Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Su ABD Konsolosluguna saldiri yapanlardan birinin ailesiyle konusuyorlar. Adam gogsunu kabarta kabarta diyor ki iste "halasinin kizini seviyordu onunla nisanlanacakti." Benim de midem bulaniyor boyle seyleri gorunce. Nasil bir mantiktir? Nasil bir igrencliktir? Dunyada kiz mi kalmadi yakin akraba ile evlenirsin? Dogulu bir arkadas bunun mantalitesini aciklarsa sevinirim.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 bunun doğulu bi mantıkla alakası yok bence. çok geniş kapsamlı incelenmesi gerekir. dini sebeple(yahudiler, yezidiler vs. ) ya kültür sebebiyle dünyanın bi çok yerinde akraba evliliklerine müsaade ediliyor hatta destekleniyor. Türkiye'de doğuda olmasının sebebi o bölgedeki kültürün kapalı olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. yoksa insanlık tarihi boyunca yozlaşmadan kaçmak için her dönemde yapılan birşey bu
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Antalya-Merkez'de oturuyorum geçen sene sınıftan iki kız kuzeniyle çıkıyordu sdf
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ya dogu ornek tabii de. Olay tamamen mantalite ve bana cok ters geliyor.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Kuzenle evlenmek? Ensest?
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 O akraba evliliğinden olduğu için normal gelir bakma.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 bisey olmaz, gecicen bunlari, sevenleri ayirmayin.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Prawler said: Su ABD Konsolosluguna saldiri yapanlardan birinin ailesiyle konusuyorlar. Adam gogsunu kabarta kabarta diyor ki iste "halasinin kizini seviyordu onunla nisanlanacakti." Benim de midem bulaniyor boyle seyleri gorunce. Nasil bir mantiktir? Nasil bir igrencliktir? Dunyada kiz mi kalmadi yakin akraba ile evlenirsin? Dogulu bir arkadas bunun mantalitesini aciklarsa sevinirim. yabancıya mal gitmesin işte, böyle ilkel kafalar.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Prawler said: Kuzenle evlenmek? Ensest? türkiyenin büyük çoğunluğu akraba evliliğiyle evlenmiştir. bunun çeşitli nedenleri var elbette. ama buna ensest demek de saçmalık. eski ailelerde her kuzen enseye tokat büyümüyordu. 40 yılda bi görüyordun karşındakini. dinen (ki bu insanlar böle konularda dinin ne dediğine bakar) bir sakıncası da olmadığı için gayet de evleniyorlar. doğusu batısı yok bunun ayrıca. her yerde her zaman olan şey. çok sığ bir bakış açısı olmuş. kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. özellikle erkekleri.
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ensest bildiğin. Kuzene kayıyor yani.
numberten Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Valla ne diyeyim benim iki kuzenim de evlenmek istedi ben duyunca halıya kusmamak için zor tuttum kendimi. Benim kuzenim gelip kardeşimi istese herhalde onu döverdim ya iğrenç bir olay :S
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 adam halasının yada dayısının yada amcasının çocuklarından başka kız görmüdümü kii adam tabi ona aşık olur bi eşşek bide akrabasının kızları yani hayatları..
cicibebe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Buyse said: türkiyenin büyük çoğunluğu akraba evliliğiyle evlenmiştir. lol Buyse said: kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. özellikle erkekleri. lol
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 ensest ağır bi kelime bencede ama cddn güzel bişi değil akraba evliliği kardeşin gibidir bnce kuzende.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ensest gerçeğini değiştirmiyor buyse
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Akraba evliliği lafı, ensest lafından daha iğrenç. Küfür lan.
Theghosthand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Türkiyenin büyük çoğunluğu olmasada diğer ülkelere göre akraba evliliği oranımız çok yüksek.Sen farkında olmasanda akraba evliliğine bağlı sakat doğanlar , çeşitli hastalıklar ve kanserlerin görülme sıklığı artıyor.Din izin versede(nerede veriyor bunu önce bi açıkla lütfen?) insanın doğası izin vermiyor.''Kimse zorla evlendirilmiyor'' demek ''Hapishanede kimse kanser olmaz'' mantığı ile kurulmuş bir cümle.Doğudaki oranın fazla olması eğitimsizlik , baskı ve toprak bölünmesin düşüncesidir. Sığ düşünce demişken; bilgi sahibi olmadan atıp tutmak hangi engin , geniş düşünce sisteminde var.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 igrenc sacma bi laf hic sevmem, konuya daha bilimsel yaklasirsak akraba evliliklerinden dogan cocuklarin saglik sorunlari ( fiziksel ve zihinsel) olmasi olasiligi cok yuksek, bu yuzden tasvip edilmez.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 aquila said: igrenc sacma bi laf hic sevmem, konuya daha bilimsel yaklasirsak akraba evliliklerinden dogan cocuklarin saglik sorunlari ( fiziksel ve zihinsel) olmasi olasiligi cok yuksek, bu yuzden tasvip edilmez. Ha yani tasvip etmedigin sey bu, yoksa millet kuzenine kaysin gayet normal birsey.
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Theghosthand said: Türkiyenin büyük çoğunluğu olmasada diğer ülkelere göre akraba evliliği oranımız çok yüksek.Sen farkında olmasanda akraba evliliğine bağlı sakat doğanlar , çeşitli hastalıklar ve kanserlerin görülme sıklığı artıyor.Din izin versede(nerede veriyor bunu önce bi açıkla lütfen?) insanın doğası izin vermiyor.''Kimse zorla evlendirilmiyor'' demek ''Hapishanede kimse kanser olmaz'' mantığı ile kurulmuş bir cümle.Doğudaki oranın fazla olması eğitimsizlik , baskı ve toprak bölünmesin düşüncesidir. Sığ düşünce demişken; bilgi sahibi olmadan atıp tutmak hangi engin , geniş düşünce sisteminde var. Yabancıya gitmeyin ayeti var Kuran'da.
cicibebe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 adam kuzenini nadiren görmüyor, o yüzden aşık olabilir diyene de iki çift lafım var; 1- türkiye'de büyük bir kesim seçilmiş değil atanmış kişilerle evleniyor, aşk maşk yok ortada yani 2- akraba evliliği taşralı veya taşra kökenli kesimde görülür. aile ilişkileri bir karga familyasından farklı olmayan bir güruhtan bahsediyoruz, onların sizin gibi 1 kardeşi ile bayramdan bayrama gördükleri 2 kuzeni yok adamlar voltran şeklinde yaşıyorlar.
Öne çıkan mesajlar