Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATOM

riglous

Öne çıkan mesajlar

http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLOJI/TEKNOLOJI/haber_detay.asp?PID=16&haberID=480594
Ayni haberi bircok yerde birebir metin olarak gormussunuzdur belki. Ben NTVMSNBC'de de rastladim.

Sizce ilerlemesi mumkun mudur? Dahasi bu adamlar nerden destek aliyorlar? Bildigim kadariyla herhangi bi ucret vermiyolar calisan insanlara. Dahasi egitim veriyolar belki ama insanlar kendi imkanlariyla takiliyolar. Otellerde falan.

Ve en onemlisi, nere varir?
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi said:
Daha önce açtığı Yazılım Mühendisliği, Lojistik Yönetimi, Moda Tasarımı gibi bölümlerle ilklere imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Bilgisayar oyunları ve teknolojisi konusunda dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan İskoçya’nın Abertay Dundee Üniversitesi ile bir anlaşma imzalayan İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı’nda bilgisayar oyunları alanında uzmanlar yetiştirecek.

12 Milyar dolarlık hacmi olan bilgisayar oyunları endüstrisine Türkiye’den de yaratıcı beyinler yetiştirmek üzere İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda uluslararası bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ile Abertay Dundee Üniversitesi Prof. Bernard King arasında imza attı. Prof. Bernard King, üniversitenin 6 yılda geldiği noktaya hayran kaldığını belirterek “Bu anlaşma bizim için bir başlangıç. Vizyonu ve yaratıcılığı çok geniş, hedefleri belli olan bu ekiple daha nice uluslararası anlaşmalara imza atacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Böyle bir bölüm açılacaktı. Ancak yurtdışı işbirlikleriyle diğer ülkeleri yakalayabiliriz bu alanda diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

serious games aslında ciddi bir dal. çok para kazandırabilecek bir alt oyun türü.

o kadar fazla serious game çıkıyor ki;
aşçılık, garsonluk gibi restaurant işleri
petrol platformalarının hareketleri veya petrol işçilerinin güvenlikleri gibi sektörlerin eğitim oyunları
yatırım oyunları
askeri uygulamalar, olası bir isyan-halk ayaklanmasına karşı askeri müdahale simulasyonları, askeri araçlarda (denizaltı, uçak gemisi vs.) yangın, patlama gibi ölümle sonuçlanabilecek olaylara erken müdahale eğitimleri, tatbikatları.
sanal hastalar üzerinde ameliyatlar ve acil hastalara müdahale uygulamaları.
küçük çocuklara taşıdıkları diabet, kan kanseri gibi hastalıklar ile mücadelede yol gösterecek, cesaret vericek oyunlar.
çevre koruma, trafik yoğunluk ve akış, alışveriş merkezleri gibi büyük yerlerin tehlike anında boşaltılmasına ait simulasyonlar vs vs vs

ve bu ciddi oyunları sayısı her gün artıyor! çünkü ihtiyacımız var! çok basitçe anlatılan ve hata yaptığımızda yeniden load edebilceğimiz hastalara, binlerce liralık masraf yapmadan ve kimseyi tehlikeye atmadan yapabileceğimiz tatbikatlara ihtiyacımız var..

bunlar ilerleyebilirler mi? bilemem fakat ciddi oyunlar ilerleyecektir. ben serious games ile eğitimin daha da yaygınlaşacağını düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

kendileri seminer veriyolar. para ödemiyoruz. seminer programını koyarım birazdan bulursam mail adresimde. iş imkanı şöyle var bu seminerler sonunda adam seçiceklermiş 30 tane falan onlar tekno kentte kendi projelerini yapmaya kasıcaklar dio da.. desteği gene biz bulcaz.. yani kısacası fıs:)
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle demeyin, ODTÜ teknokentte bu tip işlerle uğraşmaya hevesli bir sürü adam ve özellikle bu tip işlere uğraşmaya yine hevesli bir sürü mezun bulursunuz. Elinizde sağlam projeler oldu mu teknoloji şirketleri şöyle ya da böyle tubitak olsun özel imkanlarıyla olsun kredi bulabiliyorlar; hele ki teknokent'te yer kapın. Az buçuk destek de verirse bi yerler o zaman neden olmasın.

Tabi en önemli kriter elinizde iyi bir projenin olması, seminer mezunlarına altın plaket verip de hemen iş bulacak değiller ya :)
Sosyal ağlarda paylaş

öyle diyosun da şu an türkiyedeki oyun yapım şirketlerinin hali ortada.. ellerinde çok sağlam projelerde olsa destek bulamıyolar. o adamlar destek bulamazken bize ne vericekler allah aşkına =) adamlar geldi anlattı işte hükümran senfoniyi yapanlar. ellerinde güzel bi proje var destek bulana kadar canları çıkmış durumda. ve hala düzgün bi destek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Hükümran senfoniyi örnek alacağına M&B'i örnek alabilirsin. Zira hükümran senfoni takımı bence salaklık edip daha ne idüğü belirsiz bir şekilde başladı işe. RPG mi, RTS mi, yoksa ortası mı ne olduğu belirsiz bir projeydi başındaki arkadaş da paraları bas bas kafam nereye eserse diye projeyi baştan değiştirebiliyordu. Proje development'ı yerine parayı reklamaharcadılar aç bak 2 sene içinde çıkan türk oyun dergilerine hep Hükümran senfoni var ama hiç M&B yoktur. Neden, çünkü Armağan gidip de parasını yedireceğine iyi yatırım yapmayı tercih etti. 2 sene çalıştılar hiçbirşey ortaya çıkamayınca da proje çöktü tabi. Tam bir işletme hatası örneğidir o proje.

