresindeki yörüngelerinden toparlamak amacıyla özel birimler kurar. hikayemizin kahramanları da technora şirketi bünyesinde çalışan bu 'artık toplayıcıları'dır. planetes, gelişen bilimin insanların önüne çıkardığı yeni sorunlar ve insan doğasının bilimsel ilerlemeyle olan etkileşimini çok güzel bir şekilde yansıtan, değişen dünyada insanların günlük dertleri ve hayallerini işleyen muhteşem bir bilim-kurgu yapımı. yakın gelecek bilim-kurgusu olması ve şekilcilik kaygısı bulunmaması nedeniyle anime'lerde nadide denilebilecek bir ortam sunuyor. bilim-kurguya meraklı herkesin şu anda yazıyı okumayı bırakıp hemen indirmesini salık veriyorum öncelikle. karakterler serinin muhtemelen en kuvvetli tarafı, çeşitli kişiliklere sahipler ancak hepsinin kendi nedenleri, gayretleri ve amaçlarına göre mantıklarının ayağı yere basıyor. ve son derece kuvvetli bir biçimde yanstılıyor duyguları ekrana, sadece tek bir bölümde görünen, en başta "ne bu lan?" dediğim bir tipin bile 15dk sonra gözümü yaşarttığına hayret ettim. ki bayağı taş kalpliyimdir, öyle kolay etkilenmem. :P politik entrikalar da seri ilerledikçe işin içine giriyor ve bilim ne kadar gelişse bile insan doğasının değişmediğine tanık oluyoruz. "uzaydan vida toplamak mı? nandatooo?" diyerekten izlemeyi ertelediğim bir yapımdı planetes. ilk bölümden itibaren sille tokat manyağı etti beni. bilim-kurguya özel merakınız olmasa bile ciddi, ağırbaşlı bir anime arıyorsanız, kesinlikle denemenizi salık veririm. psnr'ın 720p sublarını tavsiye ederim, böyle görselliğin önemli olduğu bir seriyi cam gibi seyretmek gibisi yok. bazı yazılar biraz hızlı gidiyor ama değer birazcık pause. planetes "neden anime izliyorsunuz?" diye açılan başlıklara neden olarak yazabileceğim az sayıdaki yapımdan birisi.YUUUKOPİİİ?!! AYYKOPİİİ DES!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ilk bölümü çekiyorum boxtorrentsde var iyi versiyon . Her nekadar kenichi hajime no ippo tarzı animeler istiyor olsamda bu tarzlardan geriye izlenmedik birşey kalmadığı için bir göz atalım. Durgun anime çekebilecek modda değilim de pek , bu halde bile izletirse kendini apayrıymış diyecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 said: planetes "neden anime izliyorsunuz?" diye açılan başlıklara neden olarak yazabileceğim az sayıdaki yapımdan birisi. imzami atarim bu lafin altina bu arada durgun ile agirbasli yi karistirmiyalim :p bir noktadan sonra direk insani icine cekiyor surukliyici kesinlikle durgun degil ama civitmiyor tek basina 324234 tane dusmani hakliyan tipler kono reiatsu! modunda anlar mor spesil den yu no jutsu filan yok, yercekimini, fizik kurallarini inkar eden tiplerde yok seriyi izlemeyen bakmasin bunu diyince sey geldi aklima 1/6 yercekimi diye ayda ninjalik oyniyan kazik kadar tipler sdafadsf cok eglenceli bolumdu acilisida star trekimsi olsa bile cok sevdim ben ozellikle tsiolkovsky babaya yapilan gondermelerde cok guzeldi said: Earth is the cradle of humanity, but one cannot remain in the cradle forever. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Viktor'a katılıyorum, çok iyi bir seri. Ne yazık ki formatta gidince bitiremedim ama ben de bir daha çekicem şu anda indirdiklerim bitince. Durgun denemez, sadece aksiyon mevcut değil. Bunun dışında dramı, bilim-kurguyu ve komediyi çok iyi işliyor. Ard arda izlenilecek bir anime değil ama kesinlikle sıkmıyor da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 valla ben iki gün kendimi makinenin başına çaktım bunu izlerken, ne var ki böyle asimov romanlarını yermişçesine "ya sen bitecen, ya ben bitecem" modunda okurdum işte bunu da öyle yaptım heh. seride ille kusur ne bulayım dersem ancak müzikler olur ki o da çok dert değil çünkü planetes'deki uzayda sesler duyulmuyor. :) viktor'un dediği bölümler süperdi o tipler viktor, direkt naruto göndermesi gibi olmuştu filan başlarındaki eleman sarışın mavi göz. bizim hachimaki de bunların konserve kutusu kunai saldırısını neji'nin kaiten'iyle defetti filan lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Eksikleri var Planetesin bolcana. En başında da Ai ve Hachi geliyor. Support cast çok iyi olduğu için onların açığını kapatıyor gerçe. Bunun dışında mangayı resmen yeniden yazması var. Mangasından sonra hiç sarmamıştı beni. Espirilerinin hepsinin hit or miss ve ana karakterlerin inanılmaz itici olması büyük handikap, özellikle bir slice of life animesinde. Diziyi izlettiren 2 comic relief karakterini de çok arka planda bırakıyorlar. Devasa seiyuu kadrosuda bunu kurtaramıyor. Aşmış, muhteşem, başyapıt falan denebilecek bir anime kesinlikle değil ama canınız sıkılır da uzay çöpçülerinin