Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Caprica

CoolRider

Öne çıkan mesajlar

spoiler

hehe.
direk matrix geldi benim aklıma da. ylanız bişey var şimdi. bu new cap city ile normal holoband ile girilen dünya aynı yerde mi?. sanal dünyanın başka bir bölümü diye geçiyor diyalogda. ama ölünce bir daha bağlanamıyorsun. bu normal sanal dünyada da olay böyle miydi, human sacrifice falan vardı hani, orda da ölünce geri gelinmiyo mu? yani kısaca kafana holobandi geçirdikten sonra sanal dünyada ölürsen yeni bi avatar mı yaratman lazım? gibi.gibi. tam anlamadım ben.
tamara da new cap'in tanrısı oldu direk. yakında güçlerini kontrol etmeyi de öğrenince tam olur.
o ağıt-dua da muhteşemdi değinmeden geçemicem.

Sosyal ağlarda paylaş

dr. who'dan sonra yeni favori dizim oldu caprica.

dibe vurmuş bir toplumun, uzayda ordan oraya sürgün yemesi ve bunu kendi eliyle başarmasını izlemek... biraz korkutucu ama niyeyse çok keyifli.

hele hele

koskoca adama efsanesinin, caprica'nın en büyük hukuk adamının bile nasıl kirlenmiş birisi olduğunu görmek çok çarpıcı oldu.

Sosyal ağlarda paylaş

bsg'nin sonuyla ilgili bişe geldi aklıma şimdi; ki ben hiç beğenmemiştim. biraz anlam kazanıyor sanki şu şekilde düşününce:

satılık yargıçlar, soruşturmaları menfaatleri için yönlendiren polisler, rayting diye herşeyi yapan medya, sokaklarda italyan tarzı mafyalar, gençlik zaten sanal alemde kopmuş gitmiş, terörizm vs

bsg'nin sonunda insanların herşeyi bırakıp kendini çayıra çimene vermesi saçma gelmişti; ama bakınca zaten çok önce vazgeçmişler caprica'daki hayattan.

asıl şu 12'ler konusunu nasıl bağlayacaklar merak ettiğim. aynı olaylar dünyada zaten çok önceden yaşanmıştı bildiğimiz kadarıyla, caprica'da ortaya çıkan cylonlarla dünyadakiler nasıl geldiler bir araya?

Sosyal ağlarda paylaş

KahnX said:

biz de ev arkadaşlarımla bu diziye başlıycaz ama sorularımı biriniz cevaplayın pls.

dizileri zaten tv de 720p den aktarıp izliyoruz

1-) Buna değer mi
2-) konu bsg'nin sonundan itibaren AI' ın gelişimini konu alarak devam ediyomuş. Doğrumu?

bsg'nin öncesini anlatıo dizi
Sosyal ağlarda paylaş

walla dizi yawas ilerlio ama ben her hafta bekliyorum ki tuttum diziyi yani kendi çapında gidiyor dizi sadece adama ve graystone diye 2 ayrı hikaye şeklinde gitmesi briaz sıkıntı yaratıyor yetmiyor 40-45 dakika 2 ailenin hikayesine bu yüzden de cok uzuyor en basit olaylar bile... biraz daha tek bölümde biten mini hikayelere dönseler ii olucak gibi suan halen büyük bir olaya hazırlık modunda gidiyor senaryo, sorun yok burda ama amerikalı bebeler sıkılır böle uzun senaryolardan dizi atılır çöpe ondan korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimkurgudan çok dinkurgu. Oyunculuk, müzik, efektler artıları. Genel olarak sıkıcı, dram olmasından değil, başarısız olmasından. Üst üste 7 Roslin bölümü izlemek gibi birşey. Hikaye böyle devam ederse gün gelir BSG hayranları Caprica canon değil der.
Sosyal ağlarda paylaş

bundan daha iyi olamazdı bence. geçenlerde tüm bsg sezonları bitirip caprica 7 ye kadar izledim ve hiç de sıkılmadım

zevk meselesi aslında ne beklediğinize bağlı, aksiyon sevmek ne ki bi kere. burda adamlar işin derinine inmiş yepyeni bi teknolojinin ortaya çıkışının hikayesini anlatıyo yapay zeka

inşallah yeterince ve fazlasıyla ilgi görür de devam eder
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bundan epey daha iyi olabilirdi / başlarını popolarından çıkarırlarsa olacak. Ellerinde mis gibi konu var. Efsanevi birşeye prequel yapmaktalar. Şu an gayet "meh" bir dizi.

Teknolojinin, yapay zekanın ortaya çıkışına dair sahne kalmadı. Konunun o kısmı ilk bölümde çözümlendi. 7 bölüm oldu Graystone'u teknoloji geliştirirken kaç kez gördük? sıfır.

Bilimkurgu olarak robotlar namına güzel detaylar olsa da bilgisayar sahneleri 24'ün faresiz bilgisayar uzmanlarından sadece bir-iki adım ötede. Tauron, SOT, şirket çekişmesi, Graystone vs. Adama, Caprica kurgusu güzel şeyler ama onlar ne kadar iyiyse epey zaman işgal eden sanal gerçeklik sahneleri bir o kadar kötü. Gençlik dramı sahneleri aşırıya kaçmış. Tamam, o çocukların psikolojisini yansıtarak duygulandıracak, bağyan izleyicimiz var dedirtecek sahnelere ihtiyaçları var ama ne dizisi olduklarını, nereden geldiklerini unutmuşlar gibi. Prequel olma dertleri yok.

Halbuki o intro ne kadar güzel, ne kadar net. Bir yanda Greystonelar, öbür yanda Adamalar, külüstür centurion fabrikadan çıkıyor, Zoe'ye dönüşüyor, Sam elini bıçağına atıyor, Sister gençlere yol gösteriyor.

Tek teselli yolun başında olması. Efsanevi BSG'nin bile 25%'i patlak zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...