Queen Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ne alakası var sınırsız enerjinin ısıyla? Doğru mu bilmiyorum ama bir sürü insan fazla karbon salınımının küresel ısınmaya sebep olduğunu söylüyor. Karbon salınımı da fosil yakıtların kullanımından geliyor büyük çoğunlukla. Eğer temiz bir enerji kaynağı bulursan soğuk füzyon gibi (yanlış olmasın) karbon emisyonunu azaltıp küresel ısınmayı da azaltırsın. Yoksa insanlar sınırsız enerjiyi alıp elektrik sobasına bağlamıcaklar ki sırf. Temiz sınırsız enerji muhteşem bir şey düşünmeden saldırmayın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Viktor korktum senden, bildiğin korktum yani böyle..
Catzee Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Viktor said: almanya ve ww2 sonunda oldugu gibi istanbulu dumduz edicek bir deprem olsaydi bugun hala boyel boktan altyapili bir sehirdemi oturucakti insanlar? ihaleler cekilen peskesler turk insaninin tembelligi vs den dolayi evette en azindan temiz bir baslangic olucakti bir kiyafeti belli bir noktaya kadar yamiyabilirsin ondan sonra yama tutmamaya baslar artik atip yenisini alman gerekir dunyada boyle iste buyuk bir felakete ihtiyac var sadece insanlari etkiliyicek butun insanligin gelecegini garanti altina almak icin bugun insanligin yarisini oldurmek bence odenebilir bir bedel Aa izledim bu filmi ben. Viktor'u kim oynuyordu, hmm bir dakika ?! Edit : Boş mesaj atmış olmayayım diye editliyorum. Genelde topiclerde herkesin aksine gidip en uzun mesajı okurum ne anlatmış bu adam bu kadar diye. Kısacası geri kalanı okumadım Viktor'un yazdığını okudum sadece. Filmlerde gördüğün şeyler gerçekle aynı olmuyor maalesef. Sanırım Invincible'dı di mi o film, böyle bir konusu vardı. Hadi diyelim bir deprem İstanbul'u yoketti, Allah korusun tabi. Hatta "diyelim"i bırak, bir deprem Adapazarı'ını yoketti. Şehri sıfırdan tekrar kurdular, ne değişti ? Her yağmurda yollar sel, sokaklar çamur içinde, kar yağıyor şehir içi yollar bile kapanıyor. Ee yıkıldı bu şehir, sıfırdan yaptık, daha ne ?
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 orda devreye turk milletinin kendi kendini idare edememe acizligi giriyor hizmet edicek insanalr yerine ideolojik dusunceye gore oy verirsen yerel secimlerde sonucu o olur kimlerin olecegine karar vermek sorun oldugu icin zaten savas en mantikli yontem kuruda yaniyor yasta guclude oluyor gucsuzde en adil yontem
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 viktor'un son postlarına +1. birkaç yıl önce bir başlık açmıştım bulamadım, bir proje vardı bilimadamları insanların %50den fazlasını öldürecek bir virüs yaratmıştı. öldürülecek yerler seçilmişti vs. bunun hala gerçekleşme olasılığı da var
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Onlar bilimadamı değil. Bilimadamı insanlık için çalışır, çldürmeyi düşünmez..
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 insanlık yararı içindi o proje zaten. belki gaddar ama dünyanın kötü giden gidişatına son verilecekti.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 İşte yok öyle birşey. İnsanlık yararı için olamaz insanların yarısını öldürecek birşey. Yerse kendilerini, sevdiklerini de dahil etsinler öleceklere. Öldürmeden kurtarmanın yolunu bulacak. Viktor da biliyor yarısı ölsün de kurtulsun insanlık diye, bilimadamının farkı bunu dememesi işte...
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 sorunlu bir hamilelik geciren bir karin var ve ikiz cocuk bekliyor doktorlar dediki bu isin sonu belirsiz buyuk ihtimal hem cocuklar hem anne hayatini kaybedebilir ama erken operasyonla cocuklardan birini kurtarabiliriz hangisini secerdin kuamr oynayip sansami birakmak yoksa 1 hayat karsiliginda 2 hayati garantiyemi almak? etik cok tuhaf sey
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 O kararı verme hakkım olduğunu düşünmüyorum.
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 modlara laf etme modlara laf etme modlara laf etme
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 coktan verdin zaten mudehale etmemeyi secmek de bir karardi ve tebrikler herseyi kaybettin vicdanini rahatlatmak icin ama bu defa vicdanin 3 kisinin yuku altinda ezilicek bir kisi yerine said: Onlar bilimadamı değil. Bilimadamı insanlık için çalışır, çldürmeyi düşünmez.. kitle imha silahalrini, elektrikli sandalyeyi biyolojik silahlari icat edenelrde bilimadami? bugun dunyanin basina bela olan sera gazlarinin sebebide bilimin ilerlemis olmasi zaten? bilim ilerledigi icin insanlik bu noktaya geldi peki bunlara iyi niyetlerle yol acan adamalr bilimadamlari degilmiydi? bugun cozum olarak sunduklari seyin altindan kimsenin ihtimal vermedigi baska bir bela cikarsa? bilim bir numarali sucludur dunyanin bu hale gelmesinden
theavicena Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 amaç ne anlamıyorum din geri bilim ileri mi? saçmalama lütfen
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 @Viktor: Hepsinin kurtulma şansı varken ikisini öldürmüş olmanın yükünü taşıyamazdım. Ayrıcxa onlara da bilimadamı demem. Savaş yada öldürme amaçlı çalışmaya başladıktan sonra Einstein bile bilimadamı değildir gözümde.
maelstrom Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 dar düşünüyorsun nilep. açıklayamıcam ama çok geç oldu
theavicena Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 @nilep peki ya 3 ünün ölümünün yükünü taşıyabilecekmisin? abi dünya güllük gülistanlık değil ki bomba patlamasın savaş olmasın. bu nedenle insanları sıkıntıya itecek bir durum olduğunda savaş kaçınılmaz oluyor. savaşı kazanmak içinde insan gücünün önüne teknoloji çıkıyor. her bilim adamı teknolojiyi hedeflemez mi? neyse ileride seni bir bilim adamı olarak görürsek bazı cephelere gönderme yaparsın. bizde takip ederiz. vay bee!!111birbir şuna bak einstein'i tanımıyor bilimadamı olarak diye deriz. iyi geceler
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Abi benim küçüklüğümden beri hayalim bilimadamı olmak. Ama asla birilerini öldürme amacı güden birşey yapmam yani. Yapılan birşey o amaçla kullanılır o ayrı, ama bence mesela teknoloj,i adamı diyin silah yapanlara, bilimadamı değil. Bilim ahlakına ters düşer bence.
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 YA BAŞLATMA BİLİM AHLAKINA. KAAN HELAL KANKUT, MUTLU YILLAR!
Öne çıkan mesajlar