Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matroska Formatı Hakkında

Dev

Öne çıkan mesajlar

Devhochi'yi kişi olarak tanırım ama burada tam saçmalamış. Polemik yaratmak istemiyorum ama yanıldığı noktalar tonla.

Bir kere Matroshka, AVI yada RMVB gibi formatların asla ulaşmayacğı ses ve görüntü kalitesini bir arada veriyor bu bir. (2001'den beri anime izleyen, VCD dışında anime izleme yolu bulunmayan zamanları yaşamış insanlar gelsin konuşsun burada, hala MKV beğenmeyen aynı animenin MKVden daha yüksek ses/görüntü kalitesi veren avi sürümünü göstersin öyle konuşsun) "Japonca yerine İngilizce dinleyecek kişinin anime ile işi ne" demiş, bir kere Anime'nin o relase'i öncelikli hedef olarak USA'daki insanlar için çıkar. Beğenmiyorsa, hem de ses katmanı > sağ klik > Japonca yapmayı beceremiyorsa atsın kendini bir yerden.

Çevirmenler için tam bir nimet: Altyazı metnini zamnlamsı yapılmış şekilde söküp çevirmeye başlamak 2 dakikanızı bile almaz.

"Anime'yi PSP'den PS2den izleyemiyorum, ne yapayım?" Kaliteden ödün mü versin ripper grupları? "1 GHz işlemci 256 RAMim var film izleyemiyorum, gecem rezil oldu" lan o configle windows xp bile arızalı traktör gibi takıla takıla gider. Adam bir de Matroshka'ya .ok atıyor. Sistemin yetmiyorsa git hardsub avi izle. Sanki çok kral zevk veriyor hardsub avi izlemek.

Sistem yiyor diye rahatsızsan git KM Player kullan. Tonla gereksiz codec kuruyorlar sonra sistemim ağırlaştı diye ağlıyorlar. Şunu söylemem lazım: Arşivimin tamamına yakını MKV ve bir günden bir güne sistemim ağırlaştı açamadım diye sorun yaşamdım, KM Player tek başına yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

Eeeeaahhh sıkmayın bari. MKV nin görüntü veya ses kalitesi ile uzaktan yakından alakası yok. MKV = Konteyner Hangi video/audio codeci ile kodlarda koyarsan ona göre kalitesi değişir. MKV nin revaçta olmasının sebebi fansub yaparken sağladığı kolaylık. Altyazı oluşturma ve video encode işlemleri ayrı ayrı yürüyüp daha sonra mkv içine direk atılıp tek dosya haline getirilebiliyor. Buda hem hız hemde softsub kolaylığı sağlıyor.

Tekrar ediyorum. MKV = KALİTELİ GÖRÜNTÜ/SES DİYE BİR ŞEY YOK. BU TAMAMEN VIDEO KODLANIRKEN KULLANILAN CODECLER ILE ALAKALI
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar ediyorum. MKV = KALİTELİ GÖRÜNTÜ/SES DİYE BİR ŞEY YOK. BU TAMAMEN VIDEO KODLANIRKEN KULLANILAN CODECLER ILE ALAKALI

diyor kaede ve katılıyorum usta.

argümanlara gelecek olursak, diyeceğim şudur ki kaliteden ödün vermek ayrı, kalite için alemdeki tüm animeleri mkv yapmak ayrı. cam gibi kalitede izlediğim aviler de oldu benim. olay tamamen nasıl kaydettiğinle alakalı. ben evime geldiğimde pc başında iki büklüm olmaktansa koltuğa geçip divx playerda izlemek istiyorum. madem mkvyi seviyorlar bu kadar mkv versiyonları da salsınlar ama lanet olsun ki artık her anime mkv, avi yok. bulunmuyor. fansubcı bebelerin işi kolay olsun diye mkvye rağbet başladı muhabbetine de katılıyorum. ben de fansub işlerine girdim bir ara, mkv tıpkı ogg miydi ogm miydi onun gibi baya rahat.

animenin japonca izlenişine gelelim; ben animeye türkçe başladım tabi ki, ilk televizyonda izlemişimizdir hepimiz. ama sonra indirdiklerimiz hep japonca oldu -ki her filmin orjinal dilinde izlenimi gereken hissi vermekte en iyisidir- ve japoncaya alışkanlık oldu. bunun yanısıra parentezde belirttiğim gibi orjinal gibi olmuyor ne yazık ki, aynı duyguyu amerikalı dublajcılar veremiyor. onizukanın yarısını ingilizce yarısını japonca izledim -ki o da mkv'ydi ve pspye atarken ingilizce sesle atabildim-, ingilizce japoncanın yanından geçemiyor. kusura bakmayın hacı, ben animeyi ingilizce izleyen adamın bir boktan anlamadığını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu çağda kimse softsub dışında fansub çıkarmıyor. Çıkan bütün hardsub avi lerde ikincil release olarak geliyor. Sebebi de videoyu bilgisayar dışında başka bir platformda izlemek isteyen izleyicilerin de olması.

ps3/xbox360 için mp4 de kodluyorlar. Hatta eski animelerin yeni dvd riplerini uzun bir süre ogg ile yaptılar. Aynı kaynağı ve aynı kodeği kullanıpta konteyner farkı yüzünden daha kaliteli video/audio su olduğunu iddia edebileceğin bir örnek varsa sen koy :>
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...