Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses çıkarmayan bilgisayar istiyorum

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Islemci saglam bi blok ile pasif sogutulabilir veya mirage in dedigi gibi noctua gibi 800rpm lik super fanlardan takilabilir.

kasa ici 80lik fan varsa eziyet olur, guzel bi toz filtresi ve a-vibrasyon bantlariyla sessiz tek 120lik kasa fani is gorur(80 likleri 120 lige cevirmek icin fan cerceveleri var)

ekran karti icin ise gigabyte in 9600gt icin gelistirdigi pasif sogutulan bi kart var, 250ytl civarinda, en soguk calisan 9600gt lerden birisi hemde ilginc bir sekilde.

Onun disinda tek ses yapacak organ olarak hdd kaliyor ztn. onuda kopukle kutu kesip 5.25liklere uzay olarak konursa vibrasyondan fln ses gelmez.

E tabi kasa tasirken biraz dikkatli olmak gerekiyor.

psu ya para kiymak lzm.
seasonic, pc power and cooling hede hodo.

bu bilgisayar 30-40db arasi gezer yukteyken.
bide de-voltage yapilirsa daha bile temiz calisabilir.
Esh in verdigi parcalarin ustune gayet uygundur.
tek itirazim 3850 olur heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

9600 siparisle getirtilebilir saniyorum.

ds4 ise p35 ler arasinda heatpipe ve firewire a verilen para acisindan cok luzumsuz pahali.
O.c. yapilmayacaksa ki sesle ters orantili bi denklem olur, gercekten fazla kaliyor.

Hatta grafik performansi onemli degilse ekran kartini bosverip aynen ofis bilgisayari gibi bisey yapmak adina g33-35 lerde kullanibilir. onboard ses karti ses yapmayacak sonucta. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Noctua'nın bahsedilen fanları cidden harika. Özellikle turuncu olanları çok şirin ve paticik temasına uygun. :)

Yeni bilgisayarıma uzun araştırmalar sonucu şu kasayı aldım:

Antec P182. Tam bir şaheser. Kasa etrafı üç katmanlı özel bir ses yalıtımına sahip. Kasa arkasında su soğutma için giriş var, kasa fanlarının hızını kontrol eden bir kol var. Kasa epey büyük ve içindeki hava akımı harika. Kablo yönlendirmek için özel bölmeleri var. Ayrıca sade ve çok şık. Ne yazik ki her güzelin bir kusuru var: Çok ağır ve çok pahalı.

Sosyal ağlarda paylaş

antec p182 yerine daha ucuz olarak NXZT Hush öneririm 130-150ytl civarı
p182 340ytl civarı

yalıtım malzemeleri olarak antec'e yakın kalitede. (yakın! aynı değil..) tek kötü yanı su soğutma çıkışı yok... ayrıca -antec'in tr distributorunun dengesizliğinden midir bilemiyorum- tr'de daha kolay bulunabiliyor.

bir de susoğutma düşünmeyenler için Scythe Ninja cpu cooler düşünülebilir. nexus'larda çok güzel bir tercih olur.. kasa fanları noctua'dan biraz daha ucuz olması lazım. performansları başa baştır

edit: eşek kadar bakır heatsink alsanız bile üzerinden çıkan stok fan büyük ihtimalle 30-36dbA çıkacaktır. Scythe gibi iyi bir marka alırsanız ancak kurtarırsınız durumu
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

edit: eşek kadar bakır heatsink alsanız bile üzerinden çıkan stok fan büyük ihtimalle 30-36dbA çıkacaktır. Scythe gibi iyi bir marka alırsanız ancak kurtarırsınız durumu

dedik ama di mi dusuk devir buyuk fan kullan diye
gidip stock fan kullanmasin zaten
genelde o tip hayvani heatsinkler performans icin oluyo zaten max sogutma arzusunda
Sosyal ağlarda paylaş

eheh stok dediğim mesela noctua alıyorsun heatsinkli. bunun içinden kendi özel fanı değil başka bir fan çıkıyor. fin kalınlığı daha fazla. bunu çıkartıp yerine nexus falan takarsan cidden sessiz olur. stok dediğim intel stok değil yani. ancak scythe (ulan yazana kadar ebem gevriyor!) ninja hede hödö alırsanız iş görüyor. onların fanları da heatsinkleri de iyidir.

ninja copper mesela oldukça güzel bi soğutma sağlar ve sessizdir de. ancak hâlâ sıvı soğutmalardan yanayım ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

böle böle.. bunlar hep 800gr, +1kg civarı mübarek. sanki armut falan alıyoz!

dev gibi her biri! noctua'nın bi modelinin ısı dağıtımı bunlardan daha iyi çıkmış (pasif halde -fan kapalı- 1-2derece daha iyi soğutuyor) ama nedir ne değildir bilemiyorum hiç ^_^

uğraşması çook güzel bi konu geek mode on
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Ben işlemci fan ve heatsink için Scythe Andy Samurai almıştım. Aynen bone'un tanımına uyuyor. Heatsink'in boyutlarını ilk gördüğümde ağzım açık kalmıştı. Eski heatsink'imden 10 tane dizsem anca.. Ninja'nın boyutları da bunun gibi sanırım.

oha bu ne be. anakartı esnetir bu ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Kasayı rahatsız edecek sesten arındırmak aslında çok kolay.

Kasayı açın. Fanları elinizle tutup teker teker durdurun. Biri veya bikaçı fazla ses yapıyodur. Onların dönüş hızını azaltın. Azaltamıyorsanız yerine yeni fan takın. Tabi işlemcinin ekran kartının filan fan hızını ayarlarken işlemciyi fazla ısıtmadığınıza emin olun yakarsınız vallaha :).
Sosyal ağlarda paylaş

Noctua nin o modeli U12p. Su anda oldukca iyi veriler elde ediyor ustelik ustunden gelen fan noctua nin gayet premium fanlari. Kendi nt1 miydi neydi thermal macunuda cogu testte(yanli yansiz) as5 ile ayni performansi 2 saat gibi bi surede verebiliyor(as5 icin 1 hafta denir)

Ben noctua yi ureten coolink firmasinin silentator unu kullaniyorum swif fanlar ile, u12 ile tamamen ayni tasarim fan disinda. Cit sesi duyamiyorum fandan.

Ninja da oldukca guzel bi secim olur, uzerine 800 luk s-flex ler takildiginda.

andy nin ayaklarida guzelmis ya,
onun arkasinda backplate var mi?

Bu arada mrhand; hayir esnetmiyor anakarti. backplate oldugu surece fan dahil olmadan 1 kiloya kadar cekiyor(scythe mugen mesela) backplate olmadan 600gr ustu kullanmam ben ama mesela. tasirken fln pcb yi ezme riski var.

Antec i de getiriyorlar getirmesinede cok pahali burdaki satis rakamlari. Mirage yurt disindan almisti yanlis hatirlamiyorsam. Burda o fiyatlara satilmadigi icin p182 gibi modellere pek stok tutmuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ben Almanya'dan aldım. Burda bulması kolay ama yine de pahalı. Ben 110 euro civarında vermiştim. Türkiye'de 240ytl'ye satılıyorsa hemen hemen aynı işte. Zor bulunan parçalarda o kadar fiyat farkı hep oluyor.

Andy Samuria'da backplate yoktu bu arada. O resimdeki gibi değildi benimkinin ayakları. Standart intel klipsleri ile taktım (hani döndürüp bastırdığınızlardan).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...