Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses çıkarmayan bilgisayar istiyorum

Wispy

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:
hayir esnetmiyor anakarti. backplate oldugu surece fan dahil olmadan 1 kiloya kadar cekiyor(scythe mugen mesela) backplate olmadan 600gr ustu kullanmam ben ama mesela. tasirken fln pcb yi ezme riski var.

Helvadan yapilmiyor ne tepsi ne anakartlar,
mirage da soylemis tasirken fln risk var derken kastedilen de tutup offroad yapmak, merdivenlerden iki kisi laylaylom kosarak cikartmak fln seklinde.
hicbirsey olmaz.

Bazi pimpiriklenenler oluyor arada, iclerine sinmiyor hd yuvalarinida cevirip kasayi yatiriveriyorlar. Veya en bastan rack mount kasaya kurarsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zalmanin "450gr ustu heatsinkler lga775 ler icin onerilmez, bunu asan agirliklarda mobonuz garanti disi kalin lutfen daha hafif heatsinkler secin veya bilgisayariniza boyle bi kurulum yaptiktan sonra asla dokunmayin. Biz hafif ve performansli modelleri oneririz. Mesela biz- zalman" gibi yorumlari disinda belirli bi sey goremedim.

Boyle biseyi sirf o.c. icin tasarlanmis anakartlarin bile garanti sartlarina koymuyorlarsa, hatta thermalright, noctua, scythe,xigmatek fln anakart firmalarindan onaylar alip kutularina yaziyorlarsa. Hatta ve hatta anakart firmalari kapasitor temasi, mosfet sogutucusuna yaklasma gibi problemlerden revizyon veya model yenilemesine gidiyorsa tamamen guvenilir oldugunu soyleyebiliriz.

Kaldi ki o.c. yapan insanlarin (amac sessizlik, veya performans olsun farketmez) bu tarz risklerin farkinda olup ona gore davranacagini da unutmamak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet intel ve amd nin bu tarz biseyler soyledigi efsanesi var muhtemelen dogrudur da.

Hatta bunu soyleyenin 45nm islemcilere millet overclock yapmasin diye standart heatsinklerini bile kuculten intel se iyice mantikli geliyor.

Ben bunun fazla overclockla dusuk islemcilerin diger ust seviye islemcilerin satislarinin baltalanmasina veriyorum. Anakart firmalari bisey soylemiyorken cpu ureticilerinin konusmasi oldukca ilginc geliyor cunku. (e riskten bahsettigimiz organ anakart, cpu nerden cikti?)

Tamam herzaman agir ve buyuk daha iyi olacak diye bisey yok ama, dogruya dogru, cogu test birincisinin (scythe mugen, noctua u12, thermalright ext120, xigmatek hd213 fln) 900gr sinirini gectigini dusunursek genele karsi dogru bi onerme olur.

Anakart firmalarinin bu heatsinklere karsi tutumlarini(backplate icin cpu arkasina lehim koymamak, heatpipe duzenleri, mosfet heatsink duzenleri v.b.) bi onceki mesajimda yazmistim ztn.

edit=typo
Sosyal ağlarda paylaş

Pazarlama komplosu olduğunu düşünsen de sonuç olarak belli bi değer veriliyor ağırlık sınırı için, o kadar para verip böyle bi uyarıyı dikkate almadan geçemem. Kaldı ki zaten mantıksız da değil, anakart dik durduğunda o ağırlık yüzünden işlemci çok küçük bi aralık bile bırakabilir işlemci pinleriyle arasında... Ya da takar takmaz olmaz ama 1-2 sene içinde o kartın esnemesinin sonuçlarını görürsün. Bizzat böyle uzun süre boyunca esnemiş anakartla da uğraştım kaç kere. Dikkatli olmak lazım bu tür şeyleri satın alırken işte.
Sosyal ağlarda paylaş

valla dev heatsinkler (500gr-1kg) yerine su soğutma blokları (180-300gr) da tercih edilbilir. fiyatları (ürün bazında) başabaş gidiyor.. scythe'ler (cpu için) yaklaşık 40$'dan başlayan fiyatlarla, cpu su soğutma blokları ise 39$'dan başlıyorlar (magicool

tabii radyatör ve pompa ve işçilik de gerekiyor su soğutma için Ehaha-heh..

yurtdışında satılan miktarda marka-ürün çeşitliliği bulunmadığından dolayı su soğutma biz çok(!) pahalı. yoksa yurtdışı fiyatları nispeten daha erişilebilir. en azından "istediğim gibi bir sistem kurdum hacı!" diye içinize sine sine yapma imkanınız var. bizde ise "el verdiğince" bişiler yapıp onu kullanmama zorunluluğu var swh kaliteli ürün bulmak, dilediğini bulmak biraz titizlik ve sabır gerektiriyor :S
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda haklisin, elbette kimse o kadar ozenip bezenip bizzat kendi cebinden cikardigi parayla aldigi bilgisayara kas yapayim derken goz cikarmak adina daha fazla para harcayip hemde zarar vermek istemez.

Ama, tepsisine adam gibi 9-10 noktadan siki sikiya saglamca oturtulmus, kaliteli bir pcb ye sahip (ki asagisi bi anakarta niye o kadar buyuk heatsink alinsin?) bir anakartin degil 2 sene, 4-5 sene hatta bence daha fazla bi sure icerisinde egilip bukulmesine, temassizlik yapmasina olanak yok.

Cok kafaya takiliyorsa ya almiycaksin, ya yan duran kasalar icin psu nun da destek aldigi kirislerden asma destek iniceksin yada kasayi yatik kullanicaksin.

Olaydan sikayetci olanlar anakart firmalari olmadigi surece bi problem gormuyorum ben. Sahsen ugrastigim icinde herhangi bir problemle karsilasmadim bunca senedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Performansli ve hakkini verecek bi sivi sogutma fiyatini gectim; herzaman hava sogutmadan daha sessiz calismiyor.

Sonucta isin ucunda en nihayetinde kompressor ve , suyu sogutmak icin eninde sonunda fana ihtiyac var.

Cogu low devirde donen guclu fanlara sahip heatsinklerin (thermalright ultra-120 extreme) bir cok testte kendi fiyatinin 3-4 kati olan sivi sogutma sistemlerle ayin performansda daha sessiz calistiklari goruluyor.

Guzel bi airflow u olan ve pasif sogutulan bilesenlerden olusan bi bilgisayar;sessiz bi bilgisayar icin eger cok extreme bi o.c. yapilmayacaksa sivi sogutmaya gore cok daha tercih edilebilir geliyor bana.

Elbette fiyat/performans olarak konustugum icin boyle, yoksa 2 milyara da su sogutma var.
Sosyal ağlarda paylaş

reserator ile cidden sessiz (pasif sonuçta) su soğutma mümkün. fiyat olarak 210-290$ aralığındalar v1-v2 olarak veriyorum fiyatları (birisi getirirse tabii)

ama bir pompa ihtiyacı doğabilir. (pompası eh işte çalışıyor) zorlanmayan bir bilgisayarı da sessiz sakin soğutur bu canavarlar ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...