Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına Gidiyorum

chesterfield

Öne çıkan mesajlar

Ben hala çözemedim olayı. İşletme iktisat vb eğitimlere çerez hatta gereksiz gözüyle bakıyor, diğer yandan çince ye yani altı üstü bir dili orta seviyede konuşmaya 4 senemizi ayırmamızı tavsiye ediyor.

Dalga geçtiğini düşünmeye başladım.

Hele İtü boun veya odtüde işletme okuyun bi de üstüne master yapın yoksa bi boka yaramaz demesi ayrı bir yardı. Hedefler çok mu yüksek, ben mi düşük kaldım bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Ben hala çözemedim olayı. İşletme iktisat vb eğitimlere çerez hatta gereksiz gözüyle bakıyor, diğer yandan çince ye yani altı üstü bir dili orta seviyede konuşmaya 4 senemizi ayırmamızı tavsiye ediyor.

Dalga geçtiğini düşünmeye başladım.

Hele İtü boun veya odtüde işletme okuyun bi de üstüne master yapın yoksa bi boka yaramaz demesi ayrı bir yardı. Hedefler çok mu yüksek, ben mi düşük kaldım bilemedim.

Yahu hocam ben otorite degilim ki ben tavsiyede bulundum, ben olsam onun yerinde ve yasinda cince okurdum.. Bu dogrumudur bana gore evet sana gore hayir..
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Ekonomi tr icin ogretim uyeli disinda bos bence evet kamuda salla basini al massini yaparsin ha cok kastirik bir adamsan merkez bankasi filan ama oda harbi kasartirik adam ister..

Ama ustune london a doktora master yaparsan alim allah ekonomi bakani bile olma sansin var sen devam et okumaya..

akşam akşam iyi güldüm kktnxbb
Sosyal ağlarda paylaş

chesterfield said:
500 Euro ile nasıl yaşanı ki? Kira falan içinde değildir herhalde, sürekli okul-ev-makarna ile yaşanmaz.

180 euro kira(yurt) +20 euro telefon =200 euro fix gider
Dısarda iki ögun yemek yesen 10 euro x 30 =300
yada bi gece dısarı ciksan 20 euro harcarsin(aachen icin bu boyle tabi diger sehirleri bilmiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Ekonomi okudum, Finans doktorasi okumaya gidiyorum.
Doktora bitince ortalama 110000$ civarinda maaslarla basliyorsun.

Iktisat, Isletme finans harbiden de gereksiz bolumler ya.
Ozellikle master ve doktoralari falan hicbir ise yaramaz.

Denetim firmalarinin audit,tax,finance, consulting bolumlerinde 1500 YTL + Yemek + Sigorta + Servis ile baslatiyorlar su anda yeni mezunlari. Bence TR sartlarinda o kadar da kotu para degil yeni mezun icin. Madem gereksiz saydiginiz bolumler, neden bu kadar mezunu istihdam ediyor bankalar,denetim firmalari,araci kurumlar, buyuk sirketler?

Porfolio analizine fizikcileri koymalari gerekiyor. Onlar daha iyi anlarlar bu isten.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

Denetim firmalarinin audit,tax,finance, consulting bolumlerinde 1500 YTL + Yemek + Sigorta + Servis ile baslatiyorlar su anda yeni mezunlari. Bence TR sartlarinda o kadar da kotu para degil yeni mezun icin. Madem gereksiz saydiginiz bolumler, neden bu kadar mezunu istihdam ediyor bankalar,denetim firmalari,araci kurumlar, buyuk sirketler?

Porfolio analizine fizikcileri koymalari gerekiyor. Onlar daha iyi anlarlar bu isten.

Ben nedemisim mutlaka master veya doktora yapilmasi lazim yoksa bir boka yaramaz ekonomi okumak, evet 1500 ytl maas alirsin eger temel amac hayatinizin ideali 3000 ytl maas aliyim abi tamam ben basardim demesekse..

Zaten butun dediklerimi geri aliyorum, evet 3000 ytl kazanma sansiniz yuzde 45 dir. Yolunuza devam ediniz..

Sen o doktorayi yapmasan afedersin zor alirsin o paralarida.. Ayrica dikkat ederseniz TURKIYE sartlarindan konusuyoruz..

Benim demek istedigim MBA diye bir geyik varken 4 sene isletme okumak geeksiz.. ve turkiye sartlarinda iktisatci olsan is bulma sansin cok az, yani tekrar soyluyorum 1500 ytl veya 3000 ytl tavan size tamamdir abi olay dedirtiyorsa zaten ayri frekanslardan konusuyoruz demektir..
Sosyal ağlarda paylaş

@Recall, aldigin egitimle maasin orantili artmaz. 2 sene master yapacagina 2 sene calisman senin maasini cok daha yukari ceker.

