Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darbe Günlükleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Yani hard disk bile olsa çakarsın münasip yere mührü, hiçbir şekilde takılıp kullanılamaz.
Veya Hamdi Bey'in kutusuna koy ver, ne bileyim. Herhangi bi itirazda açılır, karşılaştırılır.

Eh yani, şu davayı nasıl savunacaklarını şaşırdılar, gözleri döndü iyice.

bence davaya nasıl saldıracaklarını şaşıran gözü dönmüş insanlar da var. onu gözden kaçırıyorsun.
Mesaj tarihi:
Ortada iddianame falan olmadan, bi ihtimal belki mahkemenin bile kabul etmeyeceği (böyle bi olasılık bile mevcut, çünkü daha iddianame, dolayısıyla açılmış bir dava yok) bir soruşturmada gözaltındakileri çoktan mahkum eden, olmuş, olan ve olabilecek bir sürü suçu üzerlerine yıkıp kendi bozuk vicdanlarını ve geçmişlerini temizlemeye çalışan, üstüne bir de "medya ayağı eksik, daha gör kimler kimler girecek hapse" diyecek kadar pişkin bir güruhtan bahsediyorum.
Hayır, bi de Türkiye tarihinin engellenen ilk darbesi diye, "sen ergenekon savcısıysan ben de ergenekonun avukatıyım" diyen ana muhalefet liderine "ergenekonun avukatlığını yapıyor" diye manşet atıp yalanlar söyleyebilecek kadar gözleri dönmüş.
Örnekleri forumumuzda da pek tabi mevcut.

Eğer bu güruha dahilsen ortada iddianame yokken bu kadar insanın paketlenmesine göz yumamayıp iki satır çiziktirenleri anlamaman normal.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
sg-1 said:
Yani hard disk bile olsa çakarsın münasip yere mührü, hiçbir şekilde takılıp kullanılamaz.
Veya Hamdi Bey'in kutusuna koy ver, ne bileyim. Herhangi bi itirazda açılır, karşılaştırılır.

Eh yani, şu davayı nasıl savunacaklarını şaşırdılar, gözleri döndü iyice.

bence davaya nasıl saldıracaklarını şaşıran gözü dönmüş insanlar da var. onu gözden kaçırıyorsun.

basına sızdırılan ifadeler, sözde deliller.

imha edilen deliller.

13 aydır suçu belli olmadığı halde tutuklu bulunan insanlar.

ortalıkta olmayan iddianame.

sorgulama sırasında saçma sapan sorular.

karakolda ve sorguda psikolojik işkence. ( dünyanın neresinde bir insan gece saat 2 de sağlık kontrolu icin uyandırılıp adli tıba götürülür bir izah edin )

alınan harddisk lerin diğer elektronik dataların kopyalarının alınıp sahibine tutanakla verilmemesi.

daha niceler. ama bunlar bir kısım aydınlara göre koskoca ormanda bir kaç agaç dimi. nede olsa demokrasi işinize geldiğinde inebileceğiniz bir tren.

o değilde "yüksek rütbeli komutanların tutuklanması sevindirici. demekki bu ülkede onlarada dokunulabiliyor"

bu açıklamayı yapan insan demokrasiden anlamıyor demektir. hukuktan anlamıyor demektir. bir insan suçu ispat edilene kadar masumdur. nasıl oluyorda demokrasi insan hakları hukuk gak guk diye bağıranlar bunları görmezden geliyor.

ülkede şuanda yapılanlar, bu operasyon çerçevesinde yürütülen soruşturma basbaya hükümet diktasıdır. AKP de tek parti diktatörlüğü yapmaktadır.

başbakan şakır şakır açıklama yapıyor. iddianame çıkacak az kaldı. danıştay saldırısı ergenekonla bağlantılı. ulan bunları bilsen bile söylemezsin çünkü bilmemen gerekir. türkiyede güçler ayrılığı vardır. yargı, yürütme, yasama ayrıdır. ve bu soruşturma gizli olmak zorundadır.

bunlardan sonra gelipte demokrasi adına atılmış bir adım diyorsanız bu operasyona zaten yazıklar olsun size.

bu insan hakları için adam öldürmeye benzer.

amerikanın ırak a demokrasi getirmesi gibi.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Hadi yedeklememesi yasaya göre normal diyelim. Ama teknoloji öyle birşey ki geriye dönük dosya yüklemesi yapılabiliyor.

Bu durumda sevgili liboş arkadaşlar,
bu bilgisayarlardan çıkacak verilerle, inkar ettiği halde ve, zerre kadar bile olsa, haklı olma ihtimali varken birileri suçlanır, hapse atılırsa vicdanınızda en ufak bir titreme olacak mı, olmayacak mı?

Bir kişi suçu ispatlanana kadar masum mudur, suçsuzluğu ispatlanana kadar suçlu mu?

Ben doğru şıkkı biliyorum, Gil Grissom'dan öğrendim, ama size söylemem, kendiniz bulun.

Hayır, şu tek soruya cevap verebilseler anlayacağız demokratlıklarını, hümanistliklerini.

