Dev Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Argo içerdiği için patiye koymadım ama ilgili linkten duygu ve düşüncelerimin derinliğini ve bu saatte izlemek istediğim animeyi izleyemeyince yaşadığım patlamayı anlayabilirsiniz. http://www.itusozluk.com/goster.php/@2548728 Haksız mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 ahahah katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 All Video Converter derim başka bişi demem:D .mkv lerle ole uraşabiliyorum onun dışında dediğin gibi tam bir oç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 cccp yükleyin arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Kaede said: cccp yükleyin arkadaşım CCCP ftw(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 pc dert değil de salonda kanepeye yayıla yayıla plazmada izlemek isteyince sorun maalesef. mkv gibi dattebayo'nun tabiriyle gominis :P bir formatı da destekleyecek oynatıcı çıkmayacak herhalde maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 cccp var sorunsuz kullanıyoruz. Hatta clasic ide eklerseniz tadından yinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 CCCP kurdum, classic media player da kurdum, pc daha fazla kasıyor k-lite mega+bs kombinasyonundan. Teşekkürler paticik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 cccp candır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 daha fazlamı kasıyor? Ne alaka önceki codecleri silmedinmi? Zaten clasic player kafadan daha rahattır bs den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 İkisini de ayrı ayrı kur, git aç bir video. Sonra ctrl+alt+del den kontrol et bakalım hangisi daha çok sistem yiyor :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ctrl+alt+del'den bakmadım ama cccp daha çok kastı aynı mkv'de. Öldü hatta pc. @dragon abi o kadar salak değiliz herhalde, kaldırdım tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Devhochi'yi kişi olarak tanırım ama burada tam saçmalamış. Polemik yaratmak istemiyorum ama yanıldığı noktalar tonla. Bir kere Matroshka, AVI yada RMVB gibi formatların asla ulaşmayacğı ses ve görüntü kalitesini bir arada veriyor bu bir. (2001'den beri anime izleyen, VCD dışında anime izleme yolu bulunmayan zamanları yaşamış insanlar gelsin konuşsun burada, hala MKV beğenmeyen aynı animenin MKVden daha yüksek ses/görüntü kalitesi veren avi sürümünü göstersin öyle konuşsun) "Japonca yerine İngilizce dinleyecek kişinin anime ile işi ne" demiş, bir kere Anime'nin o relase'i öncelikli hedef olarak USA'daki insanlar için çıkar. Beğenmiyorsa, hem de ses katmanı > sağ klik > Japonca yapmayı beceremiyorsa atsın kendini bir yerden. Çevirmenler için tam bir nimet: Altyazı metnini zamnlamsı yapılmış şekilde söküp çevirmeye başlamak 2 dakikanızı bile almaz. "Anime'yi PSP'den PS2den izleyemiyorum, ne yapayım?" Kaliteden ödün mü versin ripper grupları? "1 GHz işlemci 256 RAMim var film izleyemiyorum, gecem rezil oldu" lan o configle windows xp bile arızalı traktör gibi takıla takıla gider. Adam bir de Matroshka'ya .ok atıyor. Sistemin yetmiyorsa git hardsub avi izle. Sanki çok kral zevk veriyor hardsub avi izlemek. Sistem yiyor diye rahatsızsan git KM Player kullan. Tonla gereksiz codec kuruyorlar sonra sistemim ağırlaştı diye ağlıyorlar. Şunu söylemem lazım: Arşivimin tamamına yakını MKV ve bir günden bir güne sistemim ağırlaştı açamadım diye sorun yaşamdım, KM Player tek başına yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Eeeeaahhh sıkmayın bari. MKV nin görüntü veya ses kalitesi ile uzaktan yakından alakası yok. MKV = Konteyner Hangi video/audio codeci ile kodlarda koyarsan ona göre kalitesi değişir. MKV nin revaçta olmasının sebebi fansub yaparken sağladığı kolaylık. Altyazı oluşturma ve video encode işlemleri ayrı ayrı yürüyüp daha sonra mkv içine direk atılıp tek dosya haline getirilebiliyor. Buda hem hız hemde softsub kolaylığı sağlıyor. Tekrar ediyorum. MKV = KALİTELİ GÖRÜNTÜ/SES DİYE BİR ŞEY YOK. BU TAMAMEN VIDEO KODLANIRKEN KULLANILAN CODECLER ILE ALAKALI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 sanırım mkv tercihinin önemli bir sebebi h264 codec kullanımına izin veren bir format olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 SturmVogel said: hala MKV beğenmeyen aynı animenin MKVden daha yüksek ses/görüntü kalitesi veren avi sürümünü göstersin öyle konuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Tekrar ediyorum. MKV = KALİTELİ GÖRÜNTÜ/SES DİYE BİR ŞEY YOK. BU TAMAMEN VIDEO KODLANIRKEN KULLANILAN CODECLER ILE ALAKALI diyor kaede ve katılıyorum usta. argümanlara gelecek olursak, diyeceğim şudur ki kaliteden ödün vermek ayrı, kalite için alemdeki tüm animeleri mkv yapmak ayrı. cam gibi kalitede izlediğim aviler de oldu benim. olay tamamen nasıl kaydettiğinle alakalı. ben evime geldiğimde pc başında iki büklüm olmaktansa koltuğa geçip divx playerda izlemek istiyorum. madem mkvyi seviyorlar bu kadar mkv versiyonları da salsınlar ama lanet olsun ki artık her anime mkv, avi yok. bulunmuyor. fansubcı bebelerin işi kolay olsun diye mkvye rağbet başladı muhabbetine de katılıyorum. ben de fansub işlerine girdim bir ara, mkv tıpkı ogg miydi ogm miydi onun gibi baya rahat. animenin japonca izlenişine gelelim; ben animeye türkçe başladım tabi ki, ilk televizyonda izlemişimizdir hepimiz. ama sonra indirdiklerimiz hep japonca oldu -ki her filmin orjinal dilinde izlenimi gereken hissi vermekte en iyisidir- ve japoncaya alışkanlık oldu. bunun yanısıra parentezde belirttiğim gibi orjinal gibi olmuyor ne yazık ki, aynı duyguyu amerikalı dublajcılar veremiyor. onizukanın yarısını ingilizce yarısını japonca izledim -ki o da mkv'ydi ve pspye atarken ingilizce sesle atabildim-, ingilizce japoncanın yanından geçemiyor. kusura bakmayın hacı, ben animeyi ingilizce izleyen adamın bir boktan anlamadığını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Bu çağda kimse softsub dışında fansub çıkarmıyor. Çıkan bütün hardsub avi lerde ikincil release olarak geliyor. Sebebi de videoyu bilgisayar dışında başka bir platformda izlemek isteyen izleyicilerin de olması. ps3/xbox360 için mp4 de kodluyorlar. Hatta eski animelerin yeni dvd riplerini uzun bir süre ogg ile yaptılar. Aynı kaynağı ve aynı kodeği kullanıpta konteyner farkı yüzünden daha kaliteli video/audio su olduğunu iddia edebileceğin bir örnek varsa sen koy :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 mkv hayat verdi can verdi, avimi kaldı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar