Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Selam arkadaşlar; Kuzenime laptop alacağız. 2000 ytl civarlarında en uygun ekran kartı içeren notebooklar nvidia 8600 veya 9500 ile geliyor. Bu kategoriye en çok uyanlar Dell Inspiron serisi. Ayrıca Dell Xps serisi de birkaç tane model içeriyor. Dell Inspiron serisi bilgidiğim ve test ettiğim kadarıyla çok ısınıyor. Yaz sıcağında yüksek performansta işlemci 70 derece civarlarında olabiliyor veya geçebiliyor. Düşük performansta ise 55-60 civarlarında oluyor. Inspiron serisini almak istemememizin tek nedeni bu. Onun dışında çok ideal bir seri. Bu sıcaklık hakkında sizce saplantılı olmalı mıyım? Bu sıcaklık olayı beni Inspiron serisinden vazgeçirmeli mi? (Örnek) Xps serisi Santo Rosa'lı core 2 duo ile geliyor. Santa Rosa bildiğim kadarı ile düşük güç tüketimi olan ve az ısınan bir seri. Bu yüzden mükemmel bir tercih. Kötü yanını bulamadık, yalnız biraz az modeli var ve az bulunuyor. Bulamamaktan korkuyorum ve Xps serisi kullanan hiç görmedim. Artı ve eksileri bildiğiniz var ise yazarsanız çok sevinirim. (Örnek) Bunun yanında 1-2 Asus modeli de bulduk, onları da tercihlerimiz arasına aldık. Asus notebook için var ise bildiğiniz artı ve eksilerini yazarsanız sevinirim. (Örnek) Yine çok önemli bir nokta laptopun kullanılacağı yerde bazı laptoplar wireless'a erişemiyor, bazı kaliteli laptoplar erişiyor. Benim geçen yıl arkadaşıma seçtiğim bir Dell Inspiron serisinde Intel Pro Wireless alıcısı vardı, arkadaşım 1 yıldır erkekler yurdunun interneti yavaş ve sorunlu olduğundan yan binadaki kızlar yurdunun internetine diğer kimse laptopu ile bağlanamazken internete rahat rahat bağlanabiliyor :). Yeni Dell serilerinde wireless olarak sanırım Intel Pro Wireless harici birşey kullanmışlar, "DELL 1395 802 B/G", gibi. Bu wireless alıcısı da kaliteli midir acaba? Bu konuda bilginiz var mıdır? Son olarak belki pek mühim değil ama, 8600 ve 9500den sonra çok kaliteli notebook grafik kartları çıktı, yalnız bunlardan hiçbirine rastlayamadım. Birtek monster bilgisayarda 8800M kartına rastladım ki o da 3000 ytl, fiyatı bize göre fazla. Mesela şurada ekran kartları iyiden kötüye doğru sıralanmış. Sli kartları çıkardığımızda bile gerçekten çok kaliteli modeller beliriyor. Acaba neden bu kartları notebooklarda göremiyoruz? Bu grafik kartlarını içeren uçuk fiyatlı olmayan notebooklar var mıdır?
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 genel olarak şöle bi öneri veriim: fujitsu siemens'in özellikle ince tasarımlı laptoplarından uzak dur, ısınma yüzünden türlü sorunlar çıkarıyolar. toshiba, acer ve hp tavsiye ederim. (acer dışındakilerde de kalın olmayan tasarımlı modeller var, bunlar da ısınıyo tabii, ama fujitsu siemens gibi abuk subuk dağılmıyolar.)
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Dell kafamıza çok yattı gibi. HP'nin tek bir bize uygun modelini buladildik o da http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30446 17" olması biraz taşıma hantallığı yaratıyor ama tabi bir yandan da büyük ekran iyi, zaten fazla taşıyarak kullanmayacak. Bize uygun başka bir HP modeli ulamadık. Pek çeşidi olmaması bizi biraz soğuttu. LG modeli bulduk 2 tane bir de. Siemens filan bakmadık zaten. Kullanacağı yerdeki bir arkadaşı Acer laptopu ile wirelessa bağlanamıyormuş. Ondan Acer da almamayı düşünüyoruz. Toshiba çok pahalı. Evet kaliteli laptop üretiyor ama pahalı. Ondan Dell en iyi seçim gibi.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 hmm, dell'de de ısınma problemi oluyo, ama fujitsu siemens gibi değil tabii :) dell aldıysan klavyeye dikkat edicen. ısınıyo bozuluyo, hafif darbe alıyo, tuşu kırılıyo bozuluyo... ööle yani :)
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Evet klavye tuşları çok hassas bende farkettim. Yalnız arkadaş, yurttaki 3 arkadaşı ile laptopunu birlikte kullandığı halde 1 yıldır sorun olmadı. Benim kuzen daha dikkatlidir böyle konularda. Xps alabilirsek bir de yaşadık bence. http://www.notebookreview.com da dediğim Dell Xps en çok tercih edilen 2. sırada yer alıyor. 1. sıradakini bulamadım zaten.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 ben de xps 1330 almayi du$unuyodum, ama gecen gun kiz arkada$imin eski laptop unu alma durumu cikinca vazgectim. 13" lukler arasinda 1330 imba gibi, 15.4" de cok guzel makine. XPS in led tabanli lcd li modelleri Turkiye'ye geliyor mu ara$tirmak lazim.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 XPS'ler zaten Inspiron'lardan bir cit yukaridadir daima. Ama fiyat olarak da oyledir. Oyun oynayacaksa, 17' daha mantikli. Tasinmasi hantal diyosun ama sonucta oyun oynamak var oynamak var. Madem oyun oynayabilmek icin o kadar paraya kiyiyo, o zaman 17'lik alsin da bi seye benzesin. Yok ek olarak LCD alirim diyosa, tabi onun bilecegi is... Bi de Laptop'ta oyun modasi gecti artik. Desktop aliyosun, sonra minicik bi laptop aliyosun, ozellikleri dusuk olan. External HDD aliyosun ve hayat cok daha guzel oluyo. Son olarak da o guzel ekran kartlari niye laptop'ta yok? Cunku enerji tuketimleri cok fazla, cok fazla isiniyorlar ve boyutlari kucuk makinelere gore degil (bazi modeller butun sorunlari icerirken, bazilarinda bu saydiklarimin sadece biri vardir). Haliyle laptop ureticileri de risk almak istemiyor.
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 said: Oyun oynayacaksa, 17' daha mantikli. Tasinmasi hantal diyosun ama sonucta oyun oynamak var oynamak var. Madem oyun oynayabilmek icin o kadar paraya kiyiyo, o zaman 17'lik alsin da bi seye benzesin. Yok ek olarak LCD alirim diyosa, tabi onun bilecegi is... Zaten kuzen de benim makina gibi bir desktop toplamamı daha çok istiyor ama kullanacağı yerde desktop kullanabilme şansı yok mecburen laptop alacak. En azından 2 yıl da kesin orada olacak, 2 yıla zaten desktop da alsak laptop da alsak eskiyecek. Ondan laptop alalım 2 yıl belki 3 yıl kullansın onu rahat rahat. said: Oyun oynayacaksa, 17' daha mantikli. Tasinmasi hantal diyosun ama sonucta oyun oynamak var oynamak var. Madem oyun oynayabilmek icin o kadar paraya kiyiyo, o zaman 17'lik alsin da bi seye benzesin. Yok ek olarak LCD alirim diyosa, tabi onun bilecegi is... 8600 ekran kartıyla 17" monitörde süper bir keyif yapamazsın ki, ekran ne kadar küçük olursa çözünürlükten o kadar rahat edeceğin için o kadar fazla performans alırsın. Ayrıca bende öyle diyorum aslında sana katılıyorum, film izlerken de 17" çok iyi, çünkü kuzene benim arşivi external hdd alıp ona kopyalayacaz. Ama 17" görünüş olarak gerçekten çok hantal. Mini laptop modası olan şu yıllarımızda mersine tersine olayı gibi 17" almak da pek mantıklı gelmiyor bana sanki. 15,4 iyi gibi ondan. Haksız mıyım? said: 13" lukler arasinda 1330 imba gibi, 15.4" de cok guzel makine. XPS in led tabanli lcd li modelleri Turkiye'ye geliyor mu ara$tirmak lazim. Led tabanlı?
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 8600 17' yeter ama oynayacağı oyuna da bağlı. En son model oyunları süper oynamak istiyorum ben diyorsa laptop baştan yalan onu söyliym. Genelde laptop ekran kartlarının driverları falan yenilenmez o yüzden normal desktop kartları yeni driverlarla daha iyi performans alırken laptoplar yerinde sayar. 1 yıl sonra adam gibi hiçbirşey oynayamamaya başlar. Tabi ne oynamak istediğne göre değişiyor bütün olay.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 backlit led i$te, daha ince, daha hafif, daha yuksek kontrast.
kfg Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 eger 15inç düşünürsen, ben asus m51sn aldım yeni... ram'i de 4gb yaptım ama vista32bit sagolsun 3gb olarak kullanıyorum... su ana kadar performansı efsane, mass effect 1280x800 en yuksek ayarlarda hic takılmadan oynuyorum... age of conan ı, yine 1280x800 sm3.0 kullanarak medium'da hic takılmadan oynadım... su ana kadar deendigim oyunlar bunlar bir tek... eksen'de 1399dolar +kdv... oneririm direk... @venator, laptopvideo2go sitesi nvidia kartlar icin son driverları uyarlıyor... ben son driver'ı kurdum, cok rahat calısıyor, sorunsuz... age of conan ilk actıgımda bu driver'la sorunlu guncelleyin demisti, ondan guncellemistim laptopvideo2go'dan zaten...
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Onlar unofficial ama işte, o driverlarla laptopun çalışırken bozulsa ve eğer geri alamazsan ve de yakalarlarsa garanti falan kalmaz, yoksa herşeyin çözümü var tabi :)
kfg Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 eheh oyle tabi abi, de bayagı yaygın yani =), forumları falan da kalabalık, o pek sorun olmasın yani, yoksa laptop icin ekran kartı olayı cok kotu durumda...
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 @kfg Wireless çekişi nasıl? Normal laptoplara göre iyi çekiyor mu acaba? Bir de batarya ömrü? Normal kullanımda böyle internet yazı yazma filan kaç saat gidiyor?
kfg Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 wireless cekisi oldukca iyi, baglanmaya calıstıgım agları son seviyede gordu hep... pilini hic sonuna kadar kullanmadım ama pilde calıstırdıgımda, kosede %96 iken, 2saat 15dk diyordu, onlar biraz yalan olabiliyor gerci eheh...
leoneo5 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Bulabilsen de Alienware laptoplardan alabilsen keşke...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 alienware'ı 2000 ytlye nası alacak?
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Öyle uzaylı işi istemeyiz :P Uzaylılar kazıkçı
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2008 kazıkçı değil yav hakkını veriyor =d
Öne çıkan mesajlar