Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Dava süreci başlıyor. Umarım adil bir yargılama süreci olur ve (varsa) Türkiye'de karanlık işler çeviren kişiler hakettikleri cezaları alırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 açıldı :P http://forum.paticik.com/read.php?13,3399101,page=6#msg-3428789 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 AKP iddianamesiyle Ergenekon iddianamesinin, ikisinin de iddianame olmasından öte bir bağı olduğu varsayımı üzerinden davaları tartışmak, iki davanın da anlamsızlaşmasından öte bir amaca hizmet edemez diye düşünüyorum. Gerçek amaç adalet ise, iki davada da ayrı ayrı adil yargı süreçleri beklemek gerekir, olayı "x vs. y"ye dökmemek gerekir. Bence tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 haa doğru dion ben direkt iddianame açıklanıyor yazıyor diye o başlığa eklemiştim ergenekon diye aratınca çıkan başlık die şeettim neyse buradan devam edelim ben kendi çapımda fail olurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ben o başlığı da yersenekon iddianamesi için açmıştım X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 off kafam karıştı valla billa neyse siz devam edin ben takip ediyorum (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 akp nin "savcılık" yaptığı, zanlıların 1 sene cezaevinde tutulduğu iddianamenin bu kadar geciktiği bir davadan ben bir şey ummuyorum. akp tabanının gururunu okşamak için bir tiyatroya benziyor. jitem veya kontrgerilla ve hatta batı çalışma grubu bağlantılı garip işler yapmış insanların tutuklananlar arasında olabileceği ihtimalini kesinlikle göz ardı etmiyorum ama usulen yapılan saçmalıklara bakınca akp nin sahne arkasında saçmaladığı izlenimine kapılmamak elde değil. "örgüt üyesi olmayıp, örgütün amaçları doğrultusunda hareket etmek.", "600 yıllık örgüt", "kalpaklı isyan" falan, aklı başında bir adamı bunların hepsine inandırmak için samanyolu tv nin tok sesli spikerinden daha fazlasına ihtiyaç var. "karanlıklar aydınlanceeek, çeteler son bulaceeek" gibn duygusal yaklaşanlara, iktidar sarhoşluğundaki ilkesiz ve cahil bir kitle tarafından yönetildiğimizi ve kimseye hiç bir zaman sonsuz güven duymamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. 80 solcuları, 28 şubat sağcıları veya örgüt sempatizanları olarak "hesaplaşma" aradığınızın farkındayım da duygusallık işleri bok eden yegane şeydir bu hayatta unutmayınz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Yersenekon-ergenekon kavram kargaşasını açayım, sonra bana ergenekoncu falan diyenler de çıkıyor arada. Dincilerin ve yalakalarının vicdan mastürbasyonudur yersenekon. Ergenekonu şişiren, Türkiye'deki bütün kötülüklerin anasının ergenekon olduğunu iddia eden bir liboş grubuyla, geçmişte dinci tayfanın yaptığı ne kadar iş varsa soruşturmaya dahil etmeye çalışan, benzer hareketleri laikçi kesimin de yapacağını sayıklayan, "bana dinciler adam öldürüyor dedirtemezsiniz"ci bi "aklamacı tayfa"nın eseridir. Geçenlerde bi yazarın çok güzel bi benzetmesi vardı, "buldular bi çuval, ne bulurlarsa içine atıyorlar" diye. Eh işte yersenekon budur. Ergenekon'un ne olduğunu da bize bu davanın sonucu söyleyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ilk duruşma 20 ekimde silivri cezaevinde yapılacakmış ve aralıksız sürecekmiş sorgular bitene kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 O kadar yaygara koparılan darbe günlükleri de buhar oldu, yersenekondan bir parça koptu gitti. Bakalım daha neler "çıkmayacak" bu davadan? Geriye elimizde ergenekon bile kalmayabilir. Milliyet said: İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2 bin 455 sayfadan ve 441 klasörden oluşan Ergenekon İddianamesi’yle ilgili incelemesini tamamladı ve davayı kabul etti. Kamuoyunun bir yılı aşkın süredir merakla beklediği Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianame 14 Temmuz'da İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Şüpheliler hakkında ''terör'' suçlarından kamu davası açıldı.48'i tutuklu 38'i tutuksuz 86 şüpheliyi kapsayan iddianamede bazı şüpheliler, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıları azmettirmekle suçlanıyor. Nokta dergisinde yayımlanan ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen "darbe günlükleri" ise 2 bin 455 sayfalık iddianamede yer almıyor. 