Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

muhabbet kuşumuzla ilgili bi soru

Saeros

Öne çıkan mesajlar

şimdi bizimkiler bi kuş aldı, muhabbet kuşu sanırım, böyle hani küçük ve renkli oluyo ya, işte sarı yanaklı yeşil bişey böyle pek şirin.

yalnız bu kuşçuğumuzun sorunu, ya çok az yiyor ya da hiç yemiyor. ben de böyle bi anda bağlanıverdim bu kuşçuğa, ölüp gitmesin istiyorum yavrucak.

ne olabilir sizce sorunu ve çözümü nasıl olur?
muhtemel bir sorun olarak, kuşun daha 16 günlük filan olması geliyor aklıma, ortama ve bize yabancı henüz vs, ne yapabiliriz bunu düzeltmek için
ve şu an ev bomboş mesela, ben de sıkılmasın diye gidip arada konuşuyorum, klasik müzik falan açtım böyle, işe yarar mı bu tür şeyler?

teşekkürler okuduğunuz için, zaten okumasanız kafa önde dalardım yani. :/
Sosyal ağlarda paylaş

valla bir şırıngayla , tabi o sivri ucunu takmadan :D ağzına süttür baldır bişiler vermeyi dene daha küçük.

korkmana gerek yok sanırsam bende maviyi ilk aldığımda öyleydi yemezdi fazla bişi müdahal etmedim ben kendi kendine düzeldi.

birde petshoplarda satılan vitaminler var küçük, onlardan suyuna damlat her gün onunla baya bir topluyor kendini hayvan.

eğer hala endişe edilecek bir durum söz konusu olursa bir veteriner hekimden yardım almanı öneririm.

ha bu arada unutmuşum hayırlı olsun =)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sorun hayvanı yemeyi doğru düzgün bilmemesinden kaynaklanıyor. Bu arada yediricem diye kabuksuz yem verip hayvanı alıştırma sonra kabuklulara dönmesi zor oluyor. Böyle parmağının ucuna koy bir tane yem ağzına götür hayvanın öyle öyle yedir. Biraz sıkıcı oluyor ama hergün yap işte bir müddet sonra alışıyor sonra yem yetiştiricem diye uğraşıyorsun.
Bu arada ben evlatlık kuş veriyorum ilgilenirsen vereyim sana ?
Sosyal ağlarda paylaş

ehuh alıştı gibi kuş ya, baya batırmış ortalığı, arada yerken filan görüyorum, suyu da azalıyor
baya korkak şu an ama o da geçer heralde :p

evlatlık kuş isterdim de, babam tek kuş yeter gibisinden bişeyler söylemişti, antalya'daki evimizde iki kuş varmış eskiden çok hırçınlaşmışlar filan
Sosyal ağlarda paylaş

kuşun sana alışması için 1 gün aç bırak daha sonra yemi avcuna koy ordan yedir. arada çay kaşıgıyla bal falan ver. dikkat et ceyranda kalmasın. evin içinde en çok muhabbetin döndügü odada bulunsun. sakın yakınında sigara falan içmeyin. bi de onların bi taşı oluyor beyaz, gaga taşı mı ne ondan alın alışsın şimdiden yoksa ilerde çok zor olur.
p.s sana alışınca eline al göbeğinden öp benim için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...