Turnusol kağıdı gibi.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Ortada iddianame falan olmadan, bi ihtimal belki mahkemenin bile kabul etmeyeceği (böyle bi olasılık bile mevcut, çünkü daha iddianame, dolayısıyla açılmış bir dava yok) bir soruşturmada gözaltındakileri çoktan mahkum eden, olmuş, olan ve olabilecek bir sürü suçu üzerlerine yıkıp kendi bozuk vicdanlarını ve geçmişlerini temizlemeye çalışan, üstüne bir de "medya ayağı eksik, daha gör kimler kimler girecek hapse" diyecek kadar pişkin bir güruhtan bahsediyorum.
Hayır, bi de Türkiye tarihinin engellenen ilk darbesi diye, "sen ergenekon savcısıysan ben de ergenekonun avukatıyım" diyen ana muhalefet liderine "ergenekonun avukatlığını yapıyor" diye manşet atıp yalanlar söyleyebilecek kadar gözleri dönmüş.
Örnekleri forumumuzda da pek tabi mevcut.

Eğer bu güruha dahilsen ortada iddianame yokken bu kadar insanın paketlenmesine göz yumamayıp iki satır çiziktirenleri anlamaman normal.

e bak kendin diyorsun daha iddianame yok. siz de iddianamesi bile belli olmayan bir davaya saldırıyorsunuz. aynı şey iştE? hele bi durun çıksın bakalım ortaya pazartesi.

zaten internetten falan okunabilecekmiş.
Mesaj tarihi:
Eh bahsettiğim pişkinlik bu işte.

Hem adamlara darbeci deyin, madımak'ı bile geçtim, iki gün önceki saldırıyı adamlara yıkmaya çalışın,

sonra da çıkıp yüzsüz yüzsüz "daha iddianame yok, pzts canlı yayınla atv'de" deyin.

Hey allaam ya.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Eh bahsettiğim pişkinlik bu işte.

Hem adamlara darbeci deyin, madımak'ı bile geçtim, iki gün önceki saldırıyı adamlara yıkmaya çalışın,

sonra da çıkıp yüzsüz yüzsüz "daha iddianame yok, pzts canlı yayınla atv'de" deyin.

Hey allaam ya.

yahu hadi insanlar suçluyor, siz nasıl biliyorsunuz bunların suçsuz olduklarını? nasıl yani. hadi savcının delili yok diyorsunuz fos cıkacak diyorsunuz siz suçsuz olduklarını nerden biliyorsunuz?

eğer ortada bir suç varsa bunu ispatlayacak olan savcı elbette savunma değil. şu anda kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor iki taraf da yapıyor bunu. neden kendinize, kendimize bakmıyoruz hiç? hırsızın hiç mi suçu yok yahu.
Mesaj tarihi:
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, elbet bikaç tanesi böyle birşeye kalkışmış olabilir.

Ama bu insanların bir kısmı da ortamdan istifade içeri çekilip kulağı çekilenler, bkz Balbay, Selçuk.

Ayrıca ne kadar faili meçhul varsa hepsine ergenekon deyip işin içinden sıyrılmak da olası, bkz bugünkü Sabah.

Yani bi günah keçisi bulunmuz, sağ babam sağ.

Bekliyoruz iddianameyi heyecanla.

Recebin daha iddianame olmadan kaos başlıkları atan tavuklarını göreceğiz o zaman.

Şu eksik olan medya ayağını da öğreneceğiz.

Kimmiş yalancı, kimmiş zanlı çıkacak ortaya.
Mesaj tarihi:
bizim iddianamesi olmayan bir dava hakkında atıp tuttuğumuz yok. sadece iddianamesi olmayan dava hakkında basına sızdırılan daha doğrusu servis edilen yalan yanlış bilgiler doğrultusunda ortaya çıkmış demokrasi ve insan hakları ihlallerine karşı tepkimiz var.

sizler önüne geleni darbeci ve terörist ilan ederken kararttığınız hayatların hesabını soran birilerinin olduğunu görünce şaşırıyorsunuz sanırım.

garip olsa gerek demokrasi diye bağırıp çağırıp ama demokrasinin ne demek olduğunu bilmemek.
Mesaj tarihi:
DVD'ler +-R olmasa, direk baskı olsa bile silinebiliyor üzerinden data, bu oynamalar anlaşılabilir mi anlaşılamaz mı onu bilmiyorum.

Zaten orda bilgisayar sahibine verilecek DVD'de timestampler olmadan verilirse bir anlamı olmaz, direk olay yerinden timestamplerle birlikte tek tek dosyaları kopyalamak da gayet çok uzun zaman alır. O kasalar zaten hdd'den boot edilmiyor, bilişim suçlarının araştırılmasında kullanılan ayrı işletim sistemleri var bildiğim kadarıyla -genelde solaris olduklarını biliyorum- cd den boot edilen. Bu bilişim suçlarında ABD çok ileri kanunlar olarak, aslında arasak bulabiliriz sanırım gugılda ordaki uygulama nedir diye. Gerçi bizdeki uygulama ne onu bile bilmiyorum ben. Hep bir memurun elinde kasalar minibüse bindilirken görüyoruz ama sonrasındaki uygulama nedir, o kasaların başında kim bekliyor bilmiyorum.

En nihayetinde dediğim gibi bilgisayarlardan çıkan veriler tek başına birşey ifade etmez. Zira belki benim bile bilgisayarımda hiç görmediğim, bilmediğim bir klasöre CIA/MOSSAD/MİT vs ajanları yarın gelip almak üzere birşeyler kopyalamış olabilir.

Diğer deliller önemli asıl burda. Göreceğiz işte bu pazartesi iddianame açıklanacak diyorlar ama sanırım cuma günü dava açılacakmış.
  • Yeni Oluştur...