Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rüya - Bilinçaltı

Letsgetthesunshine

Öne çıkan mesajlar

Bunun tam olarak ilişkisinin ne oldugunu aramızda psikoloji okuyan varsa kaynaklardan sunabilir mi buraya ? Gördüğümüz şeyler ne kadar bilinçaltımızdan kaynaklı ve ne kadarı değil onu sormak istiyorum. Zira benim din ile fazla alakam yoktur ama rüyada bir yerlerde arş a doğru gittiğimi gördüm ya da hissettim ne alakaysa artık (büyük ihtimalle bilinçaltımın imana gel çağrısı). Herneyse sormak istediğim bu arş kelimesinin anlamını dahi bilmezken bilinçaltım nasıl bunu somutlastırabiliyor? Bu biraz kafamı karıstırıyor.Demek istediğim anlamını bilmediğimiz bir kavramı nasıl yaşayabiliyoruz?

p.s. Verilen basit bir örnektir konunun lütfen dine falan vb. fişmekan şeylere dönmesini istemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynak said:
Rüyalar mesaj gönderiyor...
Rüyalar, alt beyin ve şuuraltı sistemlerinin özel bir evrensel sembol diliyle üst beyne verdiği mesajları içeriyor. Şuuraltı ve alt beyin sistemleri rüyayı görüyor, üst beyin sistemi hatırlıyor ve yazıyor. Böylece en azından alt ve üst beyin arasında bir temas kuruluyor. Bu mesajları şu şekilde özetleyebiliriz: Üst beyne yani, farkında olduğumuz üstteki kişiliğe "Senin beyninin derinliklerinde şu şu takıntılar var. Bunları halledemezsen, o muhteşem alt beyinsel enerjini sağlıklı olarak kullanamazsın" diyor rüyalarımız. Dolayısıyla rüyalarınız çözümlenerek daha huzurlu, daha enerjik olmanız sağlanıyor. Rüya görmediğinizi düşünüyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz. Çünkü, her insan her gece rüya görüyor. Rüyalarınızı hatırlamaya özen gösterirseniz, mutlaka hatırlarsınız.

Şu kısım vardı elimde. Koyayım dedim. Sorunun çözmese de tavsiye verebilirim. Çok böyle din iman konuları ile ilgilenmeyen biriysen, ve içten içe pişmanlık falan duymuşsan biri/bişey yüzünden, belki ondan gelmiş olabilir.

İnşalla yardımcı olmuşumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:
Herneyse sormak istediğim bu arş kelimesinin anlamını dahi bilmezken bilinçaltım nasıl bunu somutlastırabiliyor? Bu biraz kafamı karıstırıyor.Demek istediğim anlamını bilmediğimiz bir kavramı nasıl yaşayabiliyoruz?

şimdi şöyle birşey var biz arşın ne demek olduğunu bilmeyiz sadece senin beyninin şekillendirdiği birşey vardır arş deyince.sen arşa doğru gittiğini görebilmişsindir bence fakat oraya hiç gidememişsindir.Başka bir örnekle açıklamam gerekirse bildiğim kadarıyla hiçkimse rüyasında ölemez sadece boşluktan düşer ölüm anına kadar yaşayabileceğin şeyleri görürsün fakat öldüğünü göremezsin çünkü ölümü yaşamamışsındır.beyninin algılayamadığı şeyleri rüyanda göremezsin yani
Sosyal ağlarda paylaş

geçenlerde benimde ilgimi çekmişti DMT(dimetiltriptamin) diye birşeyi araştırırken. tam olarak senin soruna cevap oluşturmicak belki ama "pineal gland" diye beyinde bulunan bi salgı beziyle alakalı oldugunu buldum. gözün beyne aktardıgı şeyleri geçici olarak saklayan bi hadiseymiş. salgıladıgı hormonlar yol açıyor sanırım bu rüya hadisesine. araştırmıştımda aklımda kalanlar bu kadar şimdilik. daha detaylı bilgiye sahip arkadaşlar vardır kesin ama pineal glandı araştırmanı tavsiye ederim enteresan cevaplar yakalayabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de geçen bir rüya gördüm.

