Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Bunu giyen adamın güneş geçmesinden korkacağı bir uzvu olduğunu sanmıyorum. uuuu
Shaklaban Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 o sıcakta onu giymek yerine evde oturmak daha mantıklı.
Revangelis Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 oha çok pis amele yanığı olur bunla
Quel-Thul Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 yaw buharlaşıp yokolursun bunla güneş altında o kadar basit
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Evinize geldigimde butun paralarinizi mucheverlerinizi her tarafa yayiyor musunuz ben arkadasinizim diye ? Hayir, kiymeli esyalarinizi odanizda guvenli bir yerde sakliyorsunuz. Size gore bir degeri olmayabilir ama bu insanlarin sizin paralarinizi saklamaniz gibi kendilerince kiymetli olan vucularini ortmelerinden size ne ? Gercekten komiksiniz
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 peki erkekler neden saklamıyor da sadece kadınlar saklıyor?
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Giovanni, dam üstünde saksağan vur beline kazmayı olmuş haha naptın pls
Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Arkadaşlar, paranızı saklıyorsunuz, akıl fikir saklamışsınız çok mu? lol
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Whoops sen bu gorusu benimsemiyorsan yapmazsin. Binlerce yildir insanlar binlerce kisinin icinde en azindan bikiniyle denize girmiyorlardi. Son 40 yilda moda oldu diye binlerce yildir insanlar yanlisti da 40 yilda mi dogruyu buldular ? 40 yil once tum kulturlerde bugun hanimefendi diyecegimiz dogru duzgun tarzda ve aciklikta giyinirdi insanlar. Islam dini diyor ki ortunun. Erkege de diyor kadina da diyor. Benimsemiyorsaniz yapmazsiniz. Insanlar son 40 yilda dogruyu buldular diyorsaniz yapmazsiniz. bu kadar. Farkli bir hayat tarzlari var bu devirde anlamak zor ama saygi gostermek zorundasiniz. Seviyesiz yorumlara cevap verecek degilim ekmek kendi kalitende insanlarla konus beni muhatap mesaj yazma lutfen.
Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Sen kimsin ya zaten sıyırdım sadece.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 insan degerli malini saklar normaldir ama asiriya kacar etrafindaki her canliya potansiyel hirsiz muamelesi yaparak saklarsa ben dalgami gecerim arkadas turbanda iste ole bisi bir erkek olarak turbanlidan tiksinmemin tek sebebi beni potansiyel sapik yerine koymasi acaba erkekelrin yuzde kaci sokakta kadin gorup en yakin umimi tuvalete kosup masturbasyon yapiyor veya yururken sokakta bosaliyor? beni markadasim olsa evinin her tarafina alrm taktirsa lazerdi carttu curttu hayvan gibi koruma altinda yasasa ben o adamla arkadasligimi bitiririm mini etegi giy iki catali da acikta tut filan diyende yok ama allahin kayanrindada akil ve mantikla celisme kafani kapadin anladik ama bu sicakta simsiyah kollar ayaklara kadar kapali gorunce bana fenalik geliyor ki bide bunlar bu gunesin altinda o kiyafetle gezip su gibi terlerler minubuse otobuse filan biner binmez "ceyran yapayooo" diye camalri kapatilar temmuz ayinda oglen gunesinin altinda golgeler 0 olmusken insan insan ustune olan minubuste sicagi ve havasizligi gectim bide ter kokusunu cekiyorsun daha bu "ceyran yapayooo" konusu ustune saatlerce ayzip ornek verebilirimde konumzula alakasi yok baska topige
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Sence abarti olmayan makul bir kiyafette dizden asagisinin kapali oldugunu dusunelim (normal bir pantalon). Diz altini gorunce insanlar tahrik olacagi icin mi kapatiyorlar ? Ayni sekilde saclari ortmek istegini de zorlama bir yorumla insanlik disiymis gibi sunmamak lazim. Neden ? Cunku en azindan toplumumuzun gercegi bu ve birlikte yasamak zorundayiz. Ugrasacak dah cok is varken bu tarz soylemlerle toplumsal baris zedeleniyor.
