Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dogudaki anlayis..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Su ABD Konsolosluguna saldiri yapanlardan birinin ailesiyle konusuyorlar. Adam gogsunu kabarta kabarta diyor ki iste "halasinin kizini seviyordu onunla nisanlanacakti." Benim de midem bulaniyor boyle seyleri gorunce. Nasil bir mantiktir? Nasil bir igrencliktir? Dunyada kiz mi kalmadi yakin akraba ile evlenirsin?

Dogulu bir arkadas bunun mantalitesini aciklarsa sevinirim.
Mesaj tarihi:
bunun doğulu bi mantıkla alakası yok bence. çok geniş kapsamlı incelenmesi gerekir. dini sebeple(yahudiler, yezidiler vs. ) ya kültür sebebiyle dünyanın bi çok yerinde akraba evliliklerine müsaade ediliyor hatta destekleniyor. Türkiye'de doğuda olmasının sebebi o bölgedeki kültürün kapalı olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. yoksa insanlık tarihi boyunca yozlaşmadan kaçmak için her dönemde yapılan birşey bu
Mesaj tarihi:
Prawler said:
Su ABD Konsolosluguna saldiri yapanlardan birinin ailesiyle konusuyorlar. Adam gogsunu kabarta kabarta diyor ki iste "halasinin kizini seviyordu onunla nisanlanacakti." Benim de midem bulaniyor boyle seyleri gorunce. Nasil bir mantiktir? Nasil bir igrencliktir? Dunyada kiz mi kalmadi yakin akraba ile evlenirsin?

Dogulu bir arkadas bunun mantalitesini aciklarsa sevinirim.

yabancıya mal gitmesin işte, böyle ilkel kafalar.
Mesaj tarihi:
Prawler said:
Kuzenle evlenmek?
Ensest?

türkiyenin büyük çoğunluğu akraba evliliğiyle evlenmiştir. bunun çeşitli nedenleri var elbette. ama buna ensest demek de saçmalık.

eski ailelerde her kuzen enseye tokat büyümüyordu. 40 yılda bi görüyordun karşındakini. dinen (ki bu insanlar böle konularda dinin ne dediğine bakar) bir sakıncası da olmadığı için gayet de evleniyorlar. doğusu batısı yok bunun ayrıca. her yerde her zaman olan şey. çok sığ bir bakış açısı olmuş.

kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. özellikle erkekleri.
Mesaj tarihi:
Valla ne diyeyim benim iki kuzenim de evlenmek istedi ben duyunca halıya kusmamak için zor tuttum kendimi.

Benim kuzenim gelip kardeşimi istese herhalde onu döverdim ya iğrenç bir olay :S
Mesaj tarihi:
adam halasının yada dayısının yada amcasının çocuklarından başka kız görmüdümü kii
adam tabi ona aşık olur bi eşşek bide akrabasının kızları yani hayatları..
Mesaj tarihi:
Türkiyenin büyük çoğunluğu olmasada diğer ülkelere göre akraba evliliği oranımız çok yüksek.Sen farkında olmasanda akraba evliliğine bağlı sakat doğanlar , çeşitli hastalıklar ve kanserlerin görülme sıklığı artıyor.Din izin versede(nerede veriyor bunu önce bi açıkla lütfen?) insanın doğası izin vermiyor.''Kimse zorla evlendirilmiyor'' demek ''Hapishanede
kimse kanser olmaz'' mantığı ile kurulmuş bir cümle.Doğudaki oranın fazla olması eğitimsizlik , baskı ve toprak bölünmesin düşüncesidir.
Sığ düşünce demişken; bilgi sahibi olmadan atıp tutmak hangi engin , geniş düşünce sisteminde var.
Mesaj tarihi:
igrenc sacma bi laf hic sevmem, konuya daha bilimsel yaklasirsak akraba evliliklerinden dogan cocuklarin saglik sorunlari ( fiziksel ve zihinsel) olmasi olasiligi cok yuksek, bu yuzden tasvip edilmez.
Mesaj tarihi:
aquila said:
igrenc sacma bi laf hic sevmem, konuya daha bilimsel yaklasirsak akraba evliliklerinden dogan cocuklarin saglik sorunlari ( fiziksel ve zihinsel) olmasi olasiligi cok yuksek, bu yuzden tasvip edilmez.

Ha yani tasvip etmedigin sey bu, yoksa millet kuzenine kaysin gayet normal birsey.
Mesaj tarihi:
Theghosthand said:
Türkiyenin büyük çoğunluğu olmasada diğer ülkelere göre akraba evliliği oranımız çok yüksek.Sen farkında olmasanda akraba evliliğine bağlı sakat doğanlar , çeşitli hastalıklar ve kanserlerin görülme sıklığı artıyor.Din izin versede(nerede veriyor bunu önce bi açıkla lütfen?) insanın doğası izin vermiyor.''Kimse zorla evlendirilmiyor'' demek ''Hapishanede
kimse kanser olmaz'' mantığı ile kurulmuş bir cümle.Doğudaki oranın fazla olması eğitimsizlik , baskı ve toprak bölünmesin düşüncesidir.
Sığ düşünce demişken; bilgi sahibi olmadan atıp tutmak hangi engin , geniş düşünce sisteminde var.

Yabancıya gitmeyin ayeti var Kuran'da.
Mesaj tarihi:
adam kuzenini nadiren görmüyor, o yüzden aşık olabilir diyene de iki çift lafım var;
1- türkiye'de büyük bir kesim seçilmiş değil atanmış kişilerle evleniyor, aşk maşk yok ortada yani
2- akraba evliliği taşralı veya taşra kökenli kesimde görülür. aile ilişkileri bir karga familyasından farklı olmayan bir güruhtan bahsediyoruz, onların sizin gibi 1 kardeşi ile bayramdan bayrama gördükleri 2 kuzeni yok adamlar voltran şeklinde yaşıyorlar.
  • Yeni Oluştur...