Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Touhou Project


Kaede

Öne çıkan mesajlar

Hani eskiden herkesin oynadığı shoot em up lar vardı. Zamanla sayıları azaldı, azaldı ve sonunda ölmeye yüz tuttu. İşte bu türün uzun zamandan beri devam eden bir serisi Touhou. Tam alttürü nedir diye sorarsanız "Bullet Hell" deniyor.

Tek kişilik bir proje. Bütün programlaması, müziği, karakterleri, hikayesi ZUN denen abi tarafından yapılıyor. Yakında da serinin 11. oyunu Subterranean Animism çıkacak. Oyunun trial versiyonunu indirebileceğiniz linkler; 1, 2, 3, 4, 5 daha mirror istenirse koyabilirim. Küçük zaten 130mb birşey. İndirip bir deneyin. Easy zorluk derecesinde bile ilk seferde zorlayabiliyor. Esas zevkli kısmı normal zorluk derecesi ile başlıyor. Genelde 4. bölüme itibari ile serinin diğer oyunları zorluk konusunda atlama yapıyorlar. SA trial versiyonu sadece 3 bölüm olduğu için içiniz rahat etsin.

Oyunlarda genelde az sayıdaki karakterlerden (1,2 veya 3) birini seçiyorsunuz, sonra yanınıza "bomba" türünüzü belirleyen ve bazı oyunlarda ekstra özellik kazandıran ikincil karakterinizi seçiyorsunuz. Bölümler genellikle kısa ve ısındırma amaçlı ufak yaratıkları öldürüp, uzun uzun bosslarla kapışma şeklinde ilerliyor. Genelde her tur 6 fazdan oluşuyor; ufaklıklar - miniboss - ufaklıklar - boss faz 1 - ufaklıklar - boss faz 2. Her boss fazı genelde 3 spellcarddan oluşuyor. Spellcard denilen şeyde o fazda bossun size atıcağı farklı kareografideki "bullet pattern". Yani her boss fazında 3 farklı şekilde "kapışıyorsunuz".

Devasa bir fan kitlesi var Touhou'nun. Bir shooter olarak başlasa da dövüş oyunları, çizgi romanları ve birçok merchandiseı var. Ne yazıkki seriye ait bir kaç fan çevirili çizgi roman dışında kalan herşey sadece Japonca olarak mevcutlar. Oyun içinde pek bir zorluk teşkil etmesede konusunu anlamak için Gensokyo gibi fansitelerine başvurmak zorunda kalıyoruz.

Önemli notlar

-Farklı karakter kombinasyonları ile farklı atış tipleri/bombalar elde edip, bolca oynayıp kendinize en uygun olanını bulmaya çalışın. Cidden çok önemli bir nokta bu.

-Her oyun için easy zorluk derecesi ve ilk 3 bölüm kaale alınmayacak kadar kolay sayılır. Önce oyuna ısınmak için easy de oynayın ama esas eğlence normal ile başlıyor. Hard ve tek jetonda oyun bitirdiğiniz zaman ayaklarınız yerden kesilecek zaten. Lunatic te bitirince de dünyevi işlerden elinizi ayağınızı çekebilirsiniz

-"Slow" tuşu ile genelde "hitbox"unuzu görebilirsiniz. Bu önemli bir nokta. Karakteriniz ne kadar büyük gözüksede hitboxunuz oyundaki minik bir bullet büyüklüğünde. Yani mermiler sizi tam o noktadan vurmadığı sürece size çarpıyor gibi gözüksede hasar almazsınız. Bunun boss kapışmalarında ve ilerki zorluk derecelerinde çok faydasını görüceksiniz.

-Bir mermiden ucu ucuna kaçarsanız "graze" puanınız artar. Her oyunda bu size farklı birşey kazandırır. Mesela maximum graze puanında etraftaki puanları, bonusları vs otomatik toplarsınız.

-Oyun mekanikleri hep aynı değil. Bir oyunda bombalar tek tek alınıp atılırken başka bir oyunda bomba harcamak silahınızı "downgrade" edebilir

Bakalım patiden Touhou kitlesi toplayabilecekmiyiz :>

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/PCByukari140.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b2/PCBYoumu.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/60/Touhou_08.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/78/STB-Thumb1.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Touhou_10.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b4/E0088742_922886.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Subterrenean Animism bir kaç gün önce çıktı Comiket 74 te, indirdim oynadım. Easy tek jeton oluyor da normali bile tek jetonlıyamıyorum. Aşırı zor olmuş. Daha hardı ufukta göremiyorum. Lunatic allah büyük :(

100 mb birşey demosu. İndirin bir deneyin altı üstü 3 bölüm :>

SA nın daha ilk bölümünün lunatici =(

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/359fde8591e4482ee5d0a9be686398cd7c7d7b61b636dc02054352de8e6e8739b392b7ee07857dfd17990
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...