strangegoodby Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 merak ettiklerimi gidermek amacıyla itü tanıtım günlerine gittim ancak tamda istediğim gibi bir sonuc alamadım gene çevre mühendisliği yada maden fakültesi hariç pek ilgili insanlar göremedim benim puanımdan dolayıda kaynaklanabilir ama puanımın tuttugu yerlerde bile bazı garip cevaplarla karsılastım haliyle kafamda bir kaç soru işareti beliriverdi öncelikle itü çevre mühendisliğine gitdikten sonra çap yapma olayını merak ettim ve sordugum 3 kişiden biri yatay geçişin çok çok zor oldugunu ama çap yapmanın kolay oldugunu ( çapın kendisi değil ortalamyı tutturma meselesi ) hatta diyen kişi çevre mühendisliği tanıtımını yapan kişiydi diğer ikisi( kimya tanıtımındaki bayan ve şehir ve bölge planlamadaki bayan) ise çap için gerekn ortalamanın yatay geçişten daha zor oldugnu soyledi haliyle çelişkiye düştüm itüde çevre mühendisliğinden çap yapmak gercekten kolaymı yada zor mu tam bi fikir edinemedim( hatta en son cıkarken jeofizik bölümüyle konusurken ordaki bayan bize maden fakültesinin birbirne bağlı oldugnu ve mutlaka burdan bi bölüme girersek çap yapmanısı öneririm dedi vede cokda zor bir iş olmadgını dile getirdi ) bir diğer sorum ise çap yapan öğrencilerin üniversitede hayatlarını pek olmadıgı dogrumu yani senede 6 ders yerine 9 derse kasıp sonucunda evde ders calısan dısarı adım atamayan bir insanmı oluyor yoksa 9 derste normal bir tempoda halledilebiliyormu gene normal bir tempo heralde zor olur ama asıl merak ettiğim normal olarak gün gün çalışıp hayatı normal dozlarda yasayıp itüde çap yapmak bir hayalmi yoksa gerçekmi?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 çevre ve maden mühendislerine giren insanların hepsi yatay geçiş ya da çap için girdiklerinden evet çok baya zor. iki bölümde de bu yatay geçiş yada çap için girip gözetime kalan çok fazla kişi gördüm ama imkansız değil. yatay geçiş daha fazla ortalama ister çapa göre tabi gireceğin bölüme göre değişir buı istenilen ortalama. ama çap yapmak tabi ki uzun vadede çok daha zordur. kendi bölümümden örnek vermek gerekirse makinada çap yapan 10 kişi falan başvurur her dönem içinde belki 1 ya da 2 si bitirir. bölümün zorluğuna da çok bağlı bu gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ya ben de bir şeyi merak ediyorum. gerçi itülü değilim ama olsun topiği bulmuşken sorayım. şimdi ben çevre mühendisliği okuyorum. inşaat veya kimya ile çap yapsam, okulumu uzatma imkanım var mı? mesela öncelikle kimyaya veya çevreye ağırlık verip, ileriki yıllarda ağırlık vermediğimiz bölümdeki kaldığım dersleri halletsem? anlaşılır olmadı ama anlaşılır umarım. böylece 4 değil 6 senede bitireyim, 2 bölüm bitirmiş olurum, tek bölüm den çok az daha fazla enerji harcarım diyorum. gerçi tek zeki ben değilimdir yoktur böyle bişi de sorayım yine de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Bildiğim kadarıyla yatay geçiş ve çap kontenjanları ayrı ayrı, o yüzden hangisinin daha yüksek ortalama isteyeceği pek belli olmaz, gelen taleplere göre belirliyolar sanırım -yani her sene farklı birşey gelebilir, çap daha yüksek te çıkabilir- (Ama emin değilim, tam olarak bilen birisi varsa daha doğru cevaplar verebilir bu konuda) Diğer soruna gelirsek; kişiden kişiye değişir. Yani kimisi programlı çalışmayla gayet güzel not alır, kimisi 7/24 inekler ancak geçer, pek belli olmaz. Ama zordur tabii, tek dalda eğitim bile zor. Çap yaparsan bi taraflarından kan alıcaklardır doğal olarak. @roket adam: Okuldan okula değişir mi değişmez mi bilmiyorum ama okulun sana verdiği bir limit vardır artık 7 sene mi 8 sene mi bilemem, o süre içinde neyi nasıl yaptığınla pek ilgilenmezler, yani dediğin mümkündür diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 eğer öyleyse kesinlikle çap kasacağım çünkü. 6 seneye uzatırım okulu, rahat rahat bitiririm. zaten nereden baksam 2 sene ilerideyim sınıf arkadaşlarımdan. ama sanmıyorum pek, hani çevre + kimya yaparken kimyayı boşlayıp o ort. un altında getirirsem herhalde fesholur çap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ben itüdeyken uzatma imkanınıda sordum çap ortalamasını tutturduktan sonra 2 3 dersten kalıp yaz okulunada devam edilebiliyomus mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 roket adam said: eğer öyleyse kesinlikle çap kasacağım çünkü. 6 seneye uzatırım okulu, rahat rahat bitiririm. zaten nereden baksam 2 sene ilerideyim sınıf arkadaşlarımdan. ama sanmıyorum pek, hani çevre + kimya yaparken kimyayı boşlayıp o ort. un altında getirirsem herhalde fesholur çap. bildiğim kadarıyla anadalını 4 yılda bitirmek zorundasın. 2. dalı 2 sene uzatma hakkın var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 anadalı 4 senede bitirme gerekliliği yok canım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 roket adam said: ya ben de bir şeyi merak ediyorum. gerçi itülü değilim ama olsun topiği bulmuşken sorayım. şimdi ben çevre mühendisliği okuyorum. inşaat veya kimya ile çap yapsam, okulumu uzatma imkanım var mı? mesela öncelikle kimyaya veya çevreye ağırlık verip, ileriki yıllarda ağırlık vermediğimiz bölümdeki kaldığım dersleri halletsem? anlaşılır olmadı ama anlaşılır umarım. böylece 4 değil 6 senede bitireyim, 2 bölüm bitirmiş olurum, tek bölüm den çok az daha fazla enerji harcarım diyorum. gerçi tek zeki ben değilimdir yoktur böyle bişi de sorayım yine deçap 5 yılda bitmezse anadal bölümün kalır sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar