Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Virüs var. Çok pis.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Efem şimdi söle bi sorunumuz var. Tez yazdırırken ben usb mi yazan adamın pc ye bağladım. Ordan tragent.bilmem ne diye çok güzel bir virüs bulaşmış. Sonra ben usb ye pc ye takınca anti vir yoktu pc ye geçmiş benim. Bi haltlar olduğu belli pc ye yavaşladı iyice. Sonra antivir indirdim. Ama antiviri kilitledi. Deli gibi virüs uyarısı gelmeye başladı. Sildik antivir i düzeldi. Ben bu arada pc deki resimleri bir cd ye çektim. Baktım durumlar karışık. Sonra bir format attık c ye. Antivir kurup taradık ki. D ye atmadığımız için d den tekrar c ye geçmiş. ........ virüsü.(boşlukları doldurun). Komple temiz bir formatla işi hallettik. Şu an sorun yok. Ama resimleri çektiğim cd yede bulaşmış virüs. Şimdi cd yi takınca uyarı geldi. Ve 1 kere bulaşırsa kurtulamıyom virüsten nasıl bir illetse. Usb den temizlenmiyor. Ve cd deki resimleri tekrardan almak istiyorum ama tırsıyorum.
Soru 1 resimleri nası halletsem.
Soru 2 usb yi nası temizliycem.(daha önce bir kaç kez virüs prog ile temizlemeye çalıştım. formatladım falan. yemedi.)
Mesaj tarihi:
1-) Herhangi bir arkadaşa gidilir.Denirki? Abi naber? Şu Cd'deki resimleri benim CDROM görmüyor. Bi halledebilirmiyiz diyorsun.Ve resimleri yine ayrı bir platforma kaydediyosun.Geçici çözüm.

2-) Başlat-programlar-donatılar-komut istemi'ni açıyorsun.Bilgisayarımdan bakıyorsun flash hangi sürücüde.Örn:(H:) Hemen oraya " Format H: " çakıyorsun.Bunuda arkadaşında yap. Virüs temizlenecektir.Ama virüs bulaşmış bir makinedeysen kötü durum o zaman olay şöyle.

Tak-> Virüs dağılsın.
Antivirüs-> Temizlemeye başla.Flash'ı çıkarma.
Format-> Eğer antivirüs iyiyse halleder.Sende formatı çakarsın.

Not: Uğraşamam diyorsan 3. kalite arkadaşına flashı hediye et.O uğraşsın :D
Mesaj tarihi:
Gkgokhan said:
1-) Herhangi bir arkadaşa gidilir.Denirki? Abi naber? Şu Cd'deki resimleri benim CDROM görmüyor. Bi halledebilirmiyiz diyorsun.Ve resimleri yine ayrı bir platforma kaydediyosun.Geçici çözüm.

2-) Başlat-programlar-donatılar-komut istemi'ni açıyorsun.Bilgisayarımdan bakıyorsun flash hangi sürücüde.Örn:(H:) Hemen oraya " Format H: " çakıyorsun.Bunuda arkadaşında yap. Virüs temizlenecektir.Ama virüs bulaşmış bir makinedeysen kötü durum o zaman olay şöyle.

Tak-> Virüs dağılsın.
Antivirüs-> Temizlemeye başla.Flash'ı çıkarma.
Format-> Eğer antivirüs iyiyse halleder.Sende formatı çakarsın.

Not: Uğraşamam diyorsan 3. kalite arkadaşına flashı hediye et.O uğraşsın :D

Antivir temizlemiyor. Bi kere bulaşırsa format. Flasha format da yemiyor. Virüsü kapmadan cd den resimleri kurtarmam lazım.
Mesaj tarihi:
Cd den resimleri şimdi almak istiyordum arkadaşa yollayacaktım bir kaç tanesinide. Geçti artık. Net cafeye gidip halledecez. :]
+ rep bonepart.
Virüsü yapanada uygun bişiler monte.
Mesaj tarihi:
cdyi tak, autorun'ı çalıştırma. cd içeriğine de bakma.

nero var di mi? neroda cd kopyala de. kopyalarken hedef sürücüyü image recorder olarak seç. dosyayı kaydedeceğin yeri soracak kafana göre ayarla işte. sora next de kopyalasın.

sora bu dosyayı güzel bi antivirüz ile scanle. sonuca göre elindeki orjinal cdyi kır at :) temizini yazarsın istersen
Mesaj tarihi:
virüs için mgtools indir ve sonuçlarına bak pocket killbox gbi bişi ile temizle ya da virüsün tam adı her neyse onun için virus removal tool indir onu çalıştır. ikincisi sana daha uygun sanki..
Mesaj tarihi:
şuan beynim durmuş vaziyette olduğundan nekadar yardımcı olabilicem bilmiyorum ama, eğer virüs flashdisk virüsüyse şöyle bi çözümüm var:

http://forum.paticik.com/read.php?6,3226242,3226282#msg-3226282

fede'nin de dediği gibi flash disinfector benim sorunumu çözdüydü
Mesaj tarihi:
Şunu söyleyebilirim, geçenlerde bir arkadaşın bilgisayarında aynı şey oldu.Olay Taşınabilir diskinden kaynaklandı.

USB diskini taktığında autorun çalıştığı icin virus autorun ile bilgisayar ageciyor sen daha sonra usb diskine format atsanda bilgisayarına gectiii icin kendisini tekrar yeniliyor. İşin ilginci bunu Taskmanagerda çalışan dosyayı goremiyosun.

Sana bi kaç program onerebilirim. Normalde windowsun taskmanagerı (Gorev Yoneticisi) bazı uygulamaları gostermez. Bunun icin sana security task manager dene.

Tavsiye Antivirus olarak Avast bu aralar iyi diyebilrim.

Startup'ta yada registry'de acilis run menusunde de gozukmeyen pop up ureticisi gereksiz explorer toolbarları bulup yoketmenizi saglayan ufak bi program - HiJackThis

Bide windows sistemi kapalı iken virus taraması yapabilecehin LiveCD bir sistem olabilir - ubcd4win
Mesaj tarihi:
http://rapidshare.com/files/130049050/amvo_virues_temizleme.rar.html

burdaki şeyi indir.. önce usb belleğini tak bilgisayara. takılı kalsın. sonra kill amvo denen şeyi çalıştır.. işlem bittikten sonra restart isteyecek. restart at. ondan sonra da dracula ile tara yap bulduğu şeyleri sil..
  • Yeni Oluştur...