Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs da satıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Esh said:
riglous said:
Konu hakkinda o kadar yorum var ki, kafam karisti epey.

Bir sey sormak istiyorum; AB'ye girilmesi gelir yukselmesi konusunda su denmis.

Esh said:
kölele$me olur olsa olsa..

bizim salaklar da zannediyor ki kendi gelirleri yukselecek.

Peki TR'nin AB'ye girmesi konusunda, aynisini soylemek ne kadar mumkun?

Turkiye'de zaten butun ayak i$lerini yapan bir alt sinif var. $u an adada da var boyle bir$ey, rumlar sefil turkleri kacak cali$tiriyolar 3 kuru$a. Eger adada birle$me olursa bu legal hale gelecek.

Almanyadaki turkler gibi, nasil 2. sinif vatanda$ sayiliyor, kimse seni kaale almiyorsa, adada da ayni durum me$ru hale gelecek olay bu.

Halklarin birbirine dost olmalari, siyasetin de boyle gorulecegi anlamina gelmez. Tekrar diyorum, siyaset statuko i$idir, halklar tarafindan belirlenemez. Devletlerin kirmizi cizgileri vardir, o cizgiyi a$mazesiniz siyasette (her ne kadar gunumuz turkiyesinde o cizgiler orospu olduysa da). Adayi bariz satacaklar, o nedenle adama sorarlar X yil boyunca direndin de $imdi niye vazgectin diye. Ya o zaman girmeyecektin adaya, ya da dönekle$meyecektin. Bu hareketler di$ siyasette devlet itibarini sarsar. Nasil ki 95 te AB tarih vermeyecegiz size dediginde, goru$meleri durdurduysa Turkiye ve sonucunda herifler kopek gibi vermek zorunda kaldilarsa o tarihi, ayni kararlilik ve duru$ ba$ka i$ler icin de gosterilir. Ama senin satilmi$ hukumetin oldugu surece zaten cok bir$ey beklememek lazim di$ siyasettten.

Anladim bu kismini. Ama benim sorum Kibris'tan cok TR ile alakali. Yani bu soylediginiz dogruysa, ayni mantik bana sunu gosteriyor:
Para Rum kesiminde -> birlesme sonucu Turk kesimi somurulur
Para AB ulkelerinde -> TR AB'ye girerse Turkler somurulur
Eger durum boyleyse niye AB'ye girecez diye bi tarafimizi yirtiyoruz? Yok oyle degil diyosaniz da, o zaman bizi KKTC'den farkli yapan ne?
Mesaj tarihi:
ahaha sen de ramboyla büyüdün galiba drakkahn? güvenliği bozan, daha sonra burdan oraya yerleştirilen türkler oldu yau, hiç mi okumuyosun burda kıbrısta bizzat yaşayan insanların yazdıklarını?

aç gözlerini artık 1974ten günümüze gel.

esh, ortada çözülmesi gereken bir sorun var, bu sorunun çözümü için önce altına imza attığın anlaşmalardaki koşulları yerine getiricen, sonra da masaya oturup konuşucan. kimsenin tanımadığı bi KKTC ve herkesin işgalci olarak gördüğü bir TC ile nereye kadar? bu imajı düzeltmeden sen hangi sorunu çözersin, hangi "itibardan" bahsedebilirsin?
Mesaj tarihi:
Adaya hayatinda gelmedigine eminim ama orada guvenlik gayet iyi, kimse rumlari yalamiyor o senin gunluk aliskanligin delikanli

ben burada rumlarla birlesilsinde demedim, ama adam gibi bir durum karari verilsin

Drakkahn said:
orası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir, adada güvenlik sağlanana kadar ki hala sağlanmamıştır, Türk asker orada olacaktır. Sonra geri çekilir, herkes hayatına devam eder, bi tarafını yaladığnız rumlar gene ananızı babanızı dedenizi keser, kimsenin sesi çıkmaz, Türk askeri gene gelir ölüler verir sizi kurtarır. Siz gene 30 sene sonra ab ab hadi ab ab diye yalanırsınız. Tarih tekerrürden ibaret, kimse ders almasını bilmiyorki. Sezercik Kıbrıs Gücü filmleriyle büyüyen bir nesilden ne bekliyorsunki hacı?
  • Yeni Oluştur...