puritania Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 CthuLhu said: kapağı açık olunca daha çok ısınıyor benim makine. kasanın kendine göre bir hava sirkülasyonu varsa içinde, açınca bozuluyor daha çok ısınabiliyor tabi =d ha bi de db değil dbA olacak o dasaaa, naptın 32db =p edit: db mi yoksa, çok değil mi öyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Islemci saglam bi blok ile pasif sogutulabilir veya mirage in dedigi gibi noctua gibi 800rpm lik super fanlardan takilabilir. kasa ici 80lik fan varsa eziyet olur, guzel bi toz filtresi ve a-vibrasyon bantlariyla sessiz tek 120lik kasa fani is gorur(80 likleri 120 lige cevirmek icin fan cerceveleri var) ekran karti icin ise gigabyte in 9600gt icin gelistirdigi pasif sogutulan bi kart var, 250ytl civarinda, en soguk calisan 9600gt lerden birisi hemde ilginc bir sekilde. Onun disinda tek ses yapacak organ olarak hdd kaliyor ztn. onuda kopukle kutu kesip 5.25liklere uzay olarak konursa vibrasyondan fln ses gelmez. E tabi kasa tasirken biraz dikkatli olmak gerekiyor. psu ya para kiymak lzm. seasonic, pc power and cooling hede hodo. bu bilgisayar 30-40db arasi gezer yukteyken. bide de-voltage yapilirsa daha bile temiz calisabilir. Esh in verdigi parcalarin ustune gayet uygundur. tek itirazim 3850 olur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 gigabyte'ın pasif soğutmalı 9600'ünü bulmak biraz zor :( gigabyte1 ana kart için ise GA-P35-DS4 gibi bişiden yana görüş bildirebilirim gigabyte2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 9600 siparisle getirtilebilir saniyorum. ds4 ise p35 ler arasinda heatpipe ve firewire a verilen para acisindan cok luzumsuz pahali. O.c. yapilmayacaksa ki sesle ters orantili bi denklem olur, gercekten fazla kaliyor. Hatta grafik performansi onemli degilse ekran kartini bosverip aynen ofis bilgisayari gibi bisey yapmak adina g33-35 lerde kullanibilir. onboard ses karti ses yapmayacak sonucta. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Noctua'nın bahsedilen fanları cidden harika. Özellikle turuncu olanları çok şirin ve paticik temasına uygun. :) Yeni bilgisayarıma uzun araştırmalar sonucu şu kasayı aldım: Antec P182. Tam bir şaheser. Kasa etrafı üç katmanlı özel bir ses yalıtımına sahip. Kasa arkasında su soğutma için giriş var, kasa fanlarının hızını kontrol eden bir kol var. Kasa epey büyük ve içindeki hava akımı harika. Kablo yönlendirmek için özel bölmeleri var. Ayrıca sade ve çok şık. Ne yazik ki her güzelin bir kusuru var: Çok ağır ve çok pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 süper duruyor ya.. kaç para ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 300+ =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 ben o paraya ekran kartı alırım bea :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 450 lira. ama deger. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 kasa cok onemli bir bile$endir. anakart gibi, bir kere para yatirin uzun zaman kullanin.. bende de thermaltake Xaser IV var mesela, 5 sene oldu hala tik demedi. Ama bakimini yapiyorum 2 ayda bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 bu topicle birlikte kasamdan sinir bozucu ses çıktığını fark etmiş oldm önceden batmıyodu pek :). açtım baktım kasanın fanları aşırı sessiz,psu aşırı sessiz ekran kartı aşırı sessiz. bütün sesi işlemcinin fanı yapıyomuş tez değiştirile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 kasayı baska odaya al external dvd rom kullan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 antec p182 yerine daha ucuz olarak NXZT Hush öneririm 130-150ytl civarı p182 340ytl civarı yalıtım malzemeleri olarak antec'e yakın kalitede. (yakın! aynı değil..) tek kötü yanı su soğutma çıkışı yok... ayrıca -antec'in tr distributorunun dengesizliğinden midir bilemiyorum- tr'de daha kolay bulunabiliyor. bir de susoğutma düşünmeyenler için Scythe Ninja cpu cooler düşünülebilir. nexus'larda çok güzel bir tercih olur.. kasa fanları noctua'dan biraz daha ucuz olması lazım. performansları başa baştır edit: eşek kadar bakır heatsink alsanız bile üzerinden çıkan stok fan büyük ihtimalle 30-36dbA çıkacaktır. Scythe gibi iyi bir marka alırsanız ancak kurtarırsınız durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 bence baska odaya koy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 kulağına tıkaç koy asdfdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 dasaaa said: edit: eşek kadar bakır heatsink alsanız bile üzerinden çıkan stok fan büyük ihtimalle 30-36dbA çıkacaktır. Scythe gibi iyi bir marka alırsanız ancak kurtarırsınız durumu dedik ama di mi dusuk devir buyuk fan kullan diye gidip stock fan kullanmasin zaten genelde o tip hayvani heatsinkler performans icin oluyo zaten max sogutma arzusunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 eheh stok dediğim mesela noctua alıyorsun heatsinkli. bunun içinden kendi özel fanı değil başka bir fan çıkıyor. fin kalınlığı daha fazla. bunu çıkartıp yerine nexus falan takarsan cidden sessiz olur. stok dediğim intel stok değil yani. ancak scythe (ulan yazana kadar ebem gevriyor!) ninja hede hödö alırsanız iş görüyor. onların fanları da heatsinkleri de iyidir. ninja copper mesela oldukça güzel bi soğutma sağlar ve sessizdir de. ancak hâlâ sıvı soğutmalardan yanayım ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Ben işlemci fan ve heatsink için Scythe Andy Samurai almıştım. Aynen bone'un tanımına uyuyor. Heatsink'in boyutlarını ilk gördüğümde ağzım açık kalmıştı. Eski heatsink'imden 10 tane dizsem anca.. Ninja'nın boyutları da bunun gibi sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 böle böle.. bunlar hep 800gr, +1kg civarı mübarek. sanki armut falan alıyoz! dev gibi her biri! noctua'nın bi modelinin ısı dağıtımı bunlardan daha iyi çıkmış (pasif halde -fan kapalı- 1-2derece daha iyi soğutuyor) ama nedir ne değildir bilemiyorum hiç ^_^ uğraşması çook güzel bi konu geek mode on Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 valla para olsa pek güzel uğraşılır da.. pahalı zevklere giriyo be bunlar.. aslında donanım üzerine olan bi sitede çalışacan, parça testleri falan süper olurdu ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Mirage said: Ben işlemci fan ve heatsink için Scythe Andy Samurai almıştım. Aynen bone'un tanımına uyuyor. Heatsink'in boyutlarını ilk gördüğümde ağzım açık kalmıştı. Eski heatsink'imden 10 tane dizsem anca.. Ninja'nın boyutları da bunun gibi sanırım. oha bu ne be. anakartı esnetir bu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Kasayı rahatsız edecek sesten arındırmak aslında çok kolay. Kasayı açın. Fanları elinizle tutup teker teker durdurun. Biri veya bikaçı fazla ses yapıyodur. Onların dönüş hızını azaltın. Azaltamıyorsanız yerine yeni fan takın. Tabi işlemcinin ekran kartının filan fan hızını ayarlarken işlemciyi fazla ısıtmadığınıza emin olun yakarsınız vallaha :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Noctua nin o modeli U12p. Su anda oldukca iyi veriler elde ediyor ustelik ustunden gelen fan noctua nin gayet premium fanlari. Kendi nt1 miydi neydi thermal macunuda cogu testte(yanli yansiz) as5 ile ayni performansi 2 saat gibi bi surede verebiliyor(as5 icin 1 hafta denir) Ben noctua yi ureten coolink firmasinin silentator unu kullaniyorum swif fanlar ile, u12 ile tamamen ayni tasarim fan disinda. Cit sesi duyamiyorum fandan. Ninja da oldukca guzel bi secim olur, uzerine 800 luk s-flex ler takildiginda. andy nin ayaklarida guzelmis ya, onun arkasinda backplate var mi? Bu arada mrhand; hayir esnetmiyor anakarti. backplate oldugu surece fan dahil olmadan 1 kiloya kadar cekiyor(scythe mugen mesela) backplate olmadan 600gr ustu kullanmam ben ama mesela. tasirken fln pcb yi ezme riski var. Antec i de getiriyorlar getirmesinede cok pahali burdaki satis rakamlari. Mirage yurt disindan almisti yanlis hatirlamiyorsam. Burda o fiyatlara satilmadigi icin p182 gibi modellere pek stok tutmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Evet ben Almanya'dan aldım. Burda bulması kolay ama yine de pahalı. Ben 110 euro civarında vermiştim. Türkiye'de 240ytl'ye satılıyorsa hemen hemen aynı işte. Zor bulunan parçalarda o kadar fiyat farkı hep oluyor. Andy Samuria'da backplate yoktu bu arada. O resimdeki gibi değildi benimkinin ayakları. Standart intel klipsleri ile taktım (hani döndürüp bastırdığınızlardan). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Abi ben daha bilgisayarı açıp bi kablo takmadım,siz bunca pahalı oyuncaklarla nasıl korkusuzca oynuosunuz, nasıl takıp cıkarıosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar