aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 pointera guven olmaz arkadas, hic sevemedim pointerlari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Pointer yoksa C ve C++ da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 haha topic patlamış:) işin komik yanı topiği açtıktan sonra kendim çözümü bulmam:) for(int j=0;j<N;j++) { if(v3[j+1]<v3[j]) { swap(v3[j],v3[j+1]); j=0; } } arrayin (vectorün) küçükten büyüğe sıralamasını yaptım fikir de kendimin:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 yerleri degistirip, bastan mi baslamak istiyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 oha dunyanin en kotu sort sistemi, daha naive bi sort yokmuydu haci :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Volfied (:D McLevie, bubble sort algoritmasına bir göz at derim. En basit, en kolay anlaşılır sorting algoritması olarak bilinir ama performansı düşüktür. Insertion sort ise anlaması basit olmasına rağmen bubble sort'dan daha hızlı çalışan bir algoritma. Daha gelişmiş bir şeyler istersen quicksort verelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 merge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mirage said: Pointer yoksa C ve C++ da yok. yok yaw, reference ve iteratorlerle de oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 reference ile pointer arasindaki farki aciklayabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 syntax dışında çok bir fark yok. hatta üretilen makina kodu aynıdır muhtemelen. ama pointer değil sonuçta. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 demagojiye doymam diyosun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 eh insanlar farklı görüp java da c# da reference kullanıp "oh pointer yok negzel" diyorlarsa ben ne yapayım. demagoji ne alaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Rahan said: syntax dışında çok bir fark yok. hatta üretilen makina kodu aynıdır muhtemelen. ama pointer değil sonuçta. :) Katılmıyorum. Kullanılan adresin saklanması büyük bir semantik fark. Pointer kullanırken: 'Al sana adres' diyorsun. Referans kullanırken: 'Al sana nesne' diyorsun (teknik olarak adres veriyor olmanın syntax ile ilgisi yok). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 ben rahanın tarafındayım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2008 Mirage said: Katılmıyorum. Kullanılan adresin saklanması büyük bir semantik fark. Pointer kullanırken: 'Al sana adres' diyorsun. Referans kullanırken: 'Al sana nesne' diyorsun (teknik olarak adres veriyor olmanın syntax ile ilgisi yok). evet bu dediğin de doğru. iki farklı bakış açısı var. programcı tararından düşünülüşü için ufak da olsa fark var. bir fonksyona reference veriyorsanız, "sadece o adresteki nesne veya variable" ile ilgileniyorsunuzdur. pointer verdiğinizde o adresi buffer olarak kullanmak veya nebleyim o adresteki nesneyi deallocate etmeyi isteyebileceğiniz gibi daha çok ihtimali çağrıştırır. ikinci bakış açısında implementasyonu herhangi bir işlemcide birbirinin aynı olur. misal void foo(Type *myPtr) { Type& myRef(*myPtr); //1 } void foo(Type& myPtr) { Type* myPtr(&myPtr); //2 } aynı değişkeni ikisine de bi pointer bi ref olarak verdiğinizde myPtr lar ve myRefler ikisi aynı değeri alır burda hep. gerçi bi ara kitaba bakmak lazım stroustup ne demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar