Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaneva

xaty

Öne çıkan mesajlar

Oyun hakkında başlık açılmamış sanırım, aramada bulamayınca şaşırdım. Öncelikle oyundan biraz bahsediyim. Şuan beta durumunda devam etmekte olan Second Life benzeri bir oyun. (Second Life'a göre daha az popüler ama ben daha çok beğendim.) Oyuna bi kaç gün önce başladım, çok ayrıntılarını bilmiyorum ama şimdiye kadar öğrendiğim kadarından bahsediyim.

Öncelikle oyunda geçerli para iki şekilde adlandırılıyor. Bunlardan biri "reward points" yaptığınız işler karşılığında (forum okumak, insanlardan oy almak, oyunu oynayıp bazı etkinliklerde başarılı olmak veya yer almak vb.) kazandığınız para şekli, diğeri ise "credits" direk para yatırarak aldıklarınız. Oyun içinde parayı eşya almaya, mülk almaya, adam çalıştırmaya kullanabilirsiniz.

Para kazanmak için de oyundaki bazı etkinliklerden yararlanabileceğiniz gibi bir iş de edinebilirsiniz. İş edinmekten kastım bir barda barmen veya güvenlik olmak veya designer olup yeni açılacak iş yerlerini dizayn etmek. Oyundaki iş sistemi tamamen oyuncular arasında kurulmuş bir sistem, bu da ayrı bir zevk katıyor. Henüz bir işim olmadı ama geçende katıldığım mülakat gayet gerçekçiydi. Önce başvurcaklar bir yerde toplandı, sonra sırayla odaya çağırılıp mülakat yapıldı.

Oyunda herkesin öncelikle bir evi oluyor. Bu evin içinde bir kaç parça eşya oluyo ama çarşıdan eşya alıp onlarla da döşeyebiliyorsunuz. Bu eviniz dışında sonradan da ev, iş yeri, arsa alabiliyor ve buraları döşeyebiliyorsunuz. Oyunda yaygın olarak arsa veya iş yeri alıp buralara club kurmak var. Ama bunların dışında sinema, otel vb. şeyler de kuranlar var ve baya ciddiye almış durumdalar (3 şubesi olan bir otel bile vardı.)

Oyunda hoşuma giden özelliklerden biri oyun içine dışarıdan yayın verebiliyorsunuz. Yani isterseniz webcam ile barınızda dans edenleri selamlayabiliyor, isterseniz kendi klübünüzde kendi dj'liğinizi yapabiliyor, isterseniz evinizde çizgi film, müzik, belgesel, film, dizi kanallarını izleyebiliyorsunuz. Bunlar için hazırlanmış kanallar olduğu gibi videoları site üzerinden siz de belirleyebiliyorsunuz. (Nickelodeon, Jetix, MTV, TNT, NBC vb.)

Şimdilik aklıma gelen özellikler arasından en farklı bulup hoşuma gidenler bunlar. Oyun Beta durumunda olduğundan zamanla daha da gelişecek gibi.

Son olarak; bu oyunu oynuyor olanınız var mı? Nerelerde, nasıl vakit geçiriyorsunuz? Oyun içi önerileriniz neler?
Yeterli çoğunluk varsa kendi aramızda güzel bir klüp ortamı yaratabiliriz diye düşünüyorum. Az önce Pati Meyhanesi başlığını görünce aklıma geldi, böyle bir oyunda 3d ortamda, müzikle falan daha güzel olur diye düşündüm. Varsa oynayan kişiler veya oynamayı düşünenler böyle bir proje hayata geçirebiliriz bence.

Ayrıca oynamak isteyen olursa Kaneva.com adresinden üye olup, oyunu indirip, diğer her türlü bilgiye ulaşabilir. (Bildiğim her türlü şeyi paylaşmaya hazırım :))
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...