Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon iddianamesi kabul edildi.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

AKP iddianamesiyle Ergenekon iddianamesinin, ikisinin de iddianame olmasından öte bir bağı olduğu varsayımı üzerinden davaları tartışmak, iki davanın da anlamsızlaşmasından öte bir amaca hizmet edemez diye düşünüyorum.
Gerçek amaç adalet ise, iki davada da ayrı ayrı adil yargı süreçleri beklemek gerekir, olayı "x vs. y"ye dökmemek gerekir. Bence tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

akp nin "savcılık" yaptığı, zanlıların 1 sene cezaevinde tutulduğu iddianamenin bu kadar geciktiği bir davadan ben bir şey ummuyorum. akp tabanının gururunu okşamak için bir tiyatroya benziyor.

jitem veya kontrgerilla ve hatta batı çalışma grubu bağlantılı garip işler yapmış insanların tutuklananlar arasında olabileceği ihtimalini kesinlikle göz ardı etmiyorum ama usulen yapılan saçmalıklara bakınca akp nin sahne arkasında saçmaladığı izlenimine kapılmamak elde değil.

"örgüt üyesi olmayıp, örgütün amaçları doğrultusunda hareket etmek.", "600 yıllık örgüt", "kalpaklı isyan" falan, aklı başında bir adamı bunların hepsine inandırmak için samanyolu tv nin tok sesli spikerinden daha fazlasına ihtiyaç var.

"karanlıklar aydınlanceeek, çeteler son bulaceeek" gibn duygusal yaklaşanlara, iktidar sarhoşluğundaki ilkesiz ve cahil bir kitle tarafından yönetildiğimizi ve kimseye hiç bir zaman sonsuz güven duymamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

80 solcuları, 28 şubat sağcıları veya örgüt sempatizanları olarak "hesaplaşma" aradığınızın farkındayım da duygusallık işleri bok eden yegane şeydir bu hayatta unutmayınz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yersenekon-ergenekon kavram kargaşasını açayım, sonra bana ergenekoncu falan diyenler de çıkıyor arada.

Dincilerin ve yalakalarının vicdan mastürbasyonudur yersenekon.
Ergenekonu şişiren, Türkiye'deki bütün kötülüklerin anasının ergenekon olduğunu iddia eden bir liboş grubuyla, geçmişte dinci tayfanın yaptığı ne kadar iş varsa soruşturmaya dahil etmeye çalışan, benzer hareketleri laikçi kesimin de yapacağını sayıklayan, "bana dinciler adam öldürüyor dedirtemezsiniz"ci bi "aklamacı tayfa"nın eseridir.
Geçenlerde bi yazarın çok güzel bi benzetmesi vardı, "buldular bi çuval, ne bulurlarsa içine atıyorlar" diye.
Eh işte yersenekon budur.

Ergenekon'un ne olduğunu da bize bu davanın sonucu söyleyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar yaygara koparılan darbe günlükleri de buhar oldu, yersenekondan bir parça koptu gitti. Bakalım daha neler "çıkmayacak" bu davadan? Geriye elimizde ergenekon bile kalmayabilir.

Milliyet said:
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2 bin 455 sayfadan ve 441 klasörden oluşan Ergenekon İddianamesi’yle ilgili incelemesini tamamladı ve davayı kabul etti.

Kamuoyunun bir yılı aşkın süredir merakla beklediği Ergenekon soruşturmasına ilişkin iddianame 14 Temmuz'da İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.
Şüpheliler hakkında ''terör'' suçlarından kamu davası açıldı.48'i tutuklu 38'i tutuksuz 86 şüpheliyi kapsayan iddianamede bazı şüpheliler, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıları azmettirmekle suçlanıyor.

Nokta dergisinde yayımlanan ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen "darbe günlükleri" ise 2 bin 455 sayfalık iddianamede yer almıyor.

1 Temmuz'da yapılan operasyonun dışında kalan 48'i tutuklu 38'i tutuksuz 86 şüpheli hakkındaki suçlamalar şöyle:

- Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek
- Silahlı terör örgütüne üye olmak
- Silahlı terör örgütüne yardım etmek
- Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini ortadan kaldırmak veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs etmek
- Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı halkını silahlı isyana tahrik
- Patlayıcı madde bulundurmak, atmak ve bu suçları azmettirmek
- Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik
- Silahlı madde bulundurmak, atmak ve bu suçu azmettirmek
- Danıştay, Cumhuriyet gazetesi saldırılarını azmettirmek
- Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek, kişisel verileri elde etmek ve kaydetmek
- Askeri itaatsizliği teşvik
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe günlükleri işin içine katılsaydı muhtemelen Askeri Savcılık devreye girecekti çünkü soz konusu olayların olduğu sırada halen görevdeydi paşalar. Dolayısıyla savcı, işin boyutu değişmesin diye böyle bir tercihte bulunmuş olabilir; gidişata göre sonradan ekleyebilir davaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe günlüklerinin doğruluğu Nokta dergisi davasında teyit edildi. Ergenekon davasına dahil edilmemesi, Ergenekon davası dışında da üstüne gidilmemesi bu adamların masumiyetini kanıtlamaz, kimsenin onların üstüne gitmeye cüret edemediğini gösterir.
Şimdi kim bunu iyi bir şey olarak görebilir ki? Yargıdan üstün güçler var demektir Türkiye'de.
Sosyal ağlarda paylaş

bitch of bat said:
en sağcısınıda en solcusuna da suikast düzenleme düşünceleri ile suçlamalar filan. şaka gibi ya. gerçekten şaka gibi.

o kadar akıllıca bir hareketti bu hükümetten. herşeyin suçlusu bunlar gösterilicek. danıştaya saldıran adam şeriyat diye bağırıyordu. ne alakası var burdaki adamlarla. inanılır gibi değil ya.

600 yıl önce istanbul fethedilmeden demek bunları düşünmüşler filan. ne ileri görüşlülük ama helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

fethullah yurt dışına kaçar yargılanacağı zaman , bu emekli generaller 1 senedir sürüyor bu soruşturma bu kadar işin içindelerse niye biz yargıya güveniyoruz diyip tıpış tıpış içeri gittiler 1 sene bekleyip.

Esas örgüt sahipleri dışarıda aramızda geziyorlar, her gün kendi ideolojik söylemleri yaymak için yeni okullar açıyorlar.Uyanın !
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...