Whoops Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 giovanni yanlış anlama ben kimsenin inancını yada inancını yerine getirme yollarını yargılamıyorum. erkekler içinde bazı şeyler oldugunuda zamanında araştırıp ögrenmiştim. mesela sakalın sünnet oldugunu yada ne bilim erkeklerin altın takmaması gerektigini vs. bu türban/teseddür hadisesindeki düşüncem inançtan uzaklaşması bunun bir üniforma halini aldıgıdır. açıkçası ben sadece başörtüsünü ve onun takılıp çıkartılabilmesindeki esnekligi biliyorum. türbanın günümüzdeki formunu almasıda bikinide oldugu gibi belli bir süreçten geçti ve bu hale geldi.
Grange Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Giovanni said: Evinize geldigimde butun paralarinizi mucheverlerinizi her tarafa yayiyor musunuz ben arkadasinizim diye ? Hayir, kiymeli esyalarinizi odanizda guvenli bir yerde sakliyorsunuz. Size gore bir degeri olmayabilir ama bu insanlarin sizin paralarinizi saklamaniz gibi kendilerince kiymetli olan vucularini ortmelerinden size ne ? Gercekten komiksiniz Bu yorum beni benden aldı. Sanki bu örtünme saçmalığının temelinde bu saydıkların değilde din var gibi.
MeSh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ohş boynu nerdeyse yarı yarıya gözüküyor. süper valla, arşive eklemelik.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 simdi herkes neredeyse aynı cizgide yobaz yobaz yazdıgından wall of text layığıdır bu konunun, fakat zaman kısıtlamaları nedeniyle aradan seçmece yapıp ufak bazı sevgi pıtırcıkları yolliycam, kusura bakmayın. Juzzam said: Neredeyse üzerinden 1500 yıl geçmesine rağmen sorgulanmayan ve sorgulatılmayan bir din yüzünden insanların Peter Sellers filmlerindeymişçesine düştükleri gülünç durumlara gülen insanlar mı seni rahatsız ediyor yoksa topluma karışmanın ön şartı olarak kadınlara dayatılan alçaltıcı sarılıp sarmalanmaya olan itirazımız mı yoksa islam aleminin içine düştüğü rezil durumla dalga geçilmesi mi? hocam, sen istediğini sorgula, sana sorgulama mı deniyor? ama senin yapmak istediğin sorgulayıp millete de bonu kabul ettirmek. üzgünüm böyle bir aydınlanma modeli yok. çekilir köşene istediğini sorgular, bu sırada da insanların neye inandıklarına karışamaz, insanlar birşeye inanıyor diye onlarla alay edemezsin. ilkokul mu burası gözlük takıyor diye dörtgöz diyip milletle alay edicez? Recall06 said: Girmesin kardesim erkeklerle ayni ortama o zaman cikmasin evinden, neden gelip yuzme ihtiyaci duyuyor, yuzmek bir zevktir bunla nasil yuzecek, guneslenecek? Komik degil mi su goruntu, kiciyla guluyor dunya buna.. Biz gene ayip olmasin diye agzimizla guluyoruz.. seni niye ırgalıyor milletin ne ihtiyacı duyduğu beyim? bırakh! adam/kadın istediği gibi takılsın. john/james çıkıp "siz türkler de kıl yumağısınız, mağara adamı gibi kıllarınızla geziniyorsunuz, bi ağda yapın lan!" diyorlar mı? sen de dememeyi öğreneceksin.. medeniyet oradan geçiyor. ayrıca dünyanın kıçıyla hiçbir şeye güldüğü yok, bir tarafımızdan element uydurmayalım.. Dynun said: tasvip etmiyorum hala laiklik = dini kötülemek sananlarınıza örnek olsun diye dinan'ın bu mesajını alıntıladım. kişisel görüş böyle belirtilir, learn2comment noobz.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 aquila said: sol yanagindan opuyorum Mum. bal dudaktan öp hocam, salla yanağı.
