Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 zamanında bakanlar kurulunun şu said: Resmi Gazete'de yayımlanan 25 Temmuz 1951 tarihli Bakanlar Kurulu kararında ''Pasaportsuz olarak İstanbul'dan Romanya'ya kaçan ve oradan da Moskova'ya giderek havaalanında memleketi aleyhinde beyanatta bulunduğu ve mütakiben radyo yayınlarında Türkiye'nin hükümet şekli ve hükümeti idare edenler aleyhinde geniş propaganda kampanyasına girişerek, Komünizmi yaymak maksadını güden neşriyatiyle Sovyet Hükümetinin verdiği hizmeti ifa etmekte olan maruf komünist Nazım Hikmet Ran'ın kendisine bu hizmeti terk etmesi hususunda yapılacak tebligatın da bir fayda vermeyeceği, mülahaza edildiğinden Türk Vatandaşlığı'ndan çıkarılması Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır'' kararının geçersiz olması için dava açılmış. ancak davayı açanlar sanıyorum nüfusta nazım hikmet'in adının Mehmet Nazım Ran olduğunu söylerek, kararın geçersiz olması gerektiğini istemişler. danıştay "oy çokluğuyla" reddetmiş. anladığım kadarıyla davayı açanlar hukuki yanlışlık yapmışlar. çünkü. said: Gerekçede, ancak bu hukuki denetimin Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan bir davada yapılabileceği vurgulandı. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararının davaya konu edilmemesinin yanı sıra, yok hükmünde sayılmasına da hukuken olanak bulunmadığı belirtilen gerekçede, yargılama usulü hükümleri karşısında söz konusu Bakanlar Kurulu kararının hukuka aykırılığının bu davada tespitine de olanak bulunmadığı kaydedildi. Gerekçede, ''Bu durumda Bakanlar Kurulu kararının nüfus kaydına işlenip işlenemeyeceğinin idare açısından bir zorunluluk olup olmadığının davalı İçişleri Bakanlığına tanınan yasal yetkinin değerlendirilmesi suretiyle ortaya konulması gerekmektedir'' denildi. bu kararın mernis projesi kapsamında nüfus kütüğüne geçmesine karşı dava açılmış ki danıştay bi bakıma bizim yetkimiz değil bu demiş. said: İdari yargı yetkisi, idari eylem ya da işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimiyle sınırlı olup tespit niteliğinde karar verilemeyeceğinden, Nazım Hikmet Ran'ın Türk Vatandaşlığından çıkarılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının geçersizliğinin ve uygulanamayacağının tespit edilmesi istemine yönelik hüküm kurulmasına olanak bulunmamaktadır keşke daha elle tutulur bir şekilde açılsaydı dava. eminim nazım hikmet'e vatandaşlığı geri verilecekti. hiç olmazsa yıllar sonra yapılmış bir yanlışı kabul etmiş olurduk.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Nazım Hikmet Dağlıca baskınını biliyormuş :P
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 neden uzaklaştırıldı sanıyosun sg-1? dinliyolar izliyolar dikkat et!
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 o kadar tiksindim ki şu iki yorumdan. hadi bana eyvallah
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Buyse said: o kadar tiksindim ki şu iki yorumdan. hadi bana eyvallah Hah şimdi anladın beni, nasıl tiksiniyorum sizin gruptan. Her başlığa saçma sapan yazılar, her başlığa alakasız yorumlar. Şimdi anladın işte. Bunu anlatabildiğim ve hissettirebildiğim için mutluyum. Hadi şimdi sana eywallah.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 şu benim yazdıgım ilk mesajda saçma sapan tek bir yer göster. forumdan üyeliğimi sildireceğim. ama eğer yoksa biraz utanırsın belki.
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Buyse senin zaten forumtr veya emoturkeyde senle aynı seviyedekileri ben hukuk okuyorum diye kandırman gerekmiyor muydu? Hem daha bak 7 ci senende mezun olamamışsın bize laf anlatıcagına gidip yaz okulunda çalışsan....
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 konudan sapmakta saptırmaka üstünüze yok. ps: yaz okulu uygulaması yok. bütünleme var. her neyse. sg-1 ve drak şu yazdığına şöyle bir bakıp mutlu oluyorlarsa bi sorun yok benim için.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Buyse said: şu benim yazdıgım ilk mesajda saçma sapan tek bir yer göster. forumdan üyeliğimi sildireceğim. ama eğer yoksa biraz utanırsın belki. şu senın yazdıgın ılk mesajda sacma sapan bırsey yok, benim kastettiğim, düşüncelerimi yazdığım yerlerde veya başlık oalrak açtığım topiklerde, sen ve kardeşlerinin konuları saptırma yetisinden bahsediyorum. Sen nasıl oyle davranıyosan bende aynı sekılde karsılık verdım. Sonunda neler hissettiğimi anlamış olman beni sevindirdi.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Kişisel tartışmalarınızı özel mesaj yoluyla halledin. Tartışmaya katılacak diğer arkadaşlara da aynı uyarı. Topic'i açan insan da böyle yapmasa bari.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 işte çağdaş, ulusalcı, memleketini seven paticiğimiz..topik "şeriat geliyo" topiği veya paşalardan biri hapşırdı tarzı bişey olsa 300-500 gider, en önemli şairlerimizden birine itibarının iade edilmesiyle ilgili olunca sadece 10 mesaj ve nerdeyse tamamı amaçsız geyikler.. ne diyebilirim ki, üzüldüm..umarım doğru dürüst bi dava açılabilir ve devlet nazım hikmete çoook geç de olsa hakettiği itibarı geri verir.
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 adam kırık vaziyette göçüp gittikten sonra itibarını iade etsek nolucak ki? hayattayken olucaktı o iş. zerre kıymeti yok şimdiden sonra.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ama nazım hikmet sadece nazım hikmet değil. bi değer, bi sembol bu ülke için..başıma bişey gelmeyecekse nazım hikmeti seviyorum =)
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 biz tatmin etmiş oluruz tabi kendimizi, ona sözüm yok. ama nazım hikmet'e bi faydası yok.
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 birileri çıkıp da yapılmasın böyle bişey diyorum sanmasın diye açayım biraz. yapılmasın demiyorum, yapılsın. ben sadece sitem ediyorum çünkü artık yapılacak şeyin haksızlığı ortadan kaldırma imkanı yok. nazım hikmet sağken yapılsaydı böyle bişey "pardon biz bi öküzlük ettik, büyüklük sende kalsın gel bizi affet. vatanını da çalmıştık elinden, onu da geri veriyoruz" demiş olurduk. ama kaçırdık bu treni. içindeki haksız vatan haini damgası sızısıyla ölmesine göz yumduk. şimdiden sonra yapacağımız şeyleri artık nazım hikmet için değil kendimiz için yapmış oluruz. güzel bir bibloyu cilalayıp vitrine koyup iç huzura ereriz.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 elbetet böle gunah cıkmaz böle hak ödenmez, zaten vatanını böle seven birine vatan haini damgası vurup sürmenın cezası cekilemez. devlet ne yaparsa yapsın kıymeti yoktur ama bi cocuk daha nazımın şiirleriyle büyüyecekse bir genc daha bu şiirlerle bilinclenecekse bunun kıymetı büyüktür. Bunun nazıma ölümden sonra dahi yararı vardır.
Öne çıkan mesajlar