Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Access Point yavaşlamalası

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

Us Robotics 5465 MaxG access point kullanıyorum. Access point'in wireless'ı kapalı, kullanmıyorum ve lan'dan 2 tane bilgisayara bağlı. Bilgisayarlardan biri sürekli 100kb/sn ile download yapıyor.

Sabahları kalktığımda landa hiçbir problem olmuyor, downloadı kapatıyorum. Download olmadığı halde internet siteleri sanki full download varmış gibi açılmıyor. Açılsa bile resimleri tam olarak yüklenmiyor. Aynısı modem arabiriminde de oluyor, 192.162.2.1'de. Modem arabiriminde sayfayı tekrar tekrar yenileyerek 3-4 dakika uğraştan sonra reboot'a tıklayabiliyorum ve herşey düzeliyor.

Sorunun ısınmadan olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca İzmir'de oturuyorum hava da çok sıcak. Ama açıkcası Usr gibi çok kaliteli network araçları yapan bir firmadan böyle modem beklemezdim. Modemi garantiye yollasam garantide test edemezler, 12 saat download ile test edecek halleri yok. Ürünüm mü sorunludur yoksa bu seri genel olarak mı böyledir acaba? Bana sorunu giderebilecek veya giderme yolunda yardımcı olacak önerileriniz var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:
...Aynısı modem arabiriminde de oluyor, 192.162.2.1'de. Modem arabiriminde sayfayı tekrar tekrar yenileyerek 3-4 dakika uğraştan sonra reboot'a tıklayabiliyorum ve herşey düzeliyor...

lol, her zamanki gibi bodos dalmışım tam okumadan :D böle bişey oluyosa ısınma değil dert, evet.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:
Ayrıca şöyle birşey var Esh, bağlantılar yavaşlamıyor. uTorrent yine son hız 100kb ile çekmeye devam ediyor ama siteler ve arabirim ayvayı yiyor.

bende de oyle.

kapatiyosun u torrent i 15 saniye bekleyip konsolu aciyosun reboot atiyosun modeme. yoksa baglanmiyor bir turlu sayfalara falan..

torrent olayindan sonra cikti bu. negzel revconnect kullaniyodum, dc++ kraldi.
Sosyal ağlarda paylaş

@Esh, ürünün problemi midir bu yoksa modelin problemi mi? Adamlara sorunu güzelce izah etsem değiştirtsem gelen access pointin sorunsuz olma ihtimali var mı?

Bir de utorrent yerine azureus filan kullanmayı denesem? Sen de utorrent mi kullanıyon yoksa başka mı?
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben airties kullanıyorum dediğiniz şeyin benzeri bende de oluyor geceleri açık bırakıyorum sabah torrenti kapatınca azcık bekliyorum sonra normal sitelere girebiliyorum bazen kapatır kapatmaz giriyor bazen 1 2dk bekletiyor ama hiç modemi reslemek zorunda kalmadım. bazı bazı 2 3 gün torrentin açık kaldığı oluyor ama kapatınca tekrardan net kendine geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Dns resolver la alakasi var o dediginizin. Dns serverdan dusunce cikiyor. Herhangi ip sini bildiginiz bi siteye hala ip den ulasabilirsiniz.

Bende de arasira adsl modem gidiyor. Tahminimce belli bi baglanti sinirini gecince(bende 800-900 peer fln) dns den kopuyor gibi gorunuyor.

İyi ama ben dns olarak opendns kullanıyorum. Modemin bana atadığı dnsleri değil yani. Hem öyle olsa access point arabirimine girebilirim, ona dns ile girmiyorum ip ile giriyorum, ama onda da sorun oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok kesinlikle dns ile ilgili sorun olduğunu sanmıyorum. Esh'in dediği gibi çok connection açılmasından dolayı olabilir. upnp'yi kapattım, yarın bikaç ayarı daha elleşecem. Bakalım düzelme olacka mı. Sonra düzelmezse Azureus ile denerim. Onda da olacak mı görürüz. Mesela DHT network udp kullanıyormuş, dht'yi kapatıp udp'yi modemden kaldırırsam düzelme ihtimali yine olabilir. Teker teker deneyecem hergün birisi. Sorun çözülürse bilgilendiririm sizi de.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
buraya bir bak

buraya da..

anladigim kadariyla, dandik modemler icin;

global connections: 100
max number : 50
upnp: disabled
dht: disabled

max_half connections: 4 falan (default 8)

ben bi deniyim..

Bu ayarlar ile sorun çıkmadı çatır çatır çalışıyor :). Şimdi bikaçını yükseltmeyi deneyim bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...