Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e Destek Kampanyası!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Murat Belge said:
Türkiye’de sıradan bir laik Müslümanlar’dan, sıradan bir Boer’in bir zenciden nefret ettiği kadar nefret ediyor, onun kadar küçümsüyor, onun gibi, o aşağılık yaratıkla aynı mekânda bulunmaktan kaçınıyor.

Fail
Mesaj tarihi:
Sg-1 şimdi sana göre bir kısım cemaatçi ülkeyi şeriat yönetimi haline getirmek istiyor ya da kendi istediği kılıfa sokmak istiyor. Peki bu kesimden kasıt hangi kesim bilmiyorum ama , avrupa birliğine girmek isteyip de bu yapıya nasıl sokucaklar bu ülkeyi orasını merak ediyorum.

Onun dışında gene dediğim gibi cemaatçi kesim idyerek hangi kesimi diyorsun bilmiyorum ama , başını örten kızların eğitim hakkını almalarını isteyenler mi ortamı cemaatçi yapıya sokmaya çalışmış oluyorlar yoksa tüm kadınların başları örtülecek diyenler mi ?. Ya da bunu isteyen istediği gibi algılamaya mı çalışıyor , öylemi gösterilmeye çalışılıyor ?.

Ülkede birçok şeyin siyasi taraflılıktan dolayı saptırıldığını , olmadığı gibi gösterildiğini cümle alem biliyor.

En azından ben Hürriyet gibi gazetelerde nasıl insanların kışkırtılmaya çalışıldığı saçma sapan yalan haberlerin manşetten yaınlandığını görüyorum. En basit örnek "kadehte bile içki içilemicek içki yasağı" Yalan haber yapıp yapıp yerlerine oturuyorlar. Hangi kesimden olursa olsun böyle yalan haberler yapanlar çok , hem de yüzsüzce. İnsanları karşı karşıya getirip ortamı germek üzerine yayın ve haber yapanları hep beraber seyrediyoruz. Aldanan var aldanmayan var.
Mesaj tarihi:
Avrupa Birliği lafıdır gidiyor, 17 Aralık 2004'ten beri AB'ye giriş adına ülkede atılmış tek bir adım gösterir misin bana? Uyum yasalarının yarısı Ecevit-Bahçeli-Yılmaz döneminde çıktı bu ülkede. AB'ye giriş hedef diyoruz, ortada hiçbir atılım yok, ben nasıl inanacağım şimdi, lafla peynir gemisi yürür mü?
Ha zaten AKP'nin gizli ajandasına bırakmadan AB kendisi baltalıyor zaten bizi. Fransa'da cumhurbaşkanı AB adayı ülkelerin AB'ye girmelerinin halk onayıyla mümkün olabileceği yasayı onayladı. Yani sen ağzınla kuş tutsan da Fransız madam ve mösyöleri hayır dedi mi giremiyorsun. Al işte AKP için tam zil çalıp oynanacak, ekmeklerine yağ sürecek bir olay.

Cemaatçi kesimden ne kastettiğimi iyi biliyorsun, basınından tut derneklerine kadar bugün memleketin her yerinde bir kanser gibi çoğalıyorlar. Üniversiteye türbanla girmek masum bir özgürlük isteği olabilir, ama iyi okuyunca büyük planda küçük bir adım sadece. Ha ayrıca bu ülkede o öcü gibi korktuğunuz laiklerin sıradan dindar vatandaşlar üzerinde "kamuda din olmaz" dışında ne gibi bi dini baskısı var? Dönüp dolaşıp tek argümanınız ünide türbana geliyoruz. O bahsettiğiniz laik baskının başka da bir örneği yok memlekette.

Hürriyet gazetesinin haberlerinin son beş sene içinde dalgada savrulan kayık misali oradan oraya gittiğini ben de biliyorum. Ancak yine de son dönemde "kadehte içki satışı" geyiği dışında öyle acayip derecede çuvalladıkları hiçbir haberleri olmadı, onda da özür dilediler zaten.
Yani ikinci bi kadehte içki geyiği bul, hep beraber sövelim Hürriyet'e.
Ama hükümetin eleştirilmesinin suç olduğu bu baskıcı dönemde, "hükemete niye küfrediyorsun" diye gözaltına gazeteci alındığı bu dönemde, patronlarının her an dönme ihtimaline rağmen, yazarları iyi direniyorlar.
Mesaj tarihi:
Murat Belge said:
Türkiye’de sıradan bir laik Müslümanlar’dan, sıradan bir Boer’in bir zenciden nefret ettiği kadar nefret ediyor, onun kadar küçümsüyor, onun gibi, o aşağılık yaratıkla aynı mekânda bulunmaktan kaçınıyor.

EPIC FAIL
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Avrupa Birliği lafıdır gidiyor, 17 Aralık 2004'ten beri AB'ye giriş adına ülkede atılmış tek bir adım gösterir misin bana? Uyum yasalarının yarısı Ecevit-Bahçeli-Yılmaz döneminde çıktı bu ülkede. AB'ye giriş hedef diyoruz, ortada hiçbir atılım yok, ben nasıl inanacağım şimdi, lafla peynir gemisi yürür mü?
Ha zaten AKP'nin gizli ajandasına bırakmadan AB kendisi baltalıyor zaten bizi. Fransa'da cumhurbaşkanı AB adayı ülkelerin AB'ye girmelerinin halk onayıyla mümkün olabileceği yasayı onayladı. Yani sen ağzınla kuş tutsan da Fransız madam ve mösyöleri hayır dedi mi giremiyorsun. Al işte AKP için tam zil çalıp oynanacak, ekmeklerine yağ sürecek bir olay.

Cemaatçi kesimden ne kastettiğimi iyi biliyorsun, basınından tut derneklerine kadar bugün memleketin her yerinde bir kanser gibi çoğalıyorlar. Üniversiteye türbanla girmek masum bir özgürlük isteği olabilir, ama iyi okuyunca büyük planda küçük bir adım sadece. Ha ayrıca bu ülkede o öcü gibi korktuğunuz laiklerin sıradan dindar vatandaşlar üzerinde "kamuda din olmaz" dışında ne gibi bi dini baskısı var? Dönüp dolaşıp tek argümanınız ünide türbana geliyoruz. O bahsettiğiniz laik baskının başka da bir örneği yok memlekette.

Hürriyet gazetesinin haberlerinin son beş sene içinde dalgada savrulan kayık misali oradan oraya gittiğini ben de biliyorum. Ancak yine de son dönemde "kadehte içki satışı" geyiği dışında öyle acayip derecede çuvalladıkları hiçbir haberleri olmadı, onda da özür dilediler zaten.
Yani ikinci bi kadehte içki geyiği bul, hep beraber sövelim Hürriyet'e.
Ama hükümetin eleştirilmesinin suç olduğu bu baskıcı dönemde, "hükemete niye küfrediyorsun" diye gözaltına gazeteci alındığı bu dönemde, patronlarının her an dönme ihtimaline rağmen, yazarları iyi direniyorlar.

Fransanın nasıl önlemeye veya zorlaştırmaya çalıştığını sen zaten yazmışsın. AB ile ilgili işlerin daha yavaş gerçekleştiği doğru ama bunun etkenleri olduğu da bir gerçek. Ben burda sadece hükümet yavaş gitmek istiyor diyemem , onun dışında açılan fasılların azlığından birçok kez sadece türkiye içi değil uluslar arası konuşmalarda da hükümet sözcüleri veryansın ettiler. Bu AB den uzaklaşıldığını ya da vazgeçildiğini kesinlikle göstermez.

Cemaatçi kesim dediğini bilmiyorum kimin ne cemaatinde olduğunu da bilmiyorum burda birçok kişi mesajlarımdan ya da fikir ayrılığımdan dolayı nekadar yalan iftira atmış olsada uzaktan ya da yakından hiçbir alakam yok. Aynen sizin gibi haberden tv den etraftan duyrarım ederim. Onların amaçlarını veya yetkili olanlarının amacını bilmem , kimse bilemez. Ortada olan gerçekler var. Bu tarz bir iş için önce bu ülkenin anayasasını o şekilde değiştirmen gerekir. Bu anayasanın zaten koruyucu ve değiştirilemez maddeleri ile korunmakta. Bu tarz amacı olanlar olabilir ama bana göre hiç de sandığınız gibi hükümetin amacı değil. O amacı olanlar zaten milletin iradesi ile barajı aşamayacak hale geldiler. Yeni dünyada ve özellikle türkiyedeki muhafazakar ve diğer insanların hiçbiri ne şeriat yanlısı ne de sempatizanı bunu anlamamak isteyenler ya da böyle olmadığını iddia edenler aynı şeriatı isteyenlerin azınlığında olan bir gurup ve aynı onlar gibi fanatik kişiler.

Bu ülkede dinci - laikçi ya da Cumhuriyetçi - şeriatçı kavgası yok , bunu böyle göstermek isteyenler var. Asıl kavgalarının maskesi bunlar , kavganın tek sebebi "güç - idare etmek - koltuk" . Önce bunları bilelim ondan sonra tartışalım. Hayali yaratılmış gündemler ve söylemler üzerinden bir yalanı tartışmış oluyoruz. Okadar anket yapıldı soruldu , ülkede şeriatı isteyen kişi sayısı çok çok azınlıkta , işte onlara fanatik diyebilirsiniz.

not: Bunların dışında niye söylemedi etmedi demesinler diye yazıyorum. Hürriyetin o haber dışında birçok fos çıkan yalan yanlış haberi var. Bu konuda beni lütfen uğraştırma. Daha bugün delillerle iligli yaptıkları haberin gerçeği yansıtmadığı ve yasalarda var olan birşeyi yokmuş gibi haber yapmaları var. Bunu yapan sadece hürriyet değil tabi , insanları kışkırtmak için yapılan bir örnek daha veriyim. Bir alışveriş merkezinde ulu orta mağaza kenarında namaz kılan insanın boy boy haberini yapmışlardı. Sonra ne oldu turist arap olduğu öğrenildi. Haberlerin amacı çok belli.
Mesaj tarihi:
semdinli savcisi genelkurmay baskanini sorgulamaya kalkti elinde hic bir delil olmadan.

sonra sagdan soldan okudugunlada cok haraket etme bence, semdinli olayini cok iyi bilenlerinden dinlemis biri olarak cok guzel bir pkk oyunu donuyordu orada neyse.

Horizon said:
diablotg said:
Horizon said:
Bu ülkede bunu yapabilene cesaretli derler. Kolay değil o mevkideki insanları gözaltına alıp tutuklamak.

cesaretli değil o adam , arkasındaki destekten dolayı şımarmış . . . yoksa hiç bi halt yiyemez hıt desen kaçar

Ben bu dediğine emin değilim diablo , şemdinli savcısına neler olduğunu biliyoruz.
Mesaj tarihi:
Matama doğal olarak gördüklerimiz ve okuduklarımızla konuşuyoruz. Gerçeği açıklanmış olsa idi bu yorumları tabiki yapmazdık. Ben gerçeği bilemem ama sen belgesiz diyorsun. Bana göre hayır belgesiz değil , genel kurmay başkanının o çocuklar iyidir gibi bir açıklaması olmuştu bunun üzerine savcı harekete geçti. Bu da hiç anormal bir hareket değil bence. Burda başkanın o laf ile asıl amacı ve niyeti neydi tabiki onu bilemeyiz. Ağızdan yanlış çıkmış ya da yanlış anlaşılmış bir söylem de olabilir.
Mesaj tarihi:
@Horican,
Yukarıda da söyledim, AB konusunda lafa değil işe bakarım, o en zor ekonomik şartlarda bile 3lü koalisyon o kadar uyum yasasını çıkardı, tek başına gelmiş bir hükümetin 2 senede bu işten cayması bana hiç mantıklı gelmiyor. Kaldı ki, son 15 yılda bu memlekette bir hükümetin olabileceği en güçlü günleri yaşarken, 3lü koalisyonun bile yaptığını yapamayıp, elindeki gücü bambaşka olaylara kanalize edip sürekli birileriyle sürtüşme ve çatışma içinde olması rastlantı mıdır? Bence değildir, bu adamların hedefi ne AB'dir, ne Kıbrıs'ta kalıcı çözümdür, ne de PKK'yla ciddi mücadeledir (bak, sonbahardaki saldırılar bitti, PKK sanki yokmuş gibi davranılıyor, unutuldu gitti, halbuki adamlar doğu anadoluya yayıldılar, tekrardan güç topluyorlar). Bu adamların tek derdi arka bahçelerine, yani geldiklere yerlere, cemaatlere taviz ve kolaylık vermektir.

