Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye hoparlör

Odinn

Öne çıkan mesajlar

Esh said:
bu arada altec lansing reelde kalite bir firma olmasina ragmen pc speaker lari cok kotu. Zaten fiyatinin ucuzlugundan da belli.

lol diyorum başka bişi demiyorum. f/p denen bişi var. adam sana 3 kuruşa ferrari veremez ama fiyatların ucuzluğundan belli gibi bi ön yargı yapamazsın. her markanın ucuz ve pahalı sistemleri mevcut. altec'inde var pahalı setleri bide onlara bak istersen ucuzluğundan belli diyebilcenmi?

logitech, creative, altec lansing ve harman kardon sistemleri öneririz hepsinin ucuz/dandik pahalı/sağlam sistemleri mevcut bütçene göre seçebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Creative'in kullanıyorum ben 2 stereo hoparlör, gayet memnunum.

Ses konusuna çok önem vermiyorsan, çok para harcamakta istemiyorsan, kesinlikle öneririm.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125340062&CS_Category=_BILGISAYAR_HOPARLORU656&CS_Catalog=_BILGISAYAR
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Konuyu hortlatıyorum, bana da ses sistemi tavsiyesi lazım.

Yıllardır bilgisayarımda Creative Inspire P5900 5+1 kullanıyorum. Zamanında 90 dolara falan almıştım. Aslında gayet memnunum. Ama bunları televizyondaki dvd player'a bağlayıp bilgisayara daha lüks bir sistem almak istiyorum.

Bütçe 300 euro civarı. Genelde amaç müzik ve (5+1 desteği olmayan) dizi/film. O yüzden 5+1 yerine 2+1 de işimi görür diye düşündüm. Ama Creative, Logitech, Altec Lansing gibi firmaların bilgisayar için 2+1 sistemleri anca 100 euro'ya kadar çıkıyor. Daha kaliteli bir şeyler bulamadım.

5+1 olarak Logitech Z-5500 var. Daha önce tartışmıştık, çok övülmüştü. Fiyatı nerdeyse 300 euro. Ama ben aynı fiyata 2+1 sistem alsam daha iyi performans almaz mıyım? Custom subwoofer/kolon falan mı lazım? Pek anlamıyorum bu tür şeylerden.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mirage

Madem surround ses istemiyorsun, ve de kaliteli stereo ve bass ihtiyacin var custom hi-fi ve benzer cozumlere gidilebilir.

z5500 kendi fiyat araliginda hayli genis bi cevreye nam salmis olsada bence gucten ibaret fazla renkli ve dengesiz bir set muzik dinlemek icin.

Buna gore genel olarak dinlecek muzigin karakteristigine ve dac ininda spec lerine gore bi set olusturursan daha cok memnun olursun derim ben. Cok dua edersin bana, oyle diyeyim =]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de o dediklerini nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Dinlediğim tür ise genelde klasik rock/metal, funk. Arada chillout/ambient, trip/hop vb.

Ayrıca ses oda seviyesinin üstüne pek çıkmayacak. O yüzden "yüksek seste de çok kaliteli ses vermeli" gibi bir beklentim yok. Aksine düşük seviyede kaliteli olmalı.

Ama ses düşük seviyede olsa da 100 euro'luk sistem ile 300 euro'luk sistem arasında ciddi bir fark olacatır diye umuyorum. Ne diyosunuz bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettigim sey hoparlorun cikis gucu, bass output u veya homurtu derecesi degil zaten. Dedigin gibi hoparlorun guzelligi ses seviyesinden bagimsiz bi sekilde dengeli bir karakterle sese renk katmadan oldugu gibi cikti vermesiyle olculur. Kucuk bi yardimi olacagini dusundugum bir om atiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de hortlatayım,

stereo düz hoparlör istiyorum laptopumumki enstrümanların yarısını safdışı ettiği için.

verdiği ses bakımından çok kaliteli olmasını istiyorum, mesela bas tiz dengesi konusunda, olabildiğince natürel ses almak isterim, nefret ediyorum duble baslı bilmemne teknolojili hoparlör geyiğinden. en azından şimdi kullandığım kulaklığımla (creative ep630) eşit kalitede olsun, aa burada bas vardı tatile mi çıktı, eskiden gitar vardı solo çalardı gibi sorunlar olmasın istiyorum.

bütçe olarak da max 80ytl falan düşünüyorum, teknosaya oraya buraya gidip araştırma yapmadan önce danışayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Logitech Audiohub önerecektim ama Avrupa'da 35-40 euro olan fiyatının Türkiye'de 135 TL civarı gezdiğini görünce vazgeçtim. Standard stereo hoparlör değil. Laptop'un arkasına koyduğun bir bar şeklinde. İçinde subwoofer'ı var. 2+1 ama laptop için düşünüldüğü için USB'den bağlanıyor. Daha uzun yazıyordum ama fiyatını öğrenince vazgeçtim.

Şu ikisini bulabildim şöyle bir bakınınca:
Altec Lansing VS2420
Logitech X140
Sosyal ağlarda paylaş

Yeri degil aslinda henuz satis konusuna acmamistim acelem olmadigi icin ama madem ihtiyac konusu yanlis anlasilmazsa soyleyeyim.

Benimde elimde bir tane yaklasik 1 sene kullanilmis bir altec lansing mx5020 var, kendisi mx5021 thx in uydulari oluyor, hornlar yuzunden gayet dengeli tizler ve orta kalitede mid leri var, bass lar acisindan da genelde guzel seyler soylenir. ben notebook um icin uzun bir sure kullandim.

Reviewlarina ve diger arkadaslarinda yorumlarini dinleyip bi karara varirsan yardimci olabilirim istedigin fiyatta.
Sosyal ağlarda paylaş

usbli almamda fayda var, masa ve kablolar karman çorman vaziyette, laptopun arkasından takabilecek oluşum da bir diğer artı.

http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=259 'da 100 ytlye buldum v20 diye bir model. başka yerlerde 170 ama :

audiohuba da baktım ama subwoofer kısmı ekranın arkasında kalacak, hava çıkışı da orada olduğu için hem onu engelleyecek hem de ısınacak falan feşmekan diye vazgeçtim. bir de linuxta çalışma sorunu var, v20 için çok rahat diyorlar, audiohubda daha sorunluymuş.

yalnız audiohubın 15 wattmış çıkış, v20'lerinkini bulamadım.bas tiz dengesi de sanırım iyi gibi de o konuda da tek tük yorum görebildim, kafam karıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Fanı arkada olan laptop'lar için audiohub pek iyi bir seçim değil evet. Ben bunu düşünemeyip abime hediye aldım bunu. Her şeyinden memnun ama uzun süre oyun oynarken iki taraftan altına kitap vs koyup yükseltiyoruz, gereksiz uğraş yani. Audiohub dışında bir çözüm aramak lazım o tür laptop'lar için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...