Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overclock hedesi

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar

Motherboard: Maximus Formula
CPU: Intel C2D E6750 2.66 ghz (Stock fan kullanmaktayım)
RAM: Kingston 2x1 Gb 800 Mhz

Anakartın kolay overclock hedesiyle sistem E6850 olarak çalşıyor yani

CPU: 3.01 Ghz
RAM: 901 Mhz
olarak çalışıyor.

Gel gelelim sistemin bir 3. overclock profili daha var crazy adında. bunu uyguladığımda

CPU: 3.51 Ghz
RAM: 1055 Mhz
e ulaşıyor fakat işletim sistemi açarken pat reset atıyor. Overheat koruması diorum ama Biosa baktığımda işlemci sıcaklığını max 40C görüyorum NB ve SB max 45C oluyor. tam oalrak buradaki sorun nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Voltaj az geliyor. Anakartların otomatik overclock modlarından yaparsan öyle olabilir. Elle yaparsan ve doğru voltajı bulana kadar test edersen ancak kaliteli bir overclock yapabilirsin.

Doğru voltajdan kastım da makina açılacak, açıldıktan sonra everest gibi orthos gibi çeşitli programlar ile cpu'ya %100 yüklenecen ve en azından 10 dakika boyunca işlemci %100 yükte reset atmadan hata vermeden çalışacak. Tabi ki verebileceğin en az voltajı verecen, ama stabil sistemi de oluşturacan.

Bunun dışında ayarlar da var, pci-e veriyolu hızı gibi birşey vardı galiba o da otomatik artıyodu onu sabitlemek filan gerekiyor. Ramlerin hızları artıyor timingleri de hızları ile artar, timingleri sabitlemek gerekir, ve ramlarin hızlarını 800-1000 arasında tutmak gerekebilir mesela. Saatlerce süren uğraş günlerce araştırma isteyen birşey :)
Sosyal ağlarda paylaş

Muhtemelem ramlerden kaynaklanan bir sorun ,ramlerin markası modeli nedir ?1050mhz kaldırması için ya sağlam ram olacakya divider denen zımbırtı ile uğraşıp ram/işlemci ikilisini senkron çalıştıracaksın mümkünse , işlemci 400 se ram 800 mhz / işlemci 450 ise ram 900mhz gibi
senin anakartla ilgili pratik tecrübem yok onun için incelemelerini bulup bios ayarlarına bakmakla başlamanı tavsiiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

stok fanla , islemci/ram birebir calisabildigi en guzel profil heralde islemci ile 450x8(3.6ghz) ve 450x2=900mhz ram i 5-6-6-20 gibi timinglerle calistirirsin ama,
stok fanla olur mu diye sorarsan o 65nm islemci icin olmaz.

Son profilde maximus fsb yi baya bi arttirip carpani dusurme yoluna gitmis saglam rami olanlar icin,

Ben olsam esegi saglam kaziga baglamak adina 400x8(3.2ghz) ve 2x400=800mhz ram ile 4-4-4-12 kullanirdim. goreceli olarak cok voltaj gerektirmeyeceginden isinma hadiseside azami olurdu.

ortasini bulup 425fsb ile de deneyebilirsin tabi. ama ayarlari maximus a guvenip yapma, kendin birer birer yap ki islemcini tani.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:
Doğru voltajdan kastım da makina açılacak, açıldıktan sonra everest gibi orthos gibi çeşitli programlar ile cpu'ya %100 yüklenecen ve en azından 10 dakika boyunca işlemci %100 yükte reset atmadan hata vermeden çalışacak. Tabi ki verebileceğin en az voltajı verecen, ama stabil sistemi de oluşturacan.

Zamanında OC ile ilgilenirken baya yazı okumuştum. Gerçekten stabil olduğunu göstermek için 8 saate yakın test yapılmasını tavsiye ediyorlar.

Prime95 diye bir asal sayı hesaplama programı var. Aslında matematik amacıyla yapılmış. Ama işlemciyi sonuna kadar kullandığı için sonradan OC canavarlarınca kullanılmaya başlanınca benchmark özelliği de eklenmiş. Multi-threading ile çalışabildiği için işlemciniz kaç çekirdekli olursa olsun yarım saniye içinde her çekirdeği %100 yüke çıkartıyor. Benim Quad Core Q6600'ü az ağlatmamıştım zamanında bunla. Ayrıca sistem çökmese bile ısıdan yada voltajdan dolayı olan hesap hatalarını görebiliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

mem test, boot screende yapilir bu arada. en dogru sonucu orada alirsiniz, windows ici testler %90 garantiliyse, boot sirasinda atilan mem test %98 garantili.

denilen dogru orthos u da 8 saat kasmak gerekiyor. daha kastirici programlar da war, mesela occt war.

ekran kartlari icin furmark war.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslen 7 saat işlemciyi %100 kullanamayacağım için 7 saat yapmıyorum. Server makinası yapmıyorum burada, en fazla oyun oynarken %100'e çıkar o da bir oyunda maximum hiç çıkmadan 1 saat durabilirim :)

Ayrıca 8 de değil 12 saatten fazla teste tabi tutmak bile gerekiyor. Gece açık bırakacam mesela ama gece hava soğuk olur işlemci rahat 3-4 daha aşağıda çalışır. Gündüz yapmak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...