Abim istanbul universitesi isletme mezunu. Net 6k Eu aliyo, bankada calisiyo. Onunla ayni donem giren ve yapmasi gerekeni hakkiyla yapan herkes benzer noktalarda (abimin sansindan falan degil yani). Bence bi durmanin vakti geldi di mi...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya dostum tamam Turkiye cennetmis baksana harbiden kisi basina gelir AYLIK 10k dollara cikmis yani helal valla ne muhtesem bir maas sistemi varmis canim ulkemin..

5 bin euro dan asagi para alan yok..

Devam edin dostlar yoldaslar.. JP morgan ve bankalar sizleri bekliyor 6 bin euro maas vermek icin..

Birde biri bir laf etmis..

Yok egitim duzeyini arttirmak maasini yukseltmez diye.. ve ise erken giren daha fazla alir filan demis.. yani bunu nasil aciklayabilirim sana.. Sen egitimizini master ve doktora ile guzellestirme gir ise calis daha cok alirsin eminim :)Durmayin yola devam edin..
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Ya dostum tamam Turkiye cennetmis baksana harbiden kisi basina gelir AYLIK 10k dollara cikmis yani helal valla ne muhtesem bir maas sistemi varmis canim ulkemin..

Devam edin dostlar yoldaslar.. JP morgan ve bankalar sizleri bekliyor 6 bin euro maas vermek icin..

Yok egitim duzeyini arttirmak maasini yukseltmez diye.. ve ise erken giren daha fazla alir filan demis.. yani bunu nasil aciklayabilirim sana.. Sen egitimizini master ve doktora ile guzellestirme gir ise calis daha cok alirsin eminim :)Durmayin yola devam edin..

Guzellestirmek ne demek ya? Var mi bunun karsiligi? Egitiminizi guzellestirdiginiz icin size $50k veriyoruz mu diyolar? Bi git allah askina. Master mezununun baslangic seviyesi bellidir, universite mezununun seviyesi bellidir. Tecrubeli universite mezununun seviyesi bellidir. Oturur bunlari karsilastirirsin, ona gore konusursun. Bilmiyosan da susarsin adam sanirlar.

Bu gun Sofware Engineer, universite mezunu olarak ortalama $55,000 - $63,000 aliyoken, master'ini tamamlamis birisinin maasi $66,000 - $74,000 arasi. Master yerine iki sene calisan birisi, $60,000'e ise girmisse, 2. senenin sonunda maasi $78,000. 3. senenin sonunda $89,000. Verdigim rakamlar ortalama.

Bakin master olsun PhD olsun, bunlar hep kendiniz icin yapacaginiz seyler. Yani parasal bakimdan size geri donusu olacagini dusunmeyin hicbir sekilde. Ha calisirsiniz 2 3 sene. Guzel tecrubeniz olur, ondan sonra dersiniz ki benim bu bu yonde daha fazla bilgiye ihtiyacim var; ona gore ihtiyacini hissettiginiz dogrultuda egitim alirsiniz. Ya da tatil yapmak istersiniz bi sure, isten ayrilir master ya da doktora programinda oturur yatarsiniz. Proje gelistirmek istiyosunuzdur, lisans ustu programini buna gore secersiniz; hem istediginiz urunu gelistirir hem de derecenizi alirsiniz. Ama bunlarin hicbirisi "guzellestirme" calismasi degildir pasam. Ve hicbirisi sana para olarak geri donmez.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Recall06 said:

Guzellestirmek ne demek ya? Var mi bunun karsiligi? Egitiminizi guzellestirdiginiz icin size $50k veriyoruz mu diyolar? Bi git allah askina. Master mezununun baslangic seviyesi bellidir, universite mezununun seviyesi bellidir. Tecrubeli universite mezununun seviyesi bellidir. Oturur bunlari karsilastirirsin, ona gore konusursun. Bilmiyosan da susarsin adam sanirlar.

Bu gun Sofware Engineer, universite mezunu olarak ortalama $55,000 - $63,000 aliyoken, master'ini tamamlamis birisinin maasi $66,000 - $74,000 arasi. Master yerine iki sene calisan birisi, $60,000'e ise girmisse, 2. senenin sonunda maasi $78,000. 3. senenin sonunda $89,000. Verdigim rakamlar ortalama.

Bakin master olsun PhD olsun, bunlar hep kendiniz icin yapacaginiz seyler. Yani parasal bakimdan size geri donusu olacagini dusunmeyin hicbir sekilde. Ha calisirsiniz 2 3 sene. Guzel tecrubeniz olur, ondan sonra dersiniz ki benim bu bu yonde daha fazla bilgiye ihtiyacim var; ona gore ihtiyacini hissettiginiz dogrultuda egitim alirsiniz. Ya da tatil yapmak istersiniz bi sure, isten ayrilir master ya da doktora programinda oturur yatarsiniz. Proje gelistirmek istiyosunuzdur, lisans ustu programini buna gore secersiniz; hem istediginiz urunu gelistirir hem de derecenizi alirsiniz. Ama bunlarin hicbirisi "guzellestirme" calismasi degildir pasam. Ve hicbirisi sana para olarak geri donmez.

Ya gercekten sana uzun uzun yazarim anlatirim ve anlarsin sonunda bu konuda kendime guveniyorum ama sende RECALL06 ne yazarsa yanlis gibi bir takinti var.

Sadece demek istedigim Sofware Engineer, yazilim muhendisligimi neyse iste okuyup, MBA yaparsan girdigin sirketin UST DUZEY YONETICI pozisyonlarina gecebilirsin, hem teknik hem yonetim bilgisi olan kisiler bu pozisyonlara gecer, gerisi teknik takilir, ODAN ve SEKRETERIN olmasini saglar kisaca. Sosyal yuzu olursun sirketin hemde projeleri takip edersin..

Doktora cok daha ayri bir mevzu bu senin aldigin akademik egitim ustune, calismayi planladigin sektorde senin EKSTRA UZMANLASMANA yarar saglar.. Yani doktora yaptigin mevzu olan islerde 1. tercih olursun. Hukuk okuyup telekominikasyon doktorasi yaparsan inan bana ayni anda mezun oldugun bir avukat ile arada ucurum olur, her meslek icin ayri kombinasyonlar kurmak gerekir ama bence ZENGIN olmak isteyen muhendisler mutlaka MBA yapmalidir, cunku var olan teknik bilgi ile yoneticilik birlestiginde inanilmaz sonuclar cikar ortaya.

Evet her yazilim muhendisi mezun olur olmaz senin dedigin sartlarda is buluyor ve acayip sekilde maaslar artarak ve seneler boyunca mezun olan herkese yetecek kadar is pozisyonu varsa senin dedigin yol hos.

Ayrica sana bir alinti:
Alinti dedik said:

mühendislerin, 2+2=4 gibi yargıların bazen geçerli olmadığını gördükleri, sadece analitik düşünce yapısıyla düşünerek "ben yaptım oldu" yerine "bunu yaptım ama bakalım başkaları talep edecek mi?" şeklinde de düşünebilmeyi öğrendikleri, sadece dışa bağımlı ekonomik düzenimizin üst düzey bir piyonu olmak yerine, kendi işlerini kurmayı başarabileceklerini gördükleri çook faydalı yüksek lisans şekli.

Kendi sirketini kurmak ve aldigin MUHENDISLIK becerisini kendi adina degerlendirmek icinde firsattir.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin soylediklerinin ben de farkindayim hatta bir cogunu ben de soyledim. Ama su son sayfada yazdigin mesajlarin hepsinde "mba" demek yerine "master" dedigin icin tamamina karsiyim. Ve senin soylediklerin, su son mesajinda acikladigin gibi MBA icin gecerli sadece. Sen de farketmissindir ki bundan onceki mesajimda ben de gider calisirsin, eksik oldugun yonu gorur sonra ona gore devam edersin dedim. MBA'e okuldan mezun oldugun gibi dogrudan girmen oldukca zor. Ozellikle is tecrubesi edinmen gerekiyo bu tur programlar icin.

Benim seninle tartistigimiz sey yuksek lisansin maasa birebir yansiyip yansimadigiydi, ki su son mesajindan once de yansimiyodu, hala yansimiyo.

Soylediklerinin yanlis olmasini dusunmemdeki en buyuk neden, soyledigin halleriyle yanlis olmalari. Anlatmak istedigini oturup anlatmazsan benim anlamami bekleyemezsin. Ayrica konusurken herhangi bir dayanak vermiyosun. Gereksiz yere uzayip gidiyor tartisma tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:

doktora dediğin 1 senede mi bitiyor , öyle bir yazmışsınki herkez doktor sanırsın :)

recall diğer meslekler hakkında bişiler demiş onlara katılmıyorumda bu doktora örneği biraz abartı olmuş,her önüne gelen doktora yapamaz çünkü :p , sonuçta eğitimden sonra olay gerçekten adamda biter , ama iki aynı kişiyi alıp birine finans doktorası diğerine makina/bilgisayar/elektronik tarzı bir doktora yaptırırsak mühendis olan dah çok para kazanır demiycem ama şunu diyebilirim gönül rahatlığı ile , mühendis olanın beyni daha ÇOK YANAR!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...