Sen cemaatçiliği TV'den biliyor olabilirsin, ama ben 2 sene kıyısında yaşadım, kapısından döndüm. O derin dipsiz kuyuya baktım, düşmekten/itilmekten kendimi son anda kurtardım.
Bu cemaatler mason dernekleri gibidir, sana kaşıkla verirler, destek olurlar, yüceltirler. Zamanı geldiğinde de sen kepçeyle vermeye başlarsın. Ve işin garibi, beynin öyle yıkanmıştır ki senden bi kepçe alırlarken ikinciyi isteseler onu da verecek durumdasındır. Senden aldıkları yardımlarla daha fazla kendilerine uyan adam ararlar.
Bugün hükümettekilerin "biz o gömleği değiştirdik" demeleri bu yüzden bana palavra gelmektedir. O gömleği giyen, tamamen dışlanıp, unutulup, kendine yeni bir dünya ve piyasa yaratmayı göze almadığı sürece o gömleği çıkaramaz. Çıkarmadıkları da 6 yılda kabak gibi belli oldu. Hükümetin destek verdiği cemaatlerin, hadi şeriat demeyelim, dini bir yaşam tarzını dayatan, içlerindekilerin öyle yaşamalarını isteyen gruplar olduğunu ve ellerine fırsat geçse içlerindeki bu sözlü yasaları yazılı olarak dayatacaklarını bilmek için de benim yerimde olmana gerek yok sanırım.

"Bu ülkede dinci-laik kavgası yok" demişsin de Murat Belge'nin yazısını niye c/p'ledin o zaman? E bu kediyse ciğer nerde?
Evet bu ülkede dinci-laik kavgası vardır, hem de ta 1923'ten beri. Koltuk kavgası ise bu ülkeyi yönetecek rejimle oynamak için yapılıyor. Tamam, Kemalizm'in yerine öz Atatürkçülük'e dönmemiz gerek, ama bu din devleti denen zehrin panzehiri olduğu sürece imkansız. Önce bu memleketten cemaat zihniyeti kovalanmalı, sonra ilerlemeden, batılılaşmadan, çağdaşlaşmadan bahsedebiliriz. Yoksa dinci geçmişi olanların bizi taşıyacağı tek bir yer vardır, o da ne AB'dir, ne de muasır medeniyetler seviyesidir.

Hürriyet'in yalan haberciliğinden örnekler istedim, isteğimi tekrarlıyorum, beklemedeyim. Linkli olursa sevinirim.
Mesaj tarihi:
İDeolojik kaygılar herkesin beynini sulandırıyor( Aman tanrım! Heme bir yazı okuyup ona âdeta bir ideoloji biçtim!). Yakında belli olur neyin ne olduğu kimse dertlenmesin kanaatimce...
Mesaj tarihi:
eheh internet ne garip bi yer. sen git hayatını tarihe, sosyolojiye ada, türkiye üzerine onlarca kitap yaz, iletişim yayınlarını kur, dergilere, gazetelere yüzlerce makale yaz, üniverstelerde edebiyat, tarih, sosyoloji üzerine dersler ver..sonra forumun tekinde daha ne hayatı tanımış, ne sosyolojiyi anlamış veledin biri senin yazından bi parça alıp altına "epic fail" yazsın ve kendiyle gurur duysun.
Mesaj tarihi:
sir said:
eheh internet ne garip bi yer. sen git hayatını tarihe, sosyolojiye ada, türkiye üzerine onlarca kitap yaz, iletişim yayınlarını kur, dergilere, gazetelere yüzlerce makale yaz, üniverstelerde edebiyat, tarih, sosyoloji üzerine dersler ver..sonra forumun tekinde daha ne hayatı tanımış, ne sosyolojiyi anlamış veledin biri senin yazından bi parça alıp altına "epic fail" yazsın ve kendiyle gurur duysun.
bizim köyde epic faile epic fail derler.

kusura bakma da, ben de yıllarca fizik okusam, onlarca kitap yazsam, iletişim yayınları kursam, dergilere gazetelere yüzlerce makale yazsam, üniversitelerde fizik kimya biyoloji calculus istatistik bilimum ders versem.. sonra "yerçekimi yoktur" desem, karşıma geçip epic fail derler.

bi insanın diploma sayısı söylediklerini doğru yapmıyo ne yazık ki.
Mesaj tarihi:
sir said:

Sen git belki hayatini tarihe sosyolojiye ada; belki turkiye uzerine onlarcakitap oku; belki ....; sosyaloji uzerine dersler gor. sonra forumun tekinda sadece kendi fikirlerini belirttigin icin bundada muhattap bile olmak istemedigin bi adamin sacma saan goruslerini esprituel bir dille elestirdigin icin, ne sosyoloji ne forum adabi anlamis veledin biri gelsin senin yorumunu asagilayarak sozde entellektuel imaj cizsin.