Olumlu örnek varken olumsuzuna bakmayın bence...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de ATOM seminerlerine katılıyorum gayet de güzel işler olacak gibi geliyor bana. Şu ana kadar bana bilgi yönünden kattığı pek bir şey olmadı (3D modelleme ilgi alanım) ama bu zamana kadarki süreç hazırlık süreciydi diye düşünüyorum. 21 Temmuz-15 Ağustos arasında asıl eğitimler başlıyor. Asıl o zaman anlayacağız bu toplulukta iş var mı yok mu.
Kaldı ki 1 yıl öncesinden beri hazırlığı yapılan bir proje bu. ODTÜ Teknokent'te gayet yeterli büyüklükte çalışma ortamı bile yaratılmış durumda. Şu anda seminerlere gelenlerin yarısı ciddi olarak çalışsa ve kendini geliştirse, iyi işler çıkmaması için bir neden göremiyorum. Taleworlds'un patronu gelip 2 kişiyle başlayıp, şu anda 6-7 kişiyle devam ettirdikleri Mount& Blade projesinin başarısını bize anlattıktan sonra daha da bir umutlandığımı rahatlıkla söyleyebilirim.
Bu arada kimse anasının karnında öğrenmedi bu işi. Fazla bilgisi olmasa da, yazın bu sıcağında en azından seminerlere, eğitimlere katılıp bu işe katkı sağlamak isteyen insanlar var. O insanlara "cacık" yerine bilgisiz demek daha doğru olur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ODTÜ teknokente güveniyorum valla ben ordan sağlam işler çıkıyor. Benim kuzenimin sevgilisi de, kazandığı bir yarışma sonucu orda kuluçka merkezinde 2 kişilik bir şirket olarak başladı şimdi 15-16 kişi oldular. Tabi çalışanların da gayreti önemli ama demek ki orası da iyi değerlendiriyor, ölçüyor biçiyor ki sonuçlar iyi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
5 sene uğraşıp bir tane uçak bir tane iş simülatörü bir tane de her yerde vestel yazan basket oyunu yapıp rafa kaldırırlar.

+1351123

O kadar sene sonra yeni düşen jetonla, pek bi şey yapabileceklerini sanmıyorum.
Üniversitedeki hocaların bile çoğu -genel olarak konuşuyorum-; "eşşek kadar oldunuz oyun oynuyonuz" modunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
buğra said:
İzmir Ekonomi Üniversitesi said:
Daha önce açtığı Yazılım Mühendisliği, Lojistik Yönetimi, Moda Tasarımı gibi bölümlerle ilklere imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Bilgisayar oyunları ve teknolojisi konusunda dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan İskoçya’nın Abertay Dundee Üniversitesi ile bir anlaşma imzalayan İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı’nda bilgisayar oyunları alanında uzmanlar yetiştirecek.

12 Milyar dolarlık hacmi olan bilgisayar oyunları endüstrisine Türkiye’den de yaratıcı beyinler yetiştirmek üzere İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda uluslararası bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ile Abertay Dundee Üniversitesi Prof. Bernard King arasında imza attı. Prof. Bernard King, üniversitenin 6 yılda geldiği noktaya hayran kaldığını belirterek “Bu anlaşma bizim için bir başlangıç. Vizyonu ve yaratıcılığı çok geniş, hedefleri belli olan bu ekiple daha nice uluslararası anlaşmalara imza atacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Böyle bir bölüm açılacaktı. Ancak yurtdışı işbirlikleriyle diğer ülkeleri yakalayabiliriz bu alanda diye düşünüyorum.

08/09 sezonunda açılması düşünülüyor büyük ihtimalle de açılcak
http://cs.ieu.edu.tr/tr/bbf_games.php
Sosyal ağlarda paylaş

Bir dergide mi ne görmüştüm. yoksa site de olabilir.

Adamlar o kadar aptalca oyun hazırlamış ki. Görünce çok komiğime gitti.
Amatör birisinin game maker programlarından birini açıp bir iki düğmeye basıp da çıkartabileceği Oyunlar olmuş. Bir adventure varmış, daha anca ilk odayı mı ne tamamlamışlar.

Bağımsız oyunlar fuarlarında çok çok daha kaliteli oyunlar mevcut. Beleşe internette bulabileceğiniz oyunlar çok daha kaliteli.

Böyle ATOM'du felan oturup ODTÜ kapsamında ciddi bir proje yaratmak istiyorsan, biraz daha ciddi oyunlar çıkması gerekirdi.

Tamam Crysis gibi kocaman oyunlar yapsınlar demiyorum. Ama game maker programlarını açıp iki şey koymuş gibi oyunlar da olmasın yav.

arcane said:
5 sene uğraşıp bir tane uçak bir tane iş simülatörü bir tane de her yerde vestel yazan basket oyunu yapıp rafa kaldırırlar.

Öyle olcak gibi gözüküyor.

Bir de ATOM'un Bilim & Teknik'te değil Bilgisayar Oyunları'nda olması daha doğru olur diye düşünüyorum, Ardeth'in kararı tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

buraya acmamin sebebi. bu gelisimin daha cok bilim kanalli olmasi. Yani adamlarin ne kadar teori bazli ne kadar pratik calisacagini bilmememe ragmen, odtu dayanakli oldugu icin teori bazli olacagini dusundugum icin buraya actim.

ATOM'un oyun cikarmaktan cok, bu yonde arastirmayi ve bilimi hedef almasini umit ediyorum. Tutupta oyun cikarmasinlar, oyun yapacak teknolojiyi gelistirsinler ki, bunu satmasi, gelistirmesi daha kolay olur. Tabi bunlar stratejik ve para gerektiren seyler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...