1 Temmuz'da yapılan operasyonun dışında kalan 48'i tutuklu 38'i tutuksuz 86 şüpheli hakkındaki suçlamalar şöyle: - Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek - Silahlı terör örgütüne üye olmak - Silahlı terör örgütüne yardım etmek - Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini ortadan kaldırmak veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs etmek - Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı halkını silahlı isyana tahrik - Patlayıcı madde bulundurmak, atmak ve bu suçları azmettirmek - Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik - Silahlı madde bulundurmak, atmak ve bu suçu azmettirmek - Danıştay, Cumhuriyet gazetesi saldırılarını azmettirmek - Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, kişisel verileri elde etmek ve kaydetmek - Askeri itaatsizliği teşvik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 4 ay bu ya çok uzun bi süre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Darbe Günlüklerinin olmaması hayret verici. Olayın kaynağı diye gösterildi ve iddianameden çıkarıldı. Hakikaten inanılmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Darbe günlükleri işin içine katılsaydı muhtemelen Askeri Savcılık devreye girecekti çünkü soz konusu olayların olduğu sırada halen görevdeydi paşalar. Dolayısıyla savcı, işin boyutu değişmesin diye böyle bir tercihte bulunmuş olabilir; gidişata göre sonradan ekleyebilir davaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Darbe günlüklerinin doğruluğu Nokta dergisi davasında teyit edildi. Ergenekon davasına dahil edilmemesi, Ergenekon davası dışında da üstüne gidilmemesi bu adamların masumiyetini kanıtlamaz, kimsenin onların üstüne gitmeye cüret edemediğini gösterir. Şimdi kim bunu iyi bir şey olarak görebilir ki? Yargıdan üstün güçler var demektir Türkiye'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 başbakan var mesela, bu ne saçma dava diyor işine gelmeyen davaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Sparkcaster: Başbakan "bu ne saçma dava" diyor, ancak hala yargılanıyor. Bu adamların üstüne gitmeye korkuluyor. Darbe günlüklerinin doğruluğu Nokta dergisi davasında kanıtlandı, kabul etmediler dava sürecine. Yeni dava açan yok. Ergenekon iddianamesine de sokturmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Nokta dergisi davasında Darbe günlüklerinin suç unsuru olup olmadığı incelenmedi. Şahit bulunmazsa generallere dava açsan da bir şey değişmez; bulunursa zaten açılacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 bitch of bat said: en sağcısınıda en solcusuna da suikast düzenleme düşünceleri ile suçlamalar filan. şaka gibi ya. gerçekten şaka gibi. o kadar akıllıca bir hareketti bu hükümetten. herşeyin suçlusu bunlar gösterilicek. danıştaya saldıran adam şeriyat diye bağırıyordu. ne alakası var burdaki adamlarla. inanılır gibi değil ya. 600 yıl önce istanbul fethedilmeden demek bunları düşünmüşler filan. ne ileri görüşlülük ama helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hippy_tarkan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 eğer işin aslı doğru çıkarsa ve biterse böyle bir derin devlet hareketi,akp %90 falan çeker herhalde önümüzdeki seçimlerde. bu kadar ciddileştikten sonra da geri dönüş zor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 De ki Kapatma davasında AKP kapatıldı. Ergenekon fail? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 neden ayırdıkki konuları? kimin davası önce biterse onu sallandırmıyomuyduk taksimde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ergenekon derin devlet diil lol derin devlet imaji verilmeye calisilan bir cete hatta mith cunki 700 yil geriye islettiler agartha filan silahi askeri olmadan elbombasiyla darbe yapmaya kasan cete canim benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 olur mu ya o kadar el bombası aynı anda patlarsa darbe olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 fethullah yurt dışına kaçar yargılanacağı zaman , bu emekli generaller 1 senedir sürüyor bu soruşturma bu kadar işin içindelerse niye biz yargıya güveniyoruz diyip tıpış tıpış içeri gittiler 1 sene bekleyip. Esas örgüt sahipleri dışarıda aramızda geziyorlar, her gün kendi ideolojik söylemleri yaymak için yeni okullar açıyorlar.Uyanın ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 İLHAN SELÇUK: Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek Buna inanan var mı acaba?Hey gidi İlhan Selçuk sen neymişsin bizim haberimiz yokmuş.Acaba yazılarını okuduğumuz için bizde suçlu sayılır mıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar