Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs da satıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dragonutopia nın dedikleri doğruysa zaten cidden ne bok yiyolarsa yesinler. heralde bu kadar şuursuz başka bir millet de olamaz. birleşme adında daha sonra yine bir şekilde kıyıma uğrarlarsa AB ülkelerinden yardım eder onlara merak etmesinler. Rauf Denktaş gibi bir adamı bile sevmeyen kıbrıs türklerine müstahaktır arkadaş o zaman. ne halleri varsa görsünler.
Mesaj tarihi:
Kıbrıs Türkleri istedikleri kadar yabancı aşığı olsun. Kıbrıs adasi stratejik olarak çok önemlidir. 1 kişi dahi cıkmasa biz mutluyuz böyle diyecek, o ada kimseye verilemez.
Mesaj tarihi:
Olur konuşmayız. Keşke karşılıklı konuşabilme imkanımız olsa, burada sadece kelimeleri görenler, kafasına göre istedikleri biçimde yorumlayıp abuk sabuk mesajlar yazabiliyorlar.
Mesaj tarihi:
adadan türkiyenin de,yunanistanın da elini çekmesi gerekiyor garantörlük falan hikaye.

zaten adaya verilen ekonomik ve askeri yardım yük oluşturuyor artısında saçma bir düşmanlık hisside cabası.

o adada barış ancak tek bir ülke olurlarsa olur bu şekil iki tarafta birbirine kıl.

bunun bir aşama sonrası yunanistanın büyük fikirlerinden,türkiyenin de turandan vazgeçmesidir.
Mesaj tarihi:
Esh said:
siyaset embesil halklara birakilamayacak kadar ciddi bir i$tir diye bo$una denmiyor.

böyle bir laf etmiştim zamanında, bizim önemli politikaları ve satrançtaki hamlelerden daha değerli hamleleri dünya görüşü olmayan ve suistimal edilen cahil halka bırakma gibi bir lüksümüz yok. Ha tercihler zevkler sorulabilir ancak, teknik konularda tercihler işlemez aklın yolu birdir.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Dragonutopia haklı olsa bile o mantıktan yola çıkarsak direk güneydoğu iptal :)

ben 10 sene güneydoguda oturdum ordaki yerli halkın Türkiye ile alıp veremedigi yok + çogu senden benden çok sevio bile olabilir. Görüdügünüz PKK lılarla dolu degil dolu ne yazıkki.
Mesaj tarihi:
Gazi Antep'in başka türlü olması beklenemezdi zaten. Kahraman Maraş'ta da Şanlı Urfa'da da pkk ve yandaşları çok barınamaz. Güneydoğuluyu marmaralı karadenizli herkes ülkesini tek olarak görüyor. Gösterilmek istene tabiki farklı, büyük ortadoğu proje başkanları siyasette cirit attıkça bu tür göstermeliklerde devam eder her zaman.
Mesaj tarihi:
Gaziantep diğer güneydoğu şehirlerinden çok farklı, bölgede Türkler'in çoğunlukta olduğu tek il ve ezici bir çoğunlukla. Kahramanmaraş'da öyle ama resmi olarak absürt bir şekilde Akdeniz bölgesine dahil. Her neyse diğer güneydoğu illerini de gördüyseniz birşey diyemem ama bu ikisini yalayıp yutsanız bile bu güneydoğuyu anlamak için yeterli değil.
Mesaj tarihi:
Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Şu kıbrıs için bu kadar uğraşılmasın sebebi askeri statratyejik konumu. Yoksa şu an orada türk askeri bulunmasının, oranın iş içlerine bu kadar karışmamızın başka sebebi yok.

Bu devirden sonra rumların silahlı bir girişimde bulunacağını düşünmüyorum. Eğer bulunurlarsa gereken yine yapılır. Asilime edilme gibi konular kıbrıs türklerinin kendi sorumluluğundadır.

Şu an türkiyenin kıbrıs politası ile Amerikanın türkiyede "ılımlı islamı" pompolaması arasında çok fark görmüyorum. ;ki ülkede kendi çıkarları doğrultusunda başka bit ülkenin siyasetini biçimlendirmeye çalışıyor.
Mesaj tarihi:
Viktor said:
kibrislilar bizi istemiyor

avrupa vatandasi olup milli geliri yuksek medeni rumlarla yasamakmi?
yoksa "kabasakallarin"

porsuk said:
iyide kıbrıslı türklerin büyük bölümü türkiyeyi sevmiyor

Türkleri sevmemelerinin en büyük nedeni, Kıbrıs savaşından sonra hep güneydoğudan çapulcu, işsiz güçsüz, hırsız, uğursuz tiplerin gelmiş olması. Türklerin en kötü kesmiyle karşılaşınca insan ister istemez "kabasakal" diye bir imaj yaratıyor.

Ha şu da var, Kıbrıs savaşı olmasa Kıbrıs'taki Türkler soykırım yaşayıp hepten katledilecekti, onu da unutmuşa benziyorlar.
Mesaj tarihi:
Onlara ayrı vatanın soyu gözüyle bakmamak lazım. Nasıl bugün her memleketin vatandaşı kendi hemşehrisini daha çok severse ve diğer memleket vatandaşlarından bazıları itici gelebilirse Kıbrıslılar için de aynı mantık olduğunu düşünüyorum.

Ayrı ülke gözüyle bakmak yanlış yani, orası bizim şehrimiz gibi. Ha kendi maddi çıkarlarını gözetmeleri gibi bir durum var orası ayrı.

Cooldragon said:
Şu an türkiyenin kıbrıs politası ile Amerikanın türkiyede "ılımlı islamı" pompolaması arasında çok fark görmüyorum. ;ki ülkede kendi çıkarları doğrultusunda başka bit ülkenin siyasetini biçimlendirmeye çalışıyor.

Türkiye'ye Amerika'nın manevi olarak "yavru vatan"ı diyorsun yani.
Mesaj tarihi:
MacLeod said:
Dragonutopia nın dedikleri doğruysa zaten cidden ne bok yiyolarsa yesinler. heralde bu kadar şuursuz başka bir millet de olamaz. birleşme adında daha sonra yine bir şekilde kıyıma uğrarlarsa AB ülkelerinden yardım eder onlara merak etmesinler. Rauf Denktaş gibi bir adamı bile sevmeyen kıbrıs türklerine müstahaktır arkadaş o zaman. ne halleri varsa görsünler.

kıbrısta ilginç bir düşünce görmekteyim.

diyorlar ki "Türkiye bize para vermeye devam etsin, ama bizi rahat bıraksın, biz rumlarla birleşelim, onlardan da para gelsin".
Adamların işi gücü para. "Uzat ayağını oh mis yan gel yat" desen dünden razılar.

Gördüğüm kadarıyla çoğu kişi buraya diğer ülkelerden gelen öğrenciler üzerinden besleniyor. Bol bol bina yapılıyor, yurt yapılıyor felan. Bina yapılırken adam bir daireyi alıyor, sonra her sene öğrencilere kiraya verip sabit gelir elde ediyor.

Bir de zaten Ankara il sınırı kadar küçük bir ülke, gelişmeye de fazla yerleri yok sanki.
Mesaj tarihi:
Bikac özel mesaj aldım malum yarın bi gun okumaya-askerlik yapmaya kız arkını-kardesini-sevgilisini yolluycak olanlar var ve merak etmisler olanları hafiften acayım yaklasık 8 ay once bıraktıgım kıbrısı:

Yılı vermiycem rencide edilebilinecek insanlar var..1.sınıf 2.doneme giriste bir duman konseri söz konusuydu..Kürt bir vatandas solistin elinden mikrofonu alıp kurtce sarkı soyluyor ve gitarı kırıyor..mhp ve karadeniz birligi sayıca az olan kurtleri dovuyorlar vs.
Olay bundan sonra baslıyor her unideki ocak uyesi ve arkadasları tespit ediliyor odalar ısaretleniyor ve bir cok otobus dolusu kürt 'kardesimiz' bahsettigim rakam 1000 civarı! tek tek unileri dolasıyorlar ve kötu seyler oluyor sonucta..Bahsettigim sey 10 100 kisilik sokak kavgası degil..artistlik yapıp kız arkına hava atmaya calısan insanlar degiller..Kotu insanlar! ne olursa olsun zarar vermeye gelmis cahil insanlardan bahsediyorum..ve tabi orası 5 kat binayı gecmeyen bir yerlesim..yurtlar sehirden uzak..polis zavallı ancak jandarma is yapıyor..kacıcak bir yerin yok boyle hayal edin..kapınıza dayanan ve iceri girdiginde neler olucagını bilmediginiz bir durum..bir cok sey yapılıyor her yurtta en kotusu ise(KKTC bunu yalanlasada)su an adını vermiycegim bi universitenin kız yurdunda oluyor..yemekhane ve yurtların en ust katındaki kız odaları...benim bildigim 14 ama cok daha kotu rakamlar soylendi yalan yanlıs bilemem..Kırılan camlar sakatlanan insanlardan bahsetmiyorum..
Sonucta olayların gectigi hafta bitmeden bır cok sınır dısı ogrendik ve gazetelere bile yansıtılmadan kapandı..sasırmıstık ve korkmustukta ve sonrasındaki gunler insanların rahat tavırları sanki birsey olmamıscasına..ogretmenler ve guvenlık gorevlılerı..'olur boyle seyler' demek ve konuyu hafifmis gibi gostermek dısında bisey soylemedıler..oncesinde durumu anlamamıstım 'safım ya' yaklasık 3 sene sonra baska bi olay oluncaya kadar..ve sonrasında 'kıbrıs burokrası'sini cozmus oldum..
Türk bir ogretmenimle birlikte bilisim konusunda bir tezimi vardı..bu tez uzerinde Türkiyedeki Bilisimin gelisimi icin ve durumumuzu anlatmak icin kıbrıstaki zorlukları anlattık..(pahalı su-kotu yonetim-dusmanca tavırlar ve bir suru diger sey)ve onaylatmak icin yetkili mercilere yollandı..Her gittigi yerde ayıklanarak geri dondu..bir cogundan yayınlanamaz yanıtı geldi ve sebebı soruldugunda sessizlik..cevap yok..En sonunda bazı acık rusvetlerle ayıklanarak yollayabıldık..(ve evet kanıtlayabılırım rusveti)ama ısın özunde yollanamamasının sebebi 'KIBRIS ici olayları dısarı acıklamak' oldugunu ogrendik..
Devam eden arastırmalarda kıbrıs ici herhangi bir imaj bozucu olayın Türkler tarafından dunyaya duyurulamadıgını ogrenmıs olduk..
Yani ada da ne oluyorsa..ada da kalıyordu!inanılacak gibi degil..

Bunlar dısında kıbrıs türklerinin bir cogunun tembellik uzerinden para kazandıgını soyleyebilirim nasıl mı..buyrun..

Herhangi bir Türk kıbrısta ne olursa olsun (evet ne olursa olsun) acıcagı bir sirkete kıbrıslı bir ortak eklemek zorunda..
Lokantamı acıyorsun..bilgisayarcımı..universitemi...bakkalmı..farketmez en az yuzde 20 oranında bir adalı tarafından ortak bulman lazım..ki isi acabilesin..Devletin savunması ne peki..ekonominin buyumesi!..adamlar oturdukları yerden para kazanıyorlar..

E peki Turkıye sizi '74 te bıcak altından kurtarmıs ve diyorsunuz bizim size ihtiyacımız yok artık barıs var..cagdaslık demokratlık vs..e peki ekonomik olarak neden savastan cıkmıs gibi gosterıyorsunuz..

Universite ogrencılerı ve askerler..tatilciler herhangi bir türk onlar icin birer para kaynagından baska bir sey degildir..orda calısırsanız nefretle karsılanırsınız ve isinize yansır..

Yukarda bazı arkadaslar cok dogru yazmıslar..
Benim icin su an Kıbrıs oncelikle vazgecilemez bir stratejik üs..sonrasında tatil ve kumar mekanı..Hayatımın bi kısmını gecirdigim benimsemedigim bir yer..ama kesinlikle...KESİNLİKLE türk kardeslerimin yasadıgı muttefik bir ulke..yada herhangi dost baska bir sey degildir!..

Kahraman Maras her ne kadar farklılıkları olsada herhangi bir savasta silahıyla topragını koruycak insanlardan olusur..Kıbrıs su an olsa İngiltere topragı olmayı kabul edicek insanlardan olusuyor..

Paylasacaklarım bu kadar..
Mesaj tarihi:
anlattığın olaylar Gazi üniversitesi olaylarını çağrıştırdı.

Kıbrıs'a gelecek insanlar korktuysa şöyle diyim, Gazi'de olaylar oluyor diye ankara ne kadar tehlikeliyse, bu tip olaylar oluyor diye Kıbrıs da o kadar tehlikeli :P
Mesaj tarihi:
kibrislilarin istedigi o zaten

ab den al parayi
turkiyeden al parayi
rumdan al parayi

ohhhh

biz gittigimizden beri iyi alistilar burdan giden vergilerimizlen beslenmeye

bugun turkiye kibrisdan tamamen elini cekse butun dunya bagimsizliklarini tanisa bile idare edemezler

ellerinde cok firsat vardi kuresel ekonomiye acilamamis olsalarda birdenbire ellerine bir ulke gecti ama degelendiremediler

turkiyede sutten cikmsi ak kasik degil

toprak cok adam yok diye hapisanelerden insanlari alip kibrisa attik, el birligi ile kibrisi korsan ada yaptik bucs den gibi hirlisi hirsizi kacakcisi siginiyor akdeniz in tortuga sina

bunun yaninda turkiye zaten belini dogrultamadiki korudugu kibris dogrultsun

empati yapin biraz
bugun bile turkiyede manda olsa cok iyi olurdu diye ntipler var

her insan icin bagimsizlik onemli olmiyabilir
bugun sokakta ac kalan adam ulkem bagimsiz oh yeahh diye sevinicekmi?

kibrislilarda oda yok
ne bagimsizliklari var nede refahlari
vatandasi olduklari ulkeyi dunyada tek bir ulke taniyor

yurtdisina cikicak diyelim alabilicegi pasaport un ne gecerliligi var?
oysa rum tarafina gidip islemini yaptirinca kapi gibi pasaportunu aliyor dunyanin en gelismis ulkelerine vizesiz cartsuz curtsuz giriyor indigindede pislik muamelesi gormuyor

ben o adamla ayni yerde olsam turkiye yerine rumlari secerdim bir dakika dusunmeden
Mesaj tarihi:
Birleşme olursa rumlar parayla türklerin mülklerini satın alır. Kıbrıs Türkleride paralarını cebine koyar Türkiye'ye gelir burada yaşarız diye düşünerek.

Bence eğer birleşme olursa Kıbrıs Türkleri'ni kabul etmeyeceğini deklare etsin Türkiye. Böylece hiç değilse gidecek yerimiz yok derler.
  • Yeni Oluştur...