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ben kullanıyorum, çok da memnunum. bunlar çıkmadan önce, önce babam sonra da kocam benim plaja gitmeme, etrafa bakmama, denizin içinde frizbi oynamama, yaz denen şeyin tadını çıkarmama izin vermiyordu. bunlar çıktığından beri artık ben de plaja gidebiliyorum. evet biraz tuhaf olduğunun, alıştığınızdan farklı olduğunun farkındayım ama benim hayatım da sizinkinden farklı: benim hayatımda konuşulan konular, önem verilen şeyler, gündemler, makbul olan, ayıp görülen şeyler FARKLI. bunların birçoğuna ben de bayılmıyorum ama hayatımın birden bire değişmesinin ve benim birden bikini giyip güneş altında rahat etmemin hiçbir imkanı yok, bunu denemeye girişenler boyunun ölçüsününü çoktan aldı, aldırıldı. o yüzden, siz gülün, ben yine giyerim bunu. halimi anlamamanıza önce üzülür, sonra sinirlenirim, sonra nefret ederim iyice. yarın öbür gün elme fırsat geçerse de ben empati kurmaya çalışmayıp gülerim, ödeşiriz. yukarıda yazılanlar gerçekleri içermektedir ama benimkileri değil.
NoS Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ema son noktayı koymuş.Burada yaz sıcağında üstümüz çıplak boxerlarla oh ne rahat hayat derken onlar o saklı güzelliklerini korumak için bu sıcakta kapalı kıyafet giymek zorundalar.Zorundalar yoksa kimse böyle bi eziyet çekmek istemez o da isterdi tişört giymek şort giymek erkekler tarafından güzel bulunmak. Ülke böyle abi paticikdeki çoğu insanın ailesi hani cumhuriyetçi diyim ama siz ne demek istediğimi anlayın.Biz hiç görmedik aile baskısı nemahalle baskısı ne rahat bi hayat yaşadık bize de yasaklar söylendi ama asla yasaklar yüzünden babamızdan dayak yemedik. Hala ben dünyanın son ve en mükemmel olması gereken dini neden böyle bişey saçmalamış anlamıyorum evet kadınlar değerlidir,evet kadınlar erkeklerden korunmalı ama bakın bu sefer de türban fetişi başlamış hani demişsiniz ya saklarmısınız mücevheratı sen kalkıp bileziğin ucunu gösterip sonra saklarsan insan da bi merak oluşur sonra takıntıya döner ve sonunda bi kadının yüzüne bakarak mendil doldurur. Neyse inşallah düşüncelerim kimseyi üzmez bide forumdaki bu dinimize yakın arkadaşlarıma bi sorum var sadece bunun cevabını istiyorum.Madem dinimiz bu kadar mükemmel niye bütün kadınların özgürlüklerini kısıtlıyor?Niye kadınlara 2. sınıf insan muamelesi yapıyor?Ve madem onlara yapıyor neden bize karşı hiç bişey yok ? Not:ben harbi dinime karşı inanç sahibi birisiyim ama yukarıda yazdığım soruyu gerçekten merak ediyorum.Niye kadınlar 2. sınıf insan muamelesi görüyor?
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 sauna modunda mayoymuş arkadaşlar bunlar. zayıflamak için
NoS Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 BloodyBeast said: sauna modunda mayoymuş arkadaşlar bunlar. zayıflamak içinsaunada zayıflamazsın yanlız
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Ekmek said: Arkadaşlar, paranızı saklıyorsunuz, akıl fikir saklamışsınız çok mu? lol haha aynen.
funq Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 heuheuheuh ıslanmamak için ya yağmurluk işte, denizde ne derece etkili bilemem :p
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 İsteyen istediği gibi girer denize bunu neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum. Yani tamam alışık olduğunuz deniz kıyafetine benzemiyor olabilir ama sonuçta insanın dini inancı bunu gerektiriyorsa çok da yadırgayacak birşey değil. Lütfen yorumlarınızı karşınızdaki bazı arkadaşlarımızı alındıracak şekilde yapmayın.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 hani kendi hur iradeleri ile ortunuyorlardi? inanclari icin baski ile degil
Öne çıkan mesajlar