Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turbo-Dizel otomobil üretilmemeliydi...

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Benim dediğim 2 cm tacizleri otobanda 90+ hızlarda geçerli. Öndeki ani fren yapsa (Türkiye trafiğinde her zaman ihtimal dahilindedir) kıçıma yapışan "delikanlı" abim nasıl duracak? İlahi refleksleri olması lazım, onu geçtim hadi refleksleri ilahi, altındaki arabanın fren sistemi de formula freni değil onu saniyenin üçyüzseksenbeştebiri sürece yavaşlatsın... Çarpacak bana, daha kötüsü savrularak çarpıp beni de savuracak, sonrası Allah kerim.

Üstüme doğru uçarak gelen araba veya yüklü TIR gördüğümde yan şerit boşsa zaten hiç inatlaşmadan çekiliyorum. Önüm dolu yanım doluyken (yan boş olsa makaslayıp gidecek zaten) kıçıma yapışıp beni huzursuz etmesinin ne anlamı var ki? Buna Türklük değil öküzlük denir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir diger cildirtici hadise ise, tamam o zannimizca kanimizca canimizca taciz ettigimiz solcu tosbagalari takip mesafesi dusurup, selektor yapip hatta dayanamayip korna calip uyardiktan sonra aniden fren yaparak sag tarafa gecmeleri.

Kardesim direksiyon basinda uyuyorsan nasil seridinde gitmeyi basarabiliyorsun? Saga sola carpar insan.

Uyumuyorsanda ne ictiysen bende istiyorum. alkol cogu zaman gereginden fazla pahali oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@ cafein ; o konuda hak veriyorum zaten.. ki ben trafikte gereksiz sinirli bi adam oldugum icin oyle durumlar en cok beni rahatsiz eder,

hatta kisa bi ornek;

onumde trafik var, uzaktan gorup yavasladim ( 90+ hala ) arkamda okuzun teki selektor yapip korna basiyor. heryer dolu sag sol on arka, sobeyiz kisacasi.. acimadim asildim frene adam kicimdayken. yemin ederim ben hayatimda bu kadar beyaz bir surat gormemistim ki dikiz aynasindan bakiyorum. bida o adam 90 i gectiyse helal olsun..

@ kharon

diyorum ya onlara ne yapsan islemiyor, makas atsan suclu oluyorsun asi genc oluyorsun altinda 1.4 arabali artist oluyorsun.. ulen cekil ozmn !
Sosyal ağlarda paylaş

Biri oyle gelip selektor falan basarsa bende sinirleniyorum. Ztn ortalamaya gore hizli gdiiyorumdur veya gitmiyorsamda orta seritten giderim ztn. Gelip beni ittirirse sol ayak freniyle fren lambalarini yakip aynen gaza topuk, freni gorunce yavaslar ama ben uzarken arkamdan aynen bakar.
(not: sol ayak alisik degilse yapmayin abi, sizle birlikte arkanizdaki 10 kisi daha olur, debriyaj gibi degil meret =P)

Onumde trafik varsa aynen seridi ortalayip dortleri yakarim ztn anlamiyorsa yol verin, gitsin carpsin trafige, hiyar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yanımdaki şerit müsait oluncaya kadar ilerliyor, sonra da yol veriyorum. Belasını başkasından bulsun diyorum. Zaten bu zihniyet doğal seleksiyon kurbanı olur kanısına hakimim. Bir çoğu da sabır gösteremeyip 2 şerit sağa falan atıp kendini gidiyor.

Benim kıçıma yapışanlar ticari araç olmadı hiç, motor hacmine ve markasına güvenen zorba tipler oldu genelde. Bir de 106/206/Saxo tarzı yol bitleri.

Şeytan diyor taktır Audi Sport Rally Car far kiti, yol verip aban ensesine bilmem kaç yüz bin lümen ile :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
O konuda en zevkli sey adamin one gecesine izin verip arkasinda gecip uzunlari yakip pesini birakmamak hele bide geceyse efsane oluyor.yapiyodu camdan

bunu yapabilmen için altında en az 2000cc bir araç olmalı ki zevkine varasın. 1.3 le falan olmyuyor zaten toplamıyor araba :P

bir diğer versiyonu da mesela sol şerittesin adam geldi rahatsız ediyor, sağa çekiceksin senle aynı hizaya gelince basıcaksın dddfs.
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:

bir diğer versiyonu da mesela sol şerittesin adam geldi rahatsız ediyor, sağa çekiceksin senle aynı hizaya gelince basıcaksın dddfs.

Zevkli olmasina zevkli ama iste adam gaza gelirse tehlikeli, adamin .alligi yuzunden bide potansiyel kazalara mahal vermemek lzm. Bassin gitsin allahindan bulsun. Yada yol vermeden basin yada bonepart gibi iste gecin arkasina, =P
Sosyal ağlarda paylaş

ne yazikki arabasinda hiz rekorlari kiran tipler var, diyelim otobandayiz seritler bos ama abim 130km hizla arabasinin son hizini yaptigini, hatta birde 160 la falan gidenler var kendini dunyanin en hizlisi saniyorlar. Tahmini bir 10dk ondan daha hizli arabalar olabilecegini algilamari gerekiyor, cekil cekil cekil cekil

KHaRoN said:
Biri oyle gelip selektor falan basarsa bende sinirleniyorum. Ztn ortalamaya gore hizli gdiiyorumdur veya gitmiyorsamda orta seritten giderim ztn. Gelip beni ittirirse sol ayak freniyle fren lambalarini yakip aynen gaza topuk, freni gorunce yavaslar ama ben uzarken arkamdan aynen bakar.
(not: sol ayak alisik degilse yapmayin abi, sizle birlikte arkanizdaki 10 kisi daha olur, debriyaj gibi degil meret =P)

Onumde trafik varsa aynen seridi ortalayip dortleri yakarim ztn anlamiyorsa yol verin, gitsin carpsin trafige, hiyar.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
ne yazikki arabasinda hiz rekorlari kiran tipler var, diyelim otobandayiz seritler bos ama abim 130km hizla arabasinin son hizini yaptigini, hatta birde 160 la falan gidenler var kendini dunyanin en hizlisi saniyorlar. Tahmini bir 10dk ondan daha hizli arabalar olabilecegini algilamari gerekiyor, cekil cekil cekil cekil

Simdi bu benim zaten ortalamaya gore hizli gidiyorum lafim uzerineyse onu soyleyim ben hep ortadan giderim. =P Beni destekledin mi kostekledin mi anlamadim o yuzden bi aciklama geregi hissettim =D

Ha soldan gidiyorumda arkadan selektor falan takilanlar oluyorsa da bu arac ne bileyim tutupda corsa gsi, alfa 145(quibble :P) falansa kusura bakmasinlar aynen basar giderim.
160dan hizli araba olamamasi algisini izmirde uzun sure yasadigim ve neredeyse hergun cesme otobanini kullandigim icin baya bi sure once astim.

200le orta seritten giderken fln yanimdan ciyak ciyak gecen lambolar ferrariler, brabus, alpina en dandigi m3 lerden lanet olsun dedim artik. Hic oyle hizliyim diye bi iddiam yoktur. =D
Sosyal ağlarda paylaş

bu aralar bir alamanci akini yasaniyor otobanlarla

dun otobandan kurtkoye dogru gidiyoruz, ulan butun kiro alamanci irki en sol seritte

kendi ulkerinde olsa bir saniye durmazlar o seritte ama turkiyede ya ayi yavrulari kurallari dinlemiyorlar

neyse onlarda uzuluyorum, eskiden adamlar almanyadan mercedes falan getirdimi, buyuk adamdi :) simdi adamlar kasip arabalari getiriyorlar burada orta sinif arabasi olamiyorlar:)

dun isvicre hollanda ve almanyadki butun gurbetcilerimizi andim trafikte kusura bakmasinlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Araya 1 otomobil bile alamayacak şekilde konvoy şeklinde giden gurbetçileri sopa ile döveceksin. Çamlıca-Şekerpınar arası otobanının akışını öldürüyorlar resmen. Ne sesli, ne de görsel uyarılardan anlıyorlar.

