Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Nedir? Karanlık oda/kutu fotoğrafı, objektifsiz fotoğraftır. Bilinen fotoğraf makinelerindeki objektiflerin yerini 0.25-1 mm çapındaki bir iğne deliği alır. Işık bu delikten geçer ve karanlık ortam sağlayan kutunun içinde bulunan ışığa duyarlı yüzey ( film ya da kart ) üzerinde bir görüntü oluşturur. Daha önce deneyen var mıdır? Dün tv'de bir programda gördüm. Adana'da bir lise öğrencileri ve öğretmenleri desteğiyle İstanbul'da sergi düzenlenmiş. Pinhole tekniğiyle resimler falan çekmişler. Epey hoşlar. Pinhole Photo (Türkçe site) Bir takım fotoğraflar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 yahu olmuyor, düşmüyor kız, yapamıyorsun diyoruz üstüne gidiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 ikile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 edit : resim çıkmıyo =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 foto dersinde yapmıştık okulda, tabi filmin üstüne net bi görüntü düşürüp onu başka ışık almadan yakalayabilmek filan çok çetrefilli bi iş ama en azından kağıt üstünde net bi görüntü elde edebilmiştik tek kötü yanı ters olmasıydı :) fotoğrafla ilgilenen herkesin en azından bi içinden bakması gereken bi hadise bence, zira fotoğraf makinesinin çalışma prensibi daha basit bi şekilde anlatılamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 ben 2 gün önce istanbul modernde sergiyi gördüm e çok beğendim. mantığını anladım o kolay ama kaç saniye açık kalıcak veya nasıl bir materyale bunu yapıcaz onu anlamadım. yani fotoğraf kağıdı alıp yapsam olucak mı şimdi diye düşünmedim değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 foto kağıdını alıp direk yapamıyosun ama işte malesef, karanlık odanın içinde yerleştirceksin kağıdı ondan sonra cıkıp ne kadar sure pozlaman gerektiğini hesaplayacaksın ona gore odak uzaklığını ayarlayacaksında sonra ışık almamış bi biçimde karanlık odaya geri goturup orda banyosunu yapıcaksın vs vs bastan foto makinesi yapmak gibi olur bi nevi :) materyal olarak karton veya mukavva iç kısım için siyah mat kağıt ve aluminyum bant ile yapabilceğin kadar basit bişey olsada iyi bi muhendislik ister :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 anlamak cözmek zaman alıyor, kullanmak tecrube istiyor ama, bi kez tutturunca cok güclü bir teknik yanı aslında "pinhole'la neler cekmişler vay be" diyemiyorsunuz cunki cok pis cekiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 karanlık odam yok :( yapıcak odamda yok :( yapamıyacak mıyım yani :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 ya kendi beceriksizliğimden olsa gerek, ben deneyip yapamamıştım. şimdi burda gördüm gaza geldim tekrar deneyeceğim iki güne koyarım konuya resimleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2008 beğenmedim ben bu tekniği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 basim dondu bakarken. ayrica cok cirkin resimler yahu. ne bicim teknik bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar