Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski Türkler ile ilgili


Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

Şimdi elimizde çok çeşitli Türk mitleri var. Bunlardan bir setting çıkaramazmıyız. Böyle ilgili, yapabiliriz diyen kişilerle.

Enteresan ve güzel olur gibime geliyor.
Büyüler, sınıflar, yetenekler bir sürü kaynak bulabiliriz.
Eheh böyle koruma için muskalar, abartırız papaz büyüleri filan.

Kaynak konusunda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum açıkcası.
3-4 sene önce Türk mitlerindeki fantastik yaratıklar hakkında bir çalışma yapmıştım ve bir çok kaynağa ulaşmıştım ve ekstra bir sürü bilgiye.
Ben olabilir diyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Setting yapımı zor bir is..Türk bi setting bildigim kadarıyla yapılmadı simdiye kadar(basılan bir kitap)ben ve arkadasım sadece turk ve hun kültüründen yararlanmayan herseyi kullanan bi setting hazırlıyoruz..
KarazaR
Yapım asamasında ama zamanı geldiginde Türkcon icin kardes setting olucak..
Ciddi bir ise girismek isteyenleri burda toplayabiliriz...hatta bilgisayar bölümünde bilgisayar oyun sitesi cıkarmak isteyen bir tayfada var..birlestirip eski gameshow tarzı bisey cıkartılabilir..hem destek saglanmıs hem bazı calısmalara girilmis olur..Bu baslıgı devamlı inceliycem gelen destek ve ilgiye göre amatörden cıkarmaya ugrasabiliriz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Detaylardan bahsetmem şu an mümkün olmasa da İstanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları'nın yaratıcısı Özgür Özol'un bu yönde ciddi girişimleri var. Yakında işler biraz daha netleşince duyurusu yapılır sanırım.

Setting hazırlamak konusunda, deneyimli insanların yürüttüğü farklı projeler mevcut şu an. Üstelik işin yaratıclık boyutu kadar yöntembilim faaliyetine de önem veriyorlar. Yani bir yandan setting üretirken, diğer yandan da gelecek kuşakların daha ileri çalışmalar yapabilmesine yardımcı olacak kimi belgeler, rehberler vs. hazırlıyorlar.

Demem o ki kendi kültürümüzden hareketle setting yaratmak için, işin felsefi ve bilimsel altyapısını da titizlikle göz önünde bulunduran bir kıpırdanma gelişiyor.

Hatta bu geliştirici takımlardan biri önümüzdeki aylarda yeni elemanlar alacak. İstanbul'da yaşayan ve gerçekten ama gerçekten disiplinle çalışmak isteyenler varsa beni haberdar etsinler. İçinde bulunmaktan memnuniyet duyacağınız bir toplulukla sizleri tanıştırabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
ofis çalışmadığı için imla hatalarında ötürü özür...

Benimde kafamda eski tüeklerle ilgili bir çalışma vardı. daha doğrusu bir türk savaşcısı ile masa üstünde oynamak istemiştim. Bahsedilen horde kitabi da beni kışkırtı. Ama orada anlatılan daha çok moğol ağarlıklı ve bir batılı gözü ile oryantal imgelerde var. Bu yüzden de kafamdakı türk-hun akıncısı fikrini orada bulmadım, tanrılar ve inanç yetersizdi, arka plan ve hordenin yenilmesini saçma buldum v.s.

kaç sene oldu 7 senemi, orta okuldaydım galiba,tarihi alta yapıyı oluşturmak adına tarih kitapları almıştım, zaten tarih ana ilgi alanlarımdan biri, şimdi türk mitleri ve tanrıları ile ilgili bir kitapta buldum,üniversitenin kütüp hanesinde tam bu işlere uygun kitaplar vardı v.s.

Kafamdakı olay, horde bölgesi içinde ve onları tüm varlığı ile kabul etip, "ergenekon" tarzı bir yaratılış ve doğuş miti ile diyarlara dahil etmekti -FR- tabi nerde eski d&d, nerde FR. ama belki bu yeni hikaye akışı içne daha iyi adepte olabilir ve bizde has-türk akıncısı olarak at sürebiliriz.

Tabi nerede bizde eskisi kadar vakit, keşke uğraşabilsek. ama yapmak isteyen, uğraşacak olanalara, vaktim olduğu kadar yardım etmek isterim. Sanırım bu konu başlığında fikirlerimizi paylaşa biliriz. Bende şu anda evi toplamaya çalışıyorum, eğer eski notlarımı bula bilirsem, fikrinize sunarım, artık ilginize kalımış.

Tarkan-malkoç kılışesinden uzak,
osmanlı ıvır zıvırını içermeyen,
doğru kaynaklardan yaralanan (-çok güzel ingilizce kitaplar mevcut -mesela ospery yayınları- okulun kütüphanesinde vardı ve ben iskit kadın svaşcıları ile ilgili güzel bilgiler edinmiştim mesela bunlar bile ayrı bir sınıf olarak yaratıla bilir. ok ve yay yaıplarına kadar ince ayrıntılar mevcut, at üstünde savaşma ve düşme teknikleri,kılıç teknikleri v.b.-)
eski ve herkesin bildiği türk metinlerine dayanan, hatta dede korkut bile kulnanıla bilir....

gibi uzaya bilecen nüanslar ile böyle bir proje güzel ola bilir ve eklemeler yapmaktan zevk düyarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

at üstü savaşçı bi şekilde uydurulurda, maceralarda binek hayvanları pek geçmez genelde. at üstünde savaşan bi kaç prc var kimsenin aldığını hatırlamıyorum.

atlı savaşlar pek yaşanmaz genelde, yaşansada nadirdir bi char ı ona göre yapmak lüzumsuz olabilir.

şamanları yapmak eğlenceli olur ama :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Biz mesela oyunlarımızda Geçmişi ve günümüzü harmanlayarak oynadıklarımız olmuştur.

(Küçük Bir Örnk: Osmanlı gemisini düşünün. Yelkenleri var dümeni var osmanlı amblemi var içindekiler upgrade uğramış yeni çeriler. vs. ve en büyük değişiklik uçarak haraket ediyor.) Biraz basit gelebilir ama senaryo içerisinde o atmosferde güzel bir hava hakim oluyor. Bu gibi değişiklikleri herşeye yorabilirsiniz.

Çiziminide yapmıştık eğer bulursam link atarım buraya.

Türk ler açısından belirli bir zaman dilimi değilde geniş bir zaman dilimini ele alırsak eğer güzel bir konu ortaya çıkabilir. Yaratıcılıkta sınır yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...