Şerit mantığı şunu söyler; her zaman sağındaki şeritten hızlı, solundaki şeritten yavaş olmalısın. Geçiş önceliği solundaki şerittedir. Ama adam sağ şeridi boş bırakıyor, tutturuyor ortayı. Ben sağ şeritten 120-140km/h hızla bile kullanıyor. Orta şeritte adamlar min 140 ile gidince kamyon olan ben oluyorum :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
O konuda en zevkli sey adamin one gecesine izin verip arkasinda gecip uzunlari yakip pesini birakmamak hele bide geceyse efsane oluyor.yapiyodu camdan

ben hep yapiyorum bunu
en sol seritten gidiyor oluyorum, arkama bir araba yapisiyor, hemen sag seride gecip basiyorum diger arabanin arkasina yapisiyorum
bi kere yine bu olay oldu, yolda polis varmis onden takip ettigim arabayi cevirdi HAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

Turbo-dizel otomobil üretilmeliydi fakat doblo turneo vs gibi hafif ticarilere konmaması gerektigine katılırım hele abs si olmayıp turbosu olmasına yarıldım :D

Sadece şunu demek istiyorum TEM de gebze ye kadar insanları sol şeritte taciz edip yol vermelerini sağlamak zorunda bırakmaktan sıkıldım. Bu akşam dilovasından dönerken sağ şeritte takıldım kamyonlarla ve sol şeride göre daha rahat gittim.. Şaka gibi..

Kusuruma bakmayın belki siz bilinçli şoförler olabilirsiniz fakat tampon tampona yapışık 30cm kalana kadar yol vermeyen şoförlere napılır başka hele birde önü açıksa?

Bence turbo-dizel mesele degil. Mesele kredi ile araba alan kasaplar manavlar... Adam trafik nedir bilmiyor sen altına araba veriyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Ha unutmadan bisi anatyim. Doblo kiraladik road trip babinda ege turu yaptik. Bu arada bi zaman cesme izmir yoluna gittik arabayla yokus asagi 160 yaptim.

Hayatimda bole bi teror yasamadim ya resmen ellerim su oldu direksiyon yamuldu. Araba araba deil. Bildigin yelken ruzgardan serit degistiriyorum. Bide arabalarin sanirim suspansiyonlari sanirim yuklu olmasi planiyla yapilmis yane araba bosken en ufak cukurda ziplayip kafan tavana vuruyor ama cidden yane bole dan diye vuruyorsunuz. Dusunuyorumda o yolda bi cukura girsem direk egeye ucardik sanirim.

Bu adamlarin otobanda kicimda bu hizlarla gelmesi cok entresan yane ben bos yolda deli tirsmistim.
Sosyal ağlarda paylaş

Hepimiz sağ şeritçi çıktık :p

Bende kullanıyorum hehe. Özellikle dönüş yolunda Cevizlibağ'dan başlayıp Bahçelievler sapağına kadar en sağ şeritten rahatlıkla gelebiliyorum. Hem akış hızı olarak diğer şeritlerle aynı hemde isimden kaybettiğinden bomboş oluyor.

Yalnız her yerde sağ şerit makul olmuyor yerine göre hergün geçtiğim yolsa ben kendime bölgesel şeritler belirleyip hergün aynı yerde aynı şeritlere geçerek ilerliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Çamlıca gişelerinden Kartal gişelerine kadar sol şerit, sonra geç en sağa :D

Kartal çıkışı için sağı dolduranlar oluyor, bir de daha sıralama turları atılıyormuşcasına şerit değişikliği çok olduğu için solu kullanmak gerekiyor. Sonrasında sağ oldukça rahat. Arada 2-3 TIR sollamak gerekiyor ama problem değil. Sabah erken saatte Kurtköy girişinden Çamlıcaya kadar otobanın tüm şeritleri sakin oluyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...