Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dikey geciş hakkinda bilgi

dory

Öne çıkan mesajlar

şimdi benim kuzenin ossye girdi ve o kadar da iyi bi sonuc alamadik ama bu sene tercih yapmak da istiyoruz.
ben bu olaylardan baya bi uzak kaldigim icin, bu sene ossye girenler veya dikey geciş düşünenler veya yapmiş olanlar bunun aritis eksisi hakkinda bilgi verebilir mi?

mesela aklimizdaki bi kac soru,
dikey gecis sinavlari pek de zor gozukmemişti bana ama bu kadar kolay olmasi bi dezavantaj olusturuyor mu? ya da ne kadar bi dezavantajı var?
eskişehir icin kolay gibi duyum aldik, bu ne kadar dogru, ya da sehir efsanesi mi?

2 yilliga kaydolup, dgsye kasmak mi, yoksa 2. defa ossye kasmak mi daha kolay olur?

yardimci olursaniz sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

meraba.

öncelikle okulu bizzat arayıp ya da sitesinde nerde varsa sorup öğrenmeniz lazım. her üniversiteden her üniversiteye geçilmiyor.

Osmangazi'yi bilmiyorum ama Anadolu Üni çevre illerden, notu böyle über süperse alıyor.

Dikey geçişten ziyade, üniversite içinde yatay geçiş çok daha kolay.
Ben bizim üniden örnek vereyim : sayısal her bölümden sayısal her bölüme geçilebiliyor. Tek gözetilen şey not ortalaması. 1.sınıfta oturup, 4 derse kasıp 3.00 ve üstü bi notla çevre müh'den bilgisayara geçen bile var.
Talebe bakıyo.

Tekrar öss'ye girme konusundaysa, o da bi seçenek de, eğer çalışıcana inanıyosa. Daha kötü sonuç çıkaran da var.

Bi de bu sene kontenjanlar arttı. Ciddi ciddi bol keseden atın : )
Sosyal ağlarda paylaş

valla iki yıllık okuyup dgs ile 4 yıllığa geçiş kolay olsaydı kimse öss ye kasmazdı böyle de bişey var yani :) özel uniden özel uniye geçiş devletlere göre daha kolay diye biliyorum ben. bu sene sonunda bende gireceğim ama doğru dürüst bir bilgim yok. 2. kez girmediyse eğer bahsi geçen kişi bir defa daha öss ye kassın derim ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

hangi sınava gireceksin kingpin?

DGS ye arkadaşım hazırlanıyordu baya bi bilgim var.
Öncelikle sorular çok ama çok kek altyapısı olan biri çok rahat yüksek puanlar çekebilir.
Sınavın kötü yanı çok abuk subuk sorular var.Bulmaca soruları var işte kedi kimin kedisidir ayşe de kedi varsa fatmanın yaşı kaçtır gibi abuk subuk sorular.
Kontejyanlarda çok az.Ama kasan biri iyi bir yere geçer.Manisa işletmeden galatasaray işletmeye geçen adam var.

DGS biraz daha risk Öss ye göre.Kontejyanların çok az olması (işletmeler 8 kişi alıyor mühendislik falan 2kişi) çok etkiliyor.Tecihlerde önce yapılıyor sonra sınava giriyorsun.

Sene kaybetmek gibi bi derdi yoksa ÖSS ye girsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...