DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 ege üniversitesinde veya diğer ünilerde okuyan bilen duyan birileri varsa bir kaç bilgi verebilir mi? iş imkanı nasılmış mezun olunca? nerelerde çalışabiliyoruz? tanıdığınız falan varsa neler yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Tr de ekmek cikmaz ogretim uyeligi disinda, Ama bak aklima super fikir geldi.. DIPLOMALI FALCI olursun fenami :P Burclara filan bakarsin Hurriyette kose yaparsin kendine filan fistik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Yalan bunlar :) Benim eniştem İstanbul Üniversitesi A.U.B. mezunu, şu anda özel bi şirkette pazarlamacı olarak çalışıyor. Aman diym. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 o kadar feci mi yav?:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Ya benim eniştem o sonuçta belki aşırı ultra süper mega yetenekli adam tübitağa falan girip astronot olabilir orasını bilemem. Hatta böyle iletişim komünikasyon üzerine bi şirket. Yurtdışından getirdikleri malları satıyorlar olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Nedemek fecimi? bizde NASA yokki girip calisasin ne yapalim iste bizde FALCI filan yapiyoruz :P Astronot olursunda senin omrun yetmez TURKLERIN uzaya cikmasina heuhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Recall06 said: Tr de ekmek cikmaz ogretim uyeligi disinda, Ama bak aklima super fikir geldi.. DIPLOMALI FALCI olursun fenami :P Burclara filan bakarsin Hurriyette kose yaparsin kendine filan fistik niye herkes astronomi ile astroloji yi karıştırıyor anlamıyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 peki uzay mühendisliği? okuyan bikaç kişiyle konuştum hepsi gayet memnun hem makine hem uçak müh hem uzay müh alanında çalışabiliyoruz alan çok geniş vs diyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Recall06 said: Nedemek fecimi? bizde NASA yokki girip calisasin ne yapalim iste bizde FALCI filan yapiyoruz :P Astronot olursunda senin mrun yetmez TURKLERIN uzaya cikmasina heuhe canım yararlı bilgi vermiceksen postu başka yerde kas. hadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 şöyle bi topik açmıştım ben ordan bak istersen : böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 nymph said: peki uzay mühendisliği? okuyan bikaç kişiyle konuştum hepsi gayet memnun hem makine hem uçak müh hem uzay müh alanında çalışabiliyoruz alan çok geniş vs diyorlar o uzay mühendisliği bambaşka bir bölüm ve benim puanın yetmiceği bir bölüm :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Madcat said: Recall06 said: Tr de ekmek cikmaz ogretim uyeligi disinda, Ama bak aklima super fikir geldi.. DIPLOMALI FALCI olursun fenami :P Burclara filan bakarsin Hurriyette kose yaparsin kendine filan fistik niye herkes astronomi ile astroloji yi karıştırıyor anlamıyorum ya. Karistirmiyorumki anstrologlarda uzaya yildizlara gezegenlere bakiyor ya DIPLOMALI olursund edim iste :) Master yapmis astrolog olur adam ordan mezun olursa TR de :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Yahu neyin yararli bilgisi dedik iste is bulamassin TR de adamda ornek vermis enistem pazarlamaci oldu diye, ne bilgisi verelim NASA yok Uzay ustumuz yok, Uzay mekigi yapmiyoruz, Uzaya kesif uydusu gondermiyoruz, kici kirik bir tane gozlem evimiz var ordada 70 yasinda dedeler calisiyor.. Ne dememizi istiyorsun ? Alinti: Mezunların bir bölümü de Meteoroloji genel Müdürlüğü'ne bağlı gözlem istasyonlarında da görev alabilirler. Biz genelde başka ülkeler kendi astronomlarını yetiştirmez de bizden astronom alırlarmış gibi düşünsek de öyle değil arkadaşlar. Yani ülkemizde iş olanağı olmayan bölümlerden mezun olan kimseler, yurtdışında kolay kolay iş bulamıyorlar. Çünkü zaten ülkenizde iş olanağı yoksa; eğitimin de çok iyi olduğundan bahsedilemez. ABD'de astronomi eğitimi alan birisi NASA'da üç ay staj görse... Herhalde yeter de artar. Ülkemizde maalesef iş olanağı olmayınca uygulamalı eğitim de imkansız hale geliyor. Sorunun asıl yanıtına gelince; Astronomi mezunları için özel bir kurum asla yok. Devlet bünyesinde ya sözleşmeli ya da kadrolu personel olarak çalışmak durumundalar. Rasathaneler, Üniversiteler, Projeler ve belki özel kurumların el atmaya başladığı çok özel askeri projeler... Siyasete kaçsa da; yeni hükümetin seçimde oy toplamak için 1.8 milyon aileye kömür dağıtmasının yerine bir astreoidden kömür de dahil olmak üzere nasıl maden alınabileceği üzere bir araştırma çalışması yürütmesini ya da bu çalışmayı kapsamlı bir şekilde yürütecek ve üniversitelerle koordinasyon içerisinde olacka bir kurum vücuda getirmesini temenni ederdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nymph Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 bambaska da bi bilen vardır belki diye attım ortaya:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Ok yanlış oldu pardon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 maskeye dedin heralde ben bişi demedim D: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Recall06 said: Yahu neyin yararli bilgisi dedik iste is bulamassin TR de adamda ornek vermis enistem pazarlamaci oldu diye, ne bilgisi verelim NASA yok Uzay ustumuz yok, Uzay mekigi yapmiyoruz, Uzaya kesif uydusu gondermiyoruz, kici kirik bir tane gozlem evimiz var ordada 70 yasinda dedeler calisiyor.. Ne dememizi istiyorsun ? astrolog olursun diplomalı falcı olursun gibi saçma söylemlere girmiyolar onlar farkındaysan. havelsan gibi şirketlerde çalışma imkanı oluyormuş mesela madcat onun linkini verdi. böle şeyler arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Kendine yazik edersin diyorum ama illede ben okuyacagim dersen yolun acik olsun ne diyelim :) Havelsan da acilan kadro ve mezun sayisini karsilastir yapma etme yazik edersin kendine :) Falci olursun bak demedi deme :) Al bende link veriyorum, http://www.bilim.org/forum/viewtopic.php?p=5939&sid=4517082bcb11598d1490afb764158f48 http://www.bilim.org/forum/viewforum.php?f=1&sid=8dd2f4500907f3277e470da287faa3ed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Bunu seçeceğine kimya oku.en azından neci olduğun belli olur.A.U.B ciler eskiden matematikçi,fizikçi falan olabiliyorlardı.hatta muskutu örnek veriyim sana=)Ama artık o durumlar pek olmuyormuş.Yakma kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 seneye ikinci öğretim için deneyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2013 akademisyen veya araştırmacı olmayı düşünmüyorsa boş yerine girmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2013 Semih Cumhuriyeti olmasak okuyacağım bölümdü de işte, iş imkanı 0; üstüne bir de gereksiz zordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
resaypi Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2013 türkiye'de astronomi bölümlerinin ve astronomiyle ilgili işlerin nasıl yürüdüğünü görmüş biri olarak konuşuyorum türkiye'de kalacaksan alanınla ilgili akademisyen olmayı düşünebilirsin. onun dışında gözlemevlerinde çalışabilir ya da teleskop üreten, satan ve dağıtan firmalarda da iş bulabilirsin. iş konusunda kendini güvene almak istersen üniversite okurken programlama dersleri alarak özel sektörde iş bulman da mümkün. alternatif olarak fizik bölümlerini de araştırabilirsin. bazı okullarda fizik altında astrofizik alanında çalışan hocalar oluyor onlarla iletişime geçebilirsin. hem temelin çok daha sağlam olmuş olur, hem de mezun olunca iş seçeneğin çok daha geniş olur. dikkat etmen gereken bir nokta da, gördüğüm kadarıyla bu alanda çok fazla torpil ve tanıdıkla işe alma dönüyor. kalifiye adam yerine hocalarla ilişkileri iyi olan adamlar genelde iyi yerlere geliyor. ayrıca bazı okulların astronomi yüksek lisansı ve doktorası bildiğin çöplük. akademik olarak yeni araştırmalar sunamıyorlar, hocalar eski kafalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2013 Bu bölümün iş kapısı İzmir Gaziemir serbest bölgede, 5-6 tane uzay ve havacılık sektörüne yan sanayi kuruluş mevcut tamamen yabancı sermaye, her fabrikada 2-3 tane çalışıyormuş bu meslekten. Genelde havacılığın Avrupa'da lokomotifi olan Hollanda, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin sermayesi. TEI var Eskişehir'de aerospace dalında, askeriye ile ilişkili sanırım. Yine Eskişehir'de sivil havacılık kurumlarına bağlı memuriyet vardır banko. Ama işte aerospace dalında firma Uçak Mühendisi, Makine Mühendisi tercih ediyor tabi, Uzay bilimleri nasıl bir bölümdür? Fen ağırlıklı mı? Tasarım vs. işleri var mı? Hiçbir fikrim yok. Ama işte bu saydığım iş kapılarının toplam ülke genelinde yarattığı istihdam baya komik bir orandadır, hani Ziraat Müh ve Su Ürünleri'nden bile mi düşük bir bölüm? Onları seçsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar