Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Core speed sabit degil

Crawler

Öne çıkan mesajlar

Selam,

E6750 islemcim var altta cpuz ss'i verecegim de merak ettigim bir konu var. Malum E6750'de core speed 2.66 ama normal dururken yani idle durumda iken benim islemci 2.0 core hizina sahip. Ama Everest ile falan kararlilik testi yapip islemciye yuklendigimde core speed 2.66 a cikip sabitleniyor.

Acaba diyorum idle zamaninda islemci tasarruf ayagina voltaj degerleriyle mi oynuyor oyle bisiymi var yoksa benim islemcimi bozuldu ?
http://c.imagehost.org/0444/dd_2.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Yalniz idle iken ss den gozuken vcore o islemci icin bana biraz fazla geldi. Bu bios la daha once oynandi mi?
o islemci 1.25 lerde fln rahat o hizlarda calisir, idle iken daha bile duser.

Bu arada o ozellikler o.c yapmiyorsan kapatmana gerek yok, hicbir zarari yok.
Fsb artinca carpan farki cok olunca dogan voltaj farkindan dolayi genelde o.c. cular icin kapatilmasi tavsiye edilir. 600mhz icin bisey degistirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Niye kapatmak istiyorsun ki? Overclock yapanlar bazen benchmark'larda kafa karıştırıyor diye kapatıyorlar. Onun dışında sisteminde bir soruna yol açtığını düşünmüyorsan ellemene gerek yok bence.

o voltaj dusurme hedesinden bihaberdim de ondan ne yapacagimi bilemedim hehe. kapatmiyim madem kalsin oyle.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Yalniz idle iken ss den gozuken vcore o islemci icin bana biraz fazla geldi. Bu bios la daha once oynandi mi?
o islemci 1.25 lerde fln rahat o hizlarda calisir, idle iken daha bile duser.

hic overclock isine girmedim, herhangibir voltaj degeriyle de oynamadim su ana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...