bir yerdeyim böyle, aslında daha önce hiç görmediğim bir yer ama kendimi böyle büyürken top koşturduğum, ekmek arası peynir kemirdiğim bir mahalle arasındaki kadar evimde hissediyorum.

yolda bir tabut var. diyorum ki; bu tabutun burda ne işi var ya? ordan birisi cevaplıyor işte falanca kişinin oğlu öldü. yahu diyorum, tabutun burda ne işi var, yolun ortasında. bari bir el atayım da, kenara kaldırayım. gidiyorum tabutun yanına, içinde rahmetliyi değil böyle kat kat çarşaf falan var. tam el atıyorum tabuta, meret çok ağır kalkmıyor yerinden. iki ıkınıyorum, üç ıkınıyorum, yok kalkacak gibi değil. lan diyorum rahmetli amma ağırmış. o sırada kolumda, pazu kısımında bir acı hissediyorum. bir bakıyorum 3-4 tane sülük var. lan şerefizlere bak, kanımı emiyorlar. diyorum bir sigara yakayım, közünü üstlerine tutayım da bıraksınlar kolumu. ateş arıyorum falan bulamıyorum. neyse sonra bir duvar var orda, duvara kolumu yaklaştırıyorum, sülükler duvara doğru gidiyorlar, öyle kurtuluyorum sülüklerden.

genelde rüya falan pek görmem, çok nadirdir. sabah kalkınca diyorm ne biçim rüyaydı ama. girdim hemen google'a rüya tabirleri diye arattırdım.

tabut kısa zaman sonra parayı bulup, maddi rahatlığa kavuşmak anlamına geliyormuş. sülük de, birilerinin senden faydalanmak için yanına sokulacağı anlamına geliyormuş.

o an ışık yandı benim kafamın üstünde. dedim, bu çok tutarlı bir rüya hemen şans oyunlarına saldırayım. dün şans topu oynadım. bugün çekiliş yapılmış, 3 tutturdum. 6 ytl kazanmışım.
Sosyal ağlarda paylaş

@Whoops iyi güzel hoş da ne seratonini tetikleyecek bir şey içmiyorum (for exp. antidepresan).lsd sinden tut uyarıcısına kadar uyusturucu madde kullanmadım yani kafam normaldi(lsd nin pineal gland ı genel olarak tetikleyicisi olarak okudum nette)

benim sorguladıgım konu su.gördüklerimi anneme anlattım bana o gokyuzunun arş oldugunu belirrtti ha diye kaldım.sourtimes dan biraz araştırma falan yaptım rüya daki olayların hepsi bire bir oluyor ama tezat şu ki din kitaplarıyla alakam yoktur dinsel içerikli herhangi bir şeyle de komiğime giden nokta bu. Hani bilinçaltı diyeceğim ama hayır bilmediğim bir şey nasıl ket vurabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

yok bişey kullandın diye sölemedim zaten. pineal glandın bazı hormonlar üreterek yakın zamanda gördüklerini rüya şeklinde görmeni saglayabildigini anlatmaya çalıştımda çok detaylı ve dogru bilgim olmadıgı için beceremedim sanırım. dogal yoldan dmt denilen maddeyi yada benzer birşeyi salgılayarak, trans halindeyken rüya görmeni saglıyormuş. lsd gibi halusinatif şeylerin o bölgeye etki etme nedenide ondandır sanırım. bunlar tam olarak dogru mudur degil midir bilemiyorum ama araştırdıgım ve duydugum kadarıyla böyle bir sonuç çıkarttım.

arş mevzusuna yorum yapmam gerekirse cümle içinde duydugunda yada okudugunda belki bian kelimenin tam anlamını bilmesen bile yakın bir şekilde kafanda canlandırmış olabilirsin. ilk duydugunda o şekilde bir görüntü oluşturmuştur kafanda ve rüyana aynı şekilde geçmiştir. arşın ne oldugunu bilmeden rüyanda görmen ya tesadüfi birşeydir yada arşın anlamına dair seni tatmin edecek kadar bilgi sahibi olmasan bile tahmin yürütebilecek kadar bilgin oldugundan görmüş olabilirsin. ilk aklıma gelen cevaplar bunlar yani
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen rüyalar gördüklerinle alakalı(özellikle ilgi duyduğun alanlarda).Mesela alien tarzı filmler izlediğim gece rüyamda uzaylılar görüyorum.

For example:Bir akşam işten eve geldim bizimkiler korku filmi izliyo,adı Musallat(ki ben Dabbe yi izledikten sonra bi daha izlememeye kendime söz vermiştim) dı.Dedim bi şey olmaz izle gitsin,bi filmden mi korkucam FİLM yani ötesi olamaz.
Ama oluyomuş,Yatağa yattım rüyamda aynı yatağa ters tarafından yatarken gördüm kendimi,uyumaya başladım(rüyamda tekrar uyumak istiyorum),Ama oda daki televizyon çalışıyor ve sesleri çok net olarak duyuyordum(O musallat filminde ki sesler ve replikler tamamen aynı),derken kardeşim odada bişey var dedi(rüyamda) ve ağzım açık kapatamadım bile dişlerime öyle güçlü bir baskı yapılıyor ki ve hiç bir şekilde kıpırdıyamıyorum,kendimi çok ani hareketlerle sadece başım olmak üzere kıpırdatabiliyorum,sesim çıkmıyordu.Tamam dedim ölüm geldi heralde böyle bişey diye düşünmeye başladım,bildiğim her duayı okudum ama bitmiyordu,ve uzun geldiğinden dolayımı bilmiyorum 15 dakika kadar sürdü.Ve uyandığımda(annem odaya girmiş niye bağırıyon diye ve ışığı açınca) dişlerimde ki o sızı hala devam ediyordu.

Ve bir daha şansa bırakmıyıcam(Korku filmleri yok).

Bir kaç kişiye sordum da KARABASAN dediydiler(gerçi bugüne kadar hiç olmamıştı,her insana hayatında bir kere gelirmiş)
Sosyal ağlarda paylaş

rüyamda şimdi
3 tane köpek buluyorum böyle boy boy biri küçüçük orta büyük bişey deprem olmuş bi felaket ortamı var işte ortalıkta 3 köpeği alıyom eve getiryom ben başlıyom beslemeye sonra bi kızla denize girmek için evden çıkıyom evimde bırakıyom köpekleri tam çıkarkan kızla evden uyandım böyle..

öyle işte yaa anlatıyım dedim
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce okuduğum bir kitabın özetinde rüyalar ilgili şöyle yazmışım:

"Freud, rüya imgelerinin, bilinçdışındaki istek ve düşüncelerin simgeleştirilme sürecinden geçmiş biçimleri olarak açıklamıştır.Freud'a göre bu, zihnin bilindışı bölümüyle bilinçöncesi düzeyi arasındaki sınırın korunması için gerekli bir sansür mekanizmasıdır. Bu mekanizma bilinçdışındaki isteklerin bilinç düzeyine çıkmasına engel olur. Uyku süresinde bu sansür gevşer ve bilinçdışındaki bazı duygu ve düşüncelerin, biçim değiştirip bu sınırı belirli oranda aşmasına izin verilir. Rüya gören kişinin algıladığı imgeler, sınırı aşmış olan bilinçdışı duygu ve düşüncelerin maskelenmiş biçimidir.

Rüyaların içeriğini etkileyen en öenmli etmen rüyanın görüldüğü geceden önceki gün boyunca yaşanan duygu ve düşüncelerin kanıtıdır. Ancak rüyaların içeriğini etkileyen başka durumlarda vardır. Fiziksel olarak yaşanan bir ağrı, susuzluk, açlık, idrar kesesinin doolması gibi uyaranlar, rüyanın içeriğinin şekillenmesine neden olabilirler."
Sosyal ağlarda paylaş

banada aynı ruya 3-4 kere göruldugu oluyordu, hristiyanlık ve muslumanlık arasında secım yaptırılıyordu paso.

bırde ruyaları sık sık tekrar tekrar goruyorum. taakı ruyalardakı son haraketlerı oha bugun böyle gördum keske böle olsaymıs ruya dedıkden sonrakı gece aynı o sekılde goruyorm ve bıdaha gormuyorm ıcımı rahatlatmıs oluyorum.

bunalımdayken fazlasıyla abuk ruyalar goruyorum tabıkı, gerci ben ınanmıyorm yok tabut para demekmıs yok su bu demekmıs ne goruyosan o abı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...