hayallerle dolu basit yaşamlarını görmek isterseniz izlenebilir. Ha tabi birde anime tarihinin bir numaralı evlenme teklifi sahnesi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 başka bir başlıkta yazmışsın da şimdi aklıma geldi, ai'yi o nedenle eleştiriyorsan: 'love' meselesi düz aşktan ziyade sevgi anlamında kullanıldığını düşünüyorum ben, o locksmith bile bir yerde "çünkü ben uzay gemileri dışında birşey sevemeyen bir insanım" diyor. dizideki herkes birşeyleri seviyor ve onlar için gayret ediyor. hachimaki de öyle, babası da öyle, o hintli eleman bile öyle. daha uzar gider bu liste. bu nedenle de dümdüz kabız bir karakter gibi göremedim ben, kendi ideali uğrunda da ölmeyi kabul etti. "kararlılığın yok, bir halt yapamazsın" diyen kişiyi de mor patlıcan etti. gayet tutarlı bir karakter. hachimaki evet saçmaladı ortasından sonra olayın biraz ama iyi kötü toparladı iteklemeyle. tutarsız diyemem çünkü onun da bir tutkusu var. sadece slice of life olarak değerlendirmek isabetsiz olur. bilim-kurgu ve bilim ve insanlar üzerindeki etkileri ana olay. manganın son chapter'ı bitmeden yayınlanması şansızlık olmuş ama anime uyarlamalarının kalitesinin çok üstünde yeniden yazılan kısımlar. kendi kategorisinde rakibi neredeyse yok gibi birşey her şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 loli olmayan animeleri kaede ye begendiremessiniz ayni sey akuma-mecha icinde gecerli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Daha sırf loli yüzünden ne bir anime izledim nede izlemeyi bıraktım :> Kendi türünde örnek yok değil, az. Moonlight Mile Planetesin yanlış yaptığı nerdeyse herşeyi düzgün yapıyor mesela. Gerçi düzgün yaptığı bir iki şeyi de kötü yapıyor ya neyse. Herşeyiyle daha iyi bu türde bir isim istersen YKK ye bakarsınız. Mangası neredeyse Aria kadar iyi ki bunu başka sadece Blood Alone için söylemişimdir. Sci-fi kısmını kenara bırakırsak (ki hiç ilgi çekici değildi) slice of lifelar arasında yüksek bir yere girmesi için daha on fırın ekmek yemesi lazım. İki ana karakteri daha az itici yapsalardı çok daha iyi olurdu. Şu hali ile Planetes sadece iyi bir anime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
draedan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 psnr torrent buldum, calismiyor. baska bir hd olan MCi deniyorum cekmeye. megaupload/rapidshare kaynaklarindan da bulamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 boxtorrents'e üye olup login yapman lazım indirebilmen için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 valla ben boxtorrentsden indiriyorum,eskiden loginsizde aliyorlardı şimdi sadece loginle sanırım. yavaş yavaşta izliyorum diziyi, izlemedeki sebebim ama sanırım son 3 ayımı gps simulasyonu ve inertial navigation ile harcamış olmam bu nedenle geçtiği mekanlar anlatılan şeyler ilgimi çekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 bd leri çıkmaya başladı. Belki birileri ilgilenirse fansubları çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 super olur valla oturup bir daha izlerim :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 geçenlerde tavsiyeye uyup izledim seriyi. tek kelime ile mükemmel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2011 uzayda biriken cop simdiden yorungedeki operasyon maliyetlerini arttiran bir numarali basbelasi olmus, kessler in sakasi yok yani :p http://www.slate.com/id/2302832/?gt1=38001 ISS tayfasinin daha onceden farkedemedikleri ufak bir cop yuzunden istasyonu bosaltip lifeboat a cikmasi cidden sorunun ciddiyetini bi kez daha gosterdi, simdiden uzaydan cop toplama isini degerlendiriyorlar yaziya gore planetes is gosterdigi vizyon konusunda bi kez daha takdir ettim, bir bir cikiyor iste (gigalt sensei wakamoto ile uzaya gidebiliosak cop toplamaya, ilk ben yaziliyorum gonullu olarak ehuehu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2015 gene bahane ile upliyorum topici :P birkac yildirtakip edilen WT1190F kodlu uzay copu dunya ile carpisma rotasina girmis, kimse insan yapimi bu copun ne oldugunu bile bilmiyor ama en azindan bilimadamalrina guzel bir arastirma konusu olucak gibi duruyor cidden. http://www.nature.com/news/incoming-space-junk-a-scientific-opportunity-1.18642 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2015 Süperdi bu. O hevesle kime izlettiysem burun kıvırdı. Hevesimi kirdilar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2015 işte sonra gravity çekilince herkes önemini kavradı, kıymetini bilmediler bunun. :( bak gene aklıma geldi o "uzaydan bakınca sınırlar görünmüyor halbuki, ne halt yiyoruz" serzenişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar