Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lutfen artik her turk asker dogmasin...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
böyle anlaşılacağına ihtimal veriyodum cüce de tam öyle demek istemedim. yani doğrudan etkiden bahsetmiyorum burda. militarist de değilim. dolaylı bi etkisi oluyo bence askeri başarının çoğu gelişmeye özellikler bilimsel. kültürel gelişme konusunda da etkileri var. araştırma yapmak lazım bu konu üzerinde. baya karışık bi konu
Mesaj tarihi:
e basarılı tabiki, ama her asker akseri okuldan cıkmıyor sonucta, herkeze gerektiği gibi askerede super egosu gelişmiş kültür seviyesi yüksek olaylara fakrlı acılardan bakabilen sağ duyulu insanlar gerekiyor. E bunlarıda kendi yollarıyla yetiştirmeleri lazım.

kötü bişey demiyorum bu yanı aslında kötü bişi diyorum eğitim kaka bişi cunki, ama herşeyin gelişimini askeri başarıya bağlamak abest.
Mesaj tarihi:
bağlamadım abi etkisi var dedim. sadece türkiye için de demedim. insanlık tarihi boyunca böyle olmamış mı. kültürel etkileşimin çoğu askeri hareketlerden kaynaklanmamışmı
Mesaj tarihi:
Bak simdi yazdigin mesajda zaten sordugun sorunun cevabi da yatiyor. Diyorsun ki bu gune kadar hicbir zaman teknolojik olarak ileri olamamisiz ordumuzda. Bu tespitinden yolacikarak ordunun yetersiz oldugunu soyleyebiliriz. Bir sonraki adimda da bu teknolojik eksikligi nasil giderebilecegimizdir ki madem teknolojik olarak ileride olamiyoruz, o zaman kelle sayisini artirarak acigi kapatiriz. Kisacasi soyledigin sey zaten sorunun cozumu.

Orduyu daha teknolojik hale getirelim, o zaman insan sayisi azalabilir. Peki. Ama bu teknolojik ilerleme ha diyince olmuyor, bilmem ne kadar asinasin bu turlu seylere. Baslanilan bir arastirmanin bitmesi, test asamasinin gecmesi vs. yillar suruyor. Aselsan'a yapilan yatirimlar daha yeni yeni sonuc vermeye basladi ki buna baglantili olarak ordu da kuculmeye gidiyor.

Sonuc: Ordu zaten kucultulme asamasinda ve planli bir sekilde azaltiliyor askerlik suresi. Ayni hizla da ordu ARGE calismalarini surduruyor. Kisaca konuyu acmissin ama bunlar coktan dusunulmus seyler.

Bunun disinda sanirim konu icinde tartisilmaya acik tek nokta senin "makale prof'u" soylemin. Makale prof'u ne demek ya? Senin bilime bakis acin boyleyse, butun ulke doktora yapsa kac yazar...

Bilimin gelismesi hususundaysa soylenenlere katilmiyorum/kismen katiliyorum. Ayrica bilim adami niye yok sorusunun dogrudan cevabi, "bilim adami" diye bir meslek yok. Bilime onem vermekten kastiniz cogunuzun gerekli yatirimi yapmak ve sermaye desteginde bulunulmasi ki bu aralar devlet de destek vermeye basladi bu konuda. Ancak asil onemlisi firmalarin AR-GE calismasi yapmasi ve bu yonde kadro olusturmasi. Bir dusunun, ben adam alicam, al bu parayi harca benim icin bu yonde arastirma yap diyecem ve bu destegimi bilmem kac sene devam ettirecem. Hadi ya, kim alir boyle bir riski? Turkiye sartlari deniyor ya hani, bizim alistigimiz ama yabanci insanlarin algilamakta sorun cektigi, hah iste onlar goz onune alindiginda boyle bir risk almamak verilecek en dogru karardi. Eskiden.. Simdi devlet yardim ettigi icin bu isler daha bir olasi ama nereye kadar? Ilk buyuk vurguna kadar: bir hayali firma ARGE yapiyorum diye devleti soyup sogana cevirene kadar (Turkiye sartlari).

Butun bunlar soz konusuyken hala okullarda arastirma yapan insanlara ne demeli peki? Makale prof'u mu? Bi git ya, adam oturmus senin "yapilmasi gereken" diye nitelendirdigin isi yapiyor; sen TV seyrederken, senin soyledigin lafa bak... Baya komik olmus.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Her Turk asker dogmaz. Ordusu olmayan millet nedemek ya hayatimiz en buyuk ordulari kurarak besleerek gecmis, ancak hic bir zaman teknolojik olarak bir ustunluk kuramamisiz. Ne gecmiste ne gelecekte nede simdi..
bu konuda bir miktar eğitim eksikliği görülebiliyor direkt olarak. en basitinden, osmanlı oklarından haberin var mı?

yine enteresandır, bir alman kanalının yayınladığı belgeselle öğrendim ben de osmanlı oklarının dünyanın en gelişmiş oklarından olduğunu.

Ek olarak tartışmanın bundan sonra yapıcı olarak devam edeceğini sanmıyorum, arkadaşın çok ütopik hayalleri var bence.
Mesaj tarihi:
Makale profu demek su demek,

Uluslararasi dergilere cikamayan ancak YOK un kabul ettigi bazi yayin organlarina ogrencilere asistanlara veya ciddi bilimsel yayinlari tercume edip biraz degistirerek yazip makale diye yayinlatip PUAN toplayip profluga yuksele kimselere denir, veyahut dunyadaki kongrelere toplantilara vs. gidip kongreye katilmayip ulkenin gezilecek turistik yerlerini gezip PUAN toplayip prof olanlara denir..

Askerlik azalsin filan demiyorum ben, ben asker ocagi disinda MILITARIST bir ulke yonetimi ve egitim sistemi olmasin diyorum arada daglar kadar fark var. Ordunun kuculmesi gerekmez TEKNOLOJIK olarak ustunluk saglamasi icin..
Mesaj tarihi:
roket adam said:
Recall06 said:
Her Turk asker dogmaz. Ordusu olmayan millet nedemek ya hayatimiz en buyuk ordulari kurarak besleerek gecmis, ancak hic bir zaman teknolojik olarak bir ustunluk kuramamisiz. Ne gecmiste ne gelecekte nede simdi..
bu konuda bir miktar eğitim eksikliği görülebiliyor direkt olarak. en basitinden, osmanlı oklarından haberin var mı?

yine enteresandır, bir alman kanalının yayınladığı belgeselle öğrendim ben de osmanlı oklarının dünyanın en gelişmiş oklarından olduğunu.

Ek olarak tartışmanın bundan sonra yapıcı olarak devam edeceğini sanmıyorum, arkadaşın çok ütopik hayalleri var bence.

http://www.teknobilim.net/index/index.php/content/view/288/45/

Tımar sistemini basitçe şöyle tanımlayabiliriz, devletin toprağını kullanan kişi hasatla devlete sipahi yetiştiriyordu. Böylece hem devlete asker katkısı oluyordu hemde yetişen sipahiler bulundukları toprakları koruyorlardı.

Sipahilerin önemi ancak barutun silahlarda kullanılmasına kadar sürebildi çünkü sipahiler yay ve ok kullanıyordu. Kullandıkları yaylar, döneminin en güçlü yaylarıydı Türk yay ustaları tarafından özenle hazırlanıyordu. Sipahilerin kullandıkları bu yaydan fırlatılan bir ok saatte 240 Km'lik bir hıza ulaşabiliyordu. Yay bu gücünü ters yöne bükülerek kazanıyor, ters yöne bükmek de her baba yiğitin harcı değil tabiki.

Alman ZDF kanalında yayımlanan aşağıdaki video sipahilerin yaylarını anlatıyor. Videoyu izleyerek yayın gücüne şahit olabiirsiniz.

http://www.teknobilim.net/index/index.php/content/view/288/45/

Tabi yayin mi yoksa savas tekniklerinin ve sayininmi etkin bir arac oldugu savaslarda tartisilir. Silah cikti mertlik bozuldu gibi bir laf vardir ya iste kalabalik ordu ve IMAN gucu diye bir geyik yok artik malesef..
Mesaj tarihi:
Heh işte onu diyorum.

Ben şahsen geçmişimle bir sorun görmüyorum aramda. Atalarım bir şeyler yapmaya çalışmış gerek bilim gerek sanat gerek askeriyede, başarılı da olmuşlar. Sonra batırmışlar o ayrı. İşte o yabancı devletlerin de aklını kullandığı batırma evresinde biz bir miktar geride kalmışız. Eğitimi saraylardan halka yayamamışız, halkı bilgi sahibi yapacak önemli buluşları kabul edememişiz, o yüzden uzuuun yıllar cahil kalmışız.

Yani öyle şeyler yazmışsın ki yukarıda bir zamanlar ekşi sözlükte dönen "Bütün türkler yok olsa tarih ne kaybeder" tartışmasına dönmüş olayın.

Çok şey kaybeder işte, onu diyorum.

Şu an o kadar ileride değiliz, o da senin benim elimde hacı yap bir şeyler o zaman kendi çapında. Bak millet çalışıyor, uğraşıyor üniversite bitirmeye, yüksek lisansa, doktoraya kasıyor TR de o zor şartlara rağmen. Sayı da çoğalıp kalite arttıktan sonra bilimin gelişmemesi için bir engel göremiyorum.

Askerlik-bilim arasındaki bağı da hala kurabilmiş değilim. Şu anda günlük hayatta kullandığımız çoğu teknolojiyi de askerlere borçlu değil miyiz (en basitinden gps mesela) e askerin de işine gelir bilimin ilerlemesi. Ne alaka yani, neden?

Her Türk asker doğmaya devam etsin, bırak sonra bilim adamı olsun öğretmen olsun. Ama o askerlik kenarda bir yerde yatar yine, kalsın köşede. Neden bazılarımızı bu söylemler rahatsız etmekte anlayamıyorum.
Mesaj tarihi:
aquila said:
dogan cokta, turkiyenin haberi yok.

doğan var da işte bu alanlarda uluslararası ödül alan insanları kutlamak yerin RTE gidip üç çocuk yapanlara madalya veriyor (bu olay sırasında iki çok önemli mühendislik ve bilim ödülü almıştı iki ayrı türk)
Mesaj tarihi:
artık dünyada asker olmasın zaten.ne amaçla olursa olsun başkasını öldürmek çok saçma militarizm dünyadaki en büyük sapıklık bundan yüz-ikiyüz yıl sonra yaşayan insanlar büyük ihtimalle savaşları göz yaşlarıyla anlatacaklar şu anda pek farkına varamıyoruz.

gereklilik deniyor evet şu anda güvende olmamız için gerekli bir durum çünkü başkalarında da var ama ben inanıyorum büyük bir yıkım yaşadıktan sonra tüm silahları çukurlara atıp gömeceğiz.

o yee =)
Mesaj tarihi:
Giovanni said:
Dragonutopia said:
Bu dunyada yunan-ermeni-rum-ingiliz-amerikali-arap-kurt oldugu surece hepimiz askeriz..
bende istemem boyle olmasini ama turkun turkten baska dostu olmaz..ve her daim hazir bulunmali..

puhahaha gercekten bu kadarsiniz iste
modern gencler

modern olduğunu düşünmesen de böyle gerçekleri olan bir coğrafyada bizim de böyle modern olmayan kapı gibi gerçeklerimiz var, yadırga ya da beğenme.
Mesaj tarihi:
Her Türk asker doğsa bu ülkede hiçbir sorun olmaz merak etme. Bütün sorunlar asker doğamamışlar yüzünden ;)

Burda "asker" kelimesi askeri okula giden ya da ordu mensubu anlamıyla sınırlı değil. Adam gibi adam olmak lazım.
  • Yeni Oluştur...