insanlari tanimadan yetilerini bilmeden atmamak laizm. her insanin yorum ve sorgulama hakki wardir. herkes ciddi ciddi saaatlerce yazi yazmak yorum yapmak durumunda deildir. adam sacma gelen bi kismi kendince yorumlamistir. illa altina "ah monserim cok bi banal" diye senin gibi libos tarzda cevap yazmak zorunda deildir.
Mesaj tarihi:
fizban said:
sir said:
bizim köyde epic faile epic fail derler.

kusura bakma da, ben de yıllarca fizik okusam, onlarca kitap yazsam, iletişim yayınları kursam, dergilere gazetelere yüzlerce makale yazsam, üniversitelerde fizik kimya biyoloji calculus istatistik bilimum ders versem.. sonra "yerçekimi yoktur" desem, karşıma geçip epic fail derler.

bi insanın diploma sayısı söylediklerini doğru yapmıyo ne yazık ki.

PWNANZAAAA!!
Mesaj tarihi:
Ben dediklerimin ve düşüncemin arkasındayım , dediğin gibi bir çaba olsaydı bu ülkede cidden çok farklı olurdu. İlerisi içinde kesinlikle mümkün değil , halk desteği olmadan birşey yapamazsın. Halk da o tarz birşeyi istemiyor.

Hükümetin doğru yanlış eksik tüm yaptıkları ortada. Ben yanlış yaptıklarından ülkeyi şeriaat devletine yada islam devletine dönüştürmeye çalıştırdıklarını görmüyorum. Ben kimseye zorla başını kapat , örtün , kısa etek giyme soyunma dendiğini , devletin bu tarz uygulamalar yaptığını görmüyorum. SÜrekli olarak haberlerde ya da bazı gazetelerde çıkan irticai faliyet diye gösterilenlerin çoğu vatandaşların nezninde yapılan şeyler ve yeni değil senelerdir var olan şeyler.

Eskiden şeriat elden gidiyor gurupları vardı şimdi Cumhuriyet Laiklik elden gidiyor gurupları var. Bu gurupların yapısının hiçbir farkı yok. Siyasi olarak kullanılan bir korku senaryosu alıp gidiyor. Herzaman tarihte örneklerini gördük. İnsanlar seçimlerde ( birçok kişi nekadar kömür yardımı vs. yüzünden desede ) bu tarz korku senaryolarını yemediğini kanmadığını gösteriyor. Gelecekte de bu saatten sonra emin olun bu insanlar bu tarz oyunları senaryoları yemeyecek , o devir geçti artık. İnsanlar yapılan işe bakıyor hizmete bakıyor. Burda kim ne derse desin şu ana kadar gelen hükümetlerin arasında en iyi işi , hizmeti yapan şu anki hükümet oldu. 4-4 lük değil tabiki hataları yanlışları vardır. Ama seçmek gerekiyorsa elindekilerin en iyisini seçersin. Daha iyisi çıkarsa alır seçimi gider. Hizmetle değilde başka yollarla hükümet sevdalıları da ellerine havayı alıp giderler.

Murat belgenin yazısında ayrımcılığı , çatışmaya dönüştürdünüz diyor zaten , anlatmaya çalıştığı o. Ben de aynısını diyorum ayrımcılık herzaman olabilir ama bunu farklı bir amaç için çatışma seviyesine getirenler öyle gösterenler var.

Hürriyetin yalan yanlış haberleri ile ilgili benden link bekleme hiç uğraşasım yok. Sen benden daha iyi bilirsin takip eden biri olarak. Oraya en basitinden bir haber yazdım zaten , sana yeterlidir başka hangi haber soruna.
Mesaj tarihi:
ahah forum adabını yiyeyim senin bonepart..bi eleştiri süzgeci, bi düşünce süzgecinden geçirmeden, en azından kaale alıp bi karşı argüman geliştirmeden "epik fail lolol" deme kolaycılığını eleştiririm, çünkü bu, sorgulama veya yorum yapmaya girmez, doğrudan "yetersizliğe" girer. yetemiyorsanız da eleştirilirsiniz, "yetin de öyle gelin" dersiniz, çok normal.

bu kadar düşük seviyeli ve genelde tembel, sabit fikirli gençlerden oluşan bi ortamda entelektüel imaj çizsem nolur çizmesem nolur. burada çizdiğim imajın bende ne değeri olur. beni anlayanlar anlıyo, onlar da anlamayanlara anlatsın işte =)

ikinci edit, fedaykin kusura bakma karıştırdım, alttaki paragrafı şöyle tekrar şeyedeyim.

@fizban: fizikle sosyolojiyi karşılaştırmak biraz zayıf olmuş, zira sosyal bilimlerde net ve kesin bir doğrudan, matematiksel bir doğrulanabilirlikten bahsetmek mümkün değildir.
Mesaj tarihi:
sir said:

"argumentum ad hominem"

fikri beyan eden ile fikir farklıdır, bağımsızdır.

ister imam ister hacı ister bilim adamı ister taraflı gariban bir akademisyen, hiç kimsenin beyan ettiği "HER" fikir doğru veya sorgulanamaz "reddedilemez" değildir.
Mesaj tarihi:
http://www.sabah.com.tr/haber,7B380D690E714C798E518CDBA9234FFD.html

Adalet Bakanlığı'nda Ergenekon'u yakından bilen bir yetkili, ABD Konsolosluğu'na gerçekleştirilen saldırının El Kaide'den çok Ergenekon koktuğunu ifade etti. El Kaide eylemlerinin soruşturmalarını bilen yetkili, iddiasını 5 maddede gerekçelendirdi..

1- MİLİTANLAR 'USTA' DEĞİL
"Şimdiye kadarki eylemlerinden biliniyor ki, El Kaide militanları uzunca süren bir eğitimden geçirildikten sonra eylemlere yönlendiriliyor. Dolayısı ile bir saldırı anında çok ustaca hareket ediyor çok etkili silah kullanıyor. Oysa konsolosluk saldırısında 3 militan 2 trafik polisi tarafından öldürüldü. Halbuki saldırganlar iyi yetiştirilmiş militanlar olsaydı belki de hiç biri öldürülemezdi."

2- EYLEM TİPİNE UYMUYOR
"Konsolosluk saldırısı El Kaide'nin artık klasikleşmiş hale gelen eylem tipine de uymuyor. Gerek benzeri Türkiye'de 2003'te yaşanan, gerekse İspanya'da, New York'ta, Londra'da gerçekleşen eylemlerde El Kaide nokta hedefi değil, hedefin de içinde bulunduğu geniş bir alanı kapsayan saldırı yapıyor. Oysa konsolosluk saldırısında hedef polis noktası. El Kaide olsaydı kamyonla girişe gelir ve büyük bir patlama gerçekleştirirdi. Üstelik El Kaide militanları hiçbir zaman silah olarak pompalı tüfek kullanmadı."

3- ÜLKÜCÜ VE HIRSIZ
"Eylemde öldürülen saldırganların kimlikleri de El Kaide militanlarının kimlik özelliklerine uymuyor. Saldırganlar Ülkücü ya da daha önce hırsızlıktan sabıkalı. Bugüne kadar yakalanan El Kaide militanlarının geçmişleri incelendiğinde ya sabıkasız ya da İslamcı eylemlerden gözaltına alınmış kişiler."

4- ERGENEKON'UN TAŞERONU
"Eylemi El Kaide'ye bağlayan tek bilgi saldırganlardan birinin isminin daha önce İBDA-C ile ilişkilendirilmesi. Ancak Ağrı'daki bir operasyonda Hizbullah'a ait örgüt evinde seri numarası Ümraniye'de ele geçirilen Ergenekon bombalarıyla aynı olan bombalar ele geçirilmişti. Ergenekon, Hizbullahçıları Ülkücüleri hatta PKK'lıları kullanmaya müsait. Hatta Tamil gerillalarını bile getirip kullanabilirler."

5- AMAÇ SORUŞTURMAYI SAPTIRMAK
"Bütün bu sebepler eylemin Ergenekon tarafından gerçekleştirilme ihtimalini artırıyor. Eylemin amacı da Ergenekon soruşturmasında gündemi değiştirmek ve soruşturmayı saptırmak. Doğrudan polisi hedef alan saldırı aynı zamanda Ergenekoncuların baş düşmanı olan ABD'nin desteklediklerine ya da ABD'yi destekleyenlere de bir gözdağı niteliğinde."
  • Yeni Oluştur...