Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fedora Spade [Eski usul adventure]


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Fedora Spade tam eski usul bir dedektiflik oyunu. 8bit grafikler, dialoglar ve senaryo buram buram nostalji kokuyor. Elbette -üzerinde bir cep telefonu taşısa dahi- Spade de klişe bir dedektif. sarhoş, bol bol sigara içiyor ve ofisinde yatıp kalkıyor.

Fedora Spade'i bağımsız oyun yapımcıları yapıyorlar ve oyunu dizi gibi bölüm bölüm çıkartıyorlar. Şu ana kadar 3bölüm çıkarmışlar. Aslında Fedora Spade serisi 4. bölümde biteceği söyleniyor. Fakar Fedora'nın da öncesinde Missing gibi aynı tatda bir adventure oyunu yaptıklarını göz önüne alırsak bundan sonra da güzel bir seri çıkartacaklarını öngörmek zor olmaz.

1. bölüm olan Fedora Spade -Prologue- oyun süresi olarak tatmin edici değil. Gerçekten kısa. Ama vakti olmayanları mutlu edecektir.
2. bölüm olan The Red Ring ise nispeten uzun bir hikaye, daha fazla karakter ve gidecek, araştıracak bir çok yer sunuyor.
3. Bölüm olan Death Wears A Fedora'yı henüz oynamadım. Zaten 2.yi de bu akşam bitirebildim. 2.bölümü düzenli oynamadım ama bir gününüzü doldurabilecek eğlenceye ve doluluğa sahip olduğunu söyleyebilirim.
İndirmek için http://studioeres.com/games/fedora sitesinden dosyalara ulaşın. Dışarıdan host edilenlerin bazıları eski sürümler ve minik eksiklikler var..


eski usul adventure oyunları sevenleri sevindirecek kadar başarılı ve ağır adventure oyunlarından hoşlanmayanları bezdirmeyecek zorlukta bir oyun Fedora Spade. Bedava AGS ve benzeri motorlar ile yapılmış çok sayıda adventure oyununu indirip oynamış bir adventure bağımlısı olarak bu pek bi retro gözüken oyunu şiddetle tavsiye ederim. ve 3.oyunu oynamaya başlarım

ha bu arada oyunlar sadece tek exe ve tek dll'den oluştuğu için kurma derdi vs yok. Büyük ihtimalle usb'den bile rahatlıkla çalışır. Toplam dosya ebatları da sadece 2 ile 4Mb civarı!

edit:16bit dedim ama 8bitlik olması lazım. bi de abiler 6bölüm yapmayı düşünüyorlar. 4bölüm halihazırda yapılıyor. Dileyen forumları takip edip betatesterlık için başvurabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gün yoğun geçince 3.bölümü bitiremedim hâlâ. Sanırım yarılamışımdır oyunu. 3.bölüm de önceki 2bölüm gibi güzel, dialoglar detaylı ve senaryo kaliteli. Aslında bu mesajı şunu belirtmek için yazıyorum, oyunda yer alan karakterlerin isimleri komik, çok komik. Mesela bir avukat var, klişe olarak bu avukat ünlülerin güçlü ve zengin avukatı. Bu narsist arkadaşın soyadı Cashington. rambo benzeri bir arkadaşın soyadı Chaingun vs vs.. daha bir sürü eğlenceli adam var zaten..

4471
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ara bul.. onlarında yenileri var.. indie gaming sağolsun güzel şeyler oynayabiliyorum!!

grafik değil de eğlence ve içerik arayanların imdadına hızır gibi yetişiyorlar vallahi

2008 imagine cup oyunlarının bir kısmını oynama imkanım oldu mesela. çok güzel oyunlar var. onların da eksiklikleri tamamlansın, düzenlensinler onları da yazarız, zevkle oynarız ^_^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...