Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Selam, E6750 islemcim var altta cpuz ss'i verecegim de merak ettigim bir konu var. Malum E6750'de core speed 2.66 ama normal dururken yani idle durumda iken benim islemci 2.0 core hizina sahip. Ama Everest ile falan kararlilik testi yapip islemciye yuklendigimde core speed 2.66 a cikip sabitleniyor. Acaba diyorum idle zamaninda islemci tasarruf ayagina voltaj degerleriyle mi oynuyor oyle bisiymi var yoksa benim islemcimi bozuldu ? http://c.imagehost.org/0444/dd_2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Valla idle durumda çarpanı 9'dan 6'a düşürüyor tasarruf için. Adını unuttum şimdi özelliğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 O ozellik bios'da mi hatirliyorum oyle bisey sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Sistem idle iken guc tasarrufu hede hodo olarak 9 carpanini 6 ya dusuruyor anakart. Endise edilcek bi hadise yok. Memnun degilsen EIST, C1M gibi protokolleri kapat. Ama ztn oyunlarda fln yuklenince 9 a cikicak o. oynamaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 C1E çarpanı düşürüyormuş. EIST voltajı düşürüyormuş. İkisini de BIOS'tan kapatabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Evet simdi bir daha yuklendim islemciye carpanla oynama yapiyormus. 8'e cikariyor carpani? E simdi ama kafam karisti ne yapayim sizce kapatayimmi bu ozelligi ne tavsiye edersiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 bkz: speedstep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 kapatma, oyuna girdigin anda 9x e cikacak zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Esh said: bkz: speedstep speedstep'imi kapatacagim yani : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Niye kapatmak istiyorsun ki? Overclock yapanlar bazen benchmark'larda kafa karıştırıyor diye kapatıyorlar. Onun dışında sisteminde bir soruna yol açtığını düşünmüyorsan ellemene gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Yalniz idle iken ss den gozuken vcore o islemci icin bana biraz fazla geldi. Bu bios la daha once oynandi mi? o islemci 1.25 lerde fln rahat o hizlarda calisir, idle iken daha bile duser. Bu arada o ozellikler o.c yapmiyorsan kapatmana gerek yok, hicbir zarari yok. Fsb artinca carpan farki cok olunca dogan voltaj farkindan dolayi genelde o.c. cular icin kapatilmasi tavsiye edilir. 600mhz icin bisey degistirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mirage said: Niye kapatmak istiyorsun ki? Overclock yapanlar bazen benchmark'larda kafa karıştırıyor diye kapatıyorlar. Onun dışında sisteminde bir soruna yol açtığını düşünmüyorsan ellemene gerek yok bence. o voltaj dusurme hedesinden bihaberdim de ondan ne yapacagimi bilemedim hehe. kapatmiyim madem kalsin oyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 KHaRoN said: Yalniz idle iken ss den gozuken vcore o islemci icin bana biraz fazla geldi. Bu bios la daha once oynandi mi? o islemci 1.25 lerde fln rahat o hizlarda calisir, idle iken daha bile duser. hic overclock isine girmedim, herhangibir voltaj degeriyle de oynamadim su ana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 islemcinin out of the box vcore u yuksek o vakit. Bios a girmene bile gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 İlginç hakkaten. Benim quad Q6600 266x9 çalışırken 1.275V çekiyor. Core Temp adlı programla VID değerine bakabilir misin üşenmiyorsan? G0 iyi bir çipset bir de yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 http://c.imagehost.org/0359/sdd.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 e6750 için cok da abarti bir deger degil aslinda.. 1.7 lere falan cikartiyorlardi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 undervolting ile bile 3.2lere fln cikabiliyor olmasi gerek, evet. ama ztn default hizda kullanan biri icin cok onemli olmayacagindan ustunde durmaya gerek yok. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 1.35V VID baya yüksekmiş hakkaten. Normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mirage said: Valla idle durumda çarpanı 9'dan 6'a düşürüyor tasarruf için. Adını unuttum şimdi özelliğin. amd de cool'n quite idi adı bu özelliğin.. boştayken fanı kısıyor, frekansı da kısıyordu.. gerekince geri açıyordu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar