Venator Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2008 Aslında, insanlardan ne tip derinlik bekliyorsunuz ki "muzik giderek bozuluyor"? Ya da ne bileyim 50 cent rezalet şarkı yapıyorsa kime ne yani? Eğer müziği gerçekten müzik için dinleyecekseniz sanat için yapılan müzik hiç kaybolmadı ki? Klasik müzik'i var bunun jazz'ı var, fusion'ı var, var da var anam var. Siz yeter ki araştırın yeter ki bulun yeter ki dinleyin. Olay bazıları için bu değil ama, çünkü bulmak isteyen o kadar güzel buluyor ki. Madem amacınız sanatçıların emek verdikleri parçaları dinlemek, o zaman araştırın mutlaka bulursunuz öyle cevherler var ki dünyada. Benim gördüğüm olay o değil ama, daha çok bir kompleks meselesi. 80lerin asitçiler vs metalci kavgaları gibi gereksiz bişey aslında. Tamamen her tip şarkının her tip müziğin yeri olduğunu bilmemekten kaynaklanıyor. Yeri gelir evinde oturur jazz dinlersin yeri gelir konsere gidip kafa sallarsın yeri de gelir partiye gidip techno ile çılgın atarsın. Ama oturup da "metalde yok böyle tekno mekno, hep aynı şeyi hep loop'a alıyolar dandik la bu işler dinlemem ben onu gitmem öyle partiye" derseniz ve kendinizi kısıtlarsanız yapacak bişey yok :) Zira yani bilmiyorum ama metal müzik o tip yerlere olmuyo be :) Herşeyin yeri ve zamanı var, bunu bilmeden atıp tutarsanız o zaman kendinizi kısıtlamaktan, kısıtlı müzik kültürü olan bir birey olma yolunda ilerlemekten başka bişey yapamazsınız.
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Geç cevap için pardon,gayet güzel yorumlar okudum,özellikle müzik kültürü,ve ruh hali için müzik düşüncesine sonuna kadar katılıyorum ve konuyu biraz bunun için açmıştım, birazda yurtdışında da az çok kaldık ettik biliyoruz bazı şeyleri ve orada bu denli keskin bir ayrımın söz konusu olmayıpta burada ülke sınırı kadar sert bir ayrım olmasını anlayamıyordum.Mesela orada tanıştığım adamlar,metal dinliyor ve onu ne kadar sahipleniyorlarsa,oldschool rapide o denli seviyorlar,savunuyorlar. Ha piyasaya karşı olanlar orda da var,ama işte merak ettiğim bir başka noktada burada devreye giriyor.Bazıları müzik için emek gerekli olduğunu savunmuş,tabiki böyle,adam senelerdir çalışmış ortaya birşey koymuş ona herzaman saygımız vardır.Kalkıpta malmştın abime laf eden olursa bende tekme tokat girişirim o adama.ama malmştın abimide eminem kadar dinlemem. Bunun nedenide şudur.Bence easy listening denilen tür newage filan değildir,poptur. Ha diyiceksin ki ben duygulanınca anathema dinlerim, sinirlenince angra dinlerim, şu olunca şunu dinlerim metal bana yeter. E be güzel kardeşim bende şunu diyorum, ben anathemayı hafif bir moral bozukluğunda dinlerim, ama canım cidden birşeye sıkkınsa açarım türkümü,o halde fragile dreamste adam nasıl çalıyor diyemem,pir sultan abdal nasılda yazmış giydirmiş lafları derim. Aynı şekilde Demet Akalın Dans Et şarkısında iyi bir melodi bulup kullandı,arabamda onu dinlerim.Şarkı sözleri şöyle böyle demem,çünkü zaten easy listening,bir aşka dokunur bir dans edelim hoba der,yada başka bir club şarkısı,eğer moda giriceksem trance. Gaza gelmek yada ens. filan dinlemek istersem metal dinlerim. Aynı şekilde tepki içinde,rap güzel gider.Mesela sagopanın şu sözleri kötümüdür? Batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar(GÜNAH), evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa benliğim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizse bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz!.. Dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür için dilekçe ver!.. ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü kimliğimden utanır oldum, Türkiye burası değil! hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!... Dünya kerhanesinde bakire değilsin, tecavüz edenler var gözlerim de sağanak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ayrı olarak Ahmet Kaya konusuna ufak birşey yazıcam ama lütfen konu buradan yürümesin. Darbeden sonra milletin düzgün 2 lafı biraraya getirmeye çekindiği biranda gayet güzel tepki şarkıları yapmıştır,sağcısını solcusunu toplamıştır yanına. Çıksaymışta başkası, başkaldırdım ve söz veriyorum üç kağıtçının ve pezevengin teslimiyetin yolu ugramayacak bana bir çiçeğim halk ormanında fıskırdım başkaldırıyorum ben bir biçak ucuyum kavga vermis halkına başkaldırıyorum hey herkes varsın farkıma gibi şeyler deseymiş. Yobazlara çıkıpta şarkısında, Hadi sende iç Sende iç Piç diyebilseymişte onuda destekleseymişim. Ha amaç terörden filan dem vurmaksa,konuyla ilgili bir youtube videosu izleyip gaza gelmekten çoköte birkaç kitap okursanız neyin ne olduğunu görebilirsiniz.Ha yinede suçluysada,bu adamın T.C. Cumhuriyetinde açılan bu adam vatanhainidir davalarının hepsinde Ahmet Kaya haklı bulunmuşmudur,bulunmuştur,T.C. Cumhuriyeti onun suç işlemediğine karar vermişmidir,vermiştir,buyrun davaları ve sonuçları okuyun kitaplarda. Neyse dediğim gibi konu lütfen buradan gitmesin üstteki mesajdan gitsin,sadece birgün araştırmaya niyetleneseniz diye ufak bir yolgöstericiliği yapmaya çalıştım.Tabi yinede saygılım sizede 3günlük dünyada.
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Venator said: Aslında, insanlardan ne tip derinlik bekliyorsunuz ki "muzik giderek bozuluyor"? Ya da ne bileyim 50 cent rezalet şarkı yapıyorsa kime ne yani? Eğer müziği gerçekten müzik için dinleyecekseniz sanat için yapılan müzik hiç kaybolmadı ki? Klasik müzik'i var bunun jazz'ı var, fusion'ı var, var da var anam var. Siz yeter ki araştırın yeter ki bulun yeter ki dinleyin. Olay bazıları için bu değil ama, çünkü bulmak isteyen o kadar güzel buluyor ki. Madem amacınız sanatçıların emek verdikleri parçaları dinlemek, o zaman araştırın mutlaka bulursunuz öyle cevherler var ki dünyada. Benim gördüğüm olay o değil ama, daha çok bir kompleks meselesi. 80lerin asitçiler vs metalci kavgaları gibi gereksiz bişey aslında. Tamamen her tip şarkının her tip müziğin yeri olduğunu bilmemekten kaynaklanıyor. Yeri gelir evinde oturur jazz dinlersin yeri gelir konsere gidip kafa sallarsın yeri de gelir partiye gidip techno ile çılgın atarsın. A ma oturup da "metalde yok böyle tekno mekno, hep aynı şeyi hep loop'a alıyolar dandik la bu işler dinlemem ben onu gitmem öyle partiye" derseniz ve kendinizi kısıtlarsanız yapacak bişey yok :) Zira yani bilmiyorum ama metal müzik o tip yerlere olmuyo be :) Herşeyin yeri ve zamanı var, bunu bilmeden atıp tutarsanız o zaman kendinizi kısıtlamaktan, kısıtlı müzik kültürü olan bir birey olma yolunda ilerlemekten başka bişey yapamazsınız. kaliteli müzik heryerde var 50 cent kötü müzik yapıyosa nolmuş bırakın yapsın diyosunda, bu tür kalitesiz müzik para yapmaya devam ettiği sürece, hakiki bişeyler dinleme şansımız gittikçe azalıyor ve güzel işler yapan insanlar yeterli para kazanamadığı için bir süre sonra bırakmak zorunda kalabiliyor. oyüzden ben 50 centin iğrenç bi müzik yapıp dünyanın parasını götürmesine karışırım, karşı çıkarım. discoda tekno çalmasınlar metal çalsınlar demiyorum zaten. ben kendim için söylüyorum, techno müziği bana "yapmacık" geliyor. keyif alamıyorum (almamaya özen gösteriyorum değil bakın alamıyorum) haliyle discoyada gitmem. ha yolum düştü, arkadaşlarla eğlendik alkol alcaz falan öyle gittim öyle olur ama buseferde gidip HOBAAA KOP KOP CIX CIX CIX takılmam yani bunlar metalci tripleri değil arkadaşlar çoğunuz öyle sansanızda, ben bunlardan keyif almıyorum. sizinde keyif almadığınız ama başkalarının keyif aldığı şeyler vardır bunları yargılamak yanlış olur. nebilim uyuşturucu keyif veriyo diye hepimiz uyuşturucumu kullanalım :D onun gibi bişey yoksa triplere girdiğimiz falan yok.
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Birşey-ci olmayın. Keyif almaya bakın her bi halttan. Hayat güzel , zevkler global. 50 Cent'i ben de sevmem , ama adam akıllı Trance sarmış bir insanın o müziği bünyesinin kabul edemeyeceğine de zor ihtimal veririm.
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 benim kabul etmiyor. kusura bakmasın tranceçiler. bunun adı bişey-cilik değil zaten yukarda dediğim gibi. yapmacık gelmesiyle ilgili şeyler. nasıl kimisine şahan "yapmacık, esprileri kötü" kimisinede "çok güldürüyor abi". aynı şey
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Merak etmeyin 50 cent albümleri şimdi satıyor diye kaliteli sanatçılara hiçbişey olmuyor, sadece sanatın yönü değişiyor. Sadece aynı anda hem parayı kırayım hem de arada bişeyler tıngırdatayım çok sanatçı görüneyim diyen sanatçılara bişeyler oluyor. Klasik müzik hala ölmedi, ölmez de. Jazz da öyle, herhangi bir sanat kabul edilebilinecek müzik türü de öyle. Ölebilecek tek şey rock'tır ama o da ölmez ölemez. Zaten bütün mesele rock'cıların popüler kültürden kayıp yerine rap, r&bnin geçmesinden kaynaklanıyor nefret kavga da bundan. Bakın 70lere, popüler olan müzik pink floyd'du led zeppelin'di. Rock'ın da ilk zamanlarında muzisyenler tarafından felaket derecede eleştirildiği gerçeği var, ha sonra noldu alıştılar daha sanatsal albümler ortaya çıktı falan vs. Sonra rock demode oldu, hatta diyelim vozlaştı iyice; yanında metalden grunge'a kadar bir suru yan genre çıkardı. Ama esas olay burada insanların kendi beğendikleri türün "en iyi" olmasını istemelerinden kaynaklanıyor. Yani, sonuçta death metal ölmeyecek siz onları dinledikçe albümlerini aldıkça merak etmeyin. 50 cent daha fazla para yapıyor, ee yapsın. Britney de bi ara para yapıyodu şimdi muzik olarak dinlenmiyor bile. Popüler müzik yapanların da kaderi budur, yaptıkları sürece iyidir 1 yıl iyi satarlar ama sonra satamazlar. Tekrar dinlenilebilirliği yok çünkü, ama pink floyd hala satışlarda dünya lideri olabiliyor. Zaten metaldir rock'tır muzikle uğraşan amcalarım genelde 35ten önce parayı göremiyorlar, bir 15 yıl süründükten sonra ancak toparlanıyorlar. Ben aslında burada suçu iki tarafa atıyorum. Birincisi metal&rock ile uğraşan muzisyenlerin de bir defa ben o kadar "sanatkar" olmadıklarını düşünüyorum. Pop'ta yapılan albümden albüme ses artırmaları ve buna bağlı olarak ağır distortion(gitardaki değil, sesin bozulması manasında) bi sürü metal&rock albümünde de var. Magazin, popüler kültür dersen yin aynı şekilde var; ses kalitesi derken o kadar da üstün değiller. Amaç yine çoğu grupta para kırmak, hatun kaldırmak falan. İkinci kesim de, böyle davranmayan grupları seyircinin pek desteklememesi. Kendi gözümde, rock dinleyicisi ile rap dinleycisi arasında ciddi bir fark yok. İkisi de aslında benzer şeyleri seviyorlar ama kulak tarzları farklı o kadar. Popüler gruplar sevilir, örneğin frontman'ı yakışıklı gruplar hep iyi müzik yapan gruplardan fazla albüm satarlar falan. Metalde de aynı şey... Ben bu yüzden açıkçası bu kavgayı saçma görüyorum çünkü iki taraf da aynı davranıyor. Gerçekten müzik yapmaya çalışan gruplar, indie olsun olmasın pek tutulmuyor tutulunca da hemen popülerleştiriliyor yozlaştırılıyor. Yolundan uzaklaşmayan gruplar da var tabi, onları zaten biliyoruz dinliyoruz. Ama burada suçu başka bi yerlere atmaktansa bence rock&metal camiasının hakkaten şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekir. Ama düşünmezler zira parti güzel, ister techno olsun ister nirvana olsun ortam süper işin müzik kısmı umurlarında değil :)
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 işin müzik kısmının içinde olduğum için benim umrumda geri kalanı bilemem:) dediğin gibi olsun. benim bi korkumdur bu zamanla yokolması, inşallah devam eder gerçi, bu camiadaki azim başka hiçbi camiada yok diye tahmin ediyorum. bi popçu tutmazsa gider boyacılık yapmaya devam eder. Ama Metal müziğinde mesela, tutsada tutmasada o adam müziğini yapmaya devam eder. buda artı bir yön.
Red Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 ilk sayfayı okudum.ahmet kaya nası dinlenmez ya.karakteri bizi bağlamaz.ama şarkılarını tartışmak hata.aynı şey ibrahim tatlıses içinde geçerli
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2008 "nasıl dinlenmez" diye bişey yok herkes kendine göre bişeyler söyleyebilir ozaman.
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 nen şöyle ilk sayfayı bi okudum. metalciler sadece müziği iyi beya kötü diye ayırmazlar,birde bu işin ruh kısmı vardır. ruh olunca para ikinci plana düşer, türkiyede böyle bir oluşum bulunmamakla birlikte böyle bir oluşum oluşturma çabaları da yok değil. neyse şimdili bu kadar .ayrıca büyük harf falan uğraşmadım kusura bakmayın =) //naraso
Eeht Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Metal müzik dinleyicisi konsere müziği beğenmek için gitmez özdeşleşmek için gider özdeşleşme arar sahneye çıkan hangi gurup olursa olsun müzik ne kadar kötü veya iyi olursa olsun. eğer kişi sahnede grubun herhangi bir üyesi ile özdeşleşebilmişse o konseri beğenir.çünkü belki vokal yapar belki o gitarı çalan odur ya da bateriye vurarken kendini bateristin yerine koymuştur onun hissetiğini hisseder. said: “Rock müziğinin dinleyicisi konserlere yargılamak ve beğenmek için değil,müziğe teslim olmak için, müzisyenlerle birlikte bağırmak ve onlara karışmak için gelir; burada zevk değil özdeşleşme aranır; mutluluk değil içini dökme aranır. Rock konserlerinde insan kendinden geçer. Müziğin çiftleri kendi içlerine kapattığı küçük dansinglerde değildir insan; insanların üst üste yığıldığı büyük salonlar, stadyumlar söz konusudur ve dans ediliyorsa, herkes aynı zamanda hem tek başına , hem de herkesle birliktedir, tek başına kendi hareketini yapar. Müzik, bireyleri bir tek ortak gövdeye dönüştürür: Burada bireycilik ve hedonizmden söz etmek, kendisini olduğundan başka görmek isteyen (zaten bütün dönemler bunu istemiştir) çağımızın kendini aldatmalarından biridir yalnızca.” Milan KUNDERA said: Gary Holt (Exodus) "bizim için metal hayal gücü demektir,belki de bu yüzden metal dünyası özel bir dünya ve bu tür müzikleri dinlemeyen insanların anlayamayacağı bir dünya"
Öne çıkan mesajlar