oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 şu şekli nasıl yazdırırım? kullanıcıdan bi deger alıyor, o değer kadar satıra üçgen çiziyor. sonra üçgenin tersini çiziyor. normali sorun değil de yıldızları ortalama işi nasıl oluyor? bi metodu var mı? :S edit: şekil yanlış olmuş. doğrusu bu * *** ***** ******* ***** *** *
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 ehue bizim take home examin sorularından biriydi bu. ya da buna cok benzer bişey. hatta sadece 2 dongu kullanarak yapın demisti hoca. ama ben bilmiyorum nasıl yapıldıgını unuttum simdi kac sene gecti :P
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 değeri tek sayı aldırırsan; (n diyelim) ilk adımda, (n-1)/2 boşluk, 1 yıldız ikinci adımda, (n-1)/2-1 boşluk, 2 yıldız üçüncü adımda, (n-1)/2-1 boşluk, 3 yıldız ... 0 boşluk, n yıldız sonra loop u tersten.
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 toggie, 2 döngü kullanıyosun da. sorun o yıldızları ortaya yazdırarak şekli çıkarmak.. * ** *** **** ***** **** *** ** * bu şekli yazdırmada sorun yok..
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 fizban said: değeri tek sayı aldırırsan; (n diyelim) ilk adımda, (n-1)/2 boşluk, 1 yıldız ikinci adımda, (n-1)/2-1 boşluk, 2 yıldız üçüncü adımda, (n-1)/2-1 boşluk, 3 yıldız ... 0 boşluk, n yıldız sonra loop u tersten. ben de bunu düşünmekteydim ama n herhangi bi sayı. çift verince patlıyor sankim :S edit: o zaman da başka bi döngü yazmak gerek tekrardan. 4 for döngüsü.. daha az döngüyle yırtabilme şansı var mı?
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 n herhangi bir sayı olamaz ki, elinle kareli bi deftere çiz zaten ortalayamazsın asla üçgeni.
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 hmm doğru. peki yazdığın kodda her seferinde aynı sayıda boşluk bırakıyoruz gibi gledi bana. yanlış mı gördüm :/
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 3. satırda -2 boşluk oalcak, elim kaymış =)
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 sunu çok yapmak istedim document.write(ucgen) [fail olmus olabilir ama bu tarz bişeydi ( javascritp miydi bu) her neyse hehe]
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 pff beceremedim.. neyse sağolun..
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 bizim sinavda da cikmisti bu, yapamadiydim =(.
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 zamanında hoplayanmanda.com forumlarında (yanlış hatırlamıyorsam) Bone aynı istekte bulunmuştu. müm ile beraber bir algoritma yazmıştık c# ile.. hoplayanmanda forumu kapandı ama tim (di) belki bir yerlerde tutuyordur.. çıkarabilirse, işine yarar diye düşünüyorum..
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 maelstrom said: çok çabuk caydın yok aga uzun zamandır düşünüyorum.. C# kodu olsa daha süper olur zaten.. daha önce canımı sıkan bi soruydu.. yapamamıştım. tekrar baştan C# öğrenmeye başladım. aklıma da bu soru geldi işte... o kodu bulurlarsa süper olur valla. çok merak ediyorum çünkü.
di Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 int k = 7; for(t=1;t<=k;t=t+2) { //(k-t)/2 tane boşluk yazdır // t tane yıldız yazdır } t = t-2; for(;t>=1;t=t-2) { //(k-t)/2 tane boşluk yazdır // t tane yıldız yazdır } gibin bişi olması lazım. c hatırlamıyorum pek, kafadan yazdım ama doğrudur heralde. altı üstü iki döngü var : p
oper Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 hmm boyle oluyo herhalde... saol
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Çooook uzun zamandır hiç code yazmamıştım. Şöyle bir code yazdım tam olarak istediğin şey değil ama sonuçta senin istediğin sonucu veriyor. Code int j,i,k,s; k=10; for (j=1;j<=k;j++) { for (s=1;s<=k-j;s++) { printf(" "); } for (i=1;i<=(j*2)-1;i++) { printf("*"); } printf("n"); } for (j=k-1;j>=1;j--) { for (s=1;s<=k-j;s++) { printf(" "); } for (i=1;i<=(j*2)-1;i++) { printf("*"); } printf("n"); } P.S: Yazarken bir sürü şeyi unutmuş olduğumu farkettim ya. Bana bir kaç kitap ve kaynak adı söylerseniz biraz ders çalışayım :)
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 printf("*") /n printf("**") /n printf("***") /n .... :( evet, c ile ilgili sadece print f komutunu biliyorum, 1 sene derste uyumanın sonucu.
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 di said: int k = 7; for(t=1;t<=k;t=t+2) { //(k-t)/2 tane boşluk yazdır // t tane yıldız yazdır } t = t-2; for(;t>=1;t=t-2) { //(k-t)/2 tane boşluk yazdır // t tane yıldız yazdır } gibin bişi olması lazım. c hatırlamıyorum pek, kafadan yazdım ama doğrudur heralde. altı üstü iki döngü var : p =) açıkçası hoplayanmanda'dakini özellikle söylememin sebebi, algoritmasının iyi olmasıydı. şimdi benim de aklıma gelmedi..
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 x = en genis yerdeki yildiz sayisi dersek (ki baklava sekli yakalayabilmek icin tek sayi olmasi gerekli) for( i=-(x-1) ; i<x ; i=i+2 ) dongusunde abs( abs(i)-x ) yildiz sayisini (x - yildiz sayisi) da toplam bosluk sayisini verir haliyle (x - yildiz sayisi)/2 de bir taraftaki bosluk sayisi tek dongude yazdirin iste. (hoplayanmanda'da yaptigimiz buna benzer birseydi galiba) ek: abs = mutlak deger (absolute value)
oper Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 anladım Mum. teşekkür ederim.
di Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2008 Ractamainus said: zamanında hoplayanmanda.com forumlarında (yanlış hatırlamıyorsam) Bone aynı istekte bulunmuştu. müm ile beraber bir algoritma yazmıştık c# ile.. hoplayanmanda forumu kapandı ama tim (di) belki bir yerlerde tutuyordur.. çıkarabilirse, işine yarar diye düşünüyorum.. aaa gormemisim ben bunu Çılgın çok afedersin. evet duruyor ama kurulu değil. tekrar mı açsak naapsak =)
Öne çıkan mesajlar