Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google'ın ansiklopedisi Knol açıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
e teknik konularda guzel de, ben simdi turkiye diye bir knol yazsam, tek basima yaziyor olucam bunu di mi? kendi point of view'imi de dayarim, tek editor de benim, noolcak? millet gidip de "kendi turkiye basligini ac sen de" mi diyecek?
Mesaj tarihi:
linkteki yazıyı okursanız wikipedia gibi olmayacağını anlarsınız. :D
okumayanlar için özet geçim. önüne gelen yazı yazamayacak. yazdığı yazının da arkasında durması gerekecek. bi yazıya eklenti yapmak isterseniz o yazıyı yazanla irtibata geçip onla halletmeniz gerekiyor. adınız falan görünecek bişe yazdığınızda. adınızın görünmesini sitemiyrosanız da başka şeylerle verified ettirebiliyosunuz yazıyı. sistem süper yani.
Mesaj tarihi:
galiba yazarların adı soyadı ve telefon numaraları falan ekleneceği için bir sorun çıktığında kafalarına çökebilecekler.. emin değilim tabii.

ancak sadece sağlık falan var şu an! şimdilik http://scholar.google.com/ ve ocw'ler daha makul bir kaynak gibi gözüküyor
Mesaj tarihi:
oper said:
bi yazıya eklenti yapmak isterseniz o yazıyı yazanla irtibata geçip onla halletmeniz gerekiyor.

bu olayı cozemedim ben... adam bi knol actı mesela... ama icinde yanlıs bilgiler var, dogrusunu yazıcam, ama adam kabul etmiyor, "benim dedigim olacak" seklinde, o zaman napıcam ? bu mantıkla her turlu knol'u hemen acıp stoklamak lazım =)...
Mesaj tarihi:
wikipedianın ingilizcesi gönüllerde taht kurmuş bi olay. türkçesine bak, espri yapanlar, özenl yorum dolduranlar falan, kötü. bunun türkçesi olmaz mesela, zor, kim yazacak? ama wikipedia için umutluyum, bi 150 yıl sonra ingilizcesi gibi düzgün, düzeyli olur.
Mesaj tarihi:
kfg said:
oper said:
bi yazıya eklenti yapmak isterseniz o yazıyı yazanla irtibata geçip onla halletmeniz gerekiyor.

bu olayı cozemedim ben... adam bi knol actı mesela... ama icinde yanlıs bilgiler var, dogrusunu yazıcam, ama adam kabul etmiyor, "benim dedigim olacak" seklinde, o zaman napıcam ? bu mantıkla her turlu knol'u hemen acıp stoklamak lazım =)...

o yüzden aynı konu hakkında farklı makaleler olucak bir süre sonra en doğrusu kalıcak o tarz bir sistem yapıyorlarmış
Mesaj tarihi:
Cinselllikle ilgili bir şey yok. Olmamış.

Aranızda sıradan bir wikipedia gezintisiyle ilgili resim olan varsa koyabilir mi? (hani böyle bilimsel bi konuya bakıyor daha sonra bir linkten daha cıvık bir kobuya en sonunda cinsellikle ilgili yerlere geliyor)
Mesaj tarihi:
wikipedia'yı neden bu kadar kötülediniz anlamadım.

Bir sürü teknik detayı, raporları ordan okuyorum şu ana kadar da pek bir gariplik hissetmedim.

wi-fi sistemler, tork, nimitz cinsi savaş gemileri, en yüksek kayıplı kazalar, 4-çekiş sistemleri, anagol-digital converterlar, uhmwpe gibi materyaller, türlü firma-marka hakkında bilgi....

hayatımda bu kadar çok gerekli-gereksiz bilgiyi böyle detaylı bulabildiğim bir yer görmedim.
Mesaj tarihi:
ehehe bir sey sorucam simdi... okulda mesela bi paper yazarken wiki'yi kullanamıyoruz akademik kaynak olmadıgı icin... bunu kullanabilecez mi ?
Mesaj tarihi:
Cuce said:
Knol : a unit of knowledge.

offf offfff
adamlar slogan olayını bitirmişler. Tamam herkez dursun artık yenı slogan üretmiycez.

5 knol fizik ver ordan birader.
  • Yeni Oluştur...